Седмичен хороскоп 14-20 октомври 2013 година

Пълнолуние и Лунно затъмнение в събота

Марс в Дева от вторник

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстои ни интересна в астрологично отношение седмица. Акцентът пада върху пълнолунието в събота, което е съчетано с лунно затъмнение.

Слънцето и Луната застават в опозиция по оста Везни-Овен, в 25-я градус на знаците.

Пълнолунието е време на осъзнатата активност, на действието и високите резултати, но също така води до изплуване на повърхността на противоречията и несъгласията, то е момент на противостояние, на разгръщане на енергията в противоположни посоки, като всяка от двете полярности придърпва сила към себе си.

Лунното затъмнение от своя страна свива фокуса на вниманието в зона, която се нуждае от промяна. Опозицията на светилата конфронтира съзнателната воля и подсъзнателните мотиви, а времето на пълнолуние провокира неразумно поведение и неадекватни реакции.

Марс сменя знака си. Планетата на физическата енергия, на примитивизма, на волята и амбицията, преминава от вдъхновавящата огнена територия на Лъва в спокойната, почти стерилна територия на чистофайната Дева.

Марс задава цел и посока на влагане на физическата и умствената енергия. Той ни дава импулса за движение и волята за постигане на набелязаната цел. Докато се движеше през Лъв, от 28 август насам, Марс бе в основата на изострянето на отношенията между хората, в ескалацията на някои конфликти, което в комбинация с квадратурата Уран-Плутон, ни караше да се питаме дали не сме на прага на третата световна война.

Преминаването на Марс в Дева на 15 октомври ще донесе известно успокоение в международното положение. Повече търпимост и прагматизъм, проявена от враждуващите страни, ще спомогне за намиране на път за решаване на спорните въпроси. Поне така се надяваме да бъде след като Марс премине първото препятствие – опозицията с Нептун, която става точна в края на тази седмица- в неделя, 20-ти октомври. Излизайки от сферата на илюзиите и нереалистичните очаквания, може да се стъпи на вече изградени основи и постигнати съгласуваности, да се погледнат проблемите в техните детайли и да се премине към реално изпълними програми. Това касае в голяма степен обстановката в САЩ и външната им политика спрямо арабския свят.

Движейки се през Дева, Марс влияе благоприятно върху квадрата Уран – Плутон, който предстои да стане точен в началото на месец ноември. С тригон към Плутон от Козирог и с куинконс към Уран от Овен, Марс от Дева може да повлияе върху деструктивните процеси, провокирани от тях вече пет години. Ситуацията обещава помирение поне до първата седмица на декември, когато на 7-ми Марс преминава във Везни и се насочва към критичната зона на кардиналния кръст, 8-10 -я градус, която ще достигне в края на годината.

На личностно ниво навлизането на Марс в земната стихия внася импулс за активност и движение напред при всички родени със Слънце в земен знак – Дева, Козирог и Телец. Води до повишаване на жизнения тонус, повече амбиция за налагане на волята си и представите за това какво и как трябва да се прави, стремеж към реални, видими резултати, прецизност на всички нива и критичен поглед върху собствената, и още повече върху чуждата дейност. Марс в Дева ще влияе стимулиращо и на водните знаци Рак и Скорпион, докато на Риби може да създаде някои проблеми във взаимоотношенията с околните. А при Стрелец и Близнаци, другите знаци от подвижния кръст,  периодите на напрегнатите аспекти с рождените Слънца трябва да се взимат под внимание.

Предстоящото пълнолуние, съчетано с лунно затъмнение, протича на фона на опозицията на Марс и Нептун в подвижните знаци Дева и Риби. При по-чувствителните хора могат да се проявят някои особености на характера. Есента е сезон на пик на психичните разстройства. Затова е възможно да има прояви на неадекватност, психическа нестабилност, странности в поведението, при хора с психични проблеми.

Наред с чувствителната психика и чувствителната кожа е под неблагоприятното влияние на опозицията Марс-Нептун. Възможни са при деца и възрастни алергични реакции на медикаменти и храна, обриви, зачервявания на кожата, косопад и др. психосоматични прояви.

През седмицата е възможно нарастването на кражбите, измамите, манипулативното подвеждане към престъпление, активност сред криминалния контингент.

Възможно е да станем свидетели на странни явления, на феномени и климатични особености с необясним за науката произход.

Като цяло астрологичната обстановка подкрепя доброто настроение и обикновеното, сърдечно човешко общуване.

ЗИМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ !

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 15 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката,

и обезателно ваш телефон за връзка.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес. Отново, необходим е телефон за връзка.

Заявка направете във  формата за поръчка  on line.

 

 

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои резултатна седмица. Много от това, което е било отлагано, по една или друга причина, сега застава във фокуса на вниманието. Марс, управителят на знака, се движи уверено през последните градуси на Лъв и във вторник е вече на територията на Дева. Свършва марсовото лято, идва есента, време за събиране на реколтата. Вашите усилия,вложени през последните месеци, сега ще дадат резултати. Пълната Луна във вашия знак ще „напълни кошницата“,затова не жалете сили и работете. Марс в Дева до началото на декември ще ви „дава рамо“ да се захванете и да приключите в срок всичко онова, което преди време е изглеждало невъзможно или нежелано. Има една особеност обаче. Не бъдете прекалено доверчиви, особено към хора, предимно жени, които в миналото са ви подвели. Не се хващайте отново „на въдицата“ им през втората половина на седмицата. В четвъртък и петък Луната е във вашия знак, а оттам и инициативата, като успехът зависи предимно от личното ви участие.

Благоприятни дни през тази седмица- понеделник и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстоящата седмица поставя акцент върху финансовите дела. С навлизането на Марс в Дева, във вторник, личните доходи, средствата необходими за покриване на ежедневните нужди, различни проекти, които очакват инвестиции ще заемат основно място в плановете ви. Настъпва време, когато трябва да проявявате по-голяма активност за намиране на работа, ако нямате такава или за устройване на място с по-високо заплащане. Предстоящото пълнолуние в сродния по стихия знак Овен за някои ще даде нови възможности за изява, за постигане на високи цели и на голяма вътрешна удовлетвореност. Периодът е отличен за пътешествия във физически и в духовен план. Отварят се врати към нови знания за разширяване на кръгозора и подобряване на социалните умения. В емоционален план моментът е благоприятен за нова връзка при родените в първата декада на знака.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

 

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, астрологичната обстановка през тази седмица е противоречива. Пълнолунието в сродния по стихия знак Овен е указание за добро развитие на служебните дела. Някои стари ангажименти ще напомнят за себе си. Преминаването на Марс в зоната на подвижния кръст, където е и вашето рождено Слънце, или асцендент, и придвижването му през Дева ще окаже различно влияние върху различните хора.Работните отношения ще се наситят с известно напрежение, противопоставяне, конкурентност, претенциозност от висшестоящите. Вашата амбиция ще расте, упорството също, натоварването още повече. Някои ще получат признание, други порицание. През втората половина на седмицата бъдете внимателни при служебни преговори, при договаряне на стоки и услуги или при сключване на сделка, възможни са измами.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и четвъртък

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Към родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстоящата седмица отправя редица предизвикателства. С преминаването на Марс в сродния ви по стихия земен знак Дева към вас е насочена много подкрепяща енергия. Тя може да ви изхвърли на върха, да ви кара да правите невериятни неща, но и да се впуснете в авантюра, за която после да съжалявате. Това е защото от срещуположния знак Скорпион ви наблюдава строго Сатурн и действа по обратния на Марс начин, задържащо и показвайки палката на която пише STOP. Пълнолунието в края на седмицата изисква от своя страна „разкриване на картите“, което ви подканя за повече сериозност към дадени обещания и поети вече ангажименти. А от своя страна лунното затъмнение и опозицията на Марс-Нептун пък ви подтикват към презастраховане, скриване на намеренията и оттегляне на тихо и спокойно място за размисъл.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и събота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои забележителна седмица. Марс навлиза във вашия знак във вторник. Това се случва веднъж на две години и затова като астрологично събитие има висока степен на значимост. Енергията на Марс ще изпълни всяка сфера на живота ви, както с позитивите си, така и с негативите. В момента, в който Марс премине през позицията на вашето рождено Слънце, а това ще стане за всичи от групата до 7 декември, започвате нов личен марсово-слънчев цикъл. Преди да стане този транзит може да се чувствате като изцедени, без сили и не особено мотивирани. С преминаването на Марс през Слънцето обаче постепенно жизненият тонус ще се покачи и амбицията за себедоказване ще нарастне. Правилно управляваната марсова енергия може да ви бъде много полезна там,където вашата лична инициатива, лични качества и лично участие окзват влияние на процесите.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстоящото навлизане на Марс в Дева отваря много врати. С голяма енергия и хъс някои от групата ще се включат в мащабни проекти, по-скоро свои, отколкото чужди. Някои авантюристични идеи могат да нарушат равномерният ритъм на живот, на който сте свикнали. Времето няма да ви стига, деца, приятели, ангажименти ще валят отвсякъде. Ако не слагате спирачки отвреме навреме, много от творческата енергия, с която ви зареждат планетите, ще се разпилее напразно. Доброто планиране и строгото следване на изготвения график, ще ви помогнат да намерите достатъчно време за всички и за всеки.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник и сряда.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва успешно. Тригонът на светилата ви закриля не само в понеделник. Ако не сте твърде самонадеяни, особено що се отнася до финансови дела, ще се радвате на отлични резултати до края на периода. Във вторник, когато Марс премине в Дева, навлизате в период, в който ще трябва да разпределяте добре времето си, като предвиждате достатъчно такова за домашните си задължения. Ще е важно да намирате баланс между кариера и дом. Дори нещо повече, в семейната среда имате ангажименти, които нямат давност, и които ви очакват да бъдат свършени. Някои ваши грешки, пропуски, неизпълнени обещания, сега ще ви бъдат припомнени и подложени на щателен анализ. Малко е да се каже, че трябва да бъдете толерантни. Ще трябва да простите нечии чужди грешки и да се надявате, че и на вас ще бъде простено. Това би било идеалният вариант. В почивните дни бягайте надалеч от шумни и пълни с хора места.

Благоприятни дни през седмицата- понеделник, сряда, четвъртък и събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, началото на седмицата е вдъхновяващо. Тригонът на Слънцето и Луната в понеделник задава позитивен старт и ще поддържа доброто ви настроение в следващите дни. Напрегнатите аспекти на Венера, управителката на знака, преминаха. През тази седмица Венера е в хармоничен аспект с Уран,нещо което може да ви донесе много нови и интересни познанства. С навлизането на Марс в Дева идва момент да направите нещо важно за своето себеусъвършенстване, да направите стъпки за навлизане в по-високо ниво на духовното си развитие като съсредоточите внимание и физически усилия в тази посока. Пълнолунието в срещуположния знак Овен поставя пред вас дилемата кому да отдадете предпочитанията си, на вашите лични нужди или на тези на партньора. През втората половина на седмицата бъдете внимателни при употреба на медикаменти или некачествена храна, възможни са алергични реакции.

Благоприятни дни през седмицата- понеделник, вторник и сряда.

 

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои въодушевена седмица. Слънцето се движи през вашия юпитеров период на личната година, време за напредък и разгръщане. Много от надеждите и плановете могат да срещнат разбиране и подкрепа, ще ви бъде дадено доверие „на кредит“, което трябва да оправдаете. Излишната самонадеяност и подценяването на важни подробности може да бъде пречка. Също така неправомерното харчене на чужди средства. Неприятности с партньор могат да възникнат заради непланирани разходи през втората половина на седмицата. Бъдете внимателни с вещи и спестени пари, възможно е посегателство върху тях, кражба, измама. В почивните дни се постарайте да сте близо до корените си.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, навлизат в силен период от личната си година. С преминаването на Марс в зоната на земните знаци много от плановете ви добиват конкретни очертания. Марсовата енергия по един практичен и още повече – прагматичен начин ще ви насочи към подходящите цели за превземане. Пълнолунието сега също работи във ваша полза. Предстои ви много движение в есенните дни. Лунното затъмнение в Овен може да ви опъне нервите в даден момент, но усилията си струват, особено в полза на професионалната реализация. Старайте се да бъдете в крак с промените в законите в сферата, в която работите. През втората половина на седмицата избягвайте хората, които се опитват да ви включат в конфликтни ситуации и да ви прехвърлят собствените си проблеми. В четвъртък някои ваши идеи могат да се приемат добре от началството. В петък обаче бягайте по „тъч линията“. В почивните дни излезте с приятели.

Благоприятни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на смяна на приоритетите. Марс, другият уравител на знака, се премества на нова територия, тази на земната Дева. Така напрежението, съпътстващо преминаването му през знака Лъв, през септември, ще утихне. С придвижването си през Дева Марс ще ви помогне да съсредоточите енергията си в постигане на реалистични цели, с необходимите ресурси и без разпиляване. Някои ваши идеи, проекти,сега могат да бъдат раздвижени и реализирани по един прецизен начин, с гаранция за високо качество. На прага сте на важна промяна в навици, нагласи, начин на хранене, ритъм на работа и почивка, на сън и бодърстване. Може да се чувствате неудовлетворени, все пак Сатурн е в знака ви, но старайте се да разсеете това чувство и да си създадете добро настроение особено в дните около пълнолунието и лунното затъмнение.

Благоприятни през тази седмица – вторник и сряда.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои вълнуваща седмица. Причината за това е най-вече в Марс, който навлиза в срещуположния знак Дева. Той настройва срещу вас определена група хора, създава напрежение в контактите с колеги, работодатели, партньори, съдружници. Ще ви бъде трудно да стигате до единомислие, независимо готовността ви за споразумение и изглаждане на противоречията. Много търпение и такт ще са ви необходими, ако искате да прокарате свое виждане, да реализирате свой проект, нещо за което има добри условия по време на пълнолуние. Особено внимателни трябва да бъдете по финансови въпроси. В тази сфера може да сте подложени на манипулации или самите вие да се заблуждавате, и да подвеждате другите.

Благоприятни през тази седмица – вторник, сряда и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 15.10.2013 г., в 14:04 ч. Марс преминава в Дева, ще се движи през този знак до 7.12.2013 г.

Венера в тригон с Уран на 17.10.2013 г.

На 19.10.2013 г., в 2:50ч. Пълнолуние в 25°Овен и частично Лунно затъмнение.

Марс в опозиция с Нептун на 20.10.2013 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Водолей и Телец, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

14.10.2013 г., в 23:28 ч. – 15.10.2013 г., в 0:06 ч.

16.10.2013 г., в 10:15 ч. – 17.10.2013 г., в 4:18 ч.

19.10.2013 г., в 2:38 ч. – 19.10.2013 г., в 10:27 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

12 коментара so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 15, 2013 @ 11:41

    “През седмицата е възможно нарастването на кражбите, измамите, манипулативното подвеждане към престъпление, активност сред криминалния контингент.” Голям обир точно според очакванията на астрологичната обстановка за седмицата: http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/5-ima-vyoryzheni-s-kalashnici-obraha-ofis-v-sofiia-5995999
    Петима въоръжени с калашници обраха офис в София, 14 октомври 2013, 22:04,
    Петима въоръжени с автомати “Калашников” са нахлули около 20,30 ч. в понеделник в централния офис на голяма фирма на бул. “Самоковско шосе”.

    Офисът е на спедиторската фирма “Спиди”, съобщава “Дарик”.

    Мъжете са били облечени с униформи с надпис ГДБОП, а на лицата си имали маски.

    Служителите на офиса са били заплашени с оръжие и накарани да залегнат на пода.

    Една жена е пострадала, но състоянието ѝ не е тежко. Тя е била ударена с бухалка, информира “Нова телевизия”.

    Маскираните са взели каса, чието състояние към момента не е известно. Ударът е бил извършен за около пет минути.

    При бягството на мъжете, част от парите са се изсипали.

    Освен пари са откраднати и документи, съобщава БТА.

  2. Мария каза,

    Писа на октомври 15, 2013 @ 23:32

    Искам да попитам как се разбира дали даден човек е в планетен период по Соларния хороскоп-когато планетата има най-голяма сила или по възраст например Марс от 35 до 40г!Дано да сте разбрали въпроса ми!Благодаря за отговора!
    С уважение!
    Мария Лазарова

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 16, 2013 @ 13:25

    Мария,
    има много системи, които се прилагат.
    Една такава е Луна до 7-та година, Меркурий 7-14г., Венера 14-21 г., Марс 21-33 г., Слънце 33-45 г., Юпитер 45-57г. Сатурн от 57 нататък.

  4. Яна каза,

    Писа на октомври 17, 2013 @ 20:09

    Бих искала да попитам, къде мога да задам лична питанка :-) Благодаря

  5. Надя Иванова Стефанова каза,

    Писа на октомври 18, 2013 @ 8:31

    Добро утро!!!
    Въпросът ми към Вас е имам ли бъдеще с сегашния си партньор (Лъчезар). С него сме заедно от три години, като последната година живея в неговият дом а там е и майка му. Предварително Ви благодаря и хубав ден!!!

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 18, 2013 @ 9:49

    Яна,
    За лични астроконсултации ми пишете на mussydacheva@abv.bg

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 18, 2013 @ 9:49

    Надя Иванова Стефанова,
    За лични астроконсултации ми пишете на mussydacheva@abv.bg

  8. CHevo каза,

    Писа на октомври 18, 2013 @ 9:59

    не вярвам много на хороскопи но тоя добре че го прочетох навреме,благодарности

  9. Изит каза,

    Писа на октомври 20, 2013 @ 21:08

    Затъмнението е било в петък срещу събота….подведохме се от тази статия и с един ден закъснение чакахме да видим затъмнението..и чак сега разбирам защо не сме го видяли :-(

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на октомври 20, 2013 @ 21:22

    Изит,
    затъмнението бе на 19 октомври,събота, в 2:50 ч сутринта българско време.И това е написано в статията.
    При това много слабо видимо,засягащо малък участък от Луната.
    Все пак, благодаря за споделянето.

  11. еsthеr vеritаs каза,

    Писа на ноември 19, 2013 @ 12:43

    Здравейте,
    Това е да се информира обществеността, че г-жа Esther Veritas, частен кредитор заем отвори финансова възможност за всеки, които се нуждаят от никаква финансова помощ. Ние даваме кредит при лихва 2% ставка за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се с нас днес по електронната поща на адрес: …

    Кредитополучателя DATA
    1) Пълно име: ……………………………………………….
    2) Държава: …………………………………………………..
    3) Адрес: ………………………………………………….
    4) Държава: ……………………………………………………..
    5) Пол: ……………………………………………………….
    6) Семейно положение: ………………………………………….
    7) Професия: ……………………………………………..
    8) Телефон: …………………………………………
    9) В момента в позиция на работното място: …………………
    10) месечен доход: ………………………………………
    11) Заем Нужна сума: ……………………………….
    12) Продължителност кредита: …………………………………………
    13) Цел на кредита: ……………………………………..
    14) Религия: ………………………………………………..
    15) Кандидатствали ли сте преди ……………………………

    благодаря,
    Г-жа Esther

  12. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 19, 2013 @ 14:56

    Обикновано такива включвания като на Естер еди си коя се изтриват, но това точно го оставям, защото е в контекста на седмицата. Изтрит е имейла на госпожата, защото нашият сайт не е място за набиране на клиенти. Така стават измамите! Който е достатъчно наивен да се хваща на подобни предложения,трябва да попълни въпросника от 15 точки, с което да даде пълните си лични данни.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии