Седмичен хороскоп 14-20 март 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВенера в квадрат с Марс в понеделник

Юпитер в тригон с Плутон в сряда

Слънцето в в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната седмица започва с напрегнатият аспект на Венера и Марс. Двете планети, силно свързани с емоциите, с любовта и омразата, с търпението и агресията, с усмивката и гнева, „кръстосват шпаги“ в понеделник. Точен аспектът става късно вечерта в понеделник, но влиянието му ще бъде през целия ден, и дори ще се прехвърли във вторник. Луната в Близнаци в понеделник допълнително ще усили ефекта на емоционална приповдигнатост, правейки тао квадратура с двете планети. Така началото на седмицата може да бъде твърде емоционално и напрегнато. Някои неотложни проблеми ще бъдат сложени на масата за тяхното бързо разрешаване. Защо бързо? Защото в склонния към замазване на проблемите воден знак Риби са се събрали четири космични тела като Слънце, Меркурий и Нептун, плюс Хирон, Селена и ЮЛВ, които подкрепят Венера. Но в огнения знак Стрелец е Марс, който не търпи нито противоречия, нито отлагане.

Хората, родени в началото на зодиите Риби, Стрелец, Близнаци и Дева, както с асцендент, планети или важни астроточки от рождения си там, трябва да имат готовност да посрещнат предизвикателствата в първите дни на седмицата. Това могат да са конфликти с най-близките, или с колегите, или с работодател, но касаещи отношения, в които има несъгласие, неразбиране, засегнати гордост и честолюбие, нарушени права – авторски или имуществени, провокирано чувство за справедливост. Не прекалявайте с алкохол, избягвайте наркотици, бъдете внимателни какви лекарства приемате, пазете се от развалени храни и токсични препарати за бита.

Също в понеделник вечер е още един квадрат, който е относително краткотраен. Меркурий от Риби застава в квадрат към Сатурн от Стрелец. По този начин картината става по-сложна и към емоционалната приповдигнатост и бурни реакции се добавя и словесна агресия. С известно усилие и взаимно разбиране всяка ситуация, породена от напрегнатите аспекти може да бъде овладяна. Намираме се в седмицата между двете затъмнения, при растяща Луна. Всичко може да изглежда по-контрастно, проблемите по-големи, противоречията по-силно изразени – преекспониране, усилване,градация на емоциите до „кресчендо“.

Природата също ще бъде под влияние на напрегнатите аспекти, затова през първата половина на седмицата са възможни резки промени на времето, необичайни явления, проливни дъждове някъде, градушки на други места, значимо понижаване на температурата, ветрове, аварии и спонтанни пожари.

Утихване се очаква от сряда нататък. В сряда късно вечерта е тригонът на Юпитер и Плутон в земните знаци Дева и Козирог. Аспектът е рядък, през 2016 година тригонът ще се състои два пъти – на 16 март и на 26 юни, когато Юпитер ще бъде директен, а Плутон ретрограден. Тригонът Юпитер-Плутон в земната стихия ще успокои страстите с решаването на споровете с помощта на финикийските знаци, с подаръци и отстъпки с материален характер. Някои ще бъдат доволни от справедливо разрешаване на проблемна ситуация.

Емоциите ще преминат в позитивната гама в края на седмицата. В петък Слънцето и Луната се гледат влюбено, намират се в тригон, във водните знаци Риби-Рак. А в събота и неделя Венера отива в обятията на Нептун, на 10 градуса Риби. Щастлива развръзка очаква част от противоречията, разгърнали се в началото на седмицата. Неделя е празник за влюбените, ден за прошка, не по църковния календар, ден за упокояване на страстите и любовни вълнения.

В неделя, на 20 март, Слънцето преминава в Овен. Настъпва пролетното равноденствие, идва пролетта.

Прекрасна, изпълнена с позитивни емоции седмица!

Честита първа Пролет!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои трудно начало на седмицата. Струпването на няколко планети във вашия „заден двор“ настройва на вълната на отпускането, отлагането, движението по линия на най-малкото съпротивление. Това не е във вашия характер и ви го напомня управителя на знака – Марс. В понеделник и вторник с негово участие се развива напрегнат аспект -квадрат с омайницата Венера. Това може да бъде много натоварващо личните взаимоотношения, доколкото има неясноти и некоректност от някоя от страните. Вие сте откровени и импулсивни, две качества, които няма да ви дават мира докато не просветне истината, и естествено докато не докажете своята правота. Всичко е добре, когато свършва добре, а в рамките на тази седмица ще изминете цялата гама от емоции, от негативната – в позитивната страна. В сряда някои ще имат добри придобивки. От петък до неделя късметът изгрява „на вашата улица“. В неделя, когато Слънцето премине в знака, започва новата ви астрологична година.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък, събота и неделя.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. Планетите на романтиката и страстта са в точните зони на вашия слънчев хороскоп. На тяхното активно внимание ще се радвате донякъде през тази, и в следващите седмици. Но не и в началото на тази. Тенденцията може да сте я усетили още в неделя, в понеделник е точният квадрат на Венера и Марс, но влиянието ще продължи поне до вторник, включително. Напрегнатият аспект предупреждава за назрели конфликти в отношенията с човек, или хора,с които сте в близки отношения. За тези два дни си наложете контрол върху изказвания и постъпки, които могат да огорчат друг човек. Освен ако това не е вашето намерение. Вторник е неблагоприятен ден за всичко, свързано с пари, доходи, инвестиции, кредити и задължения. Разведряване започва от сряда, но истински на мястото си ще бъдете от петък нататък. Луната е във вашия знак и в хармония с Марс, и Слънцето, ще ви прави да блестите в дните до края на седмицата. От неделя Слънцето преминава в сродния по стихия знак Овен, което отваря нови възможности и добри перспективи.

Благоприятни дни през седмицата – петък, събота и неделя.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец,предстои динамична седмица. Двете планети, които се движат през знака ви, Марс и Сатурн, са включени в напрегнати аспекти в първите дни на седмицата. Марс прави тао квадратура с Венера от Риби и Луната, която се движи в срещуположния ви знак Близнаци. Сатурн от своя страна е провокиран от квадрат с Меркурий в Риби. Няма измъкване о ситуации, които приемате твърде лично, или заради собственото си участие, или заради това на много близък човек. В сряда вашият планетен управител Юпитер от земната Дева прави хармонична връзка със силно енергетизиращия и мотивиращ Плутон от Козирог. От нея ще бъде благоприятно повлияна кариерата и всичко около нея, което изисква повече енергия и амбиция, за да бъде реализирано. Тази тенденция се затвърждава с влизането на Слънцето в сродния по стихия знак Овен, в неделя. Навлизате в марсовия период на личната си година, време за голяма физическа активност и поставяне на високи цели.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12Родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, могат да бъдат много гневни на някого в началото на седмицата. Вашата господарка на знака е в конфликт с войнствения Марс. Отново приятели са в центъра на вниманието, но се намесват странични фактори като финансови ограничения или задължения. Опитите ви за мирно решаване на противоречията, едва ли ще имат успех, затова „на война като на война“, смело напред поне да запазите самоуважение. Критичните дни са понеделник и вторник. От сряда нататък, включително, повяват топли пролетни ветрове. Някои ще се радват на вниманието на любимия човек, други на добрите придобивки. Пролетното настроение ще обхване мнозина, както и желанието за приключения, за творчески изяви, представяне пред публика, организиране на артистични начинания, по-голяма социална активност. Любовната неделя може да донесе приятни изживявания, признания, обещания, както и добри новини, касаещи семейството.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата е предизвикателно. От последните часове на неделята, в понеделник и вторник се развиват напрегнати аспекти, които изискват от вас много повече сдържаност и себеконтрол. Не се поддавайте на провокациите на хора от подвижните знаци, които са под същото неблагоприятно влияние, особено ако ви свързват роднински или служебни взаимоотношения. Прагът на чувствителността ви към приказки и поведение е паднал много ниско в понеделник и вторник. Освен квадрата на Венера и Марс, планетният управител Меркурий е в квадрат към Сатурн. Така зоната на семейството, роднинските връзки е много уязвима. В сряда, когато Юпитер от вашия знак прави тригон с Плутон от Козирог, шансът е отново на ваша страна, можете да съберете плодовете на ваши усилия, да се радвате на успехите на близки на сърцето ви хора. Добрата тенденция продължава от четвъртък след обяд до края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък, събота и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои резултатна седмица. В понеделник и вторник, вашата сдържана сатурнова природа ще бъде раздвижена емоционално от квадратурата на Венера и Марс в Риби-Стрелец. Заети с работа все пак няма да останете равнодушни към емоционалните преживявания на близки хора, приятели или роднини. Вашият триумф обаче е в сряда, когато Плутон движещ се през знака ви прави тригон Юпитер от другия земен знак Дева. Влиянието на аспекта е през цялата седмица и носи резултатност от дейност, постигане на успех в определена сфера, по-благоприятни условия свързани с образование, с повишаване на квалификацията, както и достигане на момент на справедливо, и във ваша полза, решаване на проблем. В неделя Слънцето ще премине в Овен и ще озари зоната на семейните взаимоотношения, в които съвпадът на Венера и Нептун, ще сложи отпечатък на комфорт и щастие.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, началото на седмицата е предизвикателно. Квадратурата на Венера и Марс в първите градуси на подвижните знаци Риби-Стрелец е в основата на неразбирателството с околните. Особено ако имате рождено Слънце, Асцендент, Луна, Марс, Венера в Близнаци. Луната е във вашия знак в първите дни на седмицата, тоест отговорността е ваша. Ако в понеделник и вторник потиснете някои честолюбиви импулси, ако не мислите толкова за себе си, колкото за някой друг, или за други хора поотделно или като екип, ще успеете да преминете през „минното поле“. В сряда някои ще се радват на неочаквани приходи, както и на признание за добре свършена работа. В петък отворете сетивата си за новото, което идва при вас, новите възможности, нови хора, нови знания. Търсете своята среда и хората, които отговарят на интересите и потребностите ви. В неделя Слънцето преминава в огнения знак Овен, което пренасочва част от вниманието ви за месец напред към приятелите и това, с което можете да им бъдете в подкрепа.

Благоприятни дни през седмицата – петък, събота и неделя.

 

Ve12
За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с известен дискомфорт. Може да се чувствате напрегнати или без тонус, да реагирате по-остро на забележки и критики. Това е заради напрегнатия аспект на планетният управител Венера с войнствения Марс,който се движи в зоната от слънчевия хороскоп, която е свързана с комуникациите. В понеделник и вторник бъдете внимателни в общуването от всякакъв порядък – писане, говорене, най-вече на работното място и в социалните мрежи. Двата дни не са добри за пътуване. Срядата носи успокояване на страстите и хармония в домашната среда. В четвъртък, някои от втората половина на знака могат да бъдат сюрпризирани с интересни предложения, на които ще трябва да отговорят бързо,без да имат време за дълъг размисъл и колебание. В неделя Слънцето влиза в срещуположния знак Овен. Намирате се в меркуриевия период на личната си година- време за бързи промени.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък, събота и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои въодушевена седмица. Напрегнатите аспекти засягат хората от други зодии, тези от подвижния и кардиналния кръст. Макар да няма при вас пряко действащи напрегнати аспекти, отношенията между планетите на любовта,страстта и амбициите – Венера и Марс, няма да ви подминат. Някои отношения с приятели, с хора от близкия кръг, могат да приемат особена форма, да предизвикат чувството ви за справедливост, да ви накарат да вземете страна в спор. Финансови неблагополучия също могат да внесат известен дискомфорт в първите дни на седмицата. В сряда „палачинката се обръща“. Някои ще имат добри приходи, други ще получат поредната възможност да увеличат доходите си, но ще трябва да избират. Към края на седмицата ще трябва да ревизирате отношението си към нещо, или някого, който е стоял в периферията на вниманието ви. В неделя Слънцето преминава в Овен, навлизате в период благоприятен за повече пътувания, за смяна на учебната среда, за намиране на повече приятели.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, както за повечето хора, започва с известно безпокойство. Седмицата, разположена между двете затъмнения, е чудесно време да тренирате своята прозорливост. Доверете се на интуицията и на вътрешното зрение, което ще ви сочи правия път. В понеделник и вторник общуването с хора от подвижния кръст, а това са зодиите Риби, Стрелец, Близнаци и Дева може да ви изправи пред проблеми, в които не сте виновна страна, но имате пряко участие. Бурята ще премине бързо, затова запазете спокойствие. В сряда Луната е във вашия знак,което има плюсове и минуси. Бъдете на кормилото на живота си, поемете своята отговорност, там където трябва. Струпването на планети в сродния по стихия знак Риби за вас дава разнообразие от възможности. Не слагайте прегради пред желания и амбиции, целете се високо. В четвъртък след обяд и в петък Луната е в тригон към Слънцето, време за полезни контакти и затвърждаване на доброто име.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък и събота.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои вълнуваща седмица. Вашият планетен управител Марс се движи в зоната на доходите в слънчевия хороскоп, което само по себе си е с положителен знак. Работите активно, за да имате повече. В понеделник и вторник, Венера -планетата на любовта, но и на „широките пръсти“, тоест на харченето, е в напрегнат аспект с планетата-войн. С участието и на Луната от Близнаци, както и на другия квадрат, този между Меркурий и Сатурн, в началото на седмицата ще трябва да се справяте с проблеми във финансовата сфера, да намерите баланса между приходи и разходи, така че това да не е повод за конфликти с партньора. Личният ви живот е подложен на силен астрологичен натиск с включването на няколко планети в зоната на любовта, страстта и творчеството. Сряда е ден за активно и ползотворно общуване както в реалния, така и във виртуалния кръг от приятели. Можете да направите много за своята кариера и популярност в следващите дни.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, продължава тенденцията от предходната седмица. С преминаването на ваша територия обаче, в неделя вечерта и в началото на тази седмица, планетата на любовта за кратко време изпада в немилост. В понеделник и вторник Венера прави квадрат с Марс в Стрелец от зоната на кариерата. Така в първите дни на седмицата може да се усещате притиснати от изискванията, или неоснователните претенции, на човек, или институция, към вас. Паралелно се развива и квадратът на Меркурий, който ви е на гости, със строгия Сатурн от Стрелец. Повече търпимост и сдържаност ще ви помогнат да преминете невредими през критичната зона. В края на седмицата Венера и Нептун правят съвпад в 10-я градус на вашия знак. В неделя се опрощават всички прегрешения и се изглаждат недоразуменията. Слънцето преминава в следващия знак Овен, настъпва пролетта.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в квадрат със Сатурн на 14.03.2016 година в 21:26 часа

Венера в квадрат с Марс на 14.03.2016 година в 22:48 часа

Юпитер в тригон с Плутон на 16.03.2016 година в 22:07 часа

На 20.03.2016 година в 6:30 часа Слънцето влиза в Овен

Венера в съвпад с Нептун на 20.03.2016 година в 19:45 часа

Луната през периода се движи между знаците Близнаци и Дева, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

15.03.2016 /19:03 – 16.03.2016 / 2:57

18.03.2016 / 6:09 – 18.03.2016 / 9:54

19.03.2016 / 22:43 – 20.03.2016 /19:39

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии