Седмичен хороскоп 13-19 юни 2022

2022 6 14Меркурий в Близнаци от 13 юни

на 14 юни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в седмица с голяма активност на Слънцето, астрологична имам предвид. Освен опозицията с Луната по пълнолуние, Слънцето прави аспекти с Ерис, Сатурн и Нептун, и то в един и същи ден, на 16 юни, в четвъртък. Така цялата седмица е огряна от центъра на нашата планетарна система. От него извира истина, ярко блести и пробужда все повече и повече хора.

В понеделник, 13 юни, Меркурий се завръща в своя знак, вече на прав ход. Планетата на комуникациите ще се движи в знака си до 5 юли,като за това време има два значими аспекта, които се случват в един и същи ден, подобно на Слънцето през тази седмица. На 2 юли Меркурий прави в един ден тригон със Сатурн и квадрат с Нептун. Транзитът на вестоносецът на боговете през Близнаци е време на активна комуникация, размяна на мнения, преговори, възможности за изговаряне на претенциите и постигане на съгласие, когато страните се чуват и разбират.

Във вторник е второто огнено пълнолуние за годината. Луната застава срещу Слънцето, цялата огряна от неговите лъчи, в 23Стрелец, във вторник- 14 юни 2022 година, в 14:51часа.

Пълнолунията се отразяват видимо върху отношенията между хората. Често предизвикват напрягане и разногласия, особено сред тези, които имат напрегнати аспекти между светилата в рождените си карти. Случайно попаднах на интересно астрологично съвпадение. Тъй като Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година, на пълнолуние и то пълно лунно затъмнение в 23Стрелец, сегашното пълнолуние ляга точно върху рождената му ос Слънце-Луна и лунните възли. Наблюдавайте дали ще има нещо интересно около него през тази седмица.

Пълнолунието затваря всички планети в половината зодиак, между Близнаци и Стрелец.

Пълнолунието е резултанта на новолунието през декември 2021 година, това на 4 декември, което беше пълно слънчево затъмнение в 12Стрелец. Събития,започнали тогава намират своето крайно решение сега.

Пълнолунието в Стрелец мотивира за търсене на истината. Слънцето обаче е конфронтирано от Нептун, планетата на илюзиите, като квадратът с него става точен в четвъртък, 16 юни. Намесата на Нептун изкривява истината, подвежда по полу истини и откровени лъжи.

Управителят на пълнолунието, на знака,в който е пълната Луна, обаче е подведен от мистичната точка -Лилит, фокус на най-лошото в човека. Квадратът на Юпитер (в Овен) и Лилит (в Рак) се развива, като през тази и следващата седмица става почти точен. Това кара хората от тези зодии плюс Везни и Козирог, да попадат в ситуации,които не ги представят в добра, лице приятна светлина. Чести са гафове и недоразумения от неадекватно поведение.

Венера продължава да бъде много активна. След съвпада и с Уран в края на миналата седмица, когато вдигна адреналина на много хора, сега и предстоят други прояви, също толкова атрактивни. Урановата енергия от предходната седмица на съвпад Венера-Уран, планетата на хармонията пренася към СЛВ, с който прави съвпад в четвъртък. Така се запечатва нова ситуация, ново положение, нов поглед, нов подход, нова стратегия и често това е обвързано с финикийски знаци.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Пълнолунието в Стрелец е време на вдъхновение и радост от постигнати високи резултати. Високите амбиции срещат подкрепа. Юпитер от вашия знак е мотивиращ социалната изява, включването в мащабни начинания, укрепва самочувствието и … самодоволството. Надутото като балон его може да ви изиграе лоша шега, откъсвайки ви от реалността. Скрито от очите се натрупва енергия, която ще се изрази в дните на пълнолунието, и след него, когато Слънцето стигне точния си квадрат с Нептун, в средата на седмицата. Приемайте с разбиране критиките, търсете съвет от доказани специалисти и от доверени хора.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои романтична седмица. Пълнолунието в Стрелец разкрива неподозирани страни в личните ви отношения. Меркурий е в Близнаци от понеделник. Всичко може да бъде казано и написано по най-правилния за разбиране начин. В зоната на кариерата има важна промяна, която се случва. Може би не това точно, което сте очаквали, и искали, но също толкова значимо и съдбоносно. Всичко в рамките на обвързаност с други хора, в екип, колектив, фирма, партия. Личните амбиции могат да бъдат постигнати посредством съвместните усилия с други хора.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. Дори нещо повече, с пълнолуние в Стрелец. От понеделник Меркурий е в противоположния знак Близнаци, в меркуриевия период на личната година. В зоната на партньорството планетата на комуникацията и договорите задава раздвижване, което ви кара да реагирате бързо на непрекъснато променяща се обстановка. В дните на пълнолунието ще се опитвате да възстановите нарушеното доверие между вас и член на семейството. Четвъртък е ден, в който ще трябва да отстоявате принципите си.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои неспокойна седмица. Съвпадът на планетния управител с Уран слага еуфоричен отпечатък за края на предходната и началото на тази седмица. Предстои осмисляне на случилото се и търсене на удачни решения, там където се налага. Меркурий ви напуска в понеделник, за да влее своята позитивна подвижна енергия в зоната на личните доходи и притежания. Слънцето е също тук и както пълнолунието в Стрелец, така и тригонът му със Сатурн носят добър материален отенък. Пълнолунието във вторник е период на реализация на нещо планирано, пожелано, започнато в началото на декември миналата година, в дните на слънчевото затъмнение.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица с повече ангажименти с най-близките. Пълнолунието в Стрелец проектира проблеми и тяхното решаване в зоната на дома, семейството, родителите, корените. Тече проверка доколко можете да стъпите на здрава основа, дали имате качества да бъдете самостоятелни и стабилни. От понеделник Меркурий е в Близнаци, в зоната на кариерата. Раздвижването в нея може да ви предложи различни варианти. В четвъртък ще трябва да избирате и няма да ви бъде лесно. Периодът е добър да направите някои важни промени като подходите прагматично, към което ви подтикват Венера, Уран и СЛВ в другия земен знак Телец.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои видимо спокойна седмица. Под повърхността обаче се завъртат множество вихри, които поддържат вътрешното напрежение. Меркурий от понеделник е в Близнаци. Неспокойната му енергия разбърква отношения в близката работна среда. Някои обстоятелства свързани със здравето изискват повече внимание и включване в графика за седмицата на предна позиция. Плутон от знака ви все още дава усещането, че вие „дърпате конците”, то ще се засили в сряда и четвъртък, когато и Луната влезе в Козирог.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои успешна седмица. Луната в срещуположния знак Стрелец и пълнолунието там ви правят много ангажирани с делата на партньора. За ползотворното общуване се грижи планетният управител. В понеделник Меркурий пристъпва прага ви. Планетата на комуникациите ще ви гостува до 5 юли, добро време за всичко свързано с писане, говорене, учене. Пълнолунието в слънчевия период на личната година е чудесен повод да се похвалите и да приемате похвали, да се представите с качества, които другите недооценяват. В четвъртък една врата ще се затвори, но ще се отвори друга. Скрито от очите се развиват благоприятни за вас процеси.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои комуникативна седмица. Меркурий в Близнаци и пълнолуние в Стрелец са чудесно време за пътуване и разнообразие, което отдавна си обещавате. Стресовата ситуация, в която се поставихте със съдействието на планетния управител и непредсказуемия Уран, ще отшуми още през тази седмица. Венера отива към съвпад със СЛВ, а това в зоната на подкрепата е указание за добра среда за инвестиране, за увеличаване на материални възможности и партньорско съдействие. Не са изключени разногласия с партньор, съдружник, работодател, през втората половина на седмицата.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на приятелите и подкрепата. В понеделник Меркурий влиза в най-лъскавата зона на хороскопа. Като добър търговец ще ви помага да пуснете в практиката всяка ваша идея. В личния живот ще ви създаде разнообразие и активно общуване. Пълнолунието в Стрелец, във вторник, ви ангажира с нечия кауза. Ще трябва да избирате между приятелство и истина. Планетният управител премина с вдъхновение през срещата с планетата на любовта и хармонията в края на миналата седмица, сега ще търси начини да поправи недоразуменията преди да настъпят значими необратими промени в най-близката среда.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица с натоварен график. В сатурновия период на личната година ви предстоят реализация и приключване, работа по нови теми, които ще развивате през следващата лична година. Пълнолунието в Стрелец ви подтиква към освобождаване от някои ангажименти, за да можете да се справите с други. Усещането,че се разпилявате и трудно се концентрирате върху най-важното, се подсилва от квадрата на Юпитер и Лилит от вашия знак. Лилит е подстрекател и провокатор на проблеми. Като лунен човек по пълнолуние преживявате голямо колебание в настроението и лесна раздразнителност.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои резултатна седмица. Пълнолунието в Стрелец фокусира върху личните доходи и материалните и нематериални ресурси, на които можете да разчитате. Сатурновото преминаване през Водолей задава критичност за тези от последната декада с квадратите, които планетата господар на кармата прави с лунните възли. Включването на Венера в конфигурацията подсказва активно участие на партньора. Транзитът на Меркурий през Близнаци бележи неспокойно време за наемни отношения. Неспазване на договор и на финансови ангажименти може да постави под въпрос бъдеща обвързаност.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои успешна седмица. С навлизането си в Близнаци, планетата управител на този знак, внася раздвижване в домашната среда,подготовка за важни семейни събития. Пълнолунието в Стрелец е в зоната на социалната интеграция и кариерата, най-значимото пълнолуние за годината. Време за възход, за събиране на богата реколта след усилен труд. Съпътстващите аспекти подсказват две неща: първо, ще трябва сами да се справите със собствените си страхове и неувереност, и второ можете да разчитате на подкрепа отдалеч.

Дати на някои астрологични събития

На 13.06.2022 /17:26/Меркурий в Близнаци

На 14.06.2022/ 14:51/пълнолуние в 23°Стрелец

Луната е без курс на:

13.06.2022 0:39 – 13.06.2022 1:31

14.06.2022 17:58 – 15.06.2022 1:14

16.06.2022 21:41 – 17.06.2022 0:44

18.06.2022 21:50 – 19.06.2022 2:01

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии