Седмичен хороскоп 14-20 май 2018

НЛ 15 5 2018Новолуние в Телец на 15 май

от 15 май

Марс във Водолей от сряда

Венера в Рак от събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои да преминем през забележителна в астрологично отношение седмица. Най-значимото астрологично събитие е смяната на знака, който транзитира Уран. Планетата реформатор обикаля зодиака за 84 години, като се придвижва през един знак средно за седем години. Новият цикъл започна с навлизането на планетата в Овен на 28.05.2010 година.6

През тази седмица, на 15.05.2018 г., във вторник, Уран преминава в Телец. На 7 август от 2-я градус на Телец започва ежегодната му ретроградност, която продължава пет месеца. През това време, на 6 ноември Уран се завръща в Овен за четири месеца. На 6 януари 2019 година планетата бунтар излиза от ретроградната си фаза,продължавайки да се движи през Овен още два месеца. На 6.03.2019 година Уран се установява в Телец до 7 юли 2025 година.

Уран е планета реформатор, под нейно влияние се променят възприятията на хората, обръщат се представите за добро и красиво, надхвърлят се границите на досегашните разбирания за живота. Тя е съществувала и преди да бъде открита с телескопа на У.Хершел през 1781 година, но официалното и признаване разбива старата представа за слънчевата система до Сатурн. Уран увеличава два пъти границите на слънчевата система, това е скокообразно разширяване на хоризонта и представата на хората за обкръжаващия ги свят. А и Уран е толкова различен от останалите планети, с неговата ос на въртене легнала върху повърхността на орбитата му.

Странникът Уран, в прехода си през Телец не е в добра позиция, в падение, което подлага на съмнение твърде оптимистичните очаквания. Това което се е породило като идея, или начинание в годините, когато планетата бе в първия знак на зодиака, ще се развива и ще търси прилагане на практика, пускане на корени, заземяване, утвърждаване. Благоприятно обстоятелство е,че в неподвижния кръст няма далечна планета до 2020 година, когато Сатурн ще навлезе във Водолей. През 2021-ва на прав и обратен ход двете планети ще направят три пъти квадратична среща, с подкрепата и на Юпитер. Квадрат с Плутон не се предвижда в обозримо бъдеще, въпреки че планетоидът през 2023 година също навлиза във Водолей. Цикълът Уран-Плутон е в последната си четвърт и ще завърши в края на този век.

Уран е бунтар и разрушава всички граници, всички достъпни прегради, граничения и закостенели представи. Телец е земен знак, с влияние върху парите, притежанията, ресурсите, ценностната система, етиката, моралът, но същевременно неподвижен знак – инертен и неприемащ промените, поне не с охота, а след оценка на ползите от тях.

Транзитът на Уран през Телец ще доведе до промени във финансовата сфера, промяна в отношението към парите и притежаването на ценности, според съвременните разбирания кое е ценно. Възможно е парите в техния сегашен вид да претърпят съществена промяна. Уран е планета на новите технологии и в сектора разплащане на стоки и услуги ще има значими изменения. Виртуалните пари,които се появиха при Уран в Овен, ще имат развитие и приемане сред повече хора. В банковата сфера по-съществени промени ще настъпят, след 2020 г, когато и Сатурн навлезе в неподвижния Водолей и т.н. В глобален мащаб към ресурсите на планетата е възможно да се прилагат нови подходи, както за запазването им, така и за изразходването им. И двете течения, под влияние на Уран ще стават все по-изобретателни. Защото Уран владее науката, откритията, но тяхното прилагане зависи от морала на хората, от осъзнатостта им като временно пребиваващи на планетата Земя.

За влиянието на Уран в Телец ще говорим и в следващи хороскопи, да се върнем към тази седмица.

Ингресията на Уран се случва на фона на новолунието в Телец, което като символика укрепва позитивните очаквания. Слънцето и Луната се срещат в 24 градуса Телец във вторник, на 15 май. Новата Луна в Телец създава благоприятна среда за предприемчивите, трудолюбивите и търпеливите, които не само желаят нещо, но също така полагат усилия то да се случи.

В сряда Марс преминава във Водолей и веднага попада в центъра на квадрата му с Уран. Аспектът е силен и неблагоприятен сам по себе си, а в първия градус на знаците енергията му е още по-голяма. Тези, които имат рождени планети, включая светилата, и върхове на домове, най-вече осите на рождения , в първите градуси на Телец, Скорпион, Лъв и Водолей, трябва да бъдат много внимателни в това какво и как казват, какво и как правят. Конфликтността на аспекта се изразява в неспособността на човек да овладява импулсите си, първичните реакции, амбициите, гнева, страха.

Подсилващ манипулативен фактор е съвпадът на Плутон с Лилит в средата на седмицата. Цялостната астрологична картина до петък обаче дава възможност за баланс на противоречащите си обстоятелства- Юпитер-Прозерпина правят тригон към Нептун, Меркурий отива към тригон със Сатурн, земната енергия е в силата си, така разумът и прагматизмът могат да охладят страстите и да изключат прилагането на сила там, където договарянето може да реши проблемите.

Марс ще се движи през Водолей от 16 май до 13 август. В този знак, предимно, ще бъде и неговата ретроградна фаза, между 23 юни и 27 август. Марс във Водолей активира идеалистичните подбуди у повечето хора, прави ни включени по теми,касаещи екологията и опазването на Земята и нейните ресурси.

В събота, на 19 май, Венера преминава в Рак. В знака на дома, семейството, роднинските взаимоотношения, планетата на красотата и хармонията е благословия за тези, които искат да свият гнездо, да подредят свой дом, да заченат дете. Нарастващата Луна подкрепя последното с преминаването си през СЛВ в неделя.

Спорна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои необикновена седмица. Напуска ви планетата странник и бунтар, която в продължение на близо 8 години ви подтикваше да търсите себе си, да се стремите към свобода и отстояване на своите разбирания, да поемате рискове и да не се страхувате да се противопоставите на утвърдените обществени порядки, когато те ви спират и ограничават. От вторник, 15май, за седем години напред Уран ще се движи през зоната на личните доходи и притежания. Предстои ви да се срещнете с промени в тази област, още повече, че Сатурн от Козирог ви провокира да бъдете предприемчиви и ангажирани с живота си, да не оставяте нищо на случайността. Противоречивостта на двете влияния ще ви кара в едни периоди да рискувате работа, кариера, удобство и стабилни доходи, за сметка на опитването на нови възможности и укрепване на самоуважението. През тези години отношението ви към пари, имоти, притежания, етика, морал, ще бъде провокирано и трансформирано по нов начин. В съчетание с новолунието в тази зона сега, промените при вас са много по-близо отколкото сте си представяли.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои кариерно ориентирана седмица. Новолунието в Телец и навлизането на Уран в Телец са акцентите на тази седмица, които касаят професионалното развитие, още повече ако планетата прави аспекти с важни точки от рождествения хороскоп. Активирането на зоната на кариерата и социалната изява може да стане с ярко събитие, обстоятелство предизвикващо остра емоционална реакция,заради квадрата на Уран и Марс в зоната на неподвижния кръст, към който принадлежи слънчевия или асцендентния знак. Колкото е по-близо до планета или връх в хороскопа ви, а това е първия градус, толкова по-значимо ще е събитието. Новолунието в Телец е отправна точка на промяна в работните условия, или служебната позиция. Периодът е добър за начало на собствен бизнес, но сдружаване, ако има такова, правете след четвъртък, и след като се убедите в надеждността на човека, или хората, с които искате да обедините усилията си. За жените, акцентите на седмицата водят до промени в социалния статус- брак, или раздяла. Краят на седмицата е време за правене на важни житейски избори.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък,събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои подвижна седмица. Новолунието в Телец ви прави активни в това да промените нещо значимо в работната среда. Или да излезете от нея и да си дадете почивка. Усещате потребност от промяна и в голяма степен причината е навлизането на Уран, почти едновременно с новолунието, в тази зона. Уран в Телец за седем години напред ще ви „сръчква“ периодично да не навлизате в дълбоки коловози на ежедневните занимания, а да правите нови неща Търсете новото в професионалната сфера, преквалифицирайте се или задълбочете уменията, които имате. Урановото влияние носи елемента на изненада и изисква бърза пренастройка. Работа с нова техника, с непрекъснато обновяваща се и съвременна, ще ви носи усещането за стабилност и компетентност. Ще имате възможност да разберете кое е ценното в това, с което се занимавате. И доколко вие сте ценни за работодателя или за колектива, с който работите. Урановото влияние може да ви подтикне към експериментиране с диети, или практики, които повлияват здравето. Някои нестандартни методи за лечение могат да се окажат по-ефективни от прилаганите досега. През тази седмица обаче се въздържайте от обновяване на техниката, не е подходящ момент за купуване на офис оборудване, както и на превозни средства.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои изключителна седмица. Новолуние във вашия знак и Уран, който ви идва на дълго гостуване. За вашия неподвижен и инертен знак предстоят години на изпитания за готовност към промени и трансформация. Безпокойство във всички сфери на живота, подтикване към промени във външния вид, дрехи, среда, предпочитания, приоритети, цели. Ще се засили интуицията ви, както и интересът към всичко мистично, странно и необичайно, способността да възприемате информация от друг порядък, да виждате хора и ситуации по друг начин. Прозрението за мнозина ще стане постоянен спътник. Винаги и навсякъде, ако умеете да си задавате подходящите въпроси, ще получавате точните отговори. Урановото влияние е позитивно и негативно, кой полюс ще предпочетете, зависи изцяло от вас. През тази седмица новолунието във вашия знак е отправна точка за нови идеи, за нови посоки на предприемчивия ви дух и умение да придавате практически измерения на замислите си.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в другия земен знак Телец. И не само. В тази зона се случва новолунието и Уран влиза в нея, като ще я прекоси за седем години напред. Активността в Телец означава подтикване към предприемчивост за повече знания и разширяване на кръгозора. Някои предложения от чужбина, или чужденци могат да се появят неочаквано, и да объркат предварителните планове. Възгледите ви за живота, за отношенията с хората около вас, могат радикално да се променят, да се ориентирате към много различна житейска философия и да промените много аспекти от реалността си. Промените вероятно вече са назрели у мнозина, и сега когато и планетният управител е в Телец, настъпва времето на тяхното изразяване. Точно в тази седмица това може да стане по един не особено приятен начин, заради квадрата на Уран и Марс, включващ работната среда, работните отношения и здравето. Новолунието в Телец указва чудесен период за предприемане на нови неща в пряката работа, в бизнеса, започване работа по нов проект или учредяване на фирма. Не разчитайте на спокойствие. В юпитеровия период на личната година сте, когато „ден -година храни“.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Новолунието във вторник е в другия земен знак Телец. То отваря нови перспективи пред вас. Срещата на светилата в зоната на вашите ярки емоции и лични предпочитания, на творческия импулс и децата, на забавленията и рисковите начинания се случва един път в годината, в марсовия период на личната година. Бъдете готови да посрещнете предизвикателствата. Разчитайте на себе си, но не отказвайте предложена помощ от знаещи и можещи. Бъдете на висотата на съвременните технологии, не се страхувайте да навлизате в нови области на знанието, да започвате нови и рискови неща. Към това ви насочва Уран с транзита си през Телец, който започва в деня на новолунието. Трябва ви висока цел, увереност в собствените възможности, постоянство и готовност да се стигне до успешен финал, независимо колко време и усилия ще са ви нужни. В края на седмицата Венера навлиза в зоната на партньорството и ще ви помага да намерите пътя за хармония и разбирателство във взаимоотношенията с околните.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои ангажирана седмица. Марс навлиза в другия въздушен знак Водолей и това ви дава силен импулс да промените нещо в живота си, да тръгнете към нови цели, да преодолеете пречките, които до сега са ви ограничавали в избора. Предприемаческият дух мнозина в началото на този транзит е предизвикан от квадратурата между Марс и Уран, който е вече в Телец. Този квадрат ще ви постави пред сериозен избор, с поемането на ангажименти, които добре трябва да прецените дали са по силите ви да поемете. Под влияние на Уран интуицията ви се засилва и с това усещането дали, какво и как да направите. На част от групата предстоят пътувания надалеч – географски, ако рождения Уран е в девети дом, във времето,в представите, освобождаване от окови и ограничения, духовни пътешествия и срещи с необичайното, нестандартното, странното,но и интересното. В добър период на годината сте, сатурновият, когато приключвате започнатото, или започвате отлаганото. Венера е в знака ви, което ви прави привлекателни, харизматични, а също така предстои гостуването на Слънцето и Меркурий, както и новолуние в знака на 13 юни.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на решаване на финансови въпроси. Уран навлиза в зоната на инвестициите и тук в следващите седем години ще има много какво да научите, да отхвърлите, да промените. И става дума не толкова за вашите пари и собствености, а за тези, които споделяте с други хора, или които управлявате. Глобалните промени в тази сфера ще ви поставят при нови условия. Някои ще се радват на неочаквана финансова подкрепа, особено сега и още няколко месеца, докато Юпитер е в противоположната зона, тази на Скорпион. Успехите и придобивките на другите, на тези с които работите, ще ви носят добри доходи. Новолунието в Телец дава началото на период благоприятен за сделки с имоти, за уреждане на въпроси по съсобственост, за договаряне за инвестиции и работа по проекти с осигурено финансиране. В личния живот също се очакват промени, повече свобода и разкрепостеност, промяна в разбиранията за интимността и нейното споделяне с партньора. Ще ви се иска да научите повече, да търсите истини скрити под повърхността, да си изясните позициите и да се усетите доколко, и дали, сте дълбоко свързани.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои напрегната седмица. Квадратът между Марс и Уран е в силата си през следващите дни. Под негово влияние мнозина ще се чувстват пренапрегнати, претоварени, използвани и недооценени. Управителят на знака навлиза в нова зодиакална среда, тази на земната стихия, което поражда нови възможности, но и нови задължения. Практицизмът на земния знак изисква повече реализъм в очакванията, както и привеждане в практика на идеите и замислите, които чертаете във въображението си. Особено силно Уран ще влияе върху домашната среда. Ще ви се иска да променяте много неща, да ремонтирате и преустройвате, да сменяте жилище и местоживеене, дори страната, в която сте сега. Някои ще поискат да се освободят от ограниченията на семейната обвързаност. Урановото влияние е внезапно, рязко,неочаквано и се проявява като неосъзнати импулси, странни реакции, непонятни за околните постъпки. Новолунието, на фона на което той се проявява е отправен момент за настоящи промени в домашните условия. Ако търсите ново жилище, е възможно през тази или през следващите две седмици да попаднете на подходящо предложение.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица, ориентирана към приятелите. Новолунието в Телец и последвалото го преминаване на Уран в този знак, слагат акцент върху приятелските взаимоотношения. Ще бъдете привлечени към нов приятелски кръг, възможно е не всичко отначало да е според желанията ви,дори да има остри сблъсъци. Имайте нагласата за промени във виртуалната и реалната приятелска среда, сега и за целия транзит на Уран през телец. С някои ще се сближите още повече, с други ще се разделите. Новолунията са време за отправяне на желания, за заявки какво искаме да ни се случи. Правете това в понеделник и вторник, осъзнато и искрено, за да има резултат. Темата финанси може да се окаже конфликтна зона за тази седмица, не предявявайте претенции за пари до сряда,включително. И не давайте заем, оставете това на банките. В събота Венера ви идва на гости за около месец, навлизате в най-харизматичния си период на личната година. С участието на планетата на любовта от вашия знак предстои голям воден тригон в края на този месец,време за сбъдване на съкровени желания и мечти.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на партньорството. Новолунието във вторник е в срещуположния знак Телец и спомага за стабилизиране на партньорските взаимоотношения- както служебни, така и лични. Нови интимни връзки и работни отношения в този период могат да бъдат обект на обсъждане и уточняване на подробностите. Периодът е добър за сключване на нов трудов договор. Включването на Уран, с преминаването му в Телец, може да ви даде нов поглед, да ви накара да искате нещо повече, да искате промяна, подобряване, прецизиране, реформиране дори, но привеждане в съвременен вид и да отговаря на новите ви изисквания. Или да се разтрогне. Възможност има за това, заради квадратурата на Уран с Марс, с която започва неговия транзит през Телец. Аспектът е в силата си през тази седмица. Той може да ви даде яснота по позицията на някои хора, с които сте свързани с роднинство, по закон или по договор. Марс ще премине през зоната на дома и семейните отношения за близо три месеца. Ще има ретроградност от 23 юни,по-голямата част от която ще бъде в тази зона. Марсовото влияние е провокативно и изисква много търпение и разбиране към хората в близкото обкръжение. В края на седмицата Венера преминава в другия воден знак Рак, обещавайки подкрепа и хармония в личните дела.

Благоприятни дни през седмицата сряда, четвъртък, петък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои подвижна седмица. Планирано, или не, гответе се за пътуване. Новолунието в зоната на комуникациите ви поощрява да търсите разнообразие, да участвате активно във всичко, което се случва около вас. Отворете сетивата си, събирането на информация е по-лесно сега, вие може да съберете фактите и да подредите точната картина. Ежедневните дейности не изглеждат толкова досадни и излишни. Преминавайте с лекота през ситуациите, без да задълбавате и предъвквате кой какво казал или направил. Отделете повече време за близките си, не отказвайте помощ на съсед. С навлизането в Телец Уран, за седем години напред, той ви носи промени в отношенията с най-близкия кръг от хора. Братя, сестри, племенници, братовчеди, съседи, съученици са кръга от хората, с някои от които ще ви свържат уранови обстоятелства, неочаквани ситуации на взаимопомощ и подкрепа, или обратно на отказ на такава. Сближаване, или разделяне, участие в живота на другите, или изолация и скъсване на отношения. С уранови мисли и идеи можете да пишете интересни неща, да творите текстове, проекти, книги да издавате, да учите странни науки, или да ги преподавате. В края на тази седмица Венера преминава в другия воден знак Рак, активирайки зоната на любовта, творчеството и децата.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък и събота.

 

Дати на някои астрологични събития

На 15.05.2018/14:47/Новолуние в 24°Телец

На 15.05.2018/18:16/Уран навлиза в Телец

На 16.05.2018/ 7:54/Марс преминава във Водолей

Марс в квадрат с Уран на16.05.2018/10:04

На 19.05.2018/16:10/Венера навлиза в Рак

През тази седмица Луната се движи между знаците Телец и Лъв, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

15.05.2018 /23:29 – 15.05.2018 /23:43

17.05.2018 /21:18 – 18.05.2018 / 0:47

20.05.2018 / 0:14 – 20.05.2018 /2:10

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , , ,

2 коментара so far »

  1. Дида каза,

    Писа на май 19, 2018 @ 17:43

    Пишете,че Уран е в Телец до 07 юли 2025 година. Други , чужди астролози пишат, че датата е 25 април 2026 година. Ще Ви бъда благодарна за малко пояснения относно разликата от осем месеца, когато Уран ще навлезе в Близнаци.Благодаря.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на май 20, 2018 @ 0:22

    Дида,
    планетите имат право и ретроградно движение. При далечните планети напредването в знака става бавно. Уран в момента се движи относително бързо и изминава 3 минути(ъглови) на ден. За един месец той изминава по-малко от 1 градус и 30 мин.
    Когато ретроградността попада в началото на знака, прехода в новия знак става постъпателно, и се разтяга във времето.
    Както съм писала в седмичния хороскоп, при сегашното преминаване в нов знак- Телец, на 15.05.2018 г.навлиза в Телец, а на 6. 11. 2018 година Уран, ретрограден, се завръща в Овен. На 6 януари 2019 година излиза от ретроградната си фаза,но е все още в Овен, продължава напред и на 6.03.2019 година Уран се установява в Телец до 7 юли 2025 година.
    На 7.07.2025/10:45:26/Уран започва прехода си в Близнаци, движи се в Близнаци.
    На 6.09.2025 година Уран влиза в ретроградност, но се движи в Близнаци до 8.11.2025 г.,когато се връща в Телец.
    На 4.02.2026 г., става директен в Телец, и продължавайки напред на 26.04.2026 година Уран се установява в Близнаци.
    Затова ингресията, навлизането на планетата в новия знак, е първата крачка,която прави, както сега в Телец е 15 май 2018 година, така в Близнаци е 7 юли 2025 година.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии