Седмичен хороскоп 13-19 март 2017

frez47-001 от понеделник

Слънце в квадрат със Сатурн в петък

Меркурий и Венера в съвпад в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Отново ни очаква силно влияние на Меркурий в астрологичния пъзел. Планетата на комуникациите сменя знака, в който се движи, в понеделник. От 13 март до края на месеца Меркурий ще се движи в Овен. В импулсивния огнен знак планетата на общуването ще развърже езика на много хора. Ще падат задръжки, там където ги е имало. Това което е на ума, ще бъде на езика директно, без да минава през ситото на възпитанието и вътрешните ограничения.

Сянката на пълнолунието в Дева ще внася допълнително аналитичност и обръщане внимание на детайлите. Хората, които много говорят, с това прикриват своята неувереност. Говоренето само по себе си задава поле на комфорт и сигурност, което те разтягат времево до граници, които им позволява конкретната ситуация. Но сега много време няма. Меркурий се движи бързо, пренасяйки ментална енергия от Слънцето към ретроградната Венера, с която предстои да се срещне в края на седмицата. Така от „дума на дума“, и безпардонно, се очаква да възникнат много конфликти с ярки последици.

В петък е точният квадрат на Слънцето и Сатурн, но влиянието на аспекта усещаме още от края на миналата седмица, паралелно с пълната Луна в Дева. Квадратите между Слънцето и Сатурн, откакто последният влезе в Стрелец, се случват два пъти в годината – през пролетта и през есента. Напрегнатият аспект между дневното светило, символ на волята, егото, амбицията за себезаявяване и себедоказване, с планетата на ограниченията, авторитета на властта, закона и придържането към „буквата на закона“ може да доведе до правови абсурди, имайки предвид все още неразсеялото се влияние на двойния квадрат между Юпитер, Плутон и Уран.

Криворазбраната свобода, която се превръща в слободия, погрешно разбраната толерантност, която бива възприемана като слабохарактерност, са пътечките за заблуда в отношенията както между отделните хора, така и между човека и институциите. И между държавите.

Тригонът между Слънцето и Луната в петък, както и съвпадът на Меркурий с Венера, могат да омекотят конфликтите, и да спомогнат за бързото им отшумяване в следващите дни.

На срещата на двете вътрешни планети- Меркурий и Венера в зодиака се радваме около четири пъти в една година. Сега съвпадът им ще бъде в събота (виж по-долу), в 9-я градус на Овен. Аспектът подтиква към импулсивност в изказ и постъпки, напук на общоприетите правила и норми. С ретроградната Венера и съпътстващ Марс в Телец може да доведе до опити за разчистване на стари сметки и изглаждане на отношенията, там където е имало проблеми в последните седмици. Препоръчително за всички – по-малко говорене, повече движение и разтоварване сред природата с игри или полезни занимания в двора, в градината или в планината.

Слънчеви мартенски дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в срещуположния знак. От Везни, в началото на седмицата, Луната ще ви кара да обръщате внимание повече на партньора си, да с опитате да балансирате взаимоотношенията и да се договорите за някои общи начинания. В понеделник Меркурий ви идва на гости с подкрепата да казвате, това което мислите, да бъдете аргументирани и настойчиви в комуникации и преговори. До края на месеца планетата на словото може да ви бъде в подкрепа да подобрите мнението на околните за вас, да „излъскате имиджа си“, да привлечете одобрение, подкрепа, или материални придобивки. Някои стари навици обаче могат да преобърнат добрите намерения в грешни подходи и неприемливи постъпки. Направете пореден опит да се откажете от вреден навик, да промените ежедневния график с включени повече движения, и по-малко търсене на вина за неуспехите -в себе си или в другите. Съвпадът на Меркурий и Венера във вашия знак в края на седмицата е чудесен повод да бъдете позитивни и отворени към новото.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои подвижна седмица. В понеделник вечерта планетата на комуникациите навлиза в другия огнен знак – Овен. Меркурий ще се движи в огнената стихия до края на месец март. Настройте се за движение и пътувания, за нови впечатления и нови приятелства. Планирайте пътешествия и гостуване на приятели и роднини в странство, общувайте активно в социалните мрежи, търсете нова информация, учете, повишавайте образованието си. Обръщайте внимание на финансовите аспекти на това, с което се захващате. Колкото е по-желано нещо, толкова по-висока цена се заплаща за него. Квадратът на вашия планетен управител и Сатурн е индикация за задръжки и препятствия, които имате за преодоляване. Гледайте под повърхността, четете между редовете, скритите послания. Срещата на Меркурий и ретроградната Венера в сродния по стихия огнен знак в края на седмицата, е покана за връщане към места и хора, свързани с приятни спомени.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, пълнолунието в работливата Дева в предходната неделя задава тон и за тази седмица. Поне до средата, ако не си наложите ограничения, и поемате все нови и нови ангажименти, ще се чувствате пролетно преуморени. Нужна ви е почивка и активно разтоварване, за което е готов да ви помогне Меркурий. Планетата комуникатор, освен всичко друго, е носител на позитивна жизнена енергия, безгрижие и пилеене на времето. Ако имате такова за пилеене. Меркурий от Овен, в компанията на Венера, макар и ретроградна, предлага романтика и активност в личния живот поне до края на месец март. Избягвайте да взимате важни решения под влияние на емоциите, или притиснати от обстоятелствата. Сатурн от вашия знак, в квадрат със Слънцето, през тази седмица изисква сериозност, предварително обмисляне и автоцензура на това, което казвате или правите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои творческа седмица. Пълнолунието в другия земен знак Дева задейства фините полета на вашата Душа. За креативните хора настъпва период на вдъхновение и съзидателен труд. Яхвайте „гребена на вълната“, към което ви подтиква и Меркурий, навлизащ в предходния знак – Овен, в понеделник. В зоната на подсъзнателните стремежи, въображението и вдъхновението свише се развиват процеси, които могат да ви дадат повече увереност в себе си след изчистване от всичко остаряло, назадничаво и компрометирано. През втората половина на седмицата може да се окажете въвлечени в нечии игри за власт и надмощие. С Марс във вашия знак обаче имате силата и куража да отстоявате себе си, собственото мнение и позиция. Меркурий и Венера, в прегръдка, ви обещават романтичен край на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстоящата седмица е с акцент върху смяната на знака на планетата управител. Меркурий преминава от водния знак Риби в огнения Овен. Промяната се отразява на начина на възприемане на света и реакциите. Това, на което сте реагирали досега с приемане и спокойствие, от вторник нататък ще ви дразни и амбицира за ответен отговор. Ще имате нужда от повече яснота и коректност, от по-малко думи, а повече реални доказателства за чувства и отношение. Напрегнатият аспект между Слънцето и Сатурн ще повлияе най-вече тези от последните градуси на Дева, като внесе известно напрежение в партньорските взаимоотношения. Показване на повече съпричастност към отсрещната страна ще ви помогне да избегнете задълбочаването на конфликтите. В края на седмицата, когато Меркурий и Венера са в приятелска прегръдка, се радвайте на общуването с интересни хора, съчетавайки полезното с приятното.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои комуникативна седмица. Меркурий в Овен от вторник ще зарежда с много емоции домашната среда. Предстоят ви срещи с близки хора, гости, очаквани или не, някой идва, друг си тръгва. Домашната среда, както и прилежащите зелени площи, двор, части от възраждащата се природа са привлекателни като място за отдих и разреждане на натрупаната излишна енергия през зимата. Пълнолунието в сродния по стихия знак Дева, от миналата неделя, задава усещането за пропуски в информацията за нещо или за някого, което е предизвикателство към вашата рационална и конструктивна природа. Преди да се отправите на почивка или пътешествие, проучете подробностите, не се доверявайте на неинформирани източници и не поемайте твърди ангажименти без да сте убедени,че си струва.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои още една седмица, в която сте във водовъртежа на събитията. В понеделник планетният управител сменя знака, което за вас означава и промяна в някои нагласи, цели и подходи. Меркурий в Овен, от вторник нататък, не е добър съветник и не води към помиряване, а напротив – провокира конфликти и противоречия, които на фона на квадратурата Слънце-Сатурн имат тенденция към задълбочаване. Активираният Меркурий ви вкарва информационния поток без достатъчно време и право на избор дали да сте по течението, или срещу течението. Подбирайте си средата, приятелите, аргументите с повече внимание към истинността. Търсете подкрепата на най-близките и на хората, които са ви доказали своята лоялност. В края на седмицата съвпадът Меркурий-Венера ви носи помирение и приятелски прегръдки.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във Везни. Във фокуса на вниманието сте на много хора, което разбира се е нещо приятно за вашата кокетна природа. Но също така ви натоварва с отговорности, които не искате, или не можете да прехвърлите на друг. В понеделник вечерта Меркурий преминава в срещуположния знак Овен. Планетата на комуникациите ще прекоси зоната на партньорството до края на месец март. Раздвижването, което ще предизвика вестоносецът на боговете, ще се отрази на социалния ви живот с повече разнообразие на контактите, със създаване на нови познанства и възможности за партньорство. Ако прекалите с очаквания и даване доверие на кредит, ще ви светне „червената лампичка“ на напрегнатия аспект между Слънцето и Сатурн, за да ви припомни да се върнете в реалността. В края на седмицата вашият планетен управител – Венера, в дует с Меркурий, ще ви зарадва с романтични жестове и споделени приятни моменти с близък човек.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, динамиката от предходната седмица се прехвърля и в тази. Пълнолунието в Дева, в предходната неделя, изправя някои от групата пред решаването на задачи свързани с дългове, инвестиции, разплащане на задължения към хора или институции. От вторник, когато Меркурий вече се е установил в Овен, активността в близката среда се повишава и не разчитайте на спокойствие, и тишина. До края на месеца планетата на словото и комуникацията ще ви помага да намирате най-точните думи, най подходящия словоред, да се изразявате по приемлив и адекватен начин, така че да печелите одобрение и симпатии от околните. Чудесно време за започване на обучение, за включване в курсове и школи за придобиване на нови знания и умения. Ретроградната Венера ще ви връща към стари спомени и романтични преживявания от близкото минало. В края на седмицата съвпадът ѝ с Меркурий може да им придаде нов смисъл.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, началото на седмицата е ориентирана предимно към семейните ангажименти. От вторник, когато Меркурий е вече в Овен, зоната на професионалната изява се изпълва с нови възможности. Информацията, работата с документи, срещите и разговорите с хора от професионалния кръг, ще бъдат твърде динамични, изискващи бързи реакции и решителни стъпки. Имате шанс да се справите с важен административен въпрос, да „излезете от точката на замръзване“, което да ви постави в по-добра служебна позиция пред шефа, ако имате такъв разбира се. В личния живот си позволете повече свобода, не ограничавайте контактите си, напротив, дайте възможност на привидно случайни срещи да прераснат в нещо повече. В края на седмицата съвпадът Меркурий Венера обещава обединяване на мисловна енергия с подходящите хора, и достигане до идеи, които с успех да приложите в бъдеще.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои динамична седмица. Съуправителят Марс в срещуположния знак Телец отправя големи изисквания от страна на работодатели или конкуренти, което ви предизвиква да бъдете по-добри в работата си. Пролетната умора, както и служебните ангажименти носят умора и понижават жизнения тонус. Имате нужда от подкрепа и адекватна помощ. Меркурий, който е в Овен от вторник нататък ще ви дава идеи как да разпределите задълженията си, да намерите помощник за домашните ангажименти, или да преразпределите работата си върху повече хора. Здравословни проблеми на близки хора, или деца, могат допълнително да ви натоварят с грижи през втората половина на седмицата. В сряда след обяд, четвъртък и петък Луната е във вашия знак. Отново сте на кормилото на живота си и можете да насочвате развитието на събитията около вас. Особено необходимо ще ви бъде това в края на седмицата, когато романтичния съвпад на Меркурий и Венера ще даде възможност за приятни емоционални преживявания.

Благоприятни дни през седмицата сряда, четвъртък, петък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстоящата седмица предлага някои предизвикателства. Като цяло те са ориентирани предимно към финансовата сфера. С преминаването на Меркурий в Овен, някои финансови затруднения могат да намерят удачно решение. Ще бъде подложена на проверка способността ви да се ограничавате в харченето, и да спестявате. Друг начин да увеличите приходите е да си намерите по-доходна работа, или допълнителна такава. Или пък не, ако с това, което печелите сега, покривате нуждите си. Квадратът на Сатурн и Слънцето от вашия знак насочва към известни лични ограничения и съобразяване с възможностите на момента и средата. И с преодоляване на егото. Ще ви се налага да правите компромиси, да търсите помирение и разбирателство в името на запазването на постигнати досега позиции.

Благоприятни дни през седмицата сряда, четвъртък, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

На 13.03.2017 / 23:07 часа Меркурий преминава в Овен.

Слънце в квадрат със Сатурн на 17.03.2017 / 23:48 часа

Меркурий в съвпад с Венера на 18.03.2017 /14:27 часа

През тази седмица Луната се движи между знаците Дева и Стрелец, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

13.03.2017 / 4:36 – 13.03.2017 / 7:28

15.03.2017/ 12:05 – 15.03.2017/ 17:11

17.03.2017/ 23:56 – 18.03.2017 / 5:00

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии