Седмичен хороскоп 14-20 декември 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлънце в квадрат с Юпитер в понеделник

Бисекстил Венера-Меркурий-Нептун

Меркурий в съвпад с Плутон в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Навлизаме в средата на последния месец на годината. Астрологичната картина в следващите дни е относително по-спокойна. Влиянието на двойната квадратура на малфакторите от миналата седмица постепенно намалява. Марс е все още във Везни и в зоната на влияние на напрегнатите аспекти с Уран и Плутон в кардиналните знаци, което прави трудно договарянето и постигане на единомислие по спорните въпроси.

Към това се добавя квадратът на Слънцето към Юпитер, който започна да се оформя в края на предходната седмица. В понеделник той става точен. Слънцето в Стрелец в квадрат с неговия управител Юпитер в Дева влияе неблагоприятно върху съдебната система. Юпитер има отношение към съда и правораздаването, затова астрологичната картина предполага остри дебати и търсене на решение на кризата. С Марс и Лилит във Везни, знака на справедливостта, това едва ли ще бъде постигнато с лекота. Юпитер в Дева обаче предстои да се срещне със СЛВ,което подсказва стремеж за повече почтеност и придържане към някакви етични норми.

От понеделник до четвъртък се разгръща двоен секстил, образуван от Меркурий в Козирог, който застава в хармоничен аспект (секстил) към Венера и Нептун. Общуването става по-леко. Можете да си казвате всичко, но по един деликатен, и щадящ другия, начин. По-леко се говори за симпатии, чувства и привързаности. Общуването е интензивно и стремящо се към постигане на определен краен резултат. За това спомага Марс във Везни, който излиза от твърдата хватка на квадрата Уран-Плутон. До четвъртък всички усилия насочени към договаряне ще дават резултат.

В петък обаче картината се променя. Меркурий достига позицията на Путон в Козирог. Съвпадът на божествения вестоносец с недоверчивия подземен господар задейства квадрата Уран-Плутон и ще стопира всяко благородно намерение. Денят може да ви поднесе изненади, ако искате твърде много, на всяка цена, да постигнете определен резултат. Фиксирането в определена цел може да ви подведе в преценките за хора и обстоятелства. Започнали като безобидни спорове, могат да преминат във физическа саморазправа. Тенденцията продължава и в почивните дни,когато Луната в Овен ще прави хората импулсивни и остро реактивни.

Позитивен завършек на седмицата е тиргонът на светилата. В неделя Луната от Овен застава в хармоничен аспект към Слънцето в Стрелец, време за удовлетворителна равносметка и позитивни планове.

Весело настроение в седмицата преди празниците!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои успешна седмица. Меркурий,който навлезе в зоната на кариерата в слънчевия , е много активен. Планетата на комуникациите, в сериозния и пресметлив Козирог, прави възможно създаването или подновяването на контакти, които могат да ви бъдат полезни сега и за в бъдеще. Някой ви „дава силно рамо“. Получавате подкрепа, за която не си давате сметка, направили сте добро впечатление някому, или ви връщат услуга. Намирате се в юпитеровия период на личната си година, в края на календарната, време за равносметка, но и за поставяне на нови, и по-високи цели. Важните срещи насрочвайте за вторник и сряда. Бъдете откровени както винаги, но не прекалявайте, щадете чувствата на човека отсреща. Петък е неблагоприятен ден,избягвайте поемането на работни ангажименти. В събота и неделя Луната е във вашия знак и ви се пада „да водите хорото“.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до четвъртък.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на равносметката. Краят на годината винаги е съпътстван с оценки, сравнения, отчети, броене на резултати, статистики и съизмерване на планове и резултати. Но в случая става дума за нещо друго. Два пъти в годината Слънцето застава в квадрат към лунните възли. От няколко години това става през лятото един път, и през зимата втори път. Квадратите на Слънцето към точките, в които Луната пресича повърхността на земната орбита са време за личностна преценка доколко сте се освободили от старото, от предубежденията и задръжките на миналото, на южния възел, и доколко сте се развили, и напреднали по линия на северния възел, новото, непознатото, прогресивното. Важно е на какво ще спрете вниманието си през тази седмица, какви цели ще формулирате като близка програма за изпълнение, какви избори ще направите. Квадратът на Юпитер към Слънцето може да ви подведе по линията на егото и самодоволството. Но също така има балансиращи хармонични аспекти, които ще ви помогнат да бъдете повече реалисти като виждате собствената си реалност много по-ясно и отчетливо.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, събота и неделя.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с предизвикателство. Квадратът на Слънцето от Стрелец и неговият управител Юпитер ви поставя в неизгодната позиция да правите невъзможни избори, без да сте сигурни, че постъпвате по най-добрият начин. До четвъртък чувството ви за справедливост и добрата интуиция ще ви бъдат в подкрепа. Стремете се към коректност в отношенията с околните, не търсете лична изгода, а това, което е в полза на повече хора. По този начин и вие ще спечелите, и околните ще бъдат доволни. Не отлагайте за петък обаче важните си дела, защото тогава цената, която ще трябва да платите, ще бъде много по-голяма. През втората половина на седмицата бъдете внимателни с финансите си, не искайте повече, отколкото имате право да получите.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои романтична седмица. Вашият планетен управител Венера поддържа само хармонични аспекти в следващите дни. Почти през цялата седмица е на един секстил разстояние с Меркурий като продължава романа си с Нептун от Риби. Така двойният секстил в женските знаци ви прави привлекателни за противоположния пол, дипломатични и внимателни към околните. На емоции щедри, но по отношение финансите бъдете внимателни. Някъде изтичат средства без ваше знание, имате пропуснати ползи,за които е възможно сега да не си давате сметка. Споровете за наследство няма да дадат добър резултат през тази седмица, отложете за следващата.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и четвъртък.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Меркурий в зоната на творчеството и любовта в слънчевия ви хороскоп е в основата на активната комуникация с околните. Аспектите, които прави с Венера и Нептун също допринасят за по-голяма динамика в общуването. Очакват ви нови запознанства, срещи, участия в изяви пред много хора. Особено добре повлияват тези аспекти хората на изкуството, и свързаните с тях. Хората на бизнеса също извличат ползи от движението на Меркурий през Козирога. Повече прагматизъм, реалистично мислене, прецизност и постоянство в следване на собствените планове. Всичко това в голяма степен е свързано с най-близките хора.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои силно начало на седмица. В понеделник Луната е все още във вашия знак, „дръжте юздите“ на делата си,много зависи от личната ви активност – инициатива и участие в случващото се. Меркурий,който от миналата седмица ви е на гости, прави ежедневието ви разнообразно, включвайки нови теми, които ви ангажират повече с околните. Приятно разсейване на вниманието идва най-вече от приятели и близките роднини,с които сте споделяли детството си. Можете да бъдете полезни някому по своя сериозен и смислен начин,стига да сте убедени, че постъпвате правилно,особено през първата половина на седмицата. Ситуациите, в които попадате могат да бъдат от едната крайност в другата. Бъдете гъвкави в мисли и поведение, не позволявайте вашите убеждения да създават рамка, която да налагате върху други хора. Това важи за втората половина на седмицата, когато Меркурий и Плутон са в съвпад в 14-я градус на вашия знак, и ще ви правят прекалено оценъчни и строги към някого.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои успешна седмица. С навлизането на Меркурий, управителят на знака в Козирог, светът за вас стана по-сериозен. Очакванията към вас са завишени. Може би сте дали твърде големи обещания, които сега някой очаква да изпълните. Седмицата започва с необходимостта да вземете важно решение. То ще се отрази на други хора, затова няма да ви бъде лесно. Ще се опитате да се измъкнете по своя си начин, прехвърляйки товара и отговорността на друг. Ако се вслушате в интуицията си, ще намерите най-точният начин да се справите с всяка ситуация. До четвъртък. Петък е неблагоприятен ден, ако влагате прекалено много амбиция в намеренията си. Съвпадът на управителя Меркурий с мрачния понякога Плутон може да изкара на повърхността негативните страни на характера ви. Когато една струна се натяга прекалено много, тя се къса. В събота, и особено в неделя можете да разчитате на подкрепа от приятели, бъдете сред повече хора, разтоварете натрупаното напрежение.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, събота и неделя.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои резултатна седмица. Вашата потребност от баланс и хармония в следващите дни ще намери разнообразни начини за удовлетворяване. Слънцето се движи в зоната на най-активна интелектуална дейност, от слънчевия хороскоп, което ще ви подтиква към бързи зареждания на везните и сравняване на показатели. Способността ви да намирате средния път, избягвайки крайните противоречия, сега ще ви направи търсени и желани арбитри на спорове. Някои спорни семейни дела също могат да бъдат сложени на масата за анализ и преценка. Втората половина на седмицата е благоприятна за постигане на споразумение по имотни спорове между роднини, за да се избегнат съдебни дела. Старайте се да бъдете обективни като не „дърпате чергата към себе си“, а да отчитате интересите на всички.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, събота и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва устремно. Луната влиза във вашия знак в понеделник след обяд и за три дни ще ви държи в центъра на събитията. Сега можете да блеснете със своите организационни способности. Приятелите разчитат на вас, колегите също. „Царската корона“ може да се окаже по-тежка от очакваното. Но моментът е подходящ за промени. Правете ги там, където виждате заблатяване, застой на енергия и липса на движение. Марс от сродния по стихия знак Везни ще ви дава нужната ви убеденост в собствената правота, както и волята да постигате своето. Доверете се на интуицията си, която в петък ще ви доведе до дълбокото прозрение за истинското положение на нещата в дадена сфера. Не прибързвайте с оценки и действия, изчакайте до неделя, когато ще имате по-ясен поглед върху обстоятелствата.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Меркурий, който се настани в срещуположния знак Козирог, задава динамика във взаимоотношенията. Ще ви се наложи да преодолеете пословичната си притеснителност и да се отзовете на повечето от отправените покани за срещи. Намерете време за всеки, защото сега, от понеделник до четвъртък планетата на комуникациите и планетата на любовта се движат синхронно. Това гарантира добро начало на връзка или професионален контакт, създаването на творчески тандем, или съвместна изява. Не правете прибързани заключения, дайте си време да опознаете човека отсреща. Делегирайте права и на другите, не се нагърбвайте с всичко, разчитайте на добронамерена приятелска подкрепа в неделя.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, продължава тенденцията от предходната седмица. Романтичната тема се поддържа от Венера – планетата на любовта, която ви е на гости. Тя продължава хармоничната връзка с одухотворения Нептун, но също така започва флирт с Меркурий от сериозния Козирог. Така неземната и земната любов се обединяват в едно. Връзки започнали като платонични, или виртуални, в следващите дни могат да преминат на друго ниво, реални и с бъдеще, за което обещания дава растящата Луна. Важното е да подхождате с открито сърце, без предварителни сметки, които могат да се окажат подвеждащи в погрешна посока. При тези, които имат здравословни проблеми, в края на седмицата се очаква значително подобряване.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, романтиката от предходната седмица се прехвърля и в тази. Дори нещата стават по-определени и конкретни. Венера, планетата на любовта, която миналата седмица застана в платоничен аспект към Нептун, в следващите дни танцува с Меркурий. От земния, прагматичен знак Козирог Меркурий ви подтиква към общуване основано на взаимното удобство и интерес. „Чисти сметки-добри приятели“ е линия на поведение, която ще ви помага в изграждането на трайни взаимоотношения. Не давайте повече отколкото е необходимо, не вземайте повече отколкото ви се полага. През втората половина на седмицата отношенията ви с определен човек, или група хора, могат да придобият твърде голямо значение, и да ви вкарат в определен коловоз на поведение. Претеглянето на плюсовете и минусите във взаимоотношенията ще ви насочат какви промени да направите в приятелския кръг.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Слънце в квадрат с Юпитер на 14.12.2015/17:02 ч

Слънце в квадрат към Лунните възли на 18.12.2015 /16:56 ч

Меркурий в съвпад с Плутон на 19.12.2015 / 20:56 ч

Луната през тази седмица се движи между знаците Козирог и Овен, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

14.12.2015 / 1:07 – 14.12.2015 /14:59

16.12.2015 / 9:17 – 16.12.2015 /19:45

18.12.2015 /17:14 – 18.12.2015 /23:26

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

5 коментара so far »

  1. Анелия Цветкова каза,

    Писа на декември 14, 2015 @ 8:50

    Здравейте, г-жо Дачева.
    От около година открих Вашите хороскопи, които са изключително точни, подробни и всеобхватни. Точно затова те са неразделна част вече от ежедневието ми и планирането на действията ми.
    Днес Ви пиша, за да Ви изкажа адмирациите си за проявяваната от Вас отговорност към Вашето творчество. Тъй като ми предстои една изключително важна седмица проверих предпоставките на събитиятаспоред астрологията. Вие сте единствената, която беше излъчила направените разчети и анализи преди 8 часа сутринта.

  2. Анелия Цветкова каза,

    Писа на декември 14, 2015 @ 8:51

    С уважение – успешна седмица!

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 15, 2015 @ 12:07

    Благодаря! :)

  4. Венета Костадинова каза,

    Писа на декември 17, 2015 @ 10:12

    Здравейте г-жа Дачева,
    искам да попитам, ще има ли годишен хороскоп по зодии и кога да го очакваме?
    Използвам възможността да Ви пожелая весели Коледни и новогодишни празници!

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 17, 2015 @ 20:28

    Да, в края на годината.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии