Седмичен хороскоп 15-21 май 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERA от вторник

Слънцето в Близнаци от събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е разнообразна. Първата промяна идва от Меркурий. Планетата на комуникациите сменя знака като напуска мъжкия огнен знак Овен, за да се потопи в женската земна енергия на Телеца. Близо три седмици Меркурий ще се движи през Телец, подтиквайки ни да бъдем по-обосновани и аргументирани в изказа си, да говорим смислено и с предварително обмислени фрази, като ценим думите. „Казана дума – хвърлен камък“ казва нашият мъдър народ. Думите могат да бъдат и лек, и оръжие, това ще ни напомня Меркурий до 7 юни, когато ще премине в знака на словесната фриволност- Близнаци.

Слънцето също сменя знака. Това се случва през нощта, в събота срещу неделя, когато преминава във въздушния знак Близнаци, за да се движи през него до 21 юни.

През седмицата има и няколко точни аспекта, които обаче се случват в един и същи ден – петък.

В петък, на 19 май, Сатурн и Уран отново застават в хармоничен аспект -тригон. Предишният тригон между двете далечни планети бе в щрая на миналата година при ретрограден уран и директен Сатурн. Сега е обратно- Сатурн е ретрограден, а Уран – директен. Така урановото изразяване е доминиращо, авантюристично и непредсказуемо. Енергията на този хармоничен аспект зарежда предимно огнените знаци, давайки кураж и амбиция за себеутвърждаване, много идеи, но и реалистични планове за тяхното изпълнение.

В петък е и опозицията на Венера и Юпитер. Противостоенето на двете благодатни планети създава известен дискомфорт в бизнес отношенията, когато импулсът и амбицията за лидерство се изправят срещу стремежът за баланс във взаимоотношенията и справедливостта.

Също в петък Слънцето от 28 градуса Телец застава в квадрат към лунните възли, които наскоро пресякоха оста Лъв-Водолей. Мнозина ще бъдат изправени пред важен житейски избор. Луната, която в този период преминава през ЮЛВ може да наклони везните към действия по линия на старите и изпитани модели.

Слънцето от Близнаци, от неделя нататък, ще ни прави по детски любопитни към света, отворени за нови знания, и нови преживявания.

Успешна и слънчева седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична в материално отношение седмица. Венера във вашия знак ви прави едновременно романтични и прагматични. Някои комерсиални намерения в следващите дни могат да намерят добри възможности за реализация. Меркурий ви напуска във вторник, за да активира зоната на личните доходи. Периодът е добър да станете по-активни и в професионалната си дейност, да намирате практическо приложение на замислите си, както и да увеличите приходите си. Втората половина на седмицата предлага добри възможности в това отношение, стига да проявите повече решителност и предприемчивост. В понеделник някои ще получат предложение, на което ще трябва да отговорят до петък,включително.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои активна работна седмица. Ще ви искат от много страни, и ще ви бъде трудно да насмогнете с ангажиментите си. Затова е важно да си съставите изпълним график, и да го следвате стриктно, за да няма обидени. Във вторник Меркурий преминава в зоната на кариерата, което я прави едно доста неспокойно място. В положителен смисъл, появяват се много възможности, от които да избирате. Преминалият през миналата седмица, на 9 май, СЛВ във вашия знак, е силен мотиватор за развитие, и за навлизане в нови, непознати сфери на изразяване на личността. До края на седмицата Слънцето в Телец също ви прави забележими, и предприемчиви.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои натоварена с ангажименти седмица. В първите дни ще трябва да решавате финансови въпроси, които не търпят отлагане. Меркурий преминава в Телец, което се отразява на отношенията ви с хора от близкия работен кръг, като те стават по-делови и регламентирани. От вас ще се изисква да бъдете не само много организирани и подредени, което си е голямо предизвикателство към зодията ви, но и да бъдете достатъчно рационални, за да намирате най-преките пътища, най-добрите решения за момента, и ситуацията. В края на седмицата, когато Слънцето премине в срещуположния знак Близнаци, личният живот излиза на преден план. Всичко свързано с партньора привлича вниманието.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на промените. Във вторник Меркурий ви идва на гости. Макар планетата на комуникациите да не е в пълния си блясък сега, самото ѝ присъствие променя много в начина ви на мислене и подход към случващото се около вас. Някои от групата тръгват на далечен път, за да опознават нови страни, други са в процес на подготовка да го направят. Не са малко и тези, пред които стои дилемата дали да се върнат към корените, или да останат там, където са, независимо от променените обстоятелства. Петък се очертава като най-удачният ден за взимане на важни решения като се претеглят много внимателно плюсовете и минусите на всяка възможност.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои емоционална седмица. Тригонът на светилата в земните знаци Телец и Козирог в началото на седмицата задава позитивен тон, интересни предложения и възможности за творческа изява. Във вторник планетният управител преминава в земния Телец. Така добрите идеи, вдъхновението и амбицията намират равновесна точка в практическото им приложение в следващите три седмици. Периодът е добър за учене, за полагане на изпити, за развиване на способности в дадена област, и предаване на знания, и опит на други хора. В края на седмицата Слънцето преминава в зоната на кариерата, откривайки нови перспективи пред вас.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои романтична седмица. В понеделник Луната е във вашия знак, което ви прави естествен притегателен център за хорските похвали, и одумки. Имате също така правото да движите нещата в желаната от вас посока, подкрепени от светилата,които са в хармоничния аспект тригон във вторник. Също във вторник Меркурий навлиза,за втори път през тази година, в сродния по стихия знак Телец. Меркуриевото влияние в зоната на творчеството и личния живот е съпроводено с промени и предизвикателства към емоционалната страна на личността. Децата, ваши и не ваши, ще заемат важно място в ежедневните ангажименти, а през втората половина на седмицата ще трябва и да вземете важно решение, да застанете на определена позиция.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстоящата седмица е забележителна със смяната на знака на Меркурий. Планетният управител преминава от Овен в Телец. Новата среда, в която се проявява планетата на комуникациите, оказва влияние както върху мисленето, идеите, тяхното материализиране в словесна форма, така и върху общуването с околните. Ще ви се налага по-често и по-продължително време да се съобразявате с хората около вас, какво и как казвате, и как то резонира в отсрещната страна. Думите могат да помагат, но и да пречат в общуването с другите. Думите оставят следа. В края на седмицата, през нощта между събота и неделя Слънцето преминава на ваша територия. Започва слънчевата година за зодията ви, а това значи нови възможности, и предизвикателства, интересни предложения и много, заразяващо околните, въодушевление.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои мистична седмица. От вторник планетата на информацията преминава в Телец. Предстои ви да научите много тайни, с които ще трябва да решите какво да правите. „Предай нататък“ не е добра идея, защото влизате в зоната на клюките и интригите, което не приляга на вашия търсещ баланс зодиакален знак. Но предимството е на информираните и знаещите, затова възползвайте се от момента и направете нещо смислено. Компромис търсете и в партньорските взаимоотношения. В края на седмицата Слънцето преминава в сродния по стихия знак Близнаци. За месец напред ще имате възможност да кажете каквото и където трябва, както и да внесете порядък в личните взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата преминава под знака на активирания Уран. В тази уранова седмица планетният управител прави тригон със Сатурн, за втори път в рамките на половин година. Аспектът свързва най-комуникативните зони в слънчевия хороскоп, което придава много динамика на случващото се в следващите дни. От сряда од петък Луната се движи през вашия знак, подтиквайки ви към инициативност, но и поемане на полагащата се отговорност за последствията. От вторник,за три седмици напред, Меркурий е в зоната на домашните дела. Промените, които ще внесе, водят до подобряване на комуникацията с членовете на семейството, както и придвижване на планове за ремонт, и пренареждане на дома.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, началото на седмицата е фокусирано върху другите. Някои от групата ще имат предложение за нова работа, други за дългосрочен творчески ангажимент, а трети да заместят някого на работното място за кратко време. От вторник нататък, когато Меркурий ще се движи през Телец, ролята на приятелите ще стане много важна за вас. Ще разчитате на идеи и морална подкрепа, но също така и на реална, конкретна помощ, особено в четвъртък и петък, когато ще ви се налага да взимате важни решения. Събота е ден, в който трябва да дадете дължимото някому – да проявите разбиране, да простите, и да подкрепите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои професионално ангажирана седмица. Меркурий отново е в срещуположния знак Телец, през който се движеше напред-назад, от 1 до 20 април. Някои проблеми, възникнали в този период, сега могат да бъдат решени. С подкрепата на Уран и Сатурн от огнените знаци, даващи идеи, но и много кураж, и амбиция за реализацията им, картината сега изглежда много по-оптимистична и продуктивна. Бъдете оригинални, нестандартни, с новаторски подход, но също така разумни и практични. А с навлизането на Слънцето в Близнаци, получавате отговор от хора, или институция, към които сте се обърнали за финансова помощ.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои подвижна седмица. От вторник Меркурий се настанява в зоната на комуникациите, пътуванията и отношенията с хората от най-близкото жилищно обкръжение. Стремете се да сте добре информирани и бъдете внимателни как боравите с думите, били те изречени, или написани. Имайте готовност за пътуване наблизо, за бързи срещи и динамични разговори. Някои нови възможности в професионалната сфера ще зависят от това дали сте мобилни, и готови бързо да се отзовете на потребностите на момента. Петък е значим ден за тази седмица, когато ще трябва да проявите характер и да вземете важно решение. В събота разбирането и прошката могат да намалят напрежението между вас и член на семейството.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Сатурн в тригон с Уран на 19.05.2017 / 9:16 часа

Венера в опозиция с Юпитер на 19.05.2017 / 17:12 часа

На 16.05.2017 / 7:06 часа Меркурий преминава в Телец

На 20.05.2017 / 23:30 часа Слънцето преминава в Близнаци.

През тази седмица Луната се движи между знаците Козирог и Овен, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

14.05.2017 / 5:14 – 14.05.2017 / 8:37

16.05.2017 /13:22 – 16.05.2017 / 20:50

19.05.2017 / 3:33 – 19.05.2017 / 6:52

21.05.2017 / 6:39 – 21.05.2017 / 13:11

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии