Седмичен хороскоп 14-20 март 2022

2022 3 18 на 18 март

на 20 март

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни последната седмица на Слънце в Риби, дни преди да се запали пламъкът на огнения Овен. Ако предходната седмица изглеждаше като затишие пред буря, тази ще ни даде по-детайлна картина, с много подробности и доказателства. Луната, все още нарастващ, ще се движи между Лъв и Скорпион.

Два значими съвпада започват да се разпадат. Слънцето излиза от обсега на влияние на Юпитер и Нептун, които продължават да се сближават. През тази седмица Слънцето изминава последните градуси на Риби, заставайки в хармонични аспекти с лунните възли, но и в квадрат с Лилит. Последното е в състояние да изкара цялата шлака от разстроения човек и да я излее върху първия му попаднал дразнител.

В другия съвпад Венера-Марс също започва отделяне, отдръпване от зависимост. Синхроничният танц на двете страстни планети продължава, но неговата интензивност с дните намалява, както и преекспонираната емоционалност по злободневни обществени теми,към която водеше много хора.

Хладният по емоционалност въздушен знак, в който се движи планетата на любовта, ще си каже думата, още повече, че Венера и Уран са във взаимна рецепция. Както въздушният разум повлиява венерините сфери, така екстраординарният уранов подход ще се ограничи в рамките на земния прагматизъм. Предстои преминаване от идеи към реализация, от подготовка и планиране към изпълнение, и то в дните на пълнолунието.

Пълнолунието в Дева в зимните месеци винаги идва да ни напомни колко е важно да планираме. Планирането, основано на прецизен анализ, създаването на точен график и стриктното му следване са успешните модели на Девата. Към тях добавяме търпение и постоянство, като в нито един момент не забравяме системното почистване, освобождаването от всичко мръсно и непотребно.

Интересното в това пълнолуние е, че Луната в Дева, в петък сутринта, е сама срещу цялата кохорта от планети разположени частта от зодиака между Уран в Телец и Плутон в Козирог. В картата на пълнолунието се вижда ясно тази конфигурация. Асцендентът е в Близнаци, а МС във Водолей. Пълнолунието, когато светилата са едно срещу друго, носи раздяла, разграничаване между съзнателното и проявеното и несъзнателното – непроявено.

Това е момента, когато можем да застанем отстрани и да оценим резултата. Като да наблюдаваме мач. За нашето внимание, за енергията ни, се борят там в кошарата, където Марс преди време ги събра, за да си решат противоречията. Като в картина-илюзия, в която ако се взреш малко разфокусирано можеш ясно да видиш изображението в пълния му обем. Мигът на прозрение обикновено е кратък, като преминаване през портал на времето, но си струва.

Следващ пълнолунието е квадратът на Венера и Уран в събота, първият от двата важни квадрата за месец март. Двете планети,всяка една в знака на другата, в квадрат, могат да объркат представите ни за истинност, реалност и дори – нормалност. Могат да доведат до прогрес в развитието на проблем и намирането на най-доброто решение. Очаквай неочакваното е мотото на Уран и урановото влияние.

В неделя, 20 март, отбелязваме пролетното равноденствие и астрологичната Нова година. Слънцето влиза в първия знак на зодиака в 17:33 часа наше време. Осите в картата на пролетното равноденствие са в подвижните знаци- АС в Дева, МС в Близнаци. Очаква ни неспокойна пролет, с много събития и много промени, с много дадени и неизпълнени обещания, с много очаквания и надежди.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои емоционална седмица. Растящата Луна в Лъв в първите дни задава приповдигнато настроение и готовност да се влиза в битки. В марсовия ден на седмицата, това може да ви коства отношенията с приятел, или покровител, на който разчитате. Пресявайте добре информацията, която стига до вас, за да намалите самозаблудата. В дните на пълнолунието в Дева, в края на работната седмица, е важно да четете правилно симптомите, които ви дава тялото, както и да не изпадате в крайности по отношение график, рецепти, лекарски предписания, диети и физическо натоварване.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. Нарастващата Луна ви носи сила и увереност,които с дните се увеличават. Принос за това има и разделянето на Венера и Марс от срещуположния знак, което от своя страна улеснява отношенията с околните и увеличава чувството,че сте разбрани и оценени. Пълнолунието в Дева поставя в центъра на вниманието финансите – личните доходи, заплащането по споразумение, управлението на ресурсите, за които отговаряте. Втората половина на седмицата се очертава като предизвикателна и пълна с изненади. Някои въпроси ще бъдат решени през следващата седмица.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в сродния по стихия огнен знак Лъв. Предизвикателствата са много. Едно от тях е да навлезете в тема, която не ви е позната, или за която искате да задълбочите познанията си. За някои това може да е всичко свързано със здравето, за други техниката и по-точно IT обучение. Някои проблеми със съседи до средата на седмицата е възможно да разрешите леко и с договаряне. След това ще бъде по-трудно. Пълнолунието в Дева ви носи усещане за сила и справяне. Можете да се сдобиете с нещо на желаната от вас цена.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, началото на седмицата е противоречиво. Ще ви се налага да премисляте много, да излезете от зоната на съмненията и несигурността, за да вземете определено решение, което разделя вашите интереси от тези на други хора. Чувството за себесъхранение може да бъде провокирано от дребни на пръв поглед неща. Пълнолунието в сродния по стихия знак Дева носи известна ориентация и увереност в собствената правота. Квадратът на планетният управител в края на седмицата е предизвикателство към спокойната ви природа и може да ви изненада с необичайни реакции, и с нестандартни идеи.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица с пълнолуние в Дева. Това ви се случва веднъж всяка година през февруари-март. Пълнолунието ви носи резултати от неща,за които сте се потрудили да се случат. Също така и сбъдване на желания отправени по време на някои от предишните новолуния. Ще има съпротива и необходимост да направите някои изменения от първоначалния замисъл, за да бъдете адекватни на момента. Това, което сега не можете да постигнете с мекота и убеждаване, през следващата седмица, когато Слънцето вече е в Овен, ще бъдете принудени да направите по по-твърд начин.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на пълнолуние в сродния по стихия земен знак Дева. В началото на седмицата мнозина ще се чувстват емоционално приповдигнати и чувствителни по теми засягащи най вече материалната сигурност на съдружието, фирмата, на бизнеса като цяло. Пълнолунието в Дева носи на някои от групата постигане на цел, желана, поставена като такава при новолуние преди месец, често преди половин година при нова Луна в Дева. Търпението, упоритостта, вниманието към детайла и прецизното изпълнение оказват влияние на резултата. В края на седмицата сюрпризи ви носят близки на сърцето хора.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на раздвижване в много сфери от живота ви. Готовността да приемете промяната ида се настроите към новото е от ключово значение. Някои ваши представи могат да се окажат неизпълними, нереалистични и оставащи в миналото. Лилит от вашия знак прави квадрат със Слънцето, а това привлича задържащи енергии. Необходим ви е нов поглед, нови цели, нова среда. Дните около пълнолунието в Дева ще отправят изискване, на което ще трябва да отговорите. Не се разпилявайте. За да се придвижите напред, трябва да изберете едно нещо, да се определите като позиция.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. Каквото и да предпредприемете, уверете се, че имате подкрепата на нужните ви хора. Планетният управител е в конфликтната зона на квадрат с Уран, който се разгръща до края на седмицата. Близостта с воина Марс дава резултати, с които ще трябва да се справяте сега и през следващата седмица. В меркуриевия период на личната година сте, промяната чука на вратата ви. Пълнолунието в Дева изкарва на повърхността проблеми, които сте „замитали под килима“, но с които ще трябва да се справите сега. В почивните дни, когато Луната е в знака ви, бъдете смели и действайте.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на предизвикателствата. Луната в срещуположния знак в първите дни ще ви провокира да взимате отношение, за се изказвате, или да правите неща, с които да демонстрирате собствената си позиция. Планетите движещи се във вашия знак, Венера-Марс и Сатурн, също допринасят за това да държите на своето и да не отстъпвате. Но Венера се отделя от Марс и с дните се отдалечава все повече от него. Това в някаква степен намалява контрола ви върху емоциите и в края на седмицата при квадрата и с Уран може да ви вкара в странни ситуации.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои финансово ангажирана седмица. Наличните ресурси, личните доходи, източниците за препитание, ще бъдат във фокуса на вниманието в първите дни на седмицата. В дните на пълнолунието ще имате достъп до повече информация. Това, което търсите, ви очаква. Бъдете активни и гъвкави, реагирайте адекватно на условията, за да имате успех. Обръщайте внимание на дребните неща, подробностите са важни. Опитайте се да не реагирате твърде емоционално, дори когато обстоятелствата ви изненадват.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с предизвикателства от професионалната среда. Възможно е да бъдат отправени изисквания, на които бързо да отреагирате. Пълнолунието в Дева ви прави ангажирани с дейности касаещи други хора. Като член на екип вероятно ще трябва да се отзовете на спешна поръчка и да промените първоначалния си план-график. Удовлетворението идва като следствие от положените групови усилия и постигнатите резултати заедно. С идването на Меркурий в Риби имате повече контакти и приятелства, особено с по-млади хора, и с деца. В края на седмицата запазвайте спокойствие и избягвайте домашните конфликти.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на пълнолуние в срещуположния знак Дева. В първите дни Луната в Лъв ще ви подтиква към по-голяма активност за всичко свързано със здравето. Мислете за почивка и релакс, за място, където да се отпуснете и заредите сили. Пълната Луна в зоната на партньорството дава подкрепа на онова, което можете да направите заедно с партньор/съдружник. В сферата на инвестициите могат да се появят неочаквани възможности. Стелиумът от четири планети във вашия знак ви прави извор на идеи, а с преминаването на Слънцето в зоната на финансите, в края на седмицата, те стават и достъпни за реализация.

Дати на някои астрологични събития

На 18.03.2022/ 9:17/ в 27°Дева- Пълнолуние

Венера 90 Уран на 19.03.2022 /13:16

На 20.03.2022 / 17:33/Слънце в Овен

Луната е без курс на:

15.03.2022 12:56 – 16.03.2022 6:58

18.03.2022 10:11 – 18.03.2022 13:26

20.03.2022 14:40 – 20.03.2022 17:44

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии