Седмичен хороскоп 13-19 февруари 2023

zima 023Венера и Нептун в съвпад

Слънце и Сатурн в съвпад

от 19 февруари

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Няколко думи за трагедията в южната ни съседка. Макар исторически разделени и противопоставени, ние сме хора „с общ дувар“. Болката у съседа, не може да не ни прави съпричастни и готови да помогнем.

Астрологическият реализъм обаче ни насочва да обърнем внимание как енергията на пълнолунието в Лъв, на 5 февруари вечерта в 20:28 ч , подсилено от квадратите на Уран от страстния земен знак Телец, изигра ролята на пусков механизъм за изразяване на натрупалата се както сеизмична, така и емоционална енергия. Земетресенията имат свой цикъл на случваемост, както по сила, така и върху определени райони по земята- чувствителните сеизмични зони. Два ни по-рано, на 3 февруари 2023 г, холандски сеизмолог написа в профила си в Туитър: Рано или късно този регион (южна, централна Турция, Йордания, Сирия и Ливан) ще преживее земетресение с магнитуд приблизително 7,5.“ И посочи на карта точното място, където впоследствие стана земетресението.

Много пъти сме говорили за връзката между насъбраната, концентрирана, негативна енергия и земетресенията. В случая пълнолунието в огнения Лъв беше иглата, която проби цирея, за да се изтече гнойта. Когато се случват значими събития, те винаги са пресечена точка на циклични по природа процеси и кармични такива. По време на пълнолунието в Лъв в неподвижния кръст, освен светилата и Уран, се намираха Сатурн във Водолей, лунните възли в Телец-Скорпион, Лилит в Лъв, които са с кармичен отенък. Времето на започване на поредицата от земетресения в района между трите сеизмични плочи бе в ранните часове, около 4 часа, когато най-много хора спят. Участието на Уран води към подозрението за странична, високотехнологична намеса. Ако е имало такава, то тя не е предизвикала събитието, не е била причината за него, но е възможно да е повлияла на времето, в което се е случило.

В допълнение, двете много силни земетресения при съседите,това на 17 август 1999 година и последното на 6 февруари 2023 година, имат сходни елементи в астрологичните карти. Ще спомена само оста 20-23 градуса Лъв, и при двете със струпване на планети в неподвижния кръст.

Трагичните събития обединяват хората и на мнозина носят просветление за истинските стойности в живота.

Седмицата започва с Луна в Скорпион и в квадрат към Слънцето, в неподвижните знаци. Напрегнато начало, което изисква повече разбиране, търпимост и готовност за подкрепа към другите. Предстоят ни два важни съвпада, на Венера и Нептун, и на Слънцето със Сатурн.

Венера в Риби покровителства всеки опит да бъдем добри и състрадателни. С приближаването и към Нептун тези теми се засилват. Духовната окраска на двете планетни влияния намира чудесна среда за проявление в Риби. Откакто Нептун е в своя знак, Венера всяка година намира време за среща с него. През тази година това се случва в най-романтичния месец, непосредствено след празника на любовта и виното. Срещата на двете планети на любовта, на духовната, платоничната и страстната, на 15 февруари, е важен момент в пътя на обвързаните и много обнадеждаващ за необвързаните. Огненият тригон между Луната и Юпитер във вторник и сряда придава въодушевление, разточителност и блясък на всеки от двата празника.

Страстите бързо охладняват с настъпването на съвпада на Слънцето и Сатурн на 16 февруари. Времето на тази ежегодна среща се определя от Сатурн, който от 22 март 2020 година е във Водолей. За трета и последна година Слънцето и Сатурн правят съвпад във въздушния знак и сега това ще се случи на 16 февруари, четвъртък. Съвпадът Слънце-Сатурн във Водолей е аспект на разума. Позитивната, носеща истината, енергия на Слънцето се обединява със стожера на почтеността, носител на разума и стабилността, господар на кармата – Сатурн. Време е да си построим здрава къща, със стабилни основи, да издържи на урагани и земетресения. Сатурн подлага всичко на проверка за якост. Това което издържи изпита, минава във времето напред, другото умира.

В този ден, 16 февруари, Меркурий е в квадрат към лунните възли. Хладен ум и решителност в мисли и дела.

С две думи. Ако нещо е тръгнало да върви накриво, сега е момента да се изправи.

Дните преди новолунието в Риби, е време за разчистване.

В неделя Слънцето излиза от Водолей. На 19 февруари, то преминава в Риби, знакът на добротата, състраданието и вярата, увеличавайки многократно силата на водната енергия.

За месец напред Слънцето ще ни води през плитки или дълбоки води, ще ни кара да вярваме и да се доверяваме, но и да прозираме през мъглата и лъжата на ежедневния паразитен информационен шум. И ще се надява да прогледнем поне за една истина, че не вървим към глобално затопляне, а към глобално охлаждане.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на задълженията. На някои ще се налага да се справят със сложни процедури про отхвърляне или заличаване на задължения. На тези, които имат кредити, се предлага възможност за преработка, намаляване на лихвата и удължаване на времето за връщане. Нужно ви е да сложите ред, да сте наясно със задълженията си. Добре е това да стане през тази седмица, преди новолунието в Риби, в понеделник. Разчиствайте си дълговете. И приятелския кръг.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на многото семейни ангажименти. Отношенията ви с любими хора стават свръх интензивни в средата на седмицата. Съвпадът на планетите на любовта обгръща средата на седмицата с розови облаци и червени сърчица, а за повечето с чаши искрящо вино. С партньор/и предстоят сериозни разговори и взимане на важни решения. Много ви влече натам, но не играйте соло. Обединявайте ум, енергия, финанси с доверен човек/хора. Разчистете си сметките. Идва новолуние в Риби, а с него неразчистените задължения стават по-големи.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои неспокойна седмица. Във вторник и сряда Луната е във вашия знак. Ще трябва да проявите своята далновидност и да намерите решение на важни въпроси, които касаят близки хора. Това, което е срещу вас, е ясно видимо, което ви помага да подберете начините за справяне. Съвпадът на Венера и Нептун е в зоната на дома и отношенията с най-близките. Ще успокоявате някого, ще поемете от нечий емоционален товар. Решение свързано с МПС изисква повече категоричност от ваша страна.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Скорпион. Трудно начало на една богата на преживявания седмица. Много сили, уверености подкрепа имате от приятелската среда. Венера и Нептун правят съвпад в тази зона и дните ви се изпълват с множество жестове на внимание, обич и уважение. От повече определеност и яснота се нуждаете в професионалната сфера. Средата на седмицата е добро време да направите нужните срещи и разговори с шефа ли с важен за вас човек. Задават се нови проекти и нови възможности.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с активна комуникация. Много срещи, разговори, ще положат началото на съвместна работа и ангажименти с хора,близки до вашата душевност. Сатурн е вече срещу рождените слънца на тези от първите градуси на знака с всички предизвикателства, които прави и ще отправя през тази година. Съвпадът му със Слънцето, близо месец преди да премине в Риби, е момент на намиране на това, което ви прави сигурни в себе си и стабилни в това, което правите. Ако се чувствате изтощени, сега е момента да направите,каквото трябва, за да укрепнете, както физически, така и емоционално-психологически.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на приятелството и подкрепата. Колкото и малко приятели да имате, поне един двама от тях са такива,на които можете да разчитате. И те на вас. Взаимната подкрепа ще ви бъда нужна в следващите дни. Венера и Нептун се срещат в полето на близките, съседите, съучениците, припомнят ви преживявания и ви правят съпричастни към настоящите им грижи, или обратно. Възможно е да ви се наложи да подкрепите финансово някого, или нечия кауза. Стиснатостта на вашия знак е повече мит, отколкото истина. Отнасяте се разумно към средствата, с които разполагате. Разчистете си материалните ангажименти преди новолунието.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. Предизвикателствата на Марс от вашия знак поддържат високо ниво на адреналина. Във вторник и сряда ще трябва да се преборите с вътрешните си съмнения и да вземете важно решение. Тези от първата половина на знака са вече в сатурнова криза, а съвпадът на Слънцето и Сатурн прави така, че да светват нужните червени лампи и да ви предупреждават. В неделя Слънцето преминава в Риби и предстои осветяване и енергетизирането на полето на кариерата.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на отговорностите. Транзитът на Венера през Риби ви прави ангажирани по много начини с други хора. Желанието ви да бъдете балансьор в работната среда, но също така и справедливи, ви поставя в сложни взаимоотношения. Сближаването на Венера с Нептун улеснява отношенията ви с околните, дава възможност да проявите повече съпричастност и емпатия. Другият съвпад в зоната на идеите, изявите, любовта и творчеството, е различен и ви отдръпва от прекомерно потъване в проблемите на другите. В средата на седмицата се налага да проявите твърдост, и да заявите позицията си.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои напрегната седмица. Безпокойство създава Меркурий, който се движи в знака ви и в средата на седмицата застава в средната точка на оста на лунните възли. В тази предизвикателна позиция планетата на ума ще ви мотивира да отстоявате на външен натиск и внушения и да заявите личното си мнение. То трябва да е добре обмислено и аргументирано, така изисква съвпадът на Слънцето истината и Сатурн- законът. По отношение финансови аспекти ще трябва да направите отстъпки и да приемете ситуацията такава, каквато е.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои романтична седмица. Планетите на любовта се събират в другия воден знак – Риби. Родените в средата на месец юли ще изпитат вълшебното влияние на съвпада Венера-Нептун през цялата седмица, макар точният аспект да е на 15 февруари. Срещата на Слънцето и Сатурн във Водолей ще ви постави някои ограничения и ще изисква от вас по-голяма отговорност по отношение финансите, особено тези на семейството, на фирмата, или на други хора, с които сте свързани с материални ангажименти. С преминаването на Слънцето в Риби в неделя, част от групата са вече в юпитеровия период на личната си година- време за професионален растеж.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в Скорпион. Силата, която тя ви дава среща квадрата на Слънцето и неговата съпротива на личните ви амбиции, и желанието да водите парада. Проявявайте разбиране и търпение. Особено към хора,които обичате. Емпатията, която поражда спонтанно съвпадът Венера-Нептун, ви потапя в проблемите и преживяванията на близък човек. Ще се наложи да се отнесете сериозно към проблем в дома, или в отношенията с някой от родителите. Заложете на истината, разума и почтеността.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва с Луна в другия воден знак Скорпион. Драматично начало на една изпълнена с емоции седмица. Диапазонът е голям,, спектъра от цветове – също. Съвпадът на Венера и Нептун е водещият аспект в следващите дни. Макар да се случва в средата на седмицата, влиянието му е върху всичките дни. Те се изпълват с нептунова чувствителност, готова да реагира на всяка болка и вик за помощ. Не се задържайте задълго в емпатийното поле, съберете силите си, организирайте мисълта си и така ще бъдете повече полезни. В края на седмицата Слънцето идва в знака ви, а с него – истината, вярата и надеждата.

Дати на някои астрологични събития

Венера 0 Нептун на 15.02.2023 в 14:25

Слънце 0 Сатурн на 16.02.2023 в 18:48

На 19.02.2023 в 0:34 Слънце в Риби

Луната е без курс на:

14.02.2023 1:52 – 14.02.2023 3:31

16.02.2023 3:06 – 16.02.2023 6:59

18.02.2023 6:18 – 18.02.2023 7:34

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

2 коментара so far »

  1. Наталия каза,

    Писа на февруари 16, 2023 @ 15:14

    Здравейте, Муси
    Имам РД на 19.02 и виждам че слънцето съвпада със Сатурн.Можете ли нещо да ме посъветвате ,как да отработя аспекта през годината ,който прави тригон с нат. Асц и Квадрат с нат.Нептун.Благодаря !

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 16, 2023 @ 21:42

    Наталия,
    отработването на аспектите на Сатурн винаги е свързано с учене на сатурнови уроци.
    А тъй като сте в сатурнова криза, трябва да се отнесете сериозно към тях.
    При вас се получава благоприятното обстоятелство,
    че съвпадът на Сатурн с рожденото Слънце е един път,през март 2023 г,
    а не три пъти, тъй като ретроградната му фаза е през лятото.
    Относно този предхождащ РД съвпад на транзитните Слънце и Сатурн, с две думи,
    ще ви се наложи да се отнасяте сериозно и да взимате важни решения свързани с партньорството,
    както лично така и професионално.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии