Седмичен хороскоп 14-20 февруари 2022

2022 2 16Меркурий във Водолей

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В средата на месец февруари сме. Както вече няколко пъти писах, поради особеното разположение на планетите, струпани в малък отрязък от зодиакалния кръг, в зоната между двата земни знака Козирог и Телец, между тях се случват ограничен брой и вид аспекти. Луната като свързочник ги подбутва отвреме навреме, но докато не излязат планети от тази зона, пасивността им засилва ефекта на тези, които се случват, предимно съвпади и секстили. Съвпадите между планетите обединяват енергиите им, в резултат на което се случват припламвания, малки експлозии или големи изригвания, в зависимост от това кои две или три планети се срещат в една и съща точка на зодиака.

Сегашната планетарна ситуация е второ действие на процес започнал преди две години през 2020-та. Марс през около две години преминава през Козирог, знакът в който се движи сега. Но такава поредица от съвпади с всичките останали планети, в относително кратък зодиакален отсек, е много рядко, да не кажа изключително събитие. След съвпада на големите Сатурн и Плутон в Козирог на 12 януари 2020 година, който е с интервалност от повече от две столетия, последва влизане на Марс в знака на властта на 16 февруари. Влизането на Марс в Козирог 2020 година отбеляза началото на период на властови натиск върху големи масиви от хора. Преди две години, планетата воин премина през Козирог между 16 февруари и 30 март 2020 година. Първите затваряния бяха в този период, у нас това бе обявено на 13 март 2020 година, петък. Поради липса на друга силна планета в кардинален знак, съпротива нямаше и това позволи на грубата сила да наложи своите правила бързо като затвори и ограничи много хора в много страни.

През тази година Марс влезе в Козирог на 24 януари и ще се движи през него до 6 март. Да припомня, че в Козирог Марс е силен, проявява ярко основните си характеристики- амбиция, воля, нападение, бой, упоритост, победа. Марс е военачалник, но по-често боец, който изпълнява заповеди.

Какво е различното сега от астрологичната картина преди две години. Юпитер и Сатурн не са в Козирог. Двете социални планети преминаха в по-благоприятна за тях среда, Сатурн е във Водолей, а Юпитер е в Риби. Това създава условия за самоорганизация и обединение на много хора, за извоюване на свобода и справедливост. Въпреки неефективността си за справяне с медицинско-политическата криза властите опитаха да увеличат натиска, ограниченията, и да засилят репресиите в началото на годината. Дни след като Марс влезе в Козирог, в края на януари, се заформи протестното движение на тировете в Канада. За две седмици протестната вълна се разрасна и обхвана страни, в които натискът за още и още ваксини и ограничения, стигна критична точка, страни като САЩ, Франция, Австралия.

Докато се движи през кардиналния земен знак Марс не среща съпротива от останалите планети, напротив. Предстоят му съвпади с Венера и Плутон в Козирог. Венера, която в края на януари излезе от ретроградната си фаза, се движи все още бавно, дотолкова, че Марс я настига на 16 февруари и я задминава. Отдалечава се от нея много малко, само на 36 минути дъгово разстояние, което на практика е незабележимо за нас като наблюдатели от земята. Двете планети на страстта отново правят точен съвпад, за втори път и то директни, на 6 март. По този начин Венера и Марс се движат едновременно, синхронно, продължително време, почти месец, в който период преминават заедно и през позицията на Плутон.

Ефектът на съвпада Венера-Марс в Козирог е двупосочен. Войнствеността на Марс е омекотена от влиянието на Венера, а планетата на любовта, красотата и хармонията получава силен енергиен и боен заряд. Затова виждаме едновременно ту дрънкане на оръжия и демонстрация на сила, ту активни дипломатически совалки и заявяване на намерение за преговаряне. Кое ще надделее? Със сигурност военнолюбивите амбиции нямат подкрепа. Започва процес на детронация, на смяна на марионетките. Не на премахване, а на замяна. С по-умни и гъвкави. Това което извлякоха като поука глобалистите за тези две години е, че глупави управници вече не им трябват. Каквото било, било. Търсят се умни, харизматични и борбени лидери. До края на февруари, когато Венера, Марс и Плутон съвпаднат,около новолунието в Риби, детронацията в отделни страни ще бъде факт.

Промяна ще усетим още през тази седмица. В понеделник, 14 февруари, на Трифонзарезан/Валентин ден,Плутон прави тригон със СЛВ, в Козирог-Телец. Излишно е да казвам на запознатите, че това е аспект с голямо значение, поради рядката случваемост, мерена с векове. Далечната малка планета, която управлява задкулисието, глобализмът в най-дълбоките му измерения,но и планетата на коренната трансформация застава в улесняващия аспект тригон със СЛВ- проекцията на новото и на бъдещето. Какво ново ще измислят ще се разбере.

В понеделник, Меркурий внася своята лепта за промяната като преминава във Водолей и по този начин усилва въздушната стихия, символ на новото и прогреса. Идеите за свобода ще придобиват все по-видим, материален образ. Във вторник Слънцето прави квадрати към луните възли, нещо което се случва два пъти в годината и води до повишена решителност, воля за постигане на целите, които в края на Водолей са естествено свързани със свободата и отхвърляне на ограниченията. Все повече хора ще застават от тази страна на барикадата, все по-мотивирани и борбени.

В средата на седмицата градусите на емоциите скачат нависоко. Съвпадът на двете планети на страстта и пълнолунието в най-честолюбивия огнен знак се случват в един ден. На 16 февруари, в 16 часа, в 16-я градус на Козирог се срещат Венера и Марс. Хармоничните аспекти на този съвпад с Уран (11Телец) и Прозерпина (18Скорпион) са в силата си, затова очакването ми е за разум и далновидност, които да не бъдат замъглени от емоции и амбиции.

В същия ден, в сряда, на 16 февруари, в 18:56 часа е пълнолунието в 27Лъв, когато се противопоставят Слънцето и Луната. Светилата правят квадрати с лунните възли, оформяйки голям квадрат. Сложна астрологична картина за средата на седмицата. Неслучайно американския президент повтаря, и повтаря, тази дата, опитвайки се да задейства точно определени сили. Някой ще излезе с решение, защото варианти има, Юпитер и Уран са в секстил, а и включването на Прозерпина обещава активна мисъл и намиране на пътища за решаване на спорове. Има ли воля, има начин.

На 18 февруари, петък, в 18:42 часа, Слънцето преминава в Риби. Включването на Слънцето към Юпитер и Нептун в Риби, увеличава силата на водната енергия и е добра новина за намаляване на напрежението и търсене на решения на едно друго ниво, по-човешко и ангажирано с добруването на повече хора.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои емоционална седмица. Грижата по близки хора ще ви прави по-чувствителни, но и ангажирани с удобството на другите. Пълнолунието в Лъв е добър момент да се радвате на постиженията си, на заслужено одобрение и похвали. В зоната на любовта, страстта, творчеството и децата пълнолунието внася раздвижване, реализация и сбъдване на желания. Планетният управител е в компанията на планетата на любовта. За необвързаните, седмицата е чудесна за признания и ангажиране в годеж или брак. Бъдете решителни и отстоявайте своето.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на пълнолуние в Лъв. В понеделник Меркурий влиза в срещуположния знак. Зоната на партньорството се изпълва с нови предизвикателства и възможности за промени. Слънцето се оттегля оттам и се скрива в Риби за месец напред. Преди това обаче е опозицията му с Луната във вашия знак. Пълнолунието във вашия знак ви прави притегателна цел за възхищение, но и е за одумване. Приемете похвалите и комплиментите като заслужени, радвайте се на хорското внимание. Няма да закъснее и материалното изражение. Ще бъдете поставени в условия да взимате важно решение в средата на седмицата.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на пълнолуние в сродния по стихия знак Лъв. Меркурий в понеделник преминава във Водолей,което прави ежедневието по-динамично и предполага повече пътувания. Пълнолунието в Лъв е време за реализация на желание за пътешествия, промяна в целите, постигане на успех, насочване към нови сфери за опознаване. Венера-Марс, които дълго време ще се движат синхронно, в съвпад, подчертават необходимостта от средства за изпълнение на намерение за преместване или подобряване на мобилността. От петък, когато влезе в Риби, Слънцето огрява за месец напред зоната на дома, семейството, домашния уют и грижите за най-близките. Добър период за влизане в нов дом, за купуване на жилище.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Венера с Марс от другия земен знак Козирог ви окрилят за покоряване на все по-високи върхове. Намирате най-точните решения и най-преките пътища. Радвате се на подкрепата на приятели и съратници. Пълнолунието в Лъв внася много емоции в най-близката среда, в дома, в семейството. Някои ще се сдобият с така желания нов дом. Други ще получат служебната позиция, която са искали. На новото работно място ви очакват повече отговорности и по-големи изисквания.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на приятелската подкрепа. В понеделник Меркурий сменя знака. Планетният управител се нанася на територията на въздушния знак Водолей за повече от три седмици. С него идват и промените в работната среда и обкръжение. Меркурий ще направи съвпад със Сатурн в тази зона и това може да означава нова работна позиция, нови колеги или нови сериозни работни ангажименти. След пълнолунието в предходния знак Слънцето преминава в зоната на партньорството. В много добър период за личните дела сте, за годеж, брак, за увеличение на семейството. Венера и Марс се движат синхронно в полето на любовта, страстта, творчеството и децата. Слънцето, Юпитер и Нептун са в зоната на дългите връзки и брака.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в противоположния знака Рак. Макар вниманието в да е насочено към проблемите на други хора, много зависи от вашата лична позиция. Съвпадът на Венера и Марс на ваша територия обещава дълъг период на лична активност и емоционална претовареност. Планетите на страстта във вашия знак привличат внимание към личността ви и са предизвикателство към умението да общувате с други хора, защищавайки упорито собствените си възгледи. В понеделник Меркурий ви напуска, за да добави мисъл и енергия в това как да привличате и управлявате ресурси. Пълнолунието в Лъв слага акцент върху това, което получавате като материална и морална подкрепа отвън.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица акцентирана върху финансите. Материалните дела са постоянна тема, но в следващите дни ще бъдете в повече ангажирани със собствености, притежания, паричен ресурс. Можете да разчитате на подкрепата, която ви е обещана. Доходи ще получат някои от наеми, или от продажба на имот, но не е препоръчително средствата ви да стоят свободни и невложени в нещо. Пълнолунието в Лъв подкрепя влагане на средства в движимо имущество. Отношенията с родственици са на път да се подобрят и да намерите общо решение. Слънцето огрява зоната на кариерата, там предстоят значими промени.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои динамична в професионално отношение седмица. Промените касаят отношенията в най-близката среда и необходимостта да балансирате между домашните ангажименти и професионалните задължения. Пълнолунието в Лъв ви носи радост от съвместна дейност, творчески проект, обществена изява. Енергетизираният планетен управител ви прави чувствителни към корени, род, наследства. Меркурий излиза от тази зона, за да внесе повече разнообразие в личния живот. С преминаването на Слънцето в Риби идва момент, когато трябва да помислите за повече почивка, разтоварване, зареждане на изтощените батерии.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на пълнолуние в противоположния знак. В зоната на партньорството пълната Луна внася емоционална енергия и страст. Включването на лунните възли към пълнолунието обаче подсказват голямата важност на момента. Необходимо е да сте наясно със ситуацията, в която сте и каква точно е, или трябва да бъде, позицията ви. От понеделник Меркурий е в знака ви и това е добра основа за разумно и адекватно поведение. Пазете си гърба, в тила ви има раздвижване на противоречиви енергии. В петък Слънцето навлиза в зоната на ресурсите, откъдето ще дойде подкрепа и самоувереност.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Дава ви се право на избор във всяка ситуация. Пълнолунието в Лъв слага акцент върху ресурсите ви като цяло и доколко добре боравите с тях. Съвпадът на Венера и Марс привличат много емоции в зоната на партньорството. Хора, които ви харесват, и такива, които не ви харесват, ще искат да изкажат мнение, заявят отношение. От понеделник Меркурий е във Водолей и това ще ви подтиква сега и в следващите седмици да промените някои обвързващи ви финансови отношения. С влизането на Слънцето в Риби идва период на повече свобода и нови възможности.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия воден знак Рак. Така в началото на седмицата нагласата е позитивна, като стига връх по време на пълнолунието в Лъв. В зоната на кариерата пълнолунието съсредоточава вниманието върху вашите постижения. Възможно е оценката на шефа да не ви задоволява и да вземете категорично твърда позиция и решение, което да промени професионалните ви условия. Меркурий влиза в полето на домашния уют и внася разнообразие, дори насочва към промени в жилищните условия. За необвързаните Слънцето внася радостни нотки с преминаването си в полето на любовта. Там ще срещне Юпитер и Нептун, а това са много възможности за срещи и създаване на желана връзка.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва вдъхновяващо с Луна във водния знак Рак. Пълнолунието в Лъв подчертава важността на здравето и  резултатите от положените усилия в тази посока. Съвпадът на Венера и Марс включва приятелски интерес към вас, покани за съвместни почивки и забавления, или за подкрепа. В петък, на 18 февруари, Слънцето идва за ежегодния си транзит през вашия знак. За месец напред то ще ви дава сили и ще насочва намеренията ви в най-добрата за вас посока. За пръв път от 12 години, в началото на месец март, Слънцето ще срещне на ваша територия Юпитер, чудесен момент за изпълнение на съкровени желания.

Дати на някои астрологични събития

Плутон 120 СЛВ на 14.02.2022/ 23:17

На 14.02.2022/ 23:53/ Меркурий влиза във Водолей

Венера 0 Марс в 16Козирог на 16.02.2022/ 16:29

На 16.02.2022/18:56/ пълнолуние в 27°Лъв

На 18.02.2022/18:42/ Слънце в Риби

Луната е без курс на:

16.02.2020 0:20 – 16.02.2020 6:07

18.02.2020 11:03 – 18.02.2020 12:37

20.02.2020 16:18 – 20.02.2020 21:42

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии