Седмичен хороскоп 13-19 октомври 2014 година

Стелиум във Везни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в седмицата между двете затъмнения -лунното на 8-ми и слънчевото на 23-ти октомври 2014 година. За разлика от предходната седмица сега астрологичната картина се очертава да бъде странно спокойна. Липсват напрегнати аспекти между планетите, а изобилието от съвпади и секстили създава динамика в мисли и комуникации, в планове и намерения. Големият огнен тригон се разпада, но все още остават активни хармоничните връзки между Юпитер-Марс и Юпитер-Уран, което дава шанс за успешното им привеждане в действие. Неговото място като значима конфигурация заема Стелиумът (голям съвпад) във втората декада на Везни от Меркурий-Слънце-Венера, плюс СЛВ, който прави бисекстил с Марс и Юпитер.

Дисонантните тонове идват от две места. Първото е от ретроградния Меркурий, който движейки се назад прави ментална експлозия в съвпада си със Слънцето, от ретро идеи, и такива за преразглеждане на вече тръгнали за реализация планове. В обществените отношения астрологичната картина предполага много обсъждания, дискусии, спорове, връщане към стари тези, дребнотемие и заобикаляне на най-важното.

Вторият акцент на седмицата е квадратът на светилата в сряда. Луната в Рак ще прави всичко много лично, много битово и себично, като всеки ще гледа „да придърпа чергата към себе си“. Постигането на някакъв баланс в противоречията може да има при наличие на добра воля и отстъпчивост. Това е възможно и изпълнимо със съдействието на Венера, която през тази седмица е в силата си, в своя знак Везни, в обединение със Слънцето и Меркурий и в хармоничния мъжки бисекстил с Марс и Юпитер.

Така дипломатическите совалки през втората половина на седмицата могат да доведат до консенсус. Но твърдо договаряне при ретрограден Меркурий е малко вероятно, защото не дава удовлетвореност на всички страни, и е на практика нетрайно.

В личните взаимоотношения астрологичната картина е много по-благосклонна.Активирането на зоната на Везните от Слънце, Венера и Меркурий в нея, обещава изглаждане на противоречията и връщане към добрите, отработени стари практики на справяне с проблемите.

Нека усмихнатото есенно Слънце ви радва в следващите дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои подвижна седмица. Бъдете готови за много срещи, разговори, спорове, за внезапни пътувания и неочаквани посещения. Общият астрологичен фон на седмицата е относително спокоен, но при вас спокойствие не се очертава нито в дома, нито в работната среда. В професионалната сфера мнозина ще имат раздвижване – нова среда, нови хора, нови предизвикателства. И отвсякъде нови възможности за изява на огнената ви природа. Съвпадите на Слънце-Меркурий и Венера-Меркурий в противоположната зона -знака Везни обещават добри предложения, възможности за договаряне по важни за вас въпроси, особено касаещи условията на живот, и на работа. Баланс между вашите виждания и тези на хората около вас можете да постигнете в сряда, стига да бъдете в необходимата степен искрени и точни. На някои дребни обърквания,заради ретроградността на Меркурий, можете да противопоставите своята изобретателност и способност за оцеляване във всяка ситуация. Една стара връзка може да напомни за себе си. Разчитайте на късмета си през втората половина на седмицата – в четвъртък и петък.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва въодушевено. Луната в Близнаци ще ви подтиква към включване в разговори и дискусии, особено във виртуалното пространство, където можете необезпокоявани да изразите себе си. Стига да искате, с лекота можете да разширите кръга си от приятели, да предложите за обсъждане интересни теми, да изпъкнете с познания и вкус, да заявите собствените си предпочитания. В сряда ще трябва да бъдете обаче по-премерени, ако не искате да си спечелите нови неприятели. Ретроградният Меркурий може да обърка „казано-речено“ и да ви вкара в ситуация на изясняване с цел запазване на приятелството или на колегиалните отношения. Пазете енергията си за втората половина на седмицата. От четвъртък по обяд Луната е във вашия знак, когато си възвръщате лидерската позиция. Петък е чудесен ден за лична изява и за намиране на най-прекия, най-точният път за решаването на важен за вас въпрос. Успехът ви ще зависи и от това дали сте готови да чуете, и да се съобразите, с мнението на другите.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, няма скрито-покрито през тази седмица. Това,което правите, ще бъде на показ и обсъждано от околните. Е, някои неща все още можете да запазите в тайна. В сряда ще ви бъде нужна и смелост, и достатъчно информация, за да вземете важно решение свързано с общи средства, съвместна собственост или фирмена тайна. Периодът е добър за обмисляне и планиране на обстоятелства около покупката или продажбата на недвижима собственост. До фактическа сделка обаче не бързайте да стигате, отложете окончателното подписване на документите за след две седмици, когато Меркурий е вече директен. Петък е ден за радост. Насрочвайте важните си срещи, правете презентация, обещавайте неща, които наистина имате намерение да изпълните. Подкрепа ще ви дойде от стари приятели.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои ангажирана седмица. Ще ви се наложи да излезете от ролята на наблюдател, анализатор и арбитър в спорове, и да се включите активно в случващото се около вас. На някои предизвикателства и противоречия можете да сложите кръст, да игнорирате или да отложите за времето нататък. Но на други ще трябва да обърнете сериозно внимание. Особено важно е да получите подкрепата на хората, с които работите, да постигнете съгласуваност в намерения и действия. В това отношение може да имате разминавания и недоразумения, заради ретроградния Меркурий, и те да са по-големи от очакваното. Но през тази седмица и през следващата, до новолунието, вашият планетен управител Венера е в много добра позиция, и ще ви помага да намерите верния тон за справяне с всяка ситуация. Някои стари проекти могат да дадат знак за съживяване и вероятно изпълнение в следващ период от време.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. За целта обаче ще трябва да проявите повече хъс и настойчивост, да се случват нещата според вашия замисъл. В средата на седмицата ще бъдете изправени пред важен избор. За повечето той е свързан с парични ресурси, с разплащане на поръчани стоки и услуги, с приемане или отхвърляне на наложени отвън промени. Може да има разминаване във вкусовете ви с близък човек, но ако потърсите допирни точки, ще намерите нещо, което да се приеме и от двете страни. Като част от екип вероятно ще бъдете много убедителни с точните аргументи и доказателства, които имате. Бъдете настоятелни, ако сте убедени в правотата си, но оставете място и за чуждото мнение. В петък може да бъдете приятно изненадани от нечия щедрост.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък, събота и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои относително по-спокойна седмица. Във фокуса на вниманието ви са другите, ангажименти и задължения, гонене на срокове, и изпълнение на дадени обещания. В сряда ще имате нужда от повече спокойствие, за да обмислите едно свое решение. Моментът е подходящ, за да внесете яснота в партньорските си взаимоотношения, да хармонизирате връзката си, и да изчистите възможно повече от натрупалите се недоразумения, и негативизъм. В служебните дела също можете да внесете някои промени. Пишете анекс към договора, внесете поправки,допълнете клаузи, направете го по-добър и работещ. Ревизия на задълженията, корекция в плащания по кредит, или предоговаряне на кредит, е в контекста на астрологичната обстановка през втората половина на седмицата.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, продължават добрите тенденции от предходната седмица. В понеделник Луната е във вашия знак и това ви поставя в центъра на събитията. Някой ще се интересува от мнението ви, ще ви търсят по всевъзможни въпроси. Предстоят дни на активна комуникация с околните. Срещи със стари познати или с хора от миналото, които търсите за подкрепа, насрочвайте за четвъртък след обяд или за петък. Събота също е подходящ за целта ден, но е възможно да трябва да доказвате някому нещо и да изпаднете в обяснителен режим. Една стара любов може да напомни за себе си. Във вторник и сряда паричните въпроси ще бъдат с приоритет, вероятно сте нарушили балансът на приходи и разходи, и ще ви се наложи да „затягате колана“. Връщането към някои стари идеи за увеличаване на доходите, може да се окаже печеливш ход сега.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои вълнуваща седмица. На ваша територия си устройват среща Слънцето, Венера, ретроградният Меркурий и СЛВ. Тази, в голяма степен приятелски настроена планетарна група, ще внесе динамика в следващите дни, която ще изисква от вас голяма физическа и емоционална мобилизация. Вашата личност може да бъде обект на обсъждане и оценка, дали да ви бъдат възложени по-големи отговорности, дали да заемете по-висок служебен пост, или да поемете еднолично ръководството на групата, екипа, колектива, фирмата… Ретроградният Меркурий може би ще внесе известни съмнения в това дали сте подходящият човек, може да провокира и критика основана на стари събития и факти. Намирайки се в Слънчевия период на личната си година и с голямата подкрепа на планетарния си управител – Венера, можете да разчитате на успех, и да привлечете подкрепата на ваша страна.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и събота.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, продължава тенденцията от предходната седмица. Дори нещо повече, настоящата астрологична картина е още по-благоприятна за въздушната ви природа. В понеделник Луната е все още в сродния знак Близнаци, правейки хармонични връзки със стелиума от другия въздушен знак Везни, а това са Слънцето, Венера и Меркурий,в съвпад със СЛВ. Акварелните щрихи на астрологичния пейзаж дават възможност да се видят много детайли и провокират прозорливата ви природа. Предстои ви да научите някои тайни, ако изобщо има такива, на диетичното хранене, както и да си изработите план за укрепване на имунната система най-вече с натурални продукти. Ако учите или преподавате, моментът е подходящ да преразгледате учебните си планове, да потърсите нови възможности, да смените дисциплината, да добавите нови курсове, или да се върнете към нещо, което сте искали да усвоите, но все не сте намирали досега причини, за да го направите. Уместно е сега ревизирането на планове за пътешествия, или за обучение в чужбина.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с усещането, че стоят в сянка, че някой ги подценява, или откровено ги пренебрегва. Дали е така, ще се разбере в следващите дни. Във вторник Луната е във вашия знак и това ви дава самоувереност, която ще ви бъде много необходима в сряда, при квадрата на светилата. При мнозина от групата ще се появят обстоятелства, в които да покажат силата на характера си и волята да отстояват себе си,противопоставяйки се на някой, който е, или има претенции да е шеф. В домашната среда, или в най-близкото обкръжение, има раздвижване, в което се възпроизвеждат обстоятелства от миналото, свързани с много емоционални моменти. Може да бъдете отново предизвикани към недовършен разговор, към изясняване на недоразумения, или да давате обяснения за нещо, което сте казали в момент на афект. „Всичко е добре, когато свършва добре“, а за това ще помага най-вече Венера, планетата на любовта, с нейните хармонични аспекти до края на седмицата. В четвъртък и петък при някои идва късмет и/или голяма радост.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, петък и събота.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои ангажирана седмица. Успехът ви зависи от това доколко ще съумеете да съсредоточите усилията си в избраната посока, без да се разсейвате в излишни спорове и дребни задачки. Пред сериозна дилема ще бъдете изправени в сряда, когато Луната се противопостави на планетният управител – Плутон и кръстоса енергии със Слънцето. Не гонете химери, разчитайте на това, което имате под ръка, на опита си, на сигурните и изпробвани методи. Иначе, „преследвайки дивото, може да изтървете питомното“. Намирате се в своя Сатурнов период, когато полагате основите на неща, които можете да развиете в следващата си лична жизнена година. Четвъртък, петък и събота са дни за представяне, за показване на свое изделие, разработка, проект, за демонстрация на успех и възможности. Има малка вероятност ретроградният Меркурий да ви „подложи крак“ с някоя „стара новина“, но с компенсиращата и подкрепяща роля на Венера и Слънцето бързо ще се справите с проблема.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък, петък и събота.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. Вашата водна, и страстна, природа ще бъде стимулирана в средата на седмицата, когато Луната преминава през сродния знак Рак. Заставайки в квадрат към Слънцето, Венера и Меркурий от Везни, Луната ще бъде проводник на очаквания за хармонизиране на отношенията с интимния партньор, за изглаждане на противоречията и за намиране на онези допирни точки, които да ви обединят в мислите и плановете. В професионален план, астрологичната картина подкрепя обсъждането на съвместни инвестиционни начинания, събирането на вземанията, изчистването на задълженията, планирането на бъдещо разширение и увеличаване на персонала, както и подобряване на работния инвентар, подмяна на офис техниката, и премебелиране на работното пространство.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Венера в секстил с Юпитер на 14.10.2014 г.

Венера в съвпад със СЛВ на 15.10.2014 г.

Слънце в секстил с Марс на 15.10.2014 г.

Слънце в съвпад с Меркурий на 16.10.2014 г.

Меркурий в секстил с Марс на 17.10.2014 г.

Меркурий в съвпад с Венера на 17.10.2014 г.

Венера в секстил с Марс 20.10.2014 г.

11.10.2014/18:50/Луна в Близнаци

14.10.2014/ 2:30/ Луна в Рак

16.10.2014/ 13:29/ Луна в Лъв

19.10.2014/ 2:07/Луна в Дева

През тази седмица Луната се движи през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

13.10.2014/ 20:58 – 14.10.2014/ 2:30

16.10.2014/ 2:27 – 16.10.2014/ 13:29

18.10.2014/ 16:10 – 19.10.2014/ 2:08

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии