Седмичен хороскоп 14-20 септември 2020

2020 9 14Венера и Уран в квадрат

на 17 септември

Слънце в тригони към Плутон и Сатурн

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни интересна в астрологично отношение седмица. Главен участник в нея е Слънцето. и то не само поради това, че Луната е слаба, в дните преди новолуние, и след новолуние. Слънчевият принцип ще доминира през тази седмица чрез хармоничните аспекти на Слънцето с далечните Сатурн и Плутон.

След тригона на Слънце-Юпитер в края на предходната седмица, и след откъсването от коварната опозиция с Нептун, двата тригона с далечните планети носят нови послания и зареждат с голяма доза позитивизъм.

Това което се случва преди новолуние е с цел завършване, приключване, намиране на изход. Аспектите на планетите в този период катализират определени процеси. Някои хора ще усетят по-силно от други квадратурата на Венера и Уран във вторник, 15 септември. Конфликтът в неподвижните знаци между планетата на любовта и планетата авантюрист може да стане много яростен и драматичен.

Склонността на неподвижните знаци да не отстъпват от позицията си нажежава страстите до червено. И това е критичната точка за скъсване на отношения и раздяла, като влиянието е както между отделни личности, така и между групи хора. Масло в огъня наливат Меркурий и Марс от кардиналните знаци Овен-Везни с техните активни напрегнати аспекти, съответно към Юпитер и Сатурн. Добавяйки Слънцето с квадрати към лунните възли, получаваме пламтящо от страсти енергийно ядро в средата на седмицата преди и в деня на новолуние. Ролята на тригона Слънце-Плутон във вторник е да потърси и извлече онова смислено, дълбоко и ценно,което да доведе до трансформация и промяна следващите дни.

Последващия тригон на Слънце и Сатурн при току що родената Луна в края на Дева ще прекара всичко през фино сито, като остави най-читавото да продължи напред.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна другия огнен знак, в съвпад с Венера. Някой ви харесва и не се страхува да го покаже. Дори може да ви се стори странен начина на проява на отношение. Ще ви бъде трудно да избягвате хорското внимание. Ако славата ви привлича, то сега е момента да блестите в светлината на прожекторите. Но с мярка, защото Марс е ретрограден, а това значи повече вътрешна работа, по-малко показност. Новолунието в Дева, в средата на седмицата, отправя нови изисквания към вас, особено по отношение професионалната среда. Ще ви се налага да вземете решение, къде да сте, на чия страна, да изберете дали да продължите както досега, или да промените професионален кръг, бранш, трудов договор. Има риск да сключите неизгодна сделка и да продадете права и труд твърде евтино.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с чудесен съвпад на Луна и Венера във вашия знак. Харесвани и предпочитани е силното влияние на този аспект, но той е в конфликт с Уран от Телец. Това определено може да създаде някои разочарования от погрешно изтълкувани ходове на висшестоящ, или партньор. Разчистването на парични задължения към хора и институции преди новолунието е добър начин да освободите място за идването на приходи, които ви се полагат. Добър период да заделите средства за себе си, за подобряване на визията. Но припомням, при ретрограден Марс пластични операции на лицето са много рискови. Затова пък можете да намерите ефикасен начин, да си набележите план за действие, с който да се справите със здравословен проблем точно в края на настоящата седмица.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои професионално акцентирана седмица. Новолунието Дева, в зоната на кариерата, завърта всички планове около един център. Слънце в Дева подчертава необходимостта от порядък в живота ви. Повече ред в ежедневието, всяко нещо на мястото си, здравословен начин на живот, отбелязване на подробностите, а не каране на едър тегел, както им харесва на повечето от групата. Първата половина на седмицата е едновременно вълнуваща и предизвикателна с квадрата на Венера и Уран. Ако тръгвате на далечен път, подреждайте внимателно багажа си, има вероятност да забравите необходимо нещо. Юпитер е вече директен и от зоната на доходите обещава придобивки.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на странности и сюрпризи. Уран, който се движи във вашия знак, освен че е ретрограден, прави важни аспекти. След удоволствието да участва в големия земен тригон с Юпитер и Слънцето, на планетата-странник се налага да понесе предизвикателствата от квадрата с Венера. Безпокойството, което може да предизвика планетата на любовта не е за подценяване. Тук са тайните, претенциите, ревността, завистта дори – всички отрицателни женски качества, подхранвани от близката среда-родители, семейство. Добре е да разчистите старите сметки до новолунието, което се случва в зоната на творчеството, изявата, любовта. Така ще дадете възможност нови теми да се развият в живота ви, нови хора да навлязат в полето на емоциите.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои новолуние в Дева. Новолунието във вашия знак дава началото на астрологичната ви година. Преметете добре краят на старата преди Слънцето и Луната да се слеят в 25-я градус на знака ви в четвъртък. Отношенията с хора или институции отдалеч могат да бъдат изнервящи в първата половина на седмицата. Планетният управител прави квадрат с Юпитер в деня на новолунието, което е предупреждение да внимавате с паричните дела и да не надвишавате лимита на възможностите. Добри вести идват в края на седмицата, когато Слънцето от вашия знак се синхронизира със Сатурн, подкрепяйки добрите ви практични намерения.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица в другия земен знак Дева. Това само по себе си е обещание за успешен период. Но, за да се случи, трябва да се освободите от някои съмнения, да изчистите неяснотите във взаимоотношенията с близък човек. Направете нужното до новолунието в четвъртък. Новата Луна в Дева дава възможност да прецизирате целите си, да изясните намеренията си за близкото бъдеще. Това, което заявите сега като свое желание, ще се сбъдне в някое от следващите пълнолуния, но по-вероятно през март следващата година. Имате подкрепата в това отношение на планетния управител. В края на седмицата Сатурн прави тригон със Слънцето, аспект който се случа два пъти в годината.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои изпълнена с ангажименти седмица. Луна и Венера в Лъв ви посрещат в понеделник, с очакването да се включите активно в дейности, които касаят близката среда – родители, братя, сестри, братовчеди, съседи… Конфликтността е неизбежна, когато излязат наяве скрити неща. Вече сте разбрали, че в настоящето това е ахилесовата ви пета. С Уран в зоната на тайните в слънчевия хороскоп, в един момент всичко излиза на показ като въшка на челото. Имате успех тогава, когато сте искрени и се придържате към истината. Използвайте дните до новолунието да разчистите затлаченото и да дадете път на новото да навлезе не само във вашия живот, но и в този на близките ви.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои емоционална седмица. Планетният управител е свързан с Луната в понеделник и този аспект повлича крак за интересни събития в следващите дни. Но, Уран от Телец е конфликтно поставен, освен че е ретрограден, и то в марсовия ден на седмицата-вторник. Винаги има избор как да се постъпи и в най-сложната ситуация. На вашия знак, майстор на дипломацията, му трябва съвсем малко усилие, за да намери най-удачното решение за всички. Новолунието в Дева в четвъртък предлага отдръпване от конфликтите, отлагане на взимането на решение, докато дойде точния момент. Добър в това отношение е краят на седмицата, когато Луната е във вашия знак.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои напрегната седмица. Планетният управител е в предизвикателни отношения с планетата на любовта и хармонията. Участието на Луната в понеделник допълнително усилва емоционалния заряд. В отношенията с партньора и близките роднини ще ви се налага да бъдете по-спокойни и готови да разберете чуждата позиция по спорен въпрос. На намаляваща Луна хората са склонни да изразяват недоволството си по-драматично. Но добрата страна на това е, че картите се слагат на масата и на проблемите може да се търси решение. Новата Луна в Дева е готова да подкрепи присъщата и аналитичност и системност при търсене на истината и правдата. В тази посока е и хармоничният аспект на Слънцето и Сатурн в края на седмицата.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои финансово ориентирана седмица. Личните доходи могат да се окажат основата на не един конфликтен момент през тази седмица. Проблем с очаквани, но не получени приходи, по-големи разходи или непредвидени такива е вероятно да преминат границите на търпимост. Новолунието в Дева подсеща,че можете да оптимизирате разходите си за път. Ако ползвате обществен транспорт, моментът е добър да си вземете карта с намаление. Ако търсите да закупите автомобил не отлагайте, направете го в края на тази седмица, или отложете за октомври. Новолунието сега ви дава но поглед към взаимоотношенията с роднини, а също така и със съседи, с които можете да обедините усилия за облагородяване на жилищния екстериор – стълбища, между блокови пространства.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои изпълнена с емоции седмица. Повечето са в позитивния спектър. Ще има и напрягане с близък на сърцето ви човек, заради квадрата на Венера и Уран в другите неподвижни знаци Лъв и Телец. Слънцето от зоната на подкрепата ви поставя в условия да правите категоричен избор, най-вече по финансови въпроси. Ако по време на новолунието сте твърдо решени да направите нещо, то в дните след него имате време да размислите, и да стигнете до по-доброто за вас решение. Новолунието в Дева може да даде начало на нови приятелски взаимоотношения. Желанието ви да влезете в по-подходяща среда за вас, сега е на път да се осъществи.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои новолуние в срещуположния знак Дева. Зоната на дългите връзки и партньорството търпи промени, както и отношенията с работодатели. В работната среда има предизвикателства, които в началото на седмицата придобиват още по-остър характер. Отношенията с колеги могат да преминат всички граници на търпимост. Но изразяването на натрупаното недоволство е полезно за отношенията като ви помага да разберете кой каква позиция има. Ако има. Новолунието в Дева отваря врати към нови професионални ангажименти. Към нови партньорства и лични връзки също.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в тригон с Плутон на 15.09.2020/ 2:09

Венера квадрат с Уран на 15.09.2020/ 18:29

На 17.09.2020/14:00/ Новолуние в 25°Дева

Слънце тригон със Сатурн на 18.09.2020/ 0:36

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Лъв и Скорпион, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

15.09.2020 /18:09 – 15.09.2020 /21:37

17.09.2020 /14:42 – 17.09.2020 /21:56

19.09.2020 /17:29 – 19.09.2020 /21:33

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии