Седмичен хороскоп 13-19 март 2023

pr23Марс в квадрат къс стелиум

от 17 март

от 19 март

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Преминаваме през много динамична в астрологично отношение седмица. Вътрешните планети сменят знака в края на седмицата, но в средата и се разгръща истинска битка за надмощие. Марс се конфронтира със стелиум от три планети, Меркурий-Нептун-Слънце, а Венера прави квадрат с Плутон. Луната е намаляваща и се движи между Скорпион и Риби.

Отива към финал одисеята Марс в Близнаци. Тя започна с навлизането на планетата воин в знака на комуникациите, словото, изявите на ума на 20 август 2022 година. Обикновено Марс преминава през един знак за около месец и половина, но в Близнаци се установи за цели седем месеца, заради ретроградната си фаза тук. За това време той направи няколко аспекта със Слънцето, в дружески отношения беше със Сатурн,докато той се движеше в другия въздушен знак Водолей, дори все още са в хармония,макар Сатурн да е вече в Риби. Тъй като в подвижния кръст има само една далечна планета, то най-драматични бяха аспектите му с Нептун.

Марс и Нептун са в квадрат поне един път всяка година. Това е време, когато се активира така наречената пасивна агресия. Докато Нептун е в Риби, квадратите се случват, когато Марс се движи през Стрелец или през Близнаци. По този начин едната година се активира физическата агресия, а в друга вербалната. Това е много схематично казано, тъй като двата типа агресия могат да се проявяват и заедно. Във времето на информационната война квадратите на Марс и Нептун имат своя принос. Още повече, когато Марс се движи в знака на словото-Близнаци, а в това се убедихме за тези седем месеца, почти три от които при ретрограден Марс от 30 октомври до 12 януари.

Промениха се каналите, по които тече информацията, а тази на която може да се има доверие, съвсем не е по официалните медии. Два от точните квадрати Марс-Нептун минаха, на 12 октомври при директен Марс, ретрограден Нептун, и на 19 ноември 2022 година, при ретроградност на двете планети. Марс ще излезе от Близнаци на 25 март.

През тази седмица планетата воин прави третият и последен за периода квадрат с Нептун. Отново се очаква пик на дезинформационния фронт. Когато нещо се крие или преиначава, значи е много важно.

В този последен, за текущото преминаване на Марс през Близнаци, квадрат на Марс-Нептун, директни и двамата, от страната на Нептун се включват господарят на Близнаци Меркурий и Слънцето. По този начин квадратът става много по-сложен и значим, превръща се в едно, в конфигурация, съставена от три точни квадрата, Марс-Нептун, Марс-Слънце, Марс- Меркурий и три съвпада между съставящите го планети, Слънце-Нептун, Меркурий-Нептун, Слънце-Меркурий. Всичките шест аспекта стават точни в трите дни сряда-четвъртък-петък, 15,16 и 17 март, но достатъчно силно ще се усещат през цялата седмица.

Главно действащо лице е Марс. Квадратите са аспекти на провокацията, конфронтацията, битката и унищожението, особено подчертано, когато Марс е включен. От едната страна, фигуративно казано, може да бъде словесната агресия, а другата страна да са истината, интелекта, търпимостта. Стелиумът в Риби може да се окаже в позицията на жертвата и да понася с търпение нападките, или да размаже с голямата четка акварелната боя, така че да намали силата на конфликта. Възможни са терористични актове, провокации и повишена агресия при масови активности, спонтанни или организирани. Докато квадратите създават напрежение,то съвпадите между планетите от стелиума носят решения. Решения за помиряване и договаряне.

Другият квадрат, в който участват две планети, е не по-малко значим. Венера застава в квадрат с Плутон в последните градуси на кардиналните знаци Овен-Козирог, на 16 март, четвъртък. Тя е на крачка от своя дом, на следващия ден тя преминава в Телец. Плутон също е на изхода, но му трябва повече време, след една седмица, на 23 март, малката, но мощна планета започва пътешествието си по въздушния знак Водолей.

Кардиналният квадрат Венера-Плутон е аспект на грубостта и насилието. Критичният ден е четвъртък. На 17 март, петък Венера е вече в Телец. На своя територия планетата е спокойна и добронамерена, подкрепена от Сатурн в Риби може да намери думи и подход към всяка напрегната ситуация. В Телец на Венера предстоят две важни срещи, със СЛВ на 20 март и с Уран на 31 март. Два дена спокойствие и в неделя Меркурий е готов отново да ни включи в битките на Овен.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. И няма как иначе да е след като планетният управител се конфронтира с група хора, общо мнение, чужди очаквания. Марс от Близнаци в квадрат с Нептун-Слънце-Меркурий от Риби е недоволен от нещо и някого, изискващ, претенциозен и неотстъпчив. В средата на седмицата ще ви бъде трудно да постигате своето. Ако прекалено много опъвате една струна, тя няма да произведе звук, а ще се скъса. Венера от вашия знак прави квадрат с Плутон. Предупреждение към жените, избягвайте конфликти, пазете се от насилници. На 17 март, петък, Венера ви напуска, за да влее позитивна енергия в зоната на личните притежания. В неделя си имате гост. Меркурий ще се движи през знака ви две седмици, до 3 април. Достатъчно, за да ви предаде някои уроци за успешна комуникация и истинност в думите.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. В първите дни Луната в Стрелец ще поддържа доброто настроение. Във вторник тя прави тригон с Юпитер от Овен, което ще се отрази тонизиращо на тези от средата на знака. От сряда до петък астрологичната картина е напрегната. Общуването с околните изисква повече разбиране и отстъпчивост. Работа с документи и институции, за част от групата, може да е се окаже сложна задача с много неизвестни. Набира сила конфликт с партньора, който може да се прояви чрез квадрата Венера-Плутон. Преместването на вътрешните планети в нови знаци е благоприятно за вас и може да подобри отношенията в кариерата и тези с партньора.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, до сряда на обяд Луната е в Стрелец, което ви прави инициативни и предприемчиви. Ще имате предизвикателства в средата на седмицата най-вече по неща касаещи домашната среда и партньорството. Някъде ще трябва да настъпите, другаде да отстъпите, бъдете гъвкави и находчиви. Повече емоции ще предизвикат финансови въпроси и некоректността на някои хора. Венера се настанява в Телец за три седмици и насища с подкрепяща енергия зоната на здравето и релакса. Навлизате в подходящ период за физическо възстановяване, укрепващо здравето процедури, обръщане на повече внимание на себе си.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои противоречива седмица. Конфликтите, които пораждат аспектите в средата на седмицата, е възможно да минат покрай вас и да не ви засегнат по никакъв начин. Миролюбивата ви природа има защитен механизъм за измъкване от неприятни ситуации. Но можете да бъдете въвлечени в такива покрай близки и приятели. Квадратът Венера-Плутон е предизвикателен за жените и изисква развито чувство за себесъхранение. В петък, 17 март, Венера идва в знака ви, като гостуването и ще трая до 11 април. Чудесен период за показване на позитивната страна на венериния характер, да печелите симпатии и подкрепа.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, повече внимание ще изисква в следващите дни домът, корените, роднините по кръвна линия. Партньорството е под прицел. В меркуриевия период на личната година от вас се очаква по-голяма адаптивност и готовност за промени. Избягвайте конфликтите, особено в средата на седмицата, когато квадратът Венера-Плутон е най-силен. Сериозни разговори с очакване за противопоставяне, отлагайте за след петък. Венера влиза в зоната на пътешествията и там прави през следващата седмица съвпад със СЛВ, оглеждайте се за добри оферти от типа „в последната минута“.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, началото на седмицата е свързано с вести отдалеч, които ви вдъхват надежда. От сряда по обяд до петък по обяд луната е във вашия знак. Това ви носи увереност да се включвате в случващото се около вас, а да не бъдете просто наблюдател. Напрегнатите аспекти на Марс могат да внесат объркване в графика за седмицата. Увеличени изисквания и твърде много претенции могат да вгорчат отношенията ви с познати и такива, с които прекарвате повече време. Плутон е на път да излезе от вашия знак. През тази седмица той прави квадрат с излизащата от Овен Венера. Принудата предизвиква ответна реакция. От петък Венера е в зоната на любовта и творчеството, ще ви радва в него до 11 април. Добър период за запознанства и флиртове.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои конфликтна седмица. Марс от вашия знак застава в квадрат с три планети, включая Слънцето, почти едновременно. В средата на седмицата, когато и Луната е в срещуположния знак Стрелец, служебна ситуация, колега, шеф, партньор, могат да ви предизвикат да дадете воля на сдържани емоции и натрупана неудовлетвореност. Напрежението нараства и с включването на кардиналната квадратура Венера-Плутон, в която има предположение за насилие. Можете да се окажете от едната или от другата страна, затова мислете преди да кажете или направите нещо, което засяга друг човек. Планетният управител влиза в откровения Овен в неделя.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои подвижна седмица. Очакват ви пътувания и силни преживявания. Квадратите на Марс, за които пиша по-горе, предупреждават за повишено внимание при пътуване, избягване на рискови контакти и ситуации по транспортна мрежа и летища. Венера и Плутон в квадрат засилват напрежението в личните връзки, подтикват към обвинения, породени от ревност, подчертават различията в характерите и разбиранията за живота. Планетният управител с пренася на своя територия в Телец от 17 март до 11 април. Очакването е за финансова подкрепа и обезпеченост.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, приятели и активност в социалните мрежи ще заемат повече от времето. Като сатурнов знак сте достатъчно пестеливи. Затова Марс и неговите квадрати с трите планети от Риби ще предизвика остра реакция, ако ви се налага да давате пари или вещи за кауза, която не поддържате. Или ако хора се противопоставят на организирано от вас благотворително начинание. Отношенията със съседи могат да навлязат в разрушителна фаза, от което някой да пострада в средата на седмицата. От петък планетата на любовта влиза в полето на дома и семейните отношения, като ще остане там до 11 май.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои ангажирана седмица. Напрегнатите аспекти,за които говоря в общата част, е възможно да не ви засегнат пряко, или да не се проявят точно сега. Но Марс в скритата зона на слънчевия хороскоп е в предизвикателна позиция, активиращ непроявена опозиция и неявни неприятели. С негово участие някои ваши предубеждения, думи, поведение, могат да повлияят на отношенията ви с отделен човек, но по-скоро с група хора. Квадратът Венера-Плутон в последния градус и минути на кардиналните знаци е предупреждение за повишено внимание и включена аларма за себесъхранение. Венера се мести в зоната на приятелите и там е нейното удобно убежище, откъдето ще ви дарява с подкрепата си. Меркурий от Овен за две седмици ще повишава адреналина в служебната среда.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, повече внимание ще изискват финансови въпроси за решаване. Под въпрос е подкрепата отвън, защото Марс е двигател на събитията, а това често значи много спорове, конфликти и трудно решаване на междуличностни проблеми. Някои противоречия с децата ще станат явни в средата на седмицата. Опитите ви да прикривате невинаги ще имат успех. Парични въпроси ще бъдат препъни камък в отношенията. Венера преминава в зоната на партньорството в петък. Влиянието и тук е благоприятно, подкрепя разширяване на социалната активност, привличане на партньори и съдружници.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои успешна седмица. Усилията, които полагате, дават плодове. Квадратите на Марс са предизвикателство към нептуновата ви природа. Отношенията с член на семейството или родител могат да се обтегнат в средата на седмицата. Сатурн във вашия знак ви кара да премисляте всяка своя постъпка да бъдете трезвомислещи и пестеливи. Венера отива в полето на приятелите и съседите. Меркурий ви напуска, за да започне нова обиколка от Овен,с активно включване във финансовите ви дела.

Дати на някои астрологични събития

На 17.03.2023 в 0:33 ч Венера в Телец

На 19.03.2023 в 6:23 ч Меркурий в Овен

Луната е без курс на:

13.03.2023 8:58 – 13.03.2023 9:21

15.03.2023 10:50 – 15.03.2023 14:05

17.03.2023 16:13 – 17.03.2023 16:25

19.03.2023 12:33 – 19.03.2023 17:12

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

4 коментара so far »

  1. Василева каза,

    Писа на март 13, 2023 @ 9:57

    Г-жо Дачева, фалита на задокеанските банки навярно е по двата напрегнати аспекта, но има ли индикации това да е целенасочен процес от определени глобални кръгове, все пак се иска дигитализация и дъ грийт рисет? Благодаря

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на март 13, 2023 @ 17:33

    Василева,
    намаляването на влиянието на долара е процес, който започна преди няколко години.
    С влизането на Уран в Телец се очакваше през този транзит сериозни катаклизми в банковия сектор.
    При всеки напрегнат аспект на Уран с планети от Марс нататък, се случваха аномалиии на борсите, миналата година
    беше и аферата с биткойнтите. банковият сектор се тресе яко.
    Сатурн излезе от Водолей, но там ще влезе Плутон, така че дигиталната валута настъпва, а с нея и трансформациите в сектора.
    Сривът на долара като световна валута е неизбежен,макар да бъдат вложени големи усилия да задържат или спрат този процес.
    С това е свързан и фалитът на големите банки. Който копае гроб другиму, сам пада в него.
    До 2026 година ще го смени друга валута или обединение на валути.

  3. Станислава каза,

    Писа на март 13, 2023 @ 19:22

    Здравейте г-жо Дачева,
    Родена съм в първата декада на рак и бих искала да ви попитам, тей като през тази седмица ми предстоят сериозни преговори свързани с имотни въпроси- описаният от вас седмичен хороскоп значи ли, че тенденциите са неблагоприятни за разбирателство и позитивна развръзка…?

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на март 13, 2023 @ 21:38

    Станислава,
    прочетете си хороскопа и за асцендентния знак.
    Спрямо рожденото си Слънце имате подкрепата на Сатурн от Риби за сериозни преговори.
    Но Марс ви е в гръб, което може да ви изненада с конкурент, ако купувате или продавате имот.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии