Седмичен хороскоп 15-21 декември 2014 година

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Уран и Плутон в квадрат в понеделник

Меркурий в Козирог от сряда

Обща характеристика на периода

В понеделник има важно астрологично събитие. Предстои да преминем през поредния точен квадрат на Уран и Плутон. Тази дълга квадратура, както не един път съм писала, навлезе в силната си фаза, зоната на 5 градусовата орбиса, през лятото на 2009 година. Оттогава насам светът не е същият, много геополитически промени настъпиха,невиждана по размери икономическа криза постепенно обхвана всички страни, включая и нашата, в много страни се смениха режими и правителства, избухнаха граждански войни. Климатът стана различен, Земята търпи глобални промени, и ние хората също.

Критичната зона на този продължителен напрегнат аспект, когато двете космични тела застават в точен квадрат седем пъти, обхваща периода 2012-2015 година,като първият бе на 24 юни 2012-та. На 1 ноември 2013 година преминахме през средата на цикъла „квадрат на Уран-Плутон“, през Рубикона. Както при всеки цикличен процес, първата половина е периода на натрупване, на сгъстяване, а втората половина е период на изразяване на натрупаното.

В понеделник предстои шестият, предпоследен, точен квадрат на Уран-Плутон, в 12-я градус на кардиналните знаци Овен и Козирог. С придвижването на южния лунен възел към Уран напрежението на аспекта ще се увеличава през следващите седмици и ще ескалира в ситуации, където стари конфликти не са разрешени по справедлив, или взаимноизгоден начин. На 23-ти декември Сатурн преминава в Стрелец, знакът на законотворчеството. А Сатурн е привърженик на буквалното прилагане на закона, на придържане към „буквата на закона“, което значи повече формализъм в обществените отношения. На 12 януари Марс навлиза в Риби, и нечии скрити амбиции могат да станат твърде явни, когато войнствената планета направи квадрат със Сатурн и даде ход на неговата квадратура с Нептун, под влияние на който аспект ще бъдем в първите месеци на 2015 година.

Във вторник Луната преминава в кардиналните Везни и чувствително засилва ефекта от напрегнатия аспект Уран-Плутон. Така понеделник след обяд и вторник преди обяд е критичен период за тези с планети в първата и втората декада на кардиналните знаци Овен, Козирог, Везни и Рак. Заради участието и на Венера в конфигурацията, която подсилва емоционалният момент, вероятността за конфликтни ситуации с активното участие на жени, е по-голяма.

Както при всяко „включване“ на напрегнатия аспект Уран-Плутон, така и сега са възможни земетресения, активизиране на земни маси, климатични ексцесии, повече аварии и катастрофи, породени от лоши атмосферни условия, но също така и от по-голямата раздразнителност у хората.

В сряда Меркурий преминава в земния Козирог, което е обещание за успокояване на страстите и един по-разумен подход в трудни ситуации до края на годината.

Слънце в зимните дни и предпразнично хубаво настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Квадратът на Уран и Плутон ви засяга лично,заради присъствието на Уран в 12-я градус на вашия знак, но също така и заради Венера,планетата на красотата и хармонията, която отправя предизвикателства към огнената ви природа. В кардиналния кръст в понеделник се движи и Луната,която макар да е в стремящите се към баланс Везни, ще включи за пореден път, но сега в критичните 90 градуса, във вторник, квадрата Уран-Плутон, като прави началото на седмицата меко казано неспокойно. Бунтарската нотка в тази напрегната конфигурация ще подтикне мнозина от групата да надигнат глас срещу очевидна несправедливост, или срещу грубото погазване на личния им интерес. Някои стари вражди могат да запламтят по новому.

В следващия понеделник, на 22-ри, е новолунието в Козирог,затова през тази седмица на намаляваща Луна разчистете някои задължения към другите. За едни могат да са от емоционално естество, за други от финансово. Погледнете на общите задължения и като своя лична отговорност. Успокойте страстите в работната си среда. През втората половина на седмицата ще имате много поводи да заемате категорична позиция, да казвате „не“ с пълан глас, да се противопоставяте на нечии претенции. Най-неблагоприятни в това отношение са четвъртък и петък. В почивните дни късметът е на ваша страна.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на приключването. В дните до новолунието, което е в следващия понеделник, все още имате силна планетна подкрепа. Слънцето и Юпитер, ретрограден, се задържат в хармонична връзка и ви дават самочувствието,че се движите в права посока. Мислете за нови неща, планирайте, проектирайте, преговаряйте с когото и където трябва, показвайте най-доброто от себе си и новолунието в Козирог, което предстои през следващата седмица, точно в дните преди Коледа, може да се окаже решаващ начален период за важни събития през следващата година. Обърнете внимание на организацията, не оставяйте нищо на случайността, особено, ако е в ръцете на хора, на които нямате особено доверие. През следващата седмица Сатурн влиза в зоната на емоционалния живот и творческите импулси, като там през следващите две години и половина ще има сериозни размествания.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, първата половина на седмицата преминава под благотворното влияние на тригона на планетния управител – Юпитер и Слънцето. Това по някакъв начин ви дава закрила от разиграващите се събития под влияние на напрегнатите аспекти в кардиналния кръст. В понеделник вашето чувство за принадлежност към група хора, екип, колектив, клуб или партия, ще бъде подложено на изпитание. Ще ви ползват за съветник или арбитър, но и самите вие може би ще имате нужда от съвет и приятелска подкрепа. В известен смисъл може да се чувствате разочаровани и използвани. Намирате се в седмицата преди Сатурн да ви дойде на гости. Тези от първата декада на знака вече са усетили намека за някои теми, които ще бъдат „обсъждани“ при предстоящата му визита,съобразно личните си рождени хороскопи. В дните преди новолунието в Козирог, в следващия понеделник, може би ще трябва да „отсеете зърното от плявата“и да си оставите като ангажимент неща, с които наистина ви се занимава, като изоставите прекалено трудоемките, безперспективните и най-вече скучните.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои бунтарска седмица. Колкото и да не е присъщо на спокойния ви нрав, напрегнатата ситуация в кардиналния кръст ще ви провокира към изразяване на сдържано недоволство. Най-вероятно арена на вашия гняв ще стане работната среда, условията на труд, несъвършенствата в организацията, която други ви налагат, както и невъзможността да почивате пълноценно. Отказът да се съобразят с вашето мнение може да ви накара да вземете крайно решение, да се противопоставите по свой начин, да прекратите едностранно договор, да откажете продължаването на взаимен ангажимент, да не изпълните поети задължения. Препоръката е да овладеете напрежението до края на седмицата. В следващия понеделник е новолунието в Козирог, което ще ви даде нов поглед към проблемна ситуация и нови начини да се справите така,че да имате добро настроение и пълни джобове в края на годината.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, този път астрологичната обстановка подлага на изпитание чувствата. Колкото и да отричате, че сте способни да ревнувате партньора си, още в понеделник, когато планетата на любовта Венера се сдружи с подмолния Плутон, ще имате поводи за съмнения. Проверявайте, преди да правите заключения, не се поддавайте на ирационални страхове. Представата ви за добро и зло може да бъде провокирана и по други поводи. Напрегнатата ситуация в кардиналния кръст създава верижна реакция от събития, които се отразяват на всички. Във вторник бъдете внимателни във финансовите си дела. В сряда Меркурий,вашият планетен управител, преминава в сродния по стихия знак Козирог. В зоната на любовта, децата, творческите планове, Меркурий ще се движи до пети януари, като внася приятно раздвижване там и ви подхранва с новости. А истински новото ще дойде с новолунието в началото на Козирог, което ще се случи в следващия понеделник. Така ще посрещнете Коледа във вашия марсов период, поемайки голяма част от товара по организацията на празника.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои поредната напрегната седмица, заради квадрата Уран-Плутон. С него сте пряко свързани заради движението на Плутон през знака, още от началото на 2008 година. А квадратурата му с Уран ви включи в конфликта им от пролетта на 2010-та, когато Уран влезе в Овен. Един от най-трудните периоди бе зимата 2013-14, когато Марс и Юпитер преминаха през другите два кардинални знака – Везни и Рак. Сега отново сте в сложен период, през тази седмица е поредният точен квадрат Уран-Плутон, с допълнителното участие на Меркурий и Венера от вашия знак. Вторник е критичен ден. В следващия понеделник Слънцето и Луната построяват голям стелиум от пет планети в първата половина на Козирог. Така месец декември предлага много активност за вас и възможности за промени, които ако приемете с радост, ще можете да използвате по наистина конструктивен начин. Личните планети Меркурий и Венера на ваша територия ви дават богат арсенал от средства да въздействате на околните, да си извоювате авторитет и уважение.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. Конфликтната астрологична конфигурация, която е в апогея си в понеделник и вторник, всъщност се развива отдавна. Сега обаче ще стане отчетливо противопоставянето на новото и старото,на това към което се стремите, и това, от което бягате, или поне искате да се дистанцирате категорично. „Най-тъмно е преди зазоряване“ , затова сега в дните преди новолунието в понеделник, някои обстоятелства могат да ви се сторят прекалено натоварващи и неприятни. Тази седмица има определен кармичен привкус. Възможно е вие да си „разчистите сметките“ с някой, който ви е засегнал или навредил в миналото, или да станете свидетели на нещо подобно, касаещо близък човек. В сряда Меркурий, управителят на знака, напуска срещуположния ви Стрелец. Навлизайки в земния Козирог,през който знак ще се движи до пети януари, темата инвестиции, общи сметки, семеен бюджет, фирмени дела, ще бъде актуална и сериозно обсъждана. Още по-сериозна ще стане тя през следващата седмица, на 23-ти, когато Сатурн премине в зоната на партньорството.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, енергетиката на предходната седмица се пренася и в тази. Причината е в напрегнатата обстановка в кардиналния кръст, която се развива от известно време, а в следващите дни стига своята кулминация. Най-силно това ще се усети в понеделник и вторник, когато квадратът Уран-Плутон става точен в кардиналните знаци Овен и Козирог. Запалваща фитила ще бъде Луната, която в понеделник е във вашия знак. Тя ви постава в ролята на главно действащо лице, или на показ, искате или не, когато трябва да обяснявате какво и защо сте правили или казали. Вторник е критичен ден и препоръката е за повече спокойствие, и разум във всяка ситуация. Поддържаща огъня обаче е управителката на знака – Венера. Планетата на любовта, често готова за интриги, придвижваща се в прагматичния Козирог, отива на ежегодната си среща със загадъчния Плутон в края на седмицата, но влиянието ще се усеща още от сряда. Тогава Меркурий преминава в Козирог и в домашната среда настъпва голямо раздвижване. Ще имате повече нужда от подкрепата на близките си, а някои взаимоотношения ще се нуждаят от вашето разбиране и готовност за приемане.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои противоречива седмица. В понеделник и вторник импулсът да отстоявате собственото си мнение и да бъдете себе си може да ви вкара в особена ситуация,когато случващото се не отговаря напълно на очакванията ви. Напрегнатите аспекти в тези дни не ви засягат пряко, и дори може да се очаква да извлечете полза от конфликти, предизвикани и/или с участието на кардиналните знаци. Но тъй като планетният управител -Уран е активен участник в случващото се, то някои неща могат да се върнат към вас като бумеранг. Опитвайки се да сте в помощ на някого, да защитите нечия свобода или да постигнете справедливост за някой друг, самите вие да се окажете в неизгодна позиция и с ограничени права. Нечий задкулисен ход, интрига за надмощие или отмъщение вероятно ще подронят доверието в приятелство или скорошен договор. От сряда Меркурий ще се движи в предходния ви знак Козирог,до 5 януари. Това е време на активна умствена работа на спокойствие, на планове и разработки, които да изложите на показ по-нататък, в периода след новолунието във вашия знак.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, отново напрежение в кардиналния кръст, което няма как да ви подмине. Подминете го вие като в понеделник и особено вторник бъдете внимателни, както в отношенията си с околните, с най-близките още повече, но и с партньорите -лични или служебни. Жените ще играят много важна роля в ежедневните дела през тази седмица, ще ви „мътят водата“, ще ви карат да променяте плановете си в движение. Вашите организаторски способности отново ще бъдат обект на обсъждане и критика, макар да сте дали всичко от себе си и да сте убедени,че сте се справили по най-добрият начин. В емоционално отношение планетарната картина ще ви предразположи от сряда по обяд нататък. Намирате се в меркуриевия период на личната си година, а от сряда и самият Меркурий влиза в зоната на трайните взаимоотношения. Затова бъдете готови на спонтанност в личните взаимоотношения, ако искате новолунието в следващия понеделник, което идва със стелиум в зоната на връзките, да ви донесе желан коледен подарък.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, астрологичната картина изисква голяма вътрешна мобилизация. На финала сте на важен житейски период. Това е последната седмица преди Сатурн да напусне вашия знак. За времето от есента на 2012 година до сега той ви подложи на редица изпитания. Периодичното преживяване на сатурновите кризи е време на скоростен растеж в духовен план. А преминаването на Сатурн през собствения знак ви става два, най-много три пъти в живота. Време е да си направите равносметка какво и защо ви се случи през последните повече от две години, и да отбележите за себе си научените уроци. През тази седмица бурята ще премине през кардиналните знаци. Вашата роля обаче не е за подценяване, защото управителят на знака – Плутон, е важна фигура в случващото. Тя е в известен смисъл подкрепяща разрушаването на стереотипите и предразсъдъците, в някои случаи и с неявни средства. Примъкването на Венера към Плутон през втората половина на седмицата може да ви вкара в капана на интрига, от която е препоръчително да излезете по възможно най-бързият начин.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.


На родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. Точно,защото сте воден знак, готови да преживявате дълбоко всичко, което се случва около вас, в следващите дни ще имате повод за разнообразие от емоции. Напрегнатите аспекти в кардиналния кръст ще ви засегнат непряко, а най-вече чрез близки на сърцето ви хора. Вероятно ще преживявате силно обстоятелства около някой, който считате за приятел, или за близък довереник. А може да бъдете разочаровани от човек, който плете интриги зад гърба ви, или ви оплита в своя некоректна схема. Първата половина на седмицата е твърде чувствителна в това отношение. Особено по темата финанси, разплащане на услуги, или покупко-продажба на собственост. От сряда нататък, когато Меркурий влезе в земния Козирог, ще имате по реалистичен поглед върху нещата, и ще успеете да сключите изгодна за вас сделка, сега в края на годината.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Уран в точен квадрат с Плутон на 15.12.2014 г., в 7:09 ч.

На 17.12.2014 г., в 5:52 ч. Меркурий преминава в Козирог, и ще се движи там до 5.01.2015 г.

Венера в квадрат с Уран на 20.12.2014 г.,в 19:08 ч.

Венера в съвпад с Плутон на 20.12.2014 г., в 23:09 ч.

15.12.2014/6:04/Луна във Везни

17.12.2014/16:51/Луна в Скорпион

19.12.2014/23:55/Луна в Стрелец

През тази седмица Луната се движи през четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

15.12.2014/4:11 – 15.12.2014/6:05

17.12.2014/7:40 – 17.12.2014/16:52

19.12.2014/23:11 – 19.12.2014/ 23:55

21.12.2014/14:35 – 22.12.2014 /3:25

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии