Седмичен хороскоп 13-19 февруари 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERAХармонични аспекти между Слънце-Сатурн,

и Меркурий-Марс

от събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстоящата седмица е спокойна на пръв поглед. Астрологичната картина е разнообразна на аспекти, някои предстоящи, други отшумяващи, но всички те се развиват в половината от знаците на зодиака- между Везни и Овен. Както подобава на седмицата на любовта, в понеделник Луната влиза във Везни. В знака на любовта се движи и Юпитер, макар ретрограден, все още във вдъхновяващ тригон със Слънцето. Енергията на този аспект ще ни зарежда с позитивна енергия до края на седмицата, когато Слънцето напусне въздушния Водолей и се гмурне в дълбоките води на мистичния знак Риби.

Два мъжки секстила активират интелекта, разума и творческите способности на много хора в следващите дни. Във вторник е точният секстил на Слънцето и Сатурн, във Водолей-Стрелец,чието влияние ще се простре поне до четвъртък. Аспектът е силно ориентиран към здравия разум, прагматизма в действие, чувството за организация и ред, мъдрия подход при взимане на важни решения, особено такива касаещи големи маси хора.

Секстилът между Меркурий и Марс, свързващ знаците Водолей и Овен, е по-личностно ориентиран. Това е аспект на активната техничарска мисъл, на рационалните решения, на добрата координация между мисъл и действие. Подтиква към решителни стъпки, агресивни търговски похвати, към безцеремонен изказ и откровено заявени претенции. Точният аспект е в четвъртък, но със съдействието на Луната от Везни влиянието му ще се усеща от началото на седмицата.

И двата аспекта имат духовно проявление, помагат за силна концентрация и навлизане в дълбоките нива на съзнанието.

Любовният характер на седмицата се изразява от активната Венера в Овен. Празникът на любовта, св. Валентин, може да бъде повод за силни пристрастия „за и против“, заради огнения Овен, в който се движи не само планетата на любовта, но и планетата воин – Марс. И в добавка заради активирания кардинален тао квадрат между Юпитер, Уран, Плутон и Луна. По този начин вторник и сряда до обяд се очертават като най-неспокойните дни от седмицата.

Страстите се успокояват в четвъртък, когато е тригонът на светилата, но припламват отново в събота, когато Слънцето и Луната застават в квадрат.

В събота Слънцето сменя знака, преминавайки от Водолей в Риби. Откъсваме се от доминирането на въздуха и огъня в последните седмици, и навлизаме в спокойните, на повърхността, владения на водните и земните знаци. Вълнения от много бала ни очакват в края на месеца, след слънчевото затъмнение и през месец март.

Много валентинки и наздравици в празничния вторник!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Докато Марс се движи през вашия знак, спокойствие не очаквайте. Вашата индивидуалистична природа е активизирана не само от планетния управител, но и от омайницата Венера, на фона на присъствието на своенравния Уран. Всички те ви поставят във фокуса на нечии очаквания, и желания. Правят ви едновременно смели и предприемчиви, но също така магнетично привлекателни. Това ви отваря много работа много ангажименти с други хора, задължения и грижи, от които няма как да избягате. Повечето от вас се чувстват добре във водовъртежа на събитията. Включвайте се активно в интернет комуникация, купувайте и продавайте онлайн. Периодът е добър за договаряне и покупка на техника, офис машини, електрически уреди, МПС-та. Следете обаче за качеството, за гаранции и спазване на предварителни уговорки.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, тенденцията от предходната седмица се пренася и в тази. Слънцето от срещуположния знак Водолей е в хармонични отношения със Сатурн и това прави следващите дни ориентирани към сериозни дела. Връзката ви може да бъде скрепена отново, или допълнително, от съвместен ангажимент, начинание, резултат от усилия на екип, постигане на важна за вас цел. Независимо кой от двата празника предпочитате – св. Трифон зарезан, или св. Валентин, вторник е ден за активна комуникация. Меркурий от противоположния знак предупреждава за повече внимание при изпращането на валентинки, ако са за повече адресати, за да не изпаднете в конфузни ситуации. Някои ще пътуват, други ще бъдат ангажирани с автомобили или автосалони. Периодът е добър за подмяна на стария автомобил с по-нов.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои резултатна седмица. Имате поети ангажименти, които спешно трябва да изпълните. Няма време за отлагане, трябва да бъдете много гъвкави и изобретателни, за да успеете в уговорения срок. Вашите комуникативни умения, както и тези да бъдете посредници между хора и организации, ще ви бъдат от полза. Хората на интелектуалния труд, в следващите дни, са във вихъра си. Пазете се от пословичната си откровеност, която може да ви развали отношенията,въпреки добрите ви намерения. Периодът е добър за всичко свързано с техника – ремонт, покупка, продажба, размяна.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои ангажирана седмица. До средата ѝ продължава благотворното влияние на тригона на Юпитер и Слънцето, който задвижва подкрепящи дейността ви механизми. Луната във везни до четвъртък съдейства за добрите ви отношения на работното място, туширайки всякакви противоречия и недоразумения с разбиране и добронамереност. На работното място ви очакват добри новини, свързани с хора отдалеч. Някои инвестиционни проекти търпят придвижване и развитие, което може да ги изведе на успешен край. Както в служебните, така и в личните дела, бъдете предприемчиви, не отлагайте, правете всичко навреме, според предварителния план.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и петък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. Това ви дава диригентската палка макар само за понеделник. През тази седмица отново планетният управител играе важна роля. Меркурий от Водолей е в хармоничен аспект с Марс от Овен, което прави възможни някои ваши намерения свързани със собственост. Подкрепя се намирането, или подготовка на важни документи, с които приключвате етап, или част от обект. Сряда и четвъртък са благоприятни в това отношение. В събота Слънцето преминава в срещуположния знак Риби, бележейки средата на личната ви година. Намирайки се в меркуриевия период ви очакват промени,натрупани като очаквания в предходните месеци.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и четвъртък.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Планетният управител Сатурн е в хармонични отношения със Слънцето. Аспектът ви носи спокойствие, увереност и признание за добре свършена работа. Ще има и подплатяване в материални измерения. В сряда активността в кардиналните знаци може да ви донесе известно безпокойство и потребност от бърза и категорична реакция. Избягвайте претоварването, бъдете внимателни за битови аварии и травми. В събота Слънцето преминава в зоната на активно общуване, пътуване и обучение. Семейството и най-близките ще имат подкрепяща за вас роля в следващите четири седмици.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата предлага активност в общуването. Планетният управител е в силна позиция. С подкрепата на Марс от негова страна получавате импулс да говорите, да излагате своето мнение по всеки въпрос, във връзка с всяка ситуация, която по един или друг начин ви засяга. Въодушевеният Меркурий във Водолей ви кара да виждате напред във времето, да предусещате сбъдването на вашите желания и проекти, които досега са имали неясни очертания. Мисълта ви е ясна и конкретна, разчетите точни, мненията категорични. Допускайте и друга гледна точка, за да не изпаднете в дълбоко заблуждение. Съгласувайте действията си с хората около вас, с работодатели, с екипа, с партньора.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва във вторник с Луна във вашия знак. Луна във Везни, знака на любовта и хармонията, в деня на влюбените – св. Валентин, забележително съвпадение. Така за празника ще бъдете в центъра на вниманието на околните. Ще се радвате на жестове на внимание и любов, ще давате и получавате усмивки. Транзитното Слънце се движи в последните градуси на другия въздушен знак Водолей, правейки тригони със слънцата на родените в края на зодията. Заедно с Меркурий внасят много вдъхновяваща енергия и позитивизъм, който ви помага да се справите с активната конкуренция през тази седмица.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои динамична седмица. Слънцето и Меркурий от вашия знак са герои на акцентите на седмицата, което ви прави активно включени в случващото се около вас, независимо дали ви касае пряко, или не. Имате нужда от съветник, или вие се явявате такъв за другиго. Вашите знания и умения, още повече ако са в сферата на новите технологии, е от важно значение за някого. Отзивчивостта ви ще предизвика верижна реакция на „Предай нататък“. В слънчевия период на годината сте, време за лични подвизи и постижения.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата е домашно ориентирана. Хора от семейството ще бъдат в центъра на вниманието ви в следващите дни. Ако работните ангажименти ви дърпат в друга посока, много е вероятно да ви се налага сложен избор и обяснения „какво?“, „защо?“, „как?“. В седмицата на любовта, не само вторник – 14 февруари, но също така четвъртък и петък са дните на любов и хармония с близък на сърцето ви човек. Не се затваряйте в къщи, бъдете сред приятели и се забавлявайте. Работата никога не свършва, и през тази седмица времето няма да ви стига, и ще ви притискат срокове. В края на седмицата, в събота, Слънцето преминава в сродния по стихия воден знак Риби. Навлизате в юпитеровия период на личната година, време за професионални постижения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата ще премине в грижа за другите. При някои деца, а при други възрастни хора, ще имат нужда от подкрепа, и грижи. Вслушвайте се в съветите на специалисти, дори да ви се струва, че знаете всичко по въпроса. И двата празника могат да бъдат чудесен повод, за мнозина от групата, за събиране в домашни условия. В събота Слънцето преминава в другия воден знак Риби. Навлизате в най-активния период на личната година – марсовия. Време за мащабни планове и тяхното изпълнение.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, началото на седмицата е ориентирано към другите. Това може да повлияе на романтиката на празника на любовта във вторник, но си имаме наш празник, който компенсира загубите. Каквото и да правите, стойте далеч от хорските очи и одумки. В края на седмицата, в събота Слънцето навлиза във вашия знак. Започва астрологичната година на зодията ви, време за по-голяма лична активност и повече поводи за добро самочувствие.

Благоприятни дни през седмицата вторник, четвъртък, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в секстил със Сатурн на 14.02.2017 / 7:58 часа

Меркурий в секстил с Марс на 16.02.2017/ 20:15часа

На 18.02.2017/ 13:31ч., Слънцето навлиза в Риби

През тази седмица Луната се движи между знаците Дева и Стрелец, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

13.02.2017 / 14:36 – 13.02.2017 / 22:43

16.02.2017 / 3:54 – 16.02.2017 / 8:41

17.02.2017 / 21:38 – 18.02.2017 / 20:52

На 14.02.2017/ 2:31/ Лилит навлиза в Стрелец

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии