Седмичен хороскоп 14-20 ноември 2016

ПЛ 14 11 16Пълнолуние в Телец в понеделник

в съвпад с ЮЛВ в петък

Меркурий в квадрат към лунните възли в петък

Нептун директен от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната седмица започва с пълнолуние. Луната е в перигея на своята орбита, тоест най-близко до Земята, само на 356510 км., и ще ни огрява във вечерните часове от знака Телец. Опозицията на светилата е по линия на 23-я градус на Скорпион-Телец, най страстната от шестте оси на зодиака. Така началото на седмицата се очертава емоционално приповдигнато, още повече на фона на след изборните страсти.

Пълнолунието в Телец подклажда страстите и опозиционните гледни точки, но в същото време поставя във фокуса на вниманието както личностната ценностна система, така и обществените норми и правила за почтеност, достойнство, поемане на отговорност. Пълната Луна в Телец ни прави по- упорити, но също така по-разумни и прагматични.

Другият акцент на седмицата е съвпадът на Нептун с южния лунен възел и опозицията му към северния лунен възел. Последният съвпад между тях е бил през януари 2000 година, в знака Водолей. Доколкото ЮЛВ е свързан със старото, с предубежденията, стереотипите, привикването, уседналостта и нежеланието за промяна, инертността в мислене и постъпки, то съвпадът,който се случва веднъж на 16-18 години, с тази далечна планета е с голям коефициент на значимост. Нептун – планетата на утопията, фантазиите, мистиката и нереалистичното възприемане на света, която има влияние върху огромни маси от хора, върху тяхната психика и отвореност за манипулации, е в Риби, собствен знак, което позволява отлично изразяване на характеристиките му. Нептун към момента е в стационарна позиция, готов да излезе от ретроградната си фаза в края на седмицата, на 20 ноември.

Съвпадът и опозицията на Нептун към лунните възли влияят едновременно и то за . Затова право на избор на всеки да се идентифицира с едното или другото. Назадничавост, придържане към остарели разбирания, ограничени възгледи, стереотипно мислене, или преодолявайки себе си, поглеждаме напред към новото, към възможностите, които предоставя настоящето и като работливата Дева, стъпили здраво на земята започваме на ковем собственото си бъдеще.

Пресичането на оста на лунните възли от Нептун през тази седмица, задава период на промени, които ще бъдат в силата си поне няколко месеца, докато те, СЛВ и ЮЛВ, не се прехвърлят в съседните знаци. Дотогава нереално и реалистично, размито и конкретно, минало и бъдеще ще се пресичат и разминават, ще подтикват хората към разногласия докато не намерят общи стабилни рамки, в които да разположат визията си за бъдещето.

През тази седмица с лунните възли се заиграва и Меркурий, който застава в квадрат към тях. Това се случва, много по-често от аспекта на Нептун, два пъти в годината. Квадратът на Меркурий към оста на лунните възли, от огнения Стрелец, ще налее допълнително масло в огъня през втората половина на седмицата.

В неделя Нептун излиза от зоната на своята ретроградност. Директният Нептун от следващата седмица ще ни помага по-добре да виждаме проблемните зони в живота си, както и да задаваме онези граници на нашето лично пространство, което ни дава усещането за сигурност и спокойствие.

Ведро есенно настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Огнената ви природа ще бъде провокирана от различни посоки. Най-важната е финансовата страна на живота. Пълнолунието в Телец ще ви кара да обърнете по-голямо внимание на доходите си, както и на разпределението на семейния бюджет. Някои планирани покупки изискват повече рационализъм и търсене на нови възможности за увеличаване на приходите. При част от групата ще се появят подходящите клиенти и може да се стигне до успешни сделки, подготвяни месеци наред. Към пряката си заетост мнозина ще трябва да подходят по нов начин, търсейки среда, която отговаря повече на квалификацията, и на потребностите. Бизнес с машини, техника, автомобили е една от подходящите сфери.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои резултатна седмица. Пълнолунието в понеделник активира зоната на професионалната изява. Ставате забележими в работната среда, обръщат ви по-голямо внимание, а някои ваши постижения получават заслужени овации. Дали в домашната среда ще получите такива, не е сигурно. В материално отношение седмицата на пълнолуние в земния знак Телец дава шанс за реализация и приключване на сделка със собственост, движима или недвижима. Възможно е да ви се наложи да направите значителни отстъпки в цената, или в условията които предлагате. От вторник до четвъртък ще трябва да вземете решение, да определите позицията си, да предплатите, или да получите капаро. За необвързаните Нептун дава шанс от неделя нататък, излизайки от ретроградната си фаза.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, събота и неделя.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, пълнолунието в понеделник слага акцент върху здравето. Всякакви причини да не обръщате внимание на знаците, които ви дава тялото, са само във ваш ущърб. Намирате се в сатурновия период на личната си година – време за профилактика, за предприемане на стъпки за укрепване на имунната система. Сатурн ви е на гости, затова обръщайте внимание на зъбите, опорно двигателния апарат и очите. Друга важна тема, която влиза във фокуса на вниманието, е организацията на работата ви, така че да поемете повече натоварване и да бъдете по-ефективни. Директният Нептун от неделя нататък ще ви помогне да си изясните по-добре някои обстоятелства около собствености, движими, или недвижими.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна седмица. Тя започва с ежегодното пълнолуние във вашия знак. Много от вашите постъпки в първата половина на седмицата ще бъдат повлияни от емоциите, което може да ви създаде проблеми, както в работната среда, така и в личните взаимоотношения. Но успехът и реализацията ви очакват с отворени обятия. Много от това,върху което сте работили месеци наред, сега има шанс да се прояви, да бъде осребрено, и или приключено. Някои от очакванията ви могат и да не се осъществят, особено ако в тях сте вложили стари похвати и отхвърлени от времето стратегии. Търсете новото, не се спирайте, и не се главозамайвайте от постигнатото, имате още много върхове за покоряване.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, пълнолунието в Телец в понеделник запалва онази искрица авантюризъм, която дреме във всеки от нас. Във фокуса на вниманието ви ще бъдат повече логиката и разума, отколкото емоциите. Ще търсите отговор на важни за вас въпроси. В период сте, когато по-остро чувствате недостига на определен вид познание, на умения, които са ви нужни за постигане на определена цел. Можете да попълните липсите чрез самообразоване, или като се включите в подходящите за целта нива на обучение, курсове и школи. Или като предприемете пътуване до извора. В личния живот се намесва Нептун с обръщането му в права посока. На някои ще се наложи да дадат втори шанс, да простят и да продължат напред. Други ще получат по-голяма яснота за връзката си и така ще могат да направят избор и да вземат своето решение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои романтична седмица. Пълнолунието в понеделник е в сродния по стихия земен знак Телец. Пълната Луна в зоната на любовта, романтиката, творчеството и децата, раздвижва пластове, които могат да ви изведат на челни позиции. Вашата харизма, трудолюбие и почтеност правят впечатление и са привлекателни за хора, които създават екип. Можете да осребрите своя идея, да направите достояние на другите резултатите от творчески процес, да покажете изделие, да се радвате на добри новини свързани с деца. Бъдете активни, не чакайте нещата да се случат от само себе си. За необвързаните раздвижването в емоционалната сфера обещава интересни запознанства. За семейните малко повече романтика ще съживи взаимоотношенията и ще направи домашното огнище по-уютно.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои напрегната седмица. Пълнолунието в предходния знак Телец активира подсъзнателните стремежи и всичко онова, на което досега сте слагали спирачки, или обстоятелствата са налагали въздържание. Вашата въздушна природа е провокирана от много посоки, нещо което ще усетите отчетливо от вторник до петък, когато ще ви се налага да взимате важни решения или да заемате определена позиция в разрез с мнението на някои важни за вас хора. В работната среда настъпват важни преобразувания. Робуването на стереотипи и на остарели схващания ще ви пречи да виждате ясно настоящата картина. Нептун играе съществена роля в тях, тъй като в края на седмицата той излиза от ретроградната си фаза. Това през следващите дни, седмици и месеци ще се прояви като потребност от повече яснота на работните перспективи, на възможностите ви за развитие и растеж.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък и неделя.

 

Ve12Родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на прагматичните стъпки. Пълнолунието в Телец, в понеделник, поставя на дневен ред финансовото обезпечаване на вашите планове. Ще трябва да постигнете баланс според закона за даването и вземането, както в неговия буквален прочит, така и в иносказателното му значение. Астрологичната обстановка е благоприятна за решаване на финансови проблеми и по-голямата част от вниманието ви ще бъде насочено в тази посока. Периодът е подходящ да уредите някои свои задължения, да си разчистите сметките с длъжници, да дадете там,където имате да давате, и да си вземете от там, където ви дължат. В работната среда настъпва изясняване на ситуации и по-голяма определеност за настроенията на колегите. Подобна е картината и в личния живот, където инициативата е във вашите ръце.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, пълнолунието в понеделник слага акцент на дома и семейните взаимоотношения. Пълната Луна в Телец прави дома ви център на събития, а битовите условия предмет на дълги обсъждания с партньора. Настъпва момент за взимане на решения и правене на кардинални стъпки за промяна и подобрения. От разместване на мебели до някои дребни ремонтни дейности могат значително да подобрят атмосферата в дома. Ако това влиза във вашите планове, моментът е добър да устроите работно място в дома си, съвместявайки семейните и служебните задължения. Или със съгласието на шефа си да преминете в режим на „работа от къщи“, нещо което добива все по-голяма популярност напоследък и у нас.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои седмица на пълнолуние. Опозицията на светилата прави поведението повече емоционално, отколкото рационално. Но от своя страна пълната Луна в Телец е ви поставя в ролята на обединител на настроенията на хората, които са около вас. В личните взаимоотношения пълнолунието в понеделник подсказва постигане на желание, изразено мисловно или словесно на някое от предишните новолуния. Можете да направите промяна в средата си на общуване, да излезете от една група, и да се присъедините към друга, в която намирате повече подкрепа и разбиране. За учащите, пишещите и издателите, е важна трансформиращата роля на Нептун, който излиза от ретроградната си фаза. Освобождаването от някои страхове, задръжки и стереотипи ще ви помогне да видите новите възможности и да насочите усилията си там.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, петък и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, пълнолунието в понеделник има важно значение. Пълната Луна в срещуположния знак Телец поставя важни въпроси за разрешаване. Ще са ви необходими много усилия, за да стигнете точката на баланс между вашите виждания, интереси, планове и намерения, претенции дори, и тези на другите. Намалете критичността си по отношение партньора, обръщайте внимание на това, което ви сближава, за сметка на това, което ви разделя. В личния живот имате остра потребност да направите някои корекции. Нептун, който излиза от ретроградност в края на седмицата, ще ви помогне да поставите нужните ви граници там, където им е мястото, и да добиете по-добра, по-отчетлива представа за ситуацията към този момент.

Благоприятни дни през седмицата четвъртък, петък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби,предстои комуникативна седмица. Пълнолунието в зоната на общуването и обработката на информация ви прави активен участник в средата на живот и работа. Или, ако водите заседнал и усамотен начин на живот, сега пълната Луна в Телец ще ви подтикне да търсите контакт с повече хора. Можете да бъдете много убедителни и успешни, когато купувате, продавате, или посредничите. Разширете кръга на социалните си контакти, обърнете внимание на хората около вас, приятели, съседи, съученици. Пълнолунието обещава и развитие в личния живот. Не ограничавайте контактите си, напротив, дайте възможност на привидно случайни срещи да прераснат в нещо повече.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 14.11.2016 /15:51 часа Пълнолуние в 22°Телец

Нептун в съвпад с ЮЛВ, опозиция със СЛВ на 18.11.2016 / 0:08 часа.

Меркурий в квадрат към лунните възли на 18.11.2016 / 16:58 часа.

Меркурий в квадрат с Нептун на 18.11.2016 /18:04 часа.

На 20.11.2016 /6:38 часа Нептун става директен от 9°Риби.

Луната през периода се движи между знаците Телец и Лъв, през трета четвърт.

Луната е без курс на:

14.11.2016 /15:52 – 15.11.2016 / 3:23

16.11.2016 /12:57 – 17.11.2016 / 2:57

19.11.2016 / 0:02 – 19.11.2016 / 5:14

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

1 коментар so far »

  1. Нина каза,

    Писа на ноември 14, 2016 @ 12:07

    С огромни почитания за пътната карта ,която получавам от Вас всяка седмица.По отношение на Луна без курс-Синът ми отива в ново училище на 15.11. в 7;30 ч,това означава ли,че не е добре?

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии