Седмичен хороскоп 13-19 април 2020

2020 4 12a и Юпитер

от 19 април

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Измина месец от принудителната изолация, в която сме поставени. Темата пандемия е разнищвана, разчепквана от всички, от специалисти и неспециалисти, от всички, защото засяга всички. Нито глобалното затопляне, нито замърсяването на световния океан и на въздуха не ни обединиха толкова, колкото микроскопичния вирус, който с лекота премина държавни граници и се настани неканен във въздуха, който дишаме, но и в умовете ни. Гръмна като заложена мина, направи обиколка по целия свят и се върна там, откъдето е тръгнал. Създаден преди пет години и появил се неслучайно в най-гъсто населения регион на света, Ковид19 е на път да вземе висок кръвен данък, неизвестно колко, и неизвестно докога. Успя да пукне балони като стабилното здравеопазване във високо развитите държави, което не намери правилен път за справяне. Но още повече се прояви високата некомпетентност на управляващите държави и световни организации.

Астрологията винаги ни дава предварителен поглед върху това, което би се случило на земята, макар че не винаги можем да разчетем с точност нейния език. Донякъде астрологичната аналогия ни помага в това отношение, ако обръщаме внимание на цикличността на движението на планетите, която се отразява на събитията на земята.

Преди години писах за една такава астрологична връзка в цикъла на квадратурите на Уран и Плутон в кардиналните знаци, аспекти случващи се през интервал от около 80 и 165 години. 80 години е времето на четири поколения, които са заедно и имат взаимоотношения на земята, това са деца, родители, баба и дядо, и нерядко прабаба и прадядо. За родените от двадесетте години на миналия век и насам, събитието, което следва аспекта, това е втората световна война. Квадратът на Уран от Овен и Плутон от Рак се развива във времето между 1930-1934 година, ВСВ избуха няколко години по-късно, не неочаквано, а като следствие на натрупани политически и икономически причини.

Настоящата квадратура, в която Уран бе в Овен, а Плутон в Козирог, се разви в периода 2011-2017 година, след който настъпва времето на изразяване на натрупаното, за около десет години. Заради силно изтеглената орбита на Плутон цикълът му с Уран е неравномерен. Следващата двойка квадратури ще започне не след 80, а след 165 години, и ще бъдат значително по-кратки в години, но ще я оценяваме в други животи. Сега сме в годините след втората квадратура от настоящата серия.

Квадратите по принцип са аспекти на разрушение на старото, на разкъсване на връзките, на разтърсване из основи. Това се е случило с човечеството преди 80 години и сега сме във втората част на изпълнението на планетарната програма за тези две квадратури, които имат връзка помежду си. Ние хората учим много бавно. Необходими са ни стотици животи на земята, за да научим най-обикновени неща, като да се обичаме, да се грижим един за друг, да поемаме отговорност за постъпките си, да не бъдем алчни, надменни, жестоки, манипулативни… Вместо това има хора, които искат да властват над целия свят, да притежават всичките богатства на земята, убиват и създават оръжия други да убиват, не уважават живота, не го ценят. И всичко това се натрупва, натрупва, докато дойде момент да изригне. Втората световна война не избухва докато Уран е във войнствения Овен, а когато е в неподвижния знак Телец, и Плутон в Лъв. Пандемията избухва сега, когато Уран е в Телец, а след три години Плутон ще премине във Водолей. Но преди това Сатурн и Юпитер преминават през неподвижния знак. Затова може да се направи извод, че това което се случва сега, е само началото на критичен за света, период от около десет години. Всяка страна би могла да го преживее по свой начин, едни ще бъдат засегнати по-силно, други по-слабо, както и всеки човек поотделно. Това което не е изчистено преди 80 години, сега има възможност да стане. Имаме втори шанс.

Астрологичната картина през седмицата е неспокойна. Слънцето е основен двигател, което подсказва активно участие на управленските фактори в случващото се. Съвпадът на Юпитер и Плутон донесе опиянение от властта при някои хора, които вместо да внушават уважение и респект, стават герои във вицове и колажи.

Слънцето е носител на истината. Слънцето огрява тъмните ъгли и изкарва на показ непочтените замисли. От понеделник до сряда Луната е в Козирог и се събира с Юпитер, и Плутон, в един отбор. Открива се чудесно време да направите реалистична оценка на ситуацията, в която сте. До сряда Слънцето прави квадрати към тримата от стелиума. Трите квадратури си влияят взаимно и се преживяват като една изключително мощна, която напряга сетивата до безкрай. Бунтарският дух ще владее сърцата и умовете на мнозина. Затова е важно да не се поддавате на първосигнални емоции, да се сдържате, да броите до десет и повече, ако е необходимо, преди да кажете нещо остро, или да направите нещо, чиито последици са очаквано неприятни. Без съмнение ще се чувствате убедени в правотата си, още повече ако имате добре изразен кардинален кръст в хороскопа си.

Венера от Близнаци ще полага усилия да успокоява конфликтите и да поддържа отношения на умерен диалог, и разбиране. Планетата на любовта е в хармония с Марс и Меркурий, което ще усетим по-силно като влияние през втората половина на седмицата. Конфигурацията е в подкрепа на въздушните и огнените знаци. Съчетанието огън-въздух раздвижва менталното поле и може да ви вдъхнови за начинания, които да реализирате след сваляне на ограниченията.

Водните знаци ще имат предимство в края на седмицата, когато Луната преминава през Риби. Тя ще направи съвпад с Нептун в неделя, точно на Великден. В тази връзка, да не забравяме, че всеки има собствен канал към Бог. Посредници не са ни нужни. Молитвата е храна за душата и когато е искрена, винаги бива чута от Него.

Виртуалното отразяване на традицията, може да бъде стимулиращо фантазията и творчеството. Музата кацва при земните знаци с навлизането на Слънцето в Телец в неделя, 19 април. Земните знаци отново взимат превес. С по-активен Телец те ще ни покажат най-добрата страна на земната енергия, успокояваща, прагматична и разумна.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в квадрат с Плутон на 14.04.2020 /14:07

Слънце в квадрат с Юпитер на 15.04.2020 /13:59

На 19.04.2020/17:45/Слънце в Телец

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Стрелец и Риби, трета и четвърта четвърт.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

1 коментар so far »

  1. Варта Корисян каза,

    Писа на април 13, 2020 @ 5:00

    БЛАГОДАРЯ, Муси! Мъдра както винаги… Дано те разберат повече хора.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии