Седмичен хороскоп 15-21 май 2023

2023 5 19Меркурий директен от 15 май

Юпитер в Телец от 16 май

Марс-Юпитер-Плутон в тао квадрат

Новолуние в Телец на 19 май

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Пред нас е динамична седмица, изпълнена с поредица от значими астрологични събития. Една директност, три ингресии (навлизане в нов знак), новолуние, важни напрегнати и хармонични аспекти.

Хронологически първият е Меркурий, който се е забързал да напусне ретроградната фаза и прави това в понеделник преди изгрева. Много дълга ни се стори тази ретроградна фаза на планетата на комуникациите заради затъмненията. Да не бързаме да скачаме от радост, защото на бързоногия му трябват два-три дни, за да тръгне уверено напред, все още в земния Телец, където ще бъде до 11 юни, когато ще премине на своя територия, в Близнаци.

Телец приема нов гостенин. На 16 май, вторник, Юпитер идва за едногодишен престой в земния знак и ще се заседи чак до лятото на следващата година. Предишното му посещение беше между 4 юни 2011 година и 11 юни 2012 година.

Транзитът на Юпитер през Телец е добро обещание за бизнеса, особено когато направи хармоничния аспект секстил със Сатурн. Юпитер ще ни помага да взимаме прости, практични и изпълними в реално време решения. Но също така да обещаваме и да се каним да направим нещо, друг път. Обещание, Юпитер е експерт по обещанията, което дадено сега може да се изпълни след няколко месеца, през лятото.

През тази седмица обаче гигантът преминава през сериозно предизвикателство – квадратът му с Плутон. Някои отхвърлят Плутон като малка и уж невлияеща на процесите на Земята, планетка. Да, да, ама не! Само като се вгледате в ставащото в последните години и особено о края на 2019 година, когато беше точният квадрат на Плутон с другия пренебрегван астероид- Ерис/Ерида, можете да си дадете сметка за силата на малките космични тела. Малките, когато са в съюз в лошото, правят големи поразии- пандемия, война, социален тероризъм и други, застрашаващи много човешки живота.

В средата на седмицата се задейства със сила голям неподвижен квадрат. В основата му е тао квадратурата Марс-Юпитер-Плутон. Юпитер в квадрат с опозицията Марс-Плутон плюс лунните възли. Луната влиза в Телец в сряда след обед, преподпалвайки голям пожар, който тлее от много време. В дните преди новолунието настава време за голяма чистка. Опитите да се пазят нещата в тайна, по плутоновски, няма да имат успех, заради предстоящата среща на Меркурий и Уран. Някои предстоящи за гръмване мини са в банковия сектор. Все пак Телец е най-заетият знак сега, с 5 планети в него. Картината е експресивно емоционална,смес от ярки огнени цветове и акварелно размити нюанси, заради тригонът на Марс и Нептун във водните знаци. Време за разчистване на сметки. Венера и Сатурн в тригон внасят допълнителни нотки за намаляване на противоречията и стигане до приемлив баланс. В средата на цялата тази планетарна динамика,която бълбука през седмицата, е новолунието в Телец.

На 19 май, в 18:53ч, Луната и Слънцето се срещат в 28 градуса Телец. За някои може да бъде като благ мехлем на рана, но за други като таралеж в гащите,защото в сетивния Телец са неспокойните и винаги готови за предизвикателства Меркурий и Уран.

В събота, на 20 май, Марс влиза в Лъв. В огнения знак, където може да разгърне амбиции и воля за успех, Марс ще се движи до 10 юли. С влизането си в огнения знак Лъв, Марс възстановява донякъде силата на стихията, намалена с излизането на Юпитер от Овен. В неподвижни знаци има три външни планети, с които Марс ще се конфронтира. С Юпитер и Плутон още през тази седмица, а с Уран в края на месец юни, на 26-ти.

В края на седмицата силата на двойния квадрат Марс-Юпитер-Плутон е най голяма,защото Марс прави точната опозиция с малката планета. Но през следващата седмица бурята продължава с точния квадрат Марс-Юпитер на 23 май. Фокусът на тао квадратурата е в Скорпион, където е ЮЛВ. Много сдържани и неизразявани емоции ще текнат като гореща лава от изригващ вулкан. И вулкани могат да се раздвижат, и земетресения, защото човешките мисли и емоции, както неведнъж сме се убеждавали, влияят на природата и разбутват дълбоките земни пластове. Напрежението ще се усеща във въздуха и навсякъде може да има пожари, терористични актове, словесни и физически престрелки, покушения срещу известни хора.

Има и хармонични аспекти в края на седмицата, които ще омекотяват острите сблъсъци. Нарастващата Луна е в Близнаци, а заедно със Слънцето в този знак правят живота ни въздушно по-лек и забавен. Да се осланяме на чувството си за хумор и житейската мъдрост!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Овен малко преди обед. Меркурий от полето на личните доходи и притежания става директен в понеделник. Другата добра новина е идването на Юпитер тук. За една година напред гигантът на слънчевата планета ще привлича приходи и възможности за такива. Удачен период да си стъпите на краката, да монетизирате постиженията си, да разширите разбиранията си за финансите. Някои морални задръжки могат да претърпят видоизменение, да станете по- толерантни и приемащи, но бъдете внимателни, защото тук има дълги хлъзгави пътеки. Новолунието също е в тази зона и бележи време на отправяне на желания, на заявяване на намерения, които да изпълните в рамките на следващите шест месеца.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична в професионално отношение седмица. Струпването на пет планети в зоната на Телеца обуславя насищането и с много смесени енергии и страсти. Тръгването на Меркурий в права посока отприщва сдържани амбиции и постепенно сваля някои ограничения пред плановете ви. Изправяте се пред множество предизвикателства. Някои ще се проявят съвсем скоро. Юпитер навлиза в зоната на кариерата във вторник и за година напред ще активира социалните ви изяви. Новолунието в Телец през тази седмица и предстоящият съвпад със СЛВ са такива отправни точки за професионален растеж. Налагайте си съзнателен контрол над емоции и поведение, не позволявайте Марс и Лилит от знака ви да провалят плановете.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата обещава движение и ангажираност с повече хора. Активността в земния знак Телец ви поставя в условия на повече работни ангажименти, необходимост да имате подробен график и да се придържате стриктно към него. За това ще ви помага директният вече Меркурий. Юпитер се настанява в Телец за една година. Присъствието тук поставя акцент върху грижата за физическата кондиция и здравето. Мислете за работните си ангажименти, но също така намирайте повече време за физическо разтоварване, рехабилитация, здравословни техники, промени в хранене и навици. И не отлагайте! Новолунието в Телец в петък дава старт на идеи за почивки, включване в здравословни практики, проучване на чужд опит и прилагането му.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна седмица. Целият свят се фокусира във вас с присъствието на пет планети в знака ви плюс новолунието. Радващо е, че Меркурий става директен, което подобрява възприятия, концентрация и комуникация. Още по-радостно е идването на Юпитер в знака ви, нещо което ви се е случвало за последен път преди 12 години. Транзитът на гиганта през вашата територия има много плюсове и някой и друг минус. За една година напред ще бъдете подкрепени от него и въвличани в несвойствени авантюри. По-трудни за преминаване са периодите на неговите аспекти с другите планети, от Марс нататък. Тази и следващата седмица са такива, когато Юпитер прави квадрати с опозиционираните Марс и Плутон. Избягвайте прекаляването. Новолунието в Телец е в петък, на 19 май. Време за позитивизъм, настройване към новото, за наричания и заявяване на желания.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои успешна седмица. Сцената на планетарния театър е разположена изцяло в Телец, земния знак, от който към вас неблагоприятните аспекти се трансформират в благоприятни. С други думи, дори без да се включвате, извличате полза от активността на някой друг. Планетният управител става директен и с това отпадат някои административни пречки пред плановете ви. Юпитер влиза за относително дълго време от една година в Телец. Предстоят ви интересни преживявания, много пътувания, навлизане в нови сфери на знанието, разширяване на кръгозора, на възможностите и перспективите за бъдещето ви. Важни стартови времеви точки в това отношение са новолунието в Телец сега, в петък и съвпадът на Юпитер със СЛВ в края на месеца.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои емоционална седмица. В зоната на сърдечните дела се случват главните събития на астрологичната седмица, което ще се отрази върху отношенията с децата, с любими на сърцето ви хора. Меркурий става директен тук, Юпитер влиза в тази зона и то за цяла година. Юпитер в полето на любовта, изявата, творчеството, децата е благословия, която ви се случва веднъж на 12 години, за последно от юни 2011 до юни 2012 година. За хората с творческа нагласа Юпитер идва с голяма подкрепа и много възможности за изява. За личния живот планетата,наричана голямото щастие, носи сбъдване на желания за обвързване, създаване на семейство, зачеване на дете. В марсовия период на личната година през тази седмица, в петък е новолунието в Телец. Време за стартиране на идеи, намерения и конкретни планове.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои мистична седмица. Седмицата преди Слънцето да дойде в знака ви е мъглива и неясна. Всичко случващо се в Телец става в скритата зона на слънчевия хороскоп и му трябва време,за да бъде осъзнато. В сатурновия период на личната година могат да се случат значими за вас събития, особено такива от темата на годината, които не са намерили път да се проявят досега. Един от акцентите с позитивен знак е Меркурий, който става директен. Път за новото в живота ви отваря новолунието в Телец. В петък,след срещата си със Слънцето луната влиза в знака ви. Така почивните дни са под ваше водачество. Силата ви се увеличава с идването и на Слънцето, което става в неделя и бележи началото на новата година за знака ви.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на партньорството. Намаляващата Луна в Овен ще ви прави взискателни към тези, с които сега пътищата ви се пресичат. Изправянето на Меркурий отваря много теми, по които сте имали разминавания, а сега можете да задълбочите и намерите общо решение. Юпитер навлиза в зоната на споделените интимности и съвместните финансови дейности. Очаква се, да разширявате, да ги изпълните с нови гледни точки,с умствена и физическа активност. Можете да правите общи инвестиции, да разширявате фирмена дейност, да привличате нови хора към инициативите си. За начало изчакайте новолунието в петък, обмисляйте добре стъпките си и работете в екип.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои комуникативна седмица. Меркурий става директен в понеделник, с което намаляват ограниченията върху някои семейни планове. Подкрепа за домашните дела, за неща свързани с жилище, устройване в нов дом, подобряване на условията на живот, дава Юпитер, с преминаването с в Телец за една година напред. Юпитер идва с голяма кошница подаръци и подтиква необвързаните към създаване на семейство или разширяване на състава. Родените в началото на зодията през тази седмица имат някои предизвикателства, при които е важно да запазят спокойствие и трезво да преценяват обстоятелствата. Новолунието в Телец, в петък, е време за формулиране на желания,както и готовност за активно включване в осъществяването им.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на активните социални контакти. За това спомага Меркурий, който в понеделник излиза от ретроградната си фаза след повече от три седмичното си движение назад в Телец. Със земния знак в следващите дни са свързани повечето събития. Юпитер, настанявайки се в Телец от 16 май, енергетизира зоната на приятелите и социалната подкрепа. Разширяване на приятелския кръг, този в реалността и не по-малко реалния – в социалните мрежи. СЛВ тук създава условия за това отпреди година, а новолунието в Телец в петък, на 19 май, задава стартов момент за ново обкръжение, нови хора, на които да разчитате за подкрепа.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои забележителна седмица. В зоната на партньорството е главният планетарен театър на седмицата. Меркурий от Телец става директен, което отваря темата за общи начинания или такива, в които главно действащо лице е партньора. А след като и Юпитер във вторник, на 16 май, влезе в тази зона, отпадат задръжки и основания за отлагане на обвързване. Юпитер ще транзитира полето на брака една година. Избягвайте времето, когато той прави напрегнати аспекти като тази и следващата седмица, както и в края на месеца, когато е в квадрат с Уран. Преди новолунието в петък разчистете недоразуменията във връзката си. Крийте или признавайте, но не оставяйте неразчепкан проблем. Така с новата Луна започвате на чисто в най-променливия период на личната година-меркуриевия.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои динамична седмица с много промени и обрати дори. Меркурий става директен, с това зоната на обработка на информацията, на общуването и договарянето става по-спокойна и подкрепяща. Юпитер влиза тук във вторник. За година напред Юпитер от Телец е ваш личен асистент по обучение, преподаване, придобиване на умения, разширяване кръга на общуване и подобряване на комуникацията с хора от близката среда, роднини, приятели съученици и съседи. Той ще ви помага да задълбочите и разширите знанията си по интересуваща ви тема. Тези, които учат, ще взимат с повече лекота изпити и дипломи. Новолунието тук, в петък, бележи период от две седмици благоприятни за взимане на изпити, дипломна защита, явяване на интервюта и конкурси.

Дати на някои астрологични събития

На 15.05.2023 в 5:17 ч Меркурий директен от 5°50’Телец

На 16.05.2023 в 19:19 ч Юпитер в Телец

Юпитер 90 Плутон на 18.05.2023

На 19.05.2023 в 18:53 ч Новолуние в 28°Телец

На 20.05.2023 в 17:31 ч Марс в Лъв

Марс 180 Плутон на 21.05.2023

На 21.05.2023 в 9:08 ч Слънце в Близнаци

Слънце 120 Плутон на 21.05.2023

Луната е без курс на:

15.05.2023 5:56 – 15.05.2023 10:55

17.05.2023 12:10 – 17.05.2023 15:27

19.05.2023 20:51 – 19.05.2023 21:48

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Няма етикети.

1 коментар so far »

  1. Мими каза,

    Писа на май 15, 2023 @ 6:39

    Новолуние в Телец в заглавието:)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии