Седмичен хороскоп 14-20 декември 2020

2020 12 14Пълно слънчево затъмнение на 14 декември

Венера в Стрелец

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в изключително интересна в астрологично отношение седмица. Началото е патетично с новолунието в Стрелец, съчетано със слънчево затъмнение. Единственото за годината пълно слънчево затъмнение се случва в понеделник, 14 декември 2020 г, след залез слънце и няма да може да се наблюдава от нашата територия. Предимство да видят скриването на диска на Слънцето от Луната имат жителите на Чили и Аржентина. Да отбележим този факт, тъй като пътят на затъмненията често очертава зоните, в които в следващите месеци ще се разиграват важни световни събития.

Пълното слънчево затъмнение в 23Стрелец е второто в този знак, и третото от поредицата затъмнения свързани с оста Стрелец-Близнаци, първото беше частично лунно на 5 юни, второто също лунно в Близнаци на 30 ноември, тази година. Оста на транзитните лунни възли задава знаците, в които ще се случват затъмненията, но също така насочва към главните теми, които ще занимават умовете на големи маси хора. Оста Близнаци-Стрелец знаем е свързана с информацията – приемане, обработка, употреба и злоупотреба с нея. И както всички виждаме информацията постепенно се превръща в изключително ценна стока, обект на силен интерес, цел за обсебване и контрол. Който владее средствата за информация, владее света. Нещата не са се променили много за 80 години, от четиридесетте години на миналия век. Все по натрапчива става аналогията с времето преди ВСВ.

Предноволунието е специфичен момент от лунния цикъл, когато луната намалява, намалява, изтънява като сърп, и в един миг изчезва. Нарича се Разпад на Луната и го наблюдаваме един път, в рамките на два-три дни, всеки месец. На разпад на Луната се препоръчва нищоправене. Не се започват нови неща, защото са обречени на провал.

Слънчевото затъмнение е винаги на новолуние. Когато при пълно слънчево затъмнение лунният диск закрие Слънцето, над земята пада мрак. Знаещите в древността са използвали умело този момент, за да доказват силата си.

Настоящото пълно слънчево затъмнение ще бъде в понеделник в 18:16ч , което определя денят като най-тъмен, изпълнен с неизвестности и очаквания. Тъй като затъмнението се случва при ЮЛВ, точката на слизане на Луната под повърхността на лунната орбита, то силата е на Слънцето, то е доминиращото,така както бе и в предходната седмица с аспектите му. Слънцето ще блесне иззад диска на Луната във вторник сутринта.

Астрологичната обстановка към момента на новолунието-затъмнение е богата на аспекти, както си вижда от картата. Съвпадът на Слънцето и Луната в Стрелец е в компанията на Меркурий, стелиум, който е в тригон с Марс от Овен във вторник сутринта. Силен импулс за доказване на истината и готовност за борба е заложен в тази конфигурация. Във вторник вечерта Венера влиза в знака на истината, в Стрелец. Подкрепящият отбор се допълва от тригона на Нептун с Прозерпина, носейки отговори на множеството въпроси натрупали се в последните месеци. Прозрението ще споходи точните хора. Юпитер и Сатурн са в близост в последните, най-консервативни, градуси на Козирог, последни препятствия преди прехода във Водолей и точния им съвпад там на 21 декември.

Една вметка. Слънчевото затъмнение на 14 декември, т.г, се разполага по многозначителен начин в картата на САЩ, тази от подписването на декларацията за независимостта на 4 юли 1776 г,/ 17:10/ Филаделфия.(Повечето от четящите могат да си я построят и да проверят). Активират се както сили на подкрепа, така и тези на силно противодействие. Самото слънчево затъмнение на 23Стрелец попада в първи дом на картата (националната идентичност,територията на страната). Затова не е случайно,че в дните преди новолунието се обяви намерението на щата Тексас за излизане от конфедерацията. Такива призиви имаше и от други щати по-рано тази година.

2020 12 14tr

Новолунието 23Стрелец прави опозиция с Марс от седми дом (явни врагове, договори) в картата на щатите, а транзитния Марс в Овен е в 4 натален дом (народът, опозицията, бунтове, размирици). Асцендентът на слънчевото затъмнение, при координати столицата на страната, е в 29Водолей, в трети дом (системи за комуникация, обществени нагласи), близо до Луната- народа и неговата подкрепа, но интересното е, че МС на затъмнението съвпада с асцендента на картата на страната. По този начин това пълно слънчево затъмнение има задачата да стане отправна точка на важни, кардинални, промени в тази страна. Визията за бъдещето и конкретните действия на държавния глава трябва да бъдат в съзвучие с висшата идея, заложена в създаването на държавата,транзитен Нептун е в опозиция с рождествен, за да получи подкрепа, в противен случай предстои разваляне на договори и разпад. Промените, които сега ще бъда инициирани трябва да се развият в следващите шест месеца с ясен резултат при пълнолунието в Стрелец през пролетта. Те засягат информацията (Близнаци), гражданските свободи (Водолей), медиите (Нептун), с уместното и адекватно участие на военните- транзитен Марс е в секстил с рождения.

Венера преминава в Стрелец на 15 декември и ще бъде в този знак до 8 януари следващата година. Макар тази ингресия да изглежда незначителна в сравнение с тези на Юпитер и Сатурн, тя има важна роля в текущите събития. Венера в Стрелец е силно ориентирана към подкрепа на каузите защитаващи справедливостта, тя управлява правото, заедно със законотвореца Юпитер, господар на Стрелеца. Излизайки от Скорпион, тя се освобождава от пристрастията си като в хармония с Юпитер и Сатурн съдейства за отрезвяване и един по-разумен подход към разписване на всякакви заповеди и разпоредби.

Смяната на знаците на Юпитер и Сатурн са най-важните събития на седмицата. Сатурн преминава във Водолей на 17 декември, четвъртък. Юпитер го следва на 19 декември, събота.

Юпитер сменя знака всяка година и се завръща в един и същи знак през 12 години. Сатурн прави това през близо 30 години. Съвместният им цикъл е от около 20 години. Предстои да направят съвпад на 21декември в 1Водолей.Сега сме в края на цикъла започнал на 28 май 2000 година.

За последно Юпитер е бил във Водолей през 2009 година, а Сатурн между 1991-1994 година. Последният съвпад на планетите е бил на 28 май 2000 година в 22Телец. За тези 20 години темите управлявани от Телец- пари, притежания-материални и нематериални, морал, етика, се разгръщаха и свиваха периодично, преминахме през ипотечната криза, която се прерасна от икономическа в социална и доведе до още по-голямо поляризиране по оста имане-нямане, много богатите станаха още по-богати, бедните още по-бедни, средната класа е на изчезване. Темата на новия цикъл, който ще се развие с начало във Водолей е видима още в края на предходния. Тя ще бъде по оста свободни-несвободни. Ограниченията налагани с помощта на нормативната уредба- Юпитер в Козирог, социалната дистанция към която ни водят – Сатурн в Козирог правят още по-остра поляризацията по оста Водолей-Лъв, общество-индивид.

Спрямо Сатурн, Юпитер ще премине на бегом през Водолей, ще се движи през него до 28 декември 2021 година. Позитивната енергия която съпътства гиганта на слънчевата система, ще повлияе върху целия IT сектор, ще раздвижи много спрени проекти, изоставени идеи, ненамерили подкрепа открития. Юпитер е планета на прекаляването, но Сатурн като планета на ограничението, е гарант,че прекаляване този път няма да има. Макар по различно време, но все през 2021-ва година, двете планети ще преминат през квадрати с управителя на Водолей-Уран. На Юпитер това ще се случи много скоро, на 17 януари 2021 година, а на Сатурн три пъти – на 17 февруари, на 14 юни и на 24 декември. Планетата господар на кармата ще се движи през неподвижния знак Водолей до 7 март 2023 година. Като съуправител на знака можем да очакваме проявление да добрите сатурнови качества като разум, търпение, пестеливост на ресурсите, спазването на правилата и законите. Но при по време на напрегнатите аспекти с Уран ще наблюдаваме и другата,негативната страна на сатурновия характер. За това – в следващите седмични хороскопи.

След първия секстил на светилата в събота,в неделя на 20 декември 2020-та е съвпадът Меркурий -Слънце в 29Стрелец. Моментът на истината настъпва и тя трябва да бъде ясно заявена на висок глас.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои успешна седмица. Слънчевото затъмнение е в зоната на новите цели, далечните планове, високите амбиции. Марс от вашия знак подкрепя светилата и заедно осветяват новите перспективи пред вас. От вторник и Венера добавя своята позитивна енергия от Стрелец,зареждайки ви с вяра в хората и в доброто. Преминаването на Юпитер и Сатурн във Водолей през тази седмица, поставя акцент върху теми, които можете да развиете в една по-високо технологична среда. Ако нямате достатъчно знания и умения, периодът е добър да наваксате, и дори да изпреварите конкуренцията.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. Слънчевото затъмнение е в зоната на любовта, творчеството и децата. Някои аспекти в личния живот могат да бъдат силно осветени, преекспонирани, така че да не можете да не им обърнете внимание. Включването на Марс от другия огнен знак Овен прави седмицата много динамична за тези със слънце/асцендент във втората декада на знака. Нараства предприемчивостта ви и желанието да се изявите. Юпитер и Сатурн навлизат в зоната на партньорството и ще бъдат заедно там през цялата следваща година. С подкрепата на Юпитер ще имате повече социални контакти и възможност да си сътрудничите с повече хора. Сатурн съответно ще ви дава някои задачи за решаване във времето на сатурновата криза.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на . Това е астрологично събитие,което ви се случва много рядко и прави седмицата уникална. Особено за тези, които имат рождени слънце/асцендент близо до 23 градуса Стрелец. Имате належаща нужда от промяна в начина, по който се възприемате. Възможно е да подценявате добрите си страни и да се фокусирате предимно в недостатъците си. Това в голяма степен влияе на напредъка ви повече като задържащ фактор. Във вторник Венера идва в знака ви и помага да намерите разковничето на доброто самочувствие. Юпитер и Сатурн от Водолей ще упражняват противоречиво влияние в зоната на комуникациите и отношенията ви с родственици. Някои ще бъдат мотивирани да усвоят умения да работят с офис техника и превозни средства.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои финансово ориентирана седмица. Акцент върху паричните знаци и собственостите слага слънчевото затъмнение в понеделник. Възможно е да се появят хора или институции готови да ви подкрепят със средства, услуга, или съвет. Някои анонимни дарители също. Все още съществува вероятността от подвеждане или измама. Юпитер и Сатурн навлизат в зоната на кариерата, където ще бъде и съвпада им през следващата седмица. Едновременното им влияние е донякъде противоречиво и то ще се разпростре през цялата следваща година. Ще има възможности за разгръщане и просперитет, но и значителни препятствия характерни за сатурновата криза, в която сте.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на домашните ангажименти. Слънчевото затъмнение е в зоната на семейните отношения, връзката с родителите, корените, наследствата и гените. Възможно е да получите интересна информация за близки хора, за родители и предци. Новолунието може да ви даде нов поглед върху стар семеен проблем, да бъдете насочени към решение, което досега не сте виждали. Юпитер и Сатурн от Водолей ще ви дадат подкрепа да разработите офис или семейно жилище в нещо повече. Добър период, но от следващата седмица нататък, за начало на ремонтни дейности, съобразени с времето, а също така за откриване на собствен бизнес.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои мистична седмица. Пълното слънчево затъмнение в предходния знак осветява някои тъмни кътчета на душата ви, за които не сте подозирали дори. Себеопознаването е дълъг път и сега правите стъпка в него нагоре. Мотивацията може да дойде от страна на най-близките пряко или косвено посредством случващото се с тях. Юпитер и планетният управител ви напускат, за да се установят в следващия знак -Водолей. От зоната на личните доходи и притежания двете планети ще играят в синхрон, но и ще си противоречат, защото такава е тяхната природа. Юпитер ще ви помага да подобрите финансовото си състояние в края на тази и през цялата следваща година. Сатурн ще се задържи по-дълго от него във Водолей, подсилвайки характерната за зодията ви пестеливост.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Слънчевото затъмнение е в зоната на партньорството. То може да освети някои проблемни места в отношенията с хората, с които работите, или с интимния партньор. Прави така, че противоречията стават ясно видими и вече не можете да ги „замитате под килима“. Включването на Марс към съвпада на светилата ви мотивира за действие, за активно включване в групови начинания. Търсете подкрепата на колектива, на повече хора, с които имате близки разбирания. От вторник и Венера е в Стрелец, което внася голяма доза дипломация в отношенията другите. Преминаването на Юпитер и Сатурн в другия въздушен знак Водолей може да ви отвори някои врати и да създаде възможности, за които до сега не сте се сещали.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои подвижна седмица. Подгответе се да пътувате, реално ако не, то поне виртуално. Слънчевото затъмнение ще ви помогне да откриете своето място дори при тези ограничителни условия, в които се намираме. Търсете начини да учите и да се развивате, но също така да обучавате и други хора, които имат потребност от това. На някои ангажименти е дошло времето да бъдат прекратени. Защото идва нещо ново. Юпитер и Сатурн в зоната на любовта и изявата, ще ви създават много позитивни емоции в края на тази и през цялата следваща година, но и достатъчно предизвикателства, за да не скучаете.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на социална активност. Пълното слънчево затъмнение се случва в зоната на активното общуване с хората по интереси, най-вече в социалните мрежи. Подкрепата на Марс от другата зона свързана с комуникациите е много интензивна като ви включва в дискусии по интересна за вас тема. Сега можете да разширите кръга от хора, които ви подкрепят, да създадете свой отбор, да организирате сдружение, колектив, партия. Идването на Юпитер и Сатурн във вашия знак през тази седмица, и предстоящия им съвпад на ваша територия, е важен акцент,който оказва влияние сега, през следващата година и още поне две. По-голямата лична активност е свързана и с поемането на повече отговорности, нещо характерно за сатурновата криза в която вече сте.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои ангажирана седмица. Слънчевото затъмнение е в зоната на здравето,навиците и близките работни отношения. Възможно е да има средства и начини да подобрите здравния си статус, такива за които не сте намирали информация до сега. Във вторник получавате и подкрепата на Венера, която ще ви приканва да отделяте повече време за почивка и възстановяване на силите. Както и да хармонизирате развалените си отношения в работната среда. Сатурн и Юпитер от Водолей през следващата година ще правят сферата на финансите и собственостите много динамична, изпълнена с добри възможности, но и с повече отговорности.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои ангажирана седмица. Новолунието,съчетано с пълно слънчево затъмнение слага акцент върху темата лични доходи и притежания. Средствата, на които разчитате, могат да се окажат по-малко от очакваното и да ви накарат да търсите странични доходи. През тази седмица е възможно да получите информация относно по-доходоносна работа, или допълнителен ангажимент. Юпитер и Сатурн,които през тази седмица навлизат в зоната на дома и семейните отношения, носят противоречиви послания в края на тази и през цялата следваща година. Юпитеровото влияние е обогатяващо, идва с пълни шепи значими подаръци. Сатурн обаче, в сатурновата ви криза, е твърде сдържан и често ще ви създава пречки, които да забавят начинанията ви.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои забележителна седмица. Пълното слънчево затъмнение се случва в зоната на кариерата и отношенията със значимите за вас хора. То може да създаде предпоставки на напрежение и конфронтация, но също така и за откриване на нови възможности за съвместна работа, или живот под един покрив. С навлизането на Венера в Стрелец, във вторник, ще имате по-добри условия да хармонизирате служебните си отношения, както и да договорите по-добро възнаграждение за труда си. С нарастването на Луната през следващата седмица имате предимство при закупуване на жилище.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в съвпад с Луна на 14.12.2020 /18:16, с пълно слънчево затъмнение в 23Стрелец.

На 15.12.2020/18:21/ Венера влиза в Стрелец.

На 17.12.2020/7:03/Сатурн навлиза във Водолей

На 19.12.2020/15:07/ Юпитер навлиза във Водолей

Слънце в съвпад с Меркурий на 20.12.2020/5:26

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Стрелец и Риби, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

14.12.2020/ 11:16 – 14.12.2020/ 22:35

17.12.2020 / 0:34 – 17.12.2020/ 1:27

19.12.2020/ 3:45 – 19.12.2020/ 7:39

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

7 коментара so far »

  1. petra каза,

    Писа на декември 14, 2020 @ 9:33

    ,,..Юпитер сменя знака всяка година и се завръща в един и същи знак през 12 години. Сатурн прави това през близо 30 години. Съвместният им цикъл е от около 20 години. Предстои да направят съвпад на 21декември в 1Водолей.Сега сме в края на цикъла започнал на

    За последно Юпитер е бил във Водолей през 2009 година, а Сатурн между 1991-1994 година. Последният съвпад на планетите е бил на 28 май 2000 година в 22Телец.,,

    Дпбро утро мисля ,че тук има пропуснат ред . ПОправете ме ако греша.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 14, 2020 @ 13:25

    petra,
    допълнено е. Благодаря!

  3. P каза,

    Писа на декември 14, 2020 @ 17:01

    Весели празници.

  4. Наталия каза,

    Писа на декември 14, 2020 @ 17:26

    Здравейте Муси,Затъмнението прави напълно точен тригон и секстил с лунните възли при мен и съпруга ми.Какви кармични събития биха могли да последват?При мен лунациите и сособено затъмненията на важни места винаги са давали събитие,но в предстоящото не успявам да предвидя изразяването.Бих била благодарна ако ме насочите:)

  5. Валентина каза,

    Писа на декември 17, 2020 @ 7:57

    Здравейте, ще има ли скоро годишни хороскопи за 2021г? Благодаря Ви за хубавия сайт и точните прогнози!

  6. Милена каза,

    Писа на декември 19, 2020 @ 9:51

    Уважаема Муси,

    Само да споделя в края на тази седмица, чв за пореден път смятам хорскопа Ви за изключително детайлен и верен! Благодаря!
    Бъдете жива и здрава и светли празнични дни!!!

  7. Милена каза,

    Писа на декември 19, 2020 @ 13:23

    Уважаема Муси,
    Благодаря много за невероятно точния и верен хороскоп – за пореден път!
    Цитирам: “На някои ангажименти е дошло времето да бъдат прекратени.”
    Да, при мен наистина дойде времето за прекратяване на такива ангажименти.
    Бъдете жива и здрава и светли празнични дни!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии