Седмичен хороскоп 15-21 април 2024

Jup i Uran от 19 април

на 21 април

на 21 април

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В края сме на коридора на затъмненията. Както вече писах, той обхваща двете затъмнения като се простира между квадрата на Луната и Слънцето преди първото и квадрата им след второто затъмнение, конкретно в случая между 15 март и 15 април. Пикът беше в предходната седмица,когато ретроградният Меркурий премина за втори път през минното поле в Овен. Напрежението изби в края, на 13 април, и „циреят се пукна“. Дали това ще има оздравяващ ефект ще разберем съвсем скоро. В края на месеца, след 25-ти, предстои трето преминаване на планетата комуникатор през критичната зона, но при една съвсем различна астрологична среда.

Седмицата започва с квадрат на Луната и Слънцето, последният от коридора на затъмненията, нещо което ще продължава да държи сетивата ни отворени и готови за реакция. Ерис, астероидът на гнева се включва в този квадрат със съвпада си със Слънцето в изпълнената с напрежение атмосфера на огнения Овен. Несвойствените за април високи температури на фона на ретроградния Меркурий допълнително опъват нервите и правят хората раздразнителни.

Луната е нарастваща и ще се движи между Рак и Везни. Венера започва да играе по-важна роля от средата на седмицата, когато пресича оста на лунните възли. Планетата на красотата и хармонията прави това всяка година, но в Овен това и се случва веднъж на близо 19 години, за последно през април 2005 година. На Венера, подобно на Меркурий, предстои да премине през трънливия път на Овен, осеян с препятствия. Нейната роля е не по-малко значима и поради факта, че тя управлява знака, в който се движат и сега ще се срещнат Юпитер и Уран. Венера може както да успокоява и хармонизира така да върти интриги и да провокира, но с далеч по- невидими и меки похвати. Дипломацията е нейната арена, а „желязната ръка в кадифена ръкавица“ е нейното оръжие. Движейки се през Овен, знакът на нейното изгнание, по-очакван е вторият вариант.

В сряда, 17 април, Венера прави съвпад със СЛВ в 15Овен. Това е важен момент от развитието на текущите конфликти. СЛВ е отправна точка към бъдещето. Какво бъдеще обаче, зависи от изборите, които бъдат направени в този момент, условно казано. За някои ще разберем два дни по-късно, когато Венера срещне словоохотливия ретрограден Меркурий, часове преди Слънцето да напусне Овен. Време за отправяне на обвинения, за изясняване на позиции, за закани и предупреждения.

На 19 април, в петък, Слънцето навлиза в Телец. В земния знак очакването е бурята да поутихне и гръмотевиците да се разредят. „Да, да, ама не!“, знаковата реплика на един наш водещ. С влизането си в неподвижния кръст, от Телец Слънцето влиза в квадрат с Плутон от Водолей. Почти едновременно с него, в първите часове на 21 април, неделя, е съвпадът на Юпитер и Уран.

Юпитер и Уран се срещат веднъж през десетилетие, на всеки 13-15 години. Предишен съвпад,при това два пъти е имало през 2010 година в месеците юни и септември. Значимостта на сегашния съвпад Юпитер-Уран в Телец през 2024 година, е и заради това, че за разлика от предишни той ще бъде еднократен, само на 21 април. На родените с такъв съвпад в наталните карти съвпад Юпитер-Уран е благоприятен знак с много позитиви за характера и житейския успех.

Съвпадът на планетите на свободата и експанзията се усети като влияние още отпреди месеци. Няколко страни в Африка се надигнаха срещу неоколониализма, прогониха дипломати, обтегнаха и дори скъсаха дипломатически отношения с хегемона.

Съвпдът Юпитер-Уран в Телец като втори в цикъла им започнал от 2010 година в Овен, има потенциал да материализира оформили се вече идеи в сферата на науката и новите технологии. Ролята на търпеливия и практичен Телец е да се правят нещата здрави и трайни. В ход е промяна в отношението към земята, към природата и симбиозата на човека с нея.

Почти едновременното случване на двата аспекта е противоречиво, предизвиква много съмнения, но и голяма надежда, че въпреки тъмнината истината и светлината си пробиват път.

Квадрат на Слънце Плутон преживяваме два пъти всяка година. Точно такъв обаче, в Телец-Водолей, за втори път, откакто през март 2023 година Плутон започна да се примъква към въздушния знак. Квадратът Слънце-Плутон става точен в неделя вечерта. В края на седмицата един срещу друг в битка за надмощие се изправят его и власт.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен предстои седмица на подкрепата от най-близките. Семейство, близки приятели ще ви дават от силата си, за да преминете през трудни моменти на промени и адаптация, съпътстващи новолунието и пълното слънчево затъмнение в знака ви. Имате подкрепата и на Венера, която дава насока на личните планове със съвпада си със СЛВ. На прага сте на нещо ново. Смелост не ви липсва, но имайте търпение да се ориентирате и да потеглите напред. Не прибързвайте! В петък Слънцето ви напуска, за да влее сила в полето на личните доходи и притежания. Там предстои да направят своята среща Юпитер и Уран, забележително еднократно събитие, което ще повлияе отношението ви към парите изобщо и също така към личните ценности. Квадратът Плутон-Слънце в края на седмицата предупреждава за риск от конфликти в приятелската среда.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв през тази седмица нарастващата Луна е в Лъв от вторник до четвъртък. Огнената стихия е доминираща, посрещате тригона на светилата в средата на седмицата с позитивни очаквания. В петък Слънцето преминава в Телец. В полето на социалната активност и професионалната изява за месец напред то ще осветява пътя и ще привлича подкрепа. В тази зона е и настоящият съвпад на Юпитер и Уран в Телец. Зареден с много вдъхновение, оптимизъм и неочакваност този аспект, на фона на ретроградния Меркурий,може да предизвика хаос и дезорганизация. В края на седмицата квадратът на Слънцето и Плутон може да ви вкара в обстоятелства засягащи честолюбието ви. Наложете си търпение и спокойно обмисляне, не бързайте с констатации и решения.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец предстои седмица на финансова активност и отношения с банки. Двете вътрешни планети продължават своята активност в зоната на сърдечните дела, творчеството и децата. Венера пресича оста на лунните възли и поставя на нови основи контакти, и взаимоотношения с близки хора. Меркурий обратно, все още движещ се назад, ви връща към ситуации и хора, с които имате общи спомени. Слънцето напуска тази огнена и много динамична в последно време зона в петък. В полето на здравето слънчевата енергия тонизира и води към подходящите за тялото и духа занимания. Съвпадът на Юпитер и Уран е мотиватор за насочване към съвременни, високо технологични начини за подобряване на кондицията и общо укрепване на тялото. В края на седмицата бъдете внимателни да не засегнете нечие честолюбие.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец предстои комуникативна седмица. В центъра на информационния поток сте, следете обсъждайте, коментирайте. В меркуриевия ден на седмицата Венера прави важна крачка за бъдещето ви, пресича СЛВ. В зоната на свръхсетивното това усилва още повече интуицията и способността да се вижда отвъд физическия свят. Слънцето идва при вас на 19 април, започва новата ви астрологична година. Родените до края на седмицата имат и бонус в соларната карта- съвпад на Юпитер и Уран във вашия знак. Забележително астрологично събитие,което може да ви донесе много практическа полза и лично удовлетворение. Също в неделя обаче е квадратът на Плутон и току що дошлото в знака ви Слънце. Бъдете внимателни с началник, шеф, значим за вас човек, възможни са остри противоречия.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева през седмицата приятелската подкрепа ще бъде от съществено значение. В полето на тайните Венера задава тон за новости и промяна в отношението към съвместни задължения, ресурси и притежания. Ретроградността на Меркурий обаче задържа процеса до 25 април, когато тръгва в права посока. В петък Слънцето влиза в другия земен знак Телец. Навлизате в юпитеровия период на личната година, време за професионална активност и кариерен напредък. Дългоочакваният съвпад на Юпитер и Уран се случва в полето на растежа и бурното развитие. Очаквайте нови идеи и насоки, провиждане на възможности, които досега не сте визирали, намиране на решение на сложни житейски обстоятелства. И най-важното укрепване на стремежа за свобода,за освобождаване от потискаща обвързаност.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог седмицата започва с нарастваща Луна в срещуположния знак Рак. Ще придърпват вниманието ви чужди проблеми и тяхното решаване. Но и вашите не търпят отлагане. Венера, която пресича оста на лунните възли, ще ви кара да погледнете по нов начин на жилището, на интериора или на местоположението, на хора с които го споделяте, или на потребността от разширение, и подобрения. Ретроградният Меркурий предупреждава, че сега не е най-удачното време да се договаряте с майстори, изчакайте до 25 април. Слънцето навлиза в земния знак Телец в петък и задава началото на романтичен период в годината. Съвпадът на Юпитер и Уран тук задават скок в отношенията, или неочаквано начало на връзка. В края на седмицата дръжте джобовете си добре затворени, за да спрете вероятното изтичане на средства от тях.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци астрологичната картина насочва вниманието в повече към финансовата сфера. В някои проблемни ситуации могат да бъдат намесени недоволни от вас хора от приятелския кръг, колеги, фенове от социалните мрежи, съгрупници, съекипници. С помощта на ретроградния планетен управител се връщате към стари вражди или неизчистени противоречия с приятели и познати. На 19 април Слънцето влиза в предходния знак и огрява всички сенки на подсъзнателните ви стремежи и очаквания. В сатурновия период на личната година се случва съвпадът на Юпитер и Уран в тази, най-скрита зона на слънчевия хороскоп. Като фар в тъмна нощ той може да ви подскаже решения там, където не сте търсили досега. Бъдете внимателни, ако се налага да пътувате в неделя.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни, социалната активност и професионалната реализация са на преден план през тази седмица. Личността и егото ви са засенчени от всичко онова, което се случва при другите, при партньора, при колегите или работодателите. Съвпадът на Венера със СЛВ дава възможност да разширите кръга на партньори, съдружници, хора от бранша. Той отваря врата и за нова връзка. Ретроградният Меркурий обратно, връща ви към ситуации и хора отпреди. Имайте търпение. С влизането на Слънцето в Телец то ще укрепва, давайки възможност да отсеете ненужното и временното от постоянното и здравото. Съвпадът Юпитер-Уран идва с новости, изненади и търсене на решение с финанси, с общи собствености, задължения и инвестиции. В края на седмицата поддържайте добро настроение и позитивизъм, с които да омекотите влиянието на квадрата Слънце-Плутон.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей предстои седмица изпълнена със задължения и ангажименти. Полето на комуникацията, приемането и обработката на информация, продължава да е във фокуса на вниманието. Венера пресича оста на лунните възли при СЛВ,с което поставя началото на важна промяна. Тя може да е в отношенията с хора от средата на приятели и колеги, но също така на съученици, съседи, роднини. Настъпва време за надмогване на някои противоречия за обсъждане на различия и намиране на точките на пресичане. В петък Слънцето преминава в Телец. За месец напред то ще осветява дома, семейните отношения и тези с най-близките роднини. Подходящ период да,се захванете с преустройство и ремонт, разбира се след като Меркурий стане директен в края на април. Съвпадът на планетния управител с Юпитер е много важен за зодията ви аспект. Когато се случва,той бележи началото на нов житейски период,с нови възможности и предизвикателства. В края на седмицата избягвайте взимането на страна в конфликти.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак седмицата започва с нарастваща Луна в Рак. Силата е във вас. Бъдете решителни, заявявайте смело себе си. В полето на кариерата Венера прави важен аспект, пресичайки оста на лунните възли. Време за значими промени ориентирани към кариерата и бъдещето. Ретроградният Меркурий обаче ще ви връща към стари служебни проблеми и нестихнали противоречия. На 19 април Слънцето преминава в Телец, осветявайки зоната на приятелството и подкрепата. Тук предстои да се случи съвпадът на Юпитер и Уран. Това е вашата зона на технологиите и иновациите. Този съвпад може да ви поднесе изненадващи възможности и подкрепа. В края на седмицата отношенията с приятел могат да бъдат подложени на „стрес тест“.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион през тази седмица идеята за пътешествие ще добие по-конкретна форма и ще предизвика активност в тази посока. В полето на здравето и ефективността на труда продължава да е напрегнато. Венера прави съвпад със СЛВ, което внася нови нотки в темата здравословен начин на живот. За някои е добре да сменят средата, в която работят. Не веднага, а когато Меркурий стане директен, след 25 април. В петък Слънцето преминава в срещуположния знак Телец. В меркуриевия период на личната година все по-често ще ви занимава идеята да смените работа, работодател или партньор/и. Съвпадът на Юпитер и Уран предлага различни идеи за обсъждане, но ще ви трябва време,за да изберете най-удачната. В неделя е квадрата на Слънце и Плутон,който може да се отрази на отношенията с партньор или близък на сърцето човек по драстичен начин.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби седмицата започва с нарастваща Луна в другия воден знак Рак, което и придава известна доза романтика. Другите аспекти са по прозаични и прагматични. Вътрешните планети се вихрят в полето на личните доходи и притежания. Венера задава нов подход към тях със съвпада си със СЛВ. Време е за повече приходи и ограничаване на разходите. Меркурий, движещ се назад, припомня всички грешки, които сте сътворили в тази зона в последно време и урока, който е трябвало да научите. Слънцето напуска огнената зона в петък. От 19 април за месец напред ще се движи в Телец, в полето на активното и полезно общуване. Съвпадът на Юпитер и Уран тук може да ви привлече към съвсем нова среда и да ви постави нови, нестандартни уроци за научаване. В края на седмицата ви очакват новини отдалеч.

Дати на някои астрологични събития

Венера 0 СЛВ на 17.04.2024 в 21:46 ч

На 19.04.2024 г в 15:59 ч Слънце в Телец

Юпитер 0 Уран на 21.04.2024 г 5:28 ч

Слънце 90 Плутон на 21.04.2024 г в 20:02 ч

Луната е без курс на:

16.04.2024 2:22 – 16.04.2024 5:24

18.04.2024 15:02 – 18.04.2024 17:10

21.04.2024 3:19 – 21.04.2024 6:08

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии