Седмичен хороскоп 13-19 януари 2020 година

13 1 2020Слънце в съвпад със Сатурн и Плутон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Преминахме през една сложна в астрологично отношение седмица. Най-значимият аспект, съвпадът Сатурн-Плутон се случи в неделя, 12 януари, но неговото влияние се простира години преди точният аспект и почти толкова след него. Силната му трансформираща роля наблюдавахме в последните години както у нас, така и в света около нас, както вътре в нас, така и извън нас.

Дълбоката същност на този съвпад е в отношението към властта. Това се отнася както на тези които са носители на властови функции, така и тези, върху които се упражнява власт. Едва ли е останал разумен човек на света, който да изпитва благоговение пред хората от елита, дори доверието към останалите няколко монархии по света, символи на абсолютната власт, отдавна се срина. Тези, които искат да управляват телата и душите на големи маси хора, срещат все по-голяма съпротива. Основни парадигми като върховен кариерен и материален успех се разпадат, не са привлекателни, ерата на „американската мечта“ премина.

Сатурн управлява формата, структурата, рамките, границите. В Козирог той е в най-голямата си сила. Плутон е планета на дълбоката трансформация. Срещата им в Козирог задава новият цикъл на фундаментални промени на всички нива по отношение формата, структурата, рамките, границите. Включването на Юпитер през цялата 2020 година ще придаде светски характер на промените, ще ги облече в думи и цветове, ще ги изпълни със съдържание, достъпно и разбираемо. Тъй като е и планета на прекаляването, преяждането с власт за някои може да даде посока към един по добър свят, където нито се яде, нито се пие, нито парите имат значение.

В годината 1961-ва, преди два сатурнови цикъла, Сатурн среща в Козирог Юпитер. В тази година се изгражда берлинската стена. Висока близо 4 метра и дълга повече от 100 км. тя разделяше изтока от запада 30 години, един сатурнов цикъл. При падането и на 9 ноември 1989 година Сатурн е в съвпад с Нептун, планетата на размитото и безграничното. Юпитер законотворецът е бил в опозиция с този съвпад, без глас, макар в знака на своята екзалтация -Рак. С благословията на Плутон на трон в Скорпион, но и със съдействието на бунтара Уран от Козирог. Дали някой е планирал точният момент на падането на стената според планетите, или планетите задават ритъма на случващото се?

Сега след 30 години свобода и отворени граници, с всичките плюсове и минуси на това, сме изправени пред нови значими промени. Опитът показва, че не сме дорасли за много свобода и имаме нужда от ново рамкиране. Към това ни води тройният сега съвпад на силните планети Сатурн-Плутон-Юпитер, които ще танцуват заедно и поотделно почти през цялата година в Козирог и във Водолей, в съзвучие с Уран от знака на парите -Телец. Предстои ни ново разделяне, но не по оста изток-запад, а по оста север-юг.

В таз седмичната астрологична картина има няколко позитивни краски. Слънцето като носител на оптимизъм и надежда задава началото и в понеделник прави съвпад с Плутон и Сатурн, в този ред, с два часа разлика. След лунното затъмнение в Рак, съвпадите на Слънцето с далечните планети, внася известна яснота, там където истината е била съзнателно дълбоко скрита. Стелиумът в Козирог включва и Меркурий, планетата на информацията, като заедно всички са в секстил с Нептун. Така че който иска може да надникне там, където трябва, и да научи, това което го интересува. Юпитер продължава да е в зоната на ЮЛВ, давайки възможност за разчистване на зрялата карма.

През тази седмица вътрешните планети сменят знаците. На 13 януари-понеделник вечерта Венера преминава в Риби, в знака на своята екзалтация. Планетата на любовта в най-мечтателния знак е подтик към романтични чувства и лекота в отношенията. Съвпадът и с Нептун като акцент на този транзит ще бъде на 27 януари. В същия ден е и квадратът и с Марс от Стрелец. През тази седмица обаче Венера е интелектуално стимулирана от секстила и с вече директния Уран в четвъртък. Венера е колкото романтична, почти толкова прагматична, а в Риби това нейно качество добре се проявява. В съгласие с авантюриста Уран през тази седмица ще има някои новини в сферата на финансите, едни добри, за други не толкова.

В четвъртък, на 16 януари вечерта, Меркурий навлиза във Водолей. При преминаването си през въздушния знак планетата на мисълта и словото прави аспекти с Марс и Уран. С Марс секстила му става точен в края на следващата седмица, на 25-ти. Преминаването на Меркурий през Водолей стимулира прогресивното мислене, генерирането на нови идеи и образуването на групи, екипи, колективи с общи интереси и цели. С Уран, неговата втора октава, отношенията му са по-сложни, квадрат в събота във 2-я градус на Водолей-Телец. Всички, но в повече тези,които имат в рождените карти аспект между Меркурий и Уран, е добре да внимаваме за уместността на това, което преминава от мисъл в главата към изказ, от идея към реализация в дела.

Луната, след пълнолунието в Рак, е бързо променяща се, в сряда е тригонът и със Слънцето,което прави средата на седмицата благоприятна за активно общуване. В петък обаче влиза в сложни взаимоотношения със стелиума в Козирог. Луната е в кардинален квадрат не само към Слънцето, но и към другите участници, което прави краят на работната седмица изпълнен с предизвикателства към способността ни да отстояваме мнението си и да взимаме важни решения.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Лъв. Заедно с Марс в огнения Стрелец ви дават силна подкрепа за изява. А тя ви е необходима, за да съберете силата си в едно и да посрещнете предизвикателствата на съвпадите на Слънцето със Сатурн и Плутон в зоната на кариерата. Във вторник и сряда, когато Луната е вече в Дева и в тригон със стелиума имате добрата възможност да съгласувате плановете си с тези на партньора, но също така да получите разбиране от шефовете. От вторник Венера в Риби ще ви помага да намерите отговори на много въпроси, които ви вълнуват към този момент. Меркурий от Водолей също е благоразположен, особено в това да станете движещата сила в екипна работа.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. За някои фокус на седмицата могат да станат обстоятелства около собственост. Очакването е за благоприятно развитие, там където е имало задържане и ограничения. Венера от Риби може да окаже голяма подкрепа в получаването на финансова помощ, като личен заем, или кредит от банка. Меркурий от срещуположния знак Водолей, за три седмици напред, ще ви помага да разширите контактите си и да създавате полезни връзки. Също така да се справяте с административни ограничения. Марс от зоната на любовта ще насища ежедневието ви с ярки емоции.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои професионално ангажирана седмица. Стелиумът от планети в Козирог поддържа в добра кондиция зоната на приходите, затова не се оплаквайте от нямане. Имате всичко в изобилие и дори трябва да си наложите някои ограничения. Всичко, което е в повече, вреди. Венера преминава в Риби и се установява в зоната на дома и семейството. Влиянието и е позитивно, ще ви кара да правите още и още, за да ви бъде все по-уютно и приятно сред най-близките. Дори с нейна помощ в края на месеца ще имате повод за голяма радост. Меркурий също е благосклонен към вашия знак. От Водолей ще ви прави все по-популярни сред приятели и колеги. В края на седмицата обаче не му позволявайте да ви вкара в конфликт с близки хора или по повод ваши, или нечии писания.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Дева, в който знак тя влиза понеделник следобед и се движи там до сряда. Доминирането на земната енергия е във ваша полза, дори когато вътрешните планети сменят знака си. Венера преминава в Риби, а Меркурий, напускайки земния Козирог, отива във Водолей. Планетата на любовта ще ви помага да намирате съмишленици навсякъде. Меркурий от своя страна прави едно предупреждение за повече премереност в изказа с квадрата си с Уран от вашия знак. Но движейки се през зоната на професионалната изява неговата роля ще бъде да активира комуникациите на служебно ниво и да привлича нужната ви информация за това.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, Луната в Дева до сряда ще оказва силно влияние върху личната активност. Това се подкрепя и от големия стелиум в земния Козирог. Съвпадите на Слънцето вътре в него, в началото на седмицата създават импулси за развитие на неща, започнали преди месеци и маркирани от изминалото пълнолуние в Рак. От понеделник Венера е в срещуположния знак Риби. В партньорската сфера предстоят ярки събития. Едни, и съвсем скорошни, произтичат от хармоничната връзка на планетата на хармонията с Уран и те ще ви водят към нови цели и прогрес. Други, в края на месеца ще бъдат следствие на квадрата на Венера с Марс от зоната на семейството и домашните задължения.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата поддържа високия жизнен тонус. Слънцето преминава през последните градуси на знака ви в съвпад с планетния управител и Плутон. Това прави ежедневието динамично и ползотворно. Земната стихия е в най-активната си фаза на месеца. Луната се движи от понеделник вечерта до сряда в Дева като задейства голям земен тригон с Уран от Телец, благоприятстващ най-вече рождените в първата декада на знака. Добре ще се развиват и личните, и служебните дела. Венера от Риби създава условия за надеждна информираност и комуникация с повече хора. Меркурий ви напуска, за да се установи във Водолей. От зоната на финансите посланията му са противоречиви, особено в края на тази седмица.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. На някои може да се наложи неочаквано да тръгнат на път. Бъдете внимателни при контакти с повече хора. Марс от срещуположния знак Стрелец ви прави остро реактивни и невъздържани, което привлича подобен тип хора и обстоятелства. Венера и Меркурий сменят знаците. От новите си позиции и двете планети ще ви подтикват към активна комуникация с външния свят, с хора, които са надалеч. При някои е вероятно да се отворят възможности за работа в чужбина, или за емиграция. В края на седмицата, когато Меркурий прави квадрат с Уран, периодът не е добър за договаряне.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица ориентирана към дома и това на което много държите. Активността в Козирог ви държи в непрекъсната готовност за някого, или за нещо. От понеделник Венера отива в Риби. От водния знак планетата управител на вашия знак е силно загрижена за физическата и душевна кондиция. Тя ви подканя да намерите златната среда в грижата за другите, и към себе си. Дошъл е подходящ момент да потърсите време и място за разтоварване, физически и душевно. Най-вероятно в компания, както съветва Меркурий от Водолей, в който знак се установява в четвъртък. От някое служебно запознанство може да излезе добра връзка в близко бъдеще.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на промените. Те започват от понеделник с Венера, която ви напуска, за да се установи за три седмици в следващия знак Риби. От зоната на финансите планетата на хармонията ще и помага да намирате баланса в личния си бюджет. Но също така и баланса вътре в себе си, когато следвате собствените си правила, личните си представи за морал и етика. На планетата, наричана малкото щастие, предстои съвпад с Нептун, планетата на изпълнените мечти и желания. Но в края на месеца. В четвъртък Меркурий идва при вас за по-малко от три седмици. Като цяло влиянието му е благоприятно за вас, но в края на седмицата планетата на мисълта и словото прави квадрат с Уран, вашият планетен управител и негова по-висша октава. Бъдете сдържани в словесни изяви при срещи в края на седмицата, когато трябва да поемате някакви ангажименти.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои неспокойна седмица. Съвпадите на Слънцето със Сатурн и Плутон, правят стелиума в Козирог фокусна точка, от която не можете да отклоните вниманието си. В зоната на партньорството имате да решавате важни въпроси. В това отношение Луната ще ви помага, но и провокира. Планетният управител във вторник, и повече в сряда, е на ваше разположение за добра ориентация в случващото се. Имате голяма подкрепа и от Венера от Риби в секстил с Уран, можете да си позволите свободата да казвате това, което мислите. В петък и събота обаче нещата се променят, и изискват повече сдържаност в думи и дела.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои динамична седмица. Стелиумът в най-комуникативната зона е в развитие с вътрешните съвпади на Слънцето със Сатурн и Плутон. Вашият планетен управител е добронамерен и ви включва в разнообразни активности с повече хора. От понеделник Венера е в зоната на любовта, творчеството и децата. Тук и предстои съвпад с Нептун и това бележи подходящо време за създаване на семейство и зачеване на дете, ако това са желания на сърцето. Меркурий се установява в зоната на дома и отношенията с родственици. Меркуриевото влияние като цяло е подкрепящо добрите взаимоотношения, но в края на тази седмица е в квадрат с Уран. Затова бъдете внимателни в изказа си към хората от близкия ви кръг.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на съчетаване на личните и груповите ангажименти. От понеделник Венера е във вашия знак на ежегодно посещение. Планетата на любовта е в силата си на ваша територия и можете да се възползвате от нейното покровителство за всички лични дела. Време е да обърнете повече внимание на себе си, на външния вид, на облеклото и маниерите. Планирайте в тази насока, имайки предвид, че в края на месеца на 27-ми Венера прави квадрат с Марс настъпва неблагоприятен период за разкрасяване. От четвъртък Меркурий във Водолей ще ви кара да отделяте повече време за усамотяване и търсене на себе си.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в съвпад с Плутон на 13.01.2020 /15:21

Слънце в съвпад със Сатурн на 13.01.2020 /17:16

На 13.01.2020 /20:38/ Венера преминава в Риби

На 16.01.2020 / 20:30/ Меркурий преминава във Водолей

Меркурий в квадрат с Уран на 18.01.2020 /10:32

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Лъв и Скорпион, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

13.01.2020 /15:41 – 13.01.2020 /16:06

15.01.2020 /14:12 – 15.01.2020 /17:43

17.01.2020 /14:58 – 17.01.2020/ 20:20

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии