Седмичен хороскоп 15-21 ноември 2021

2021 11 19Слънце-Юпитер в квадрат

Лунно затъмнение на 19 ноември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина в следващите дни е очаквано напрегната. Марс затвори „стадото“ в кошарата и в следващите пет месеца излизането е невъзможно. Периметърът ще става все по-малък, както и степените на свобода ще бъдат все по-ограничени. Но хората сме така устроени, че когато в нещо сме ограничени, развиваме друго нещо. На слепия се дава вътрешно виждане, на този със счупени долни крайници натоварването преминава към горните и те се развиват. Семето посято в земята през есента търпи тежестта на стотици по-тежка пръст върху себе си, но напролет пониква, пробивайки същата тази пръст. Колкото повече натискът се увеличава, толкова по силна и организирана става съпротивата.

Първият ден след изборите е нормално да кипи от емоции и страсти. Слънцето е много активно, с аспектите, които прави към Юпитер (квадрат) и Плутон (секстил) ,а и тригонът му с Нептун е все още силен в първите дни на седмицата. Квадратът Слънце-Юпитер е аспект на разочарованието. Прекомерните очаквания нещо да се случи по начина, по който го искаме, нетърпението да се покажем, да изчакаме фактите и събитията, разгласяване на нещо, което много искаме да се случи, но то още не се е случило, а може и изобщо да не се случи, или да не е по начина който е удовлетворителен за нас и други подобни са проявленията му. В зоната на неподвижните знаци квадратите винаги изпълват етера с много емоции и върховен драматизъм. Кардиналният квадрат Луна-Венера в понеделник подсилва ефекта. Квадратът Слънце-Юпитер ще влияе през цялата седмица като става участник и в затъмнението, където Юпитер от 24 -я градус на Водолей е в тао квадартура с опозицията Слънце-Луна по 27-я градус на Телец-Скорпион.

Седмицата подчертано е под влияние на Скорпион. В този знак се движат сега Слънце, Меркурий и Марс, във вторник е секстила на Слънцето и Плутон, в сряда Марс от Скорпион е в опозиция с Уран, в петък е затъмнението е по оста Скорпион-Телец, в неделя Меркурий от Скорпион прави повтаря аспектите на Слънцето от началото на седмицата, квадрат с Юпитер и секстил с Плутон. Така родените под знака на Скорпион, с асцендент, МС в Скорпион или с повече планети в този знак ще бъдат въвлечени във водовъртежа на събитията, понякога и по принуда.

Секстилът Слънце-Плутон във вторник внася ум и целенасоченост, там където енергията е разпиляна. Това което се набележи като стратегия, може да се реализира до края на седмицата, когато Меркурий застава в точката на секстил с Плутон.

През тази седмица ще трябва да преминем през един от най-силните и значими аспекти на годината – опозицията Марс-Уран. В основата си тя не е рядко случващ се аспект. Преживяваме я веднъж на около две години, и откакто Уран е в Телец, това се случва, когато Марс е в Скорпион. За пръв път от около 80 години насам тази опозиция, Марс-Уран в Скорпион-Телец, се случи през 2019 година.

Тя беше точна на 24 ноември 2019 година. Месец и пет дни преди това, на 18 октомври 2019 година, се състоя небезисвестното учение 201“Тогава се провежда мащабна симулация известна с името “Event 201″, на която присъстват група от бизнесмени, представители на правителството, здравни експерти и учени от The Johns Hopkins Center for Health Security. Уникалната инициатива се провежда с подкрепата на Световната здравна организaция (СЗО) и организацията Bill and Melinda Gates Foundation. Събитието се провежда в Ню Йорк, където експертите се обединяват около идеята, че е въпрос на време ежегодните епидемични случаи да прераснат в световна зараза.“ По някаква „случайност“ месец след симулацията започнаха да идват първите съобщения за появата на страшен вирус. И така до днес, две години, през които планираното частично бе реализирано.

Астрологичната картина сега наподобява тази отпреди две години. По същия начин периметъра на активност се свива около една тема за месеци напред, информацията е оскъдна и противоречива, до март 2019, когато започнаха да налагат повсеместно затваряне и ограничения.

Опозицията Марс-Уран сега е в 12-я градус на Скорпион-Телец и включва нов участник, Сатурн от Водолей, и съвместна тао-квадратура. Навлизаме в следващ участък на пътя, в който ни вкараха, като Марс-Уран в опозиция е поредния, но значим пътен знак. Включването на Сатурн от Водолей има задържащ ефект и няма да позволи задълбочаването и узаконяването на разделението между хората до уродливите форми отпреди 80 години.

Опозицията преминава своя пик на влияние и се разпада след седмица. Остава квадратът Сатурн-Уран, чийто върхов момент е в края на годината, на 24 декември.

В петък, 19 ноември, е третото затъмнение за тази година. То е частично, лунно, в 27Телец. С него започва поредицата от затъмнения по неподвижната ос Телец-Скорпион, около която ще се въртят много от събитията около нас, особено след като лунните възли навлязат в тази ос на 18 януари 2022 година.

Юпитер съпътства затъмнението и поддържа напрегнатия аспект със Слънцето. Доколкото и двете космични тела имат отношение към истината, Слънцето я огрява при всяка възможност, така че тя, колкото и дълбоко да я скрият, да блесне и да се види от всички. Юпитер от своя страна е сторонник на свободата и откритото заявяване на истината, нещо повече, за разширяване на границите и разнообразието на нейното проявяване. В рамките на квадратурата тези разбирания ще се конкурират, кое да е по-силно заявено. В композицията включва глас и Венера, чиято роля е значима едно като правеща тригон с Уран в този ден, но и като стояща точно на асцендента в Козирог на картата на затъмнението. Затъмнението е по оста на принципите и морала, на притежанията инвестициите и капитализирането на връзките и взаимните обвързаности. Предстои дълбоко копаене, по Скорпион дълбоко и неотстъпчиво по Телец,в рамките на закона и със задна дата, от времето на новолунието в Телец на 11 май. Активността на Скорпиона показва,че механизмите, които движат процесите са добре замаскирани, скрити зад високи зидове, добри намерения и широки усмивки.

За разлика от предишните избори астрологичната картина през следващите две седмици подкрепя договарянето и формирането на правителство.

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Овен. Луната ви дава свобода на изразяване, привлича към вас симпатии. Планетният управител обаче е в скритата зона на слънчевия хороскоп в Скорпион, където към него са отправени много претенции от силните планети. Усещането за ограничаване ще се засили в дните на лунното затъмнение. В зоната на личните доходи, но също така и на принципите и личния морален кодекс, това затъмнение ви изправя срещу миналото, срещу казано и направено преди време. В края на седмицата получавате отговор на много въпроси и значителна подкрепа.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешно начало на седмицата с Луна в Овен. Тя ще потуши донякъде неудовлетвореността, с която насища пространството квадратът на Юпитер и Слънцето. Но планетният управител има и позитивни аспекти, особено силен е този с Плутон, който ще ви фокусира в неща от ежедневието, в близкия работен кръг,както и с необходимостта да се погрижите за здравето си. В семейната среда при някои има напрежение от трите планети, които участват в лунното затъмнение. Някои скрити обстоятелства могат да излязат на светло и да открият противоречия,там където не сте и предполагали.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва вълнуващо с Луна в Овен. Напрегнатият аспект на планетния управител със Слънцето ви въвлича в теми за справедливостта и злоупотребата с власт и влияние. Ще ви трябват много търпение и амбиция да стигнете до дъното на нещата. Някъде ще имате успех, другаде ще трябва да продължите и да не се отказвате. Лунното затъмнение в Телец ви помага да си изясните проблеми свързани с имущество, собствености, както и да намирате път за решаването им. Засилва се интересът ви към теми свързани със здравето, с нови лечебни техники, с методи за подобряване на имунитета.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на . С него започва серията затъмнения по вашата ос. През следващата година, с идването на СЛВ на ваша територия, ще има две- едно слънчево и едно . Предшествано от опозицията Марс-Уран, то подчертава ролята на партньорството във вашия живот. Отношенията с другите, сработването и разделите, печелене или губене на битки, ще бъдат фокуса, в който се съсредоточава енергията ви за дълъг период от време. Планетният управител владее картата на затъмнението, затова бъдете по венерински дипломатични и приветливи през втората половина на седмицата.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица налунно затъмнение в другия земен знак Телец. Силата на земната енергия е голяма с присъствието на Венера, Плутон и Уран в земните знаци, а техните аспекти ви правят активни участници в процесите, които се развиват около вас. Затъмнението и придружаващите го аспекти активират оста на знанието, на учене, преподаване, самообразоване, и всяка свързана с тях тема ще ви бъде присърце в следващите дни. Ще ви се налага да правите избори за вас и за близките си, да приемате или отхвърляте нечии предложения, да се противопоставяте и да противодействате там, където не сте съгласни.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на лунно затъмнение в другия земен знак Телец. Венера и Плутон от вашия знак са активно включени с аспекти и това ви прави иницативни и предприемчиви повече от всякога. Планетите от Скорпион, са активни участници и колкото и този знак да е прикрит и потаен вдигат голям шум когато са на ваша страна, и когато не ви подкрепят. Цялата емоция около затъмнението е силно изразена и заради близостта на Луната в Телец до СЛВ. В реалистичен план, далеч от шума, Плутон от вашия знак, ви дава цялата си подкрепа.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, началото на седмицата е противоречиво. Юпитер от другия въздушен знак Водолей е в квадрат със Слънцето и това внася дисбаланс в иначе хармоничната за вашия знак астрологична картина. Разминавате се с някои очаквания. Опозицията Марс-Уран по оста на здравето,насочва внимание и усилия в тази посока. Затъмнението е в предходния знак и в зоната на скритите сили, влияещи върху живота ни. Ще ви се наложи да разберете от първо лице проблемите надруги хора, да се срещнете с някои обстоятелства и да научи важни уроци. В края на седмицата Луната е във вашия знак, връщате си част от силата и самоувереността.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Овен. Активната комуникация с другите е важна и ще ви носи нови опитности. Някои волности, прекаляване, разпиляване, ще ви носят негативни оценки и дискомфорт в отношенията. Лунното затъмнение в петък, в Телец, полага началото на активност по оста доходи и притежания, лични активи и съвместни инвестиции, задължения, погасяване на кредити, спестявания и застраховки. Не всички усилия, които сте полагали, ще дават резултати. Налага се да имате повече търпение и толерантност.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Марс-Уран в опозиция застават в 12 -я градус на неподвижните знаци Скорпион -Телец. Родените със Слънце/асцендент в тази зона са под силното влияние на този аспект, в допълнение на това на Сатурн. Противоречията между професионалните ангажименти и семейните задължения могат да бъдат трудни за разрешаване, ако не сте готови на отстъпки, и поемане на повече лична отговорност. Преодолейте чувството за неудовлетвореност и се съсредоточете в добрите неща в живота си. Лунното затъмнение може да ви помогне да видите скритите възможности в това отношение.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои динамична в професионално отношение седмица. Личните отношения ще оказват голямо влияние върху нея. В зоната на любовта и страстта са три много активни планети, всяка от които ви поднася изненади, разочарования и емоционални предизвикателства. Лунното затъмнение в петък се случва в зоната на екипната работа и социалните ангажименти. Предхождащата го опозиция на Марс и Уран напряга отношенията с близък на сърцето ви човек. Лунното затъмнение разчопля рана отпреди половин година. Опитайте се да изчистите каквото можете, за да започне оздравяване.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои силна, но и много сложна седмица. Силата е на ваша страна, с включването на много астрологични фактори. Бъдете внимателни как я управлявате. Не позволявайте негативните емоции да вземат връх и да определят поведението ви. Лунното затъмнение в срещуположния знак поставя фокуса върху нуждите и потребностите на другите, на партньора, съдружника, колегата. Възможно е да се усетите притиснати от работодател, да се налага да правите нещо, което не желаете и което ви поставя в условия на отхвърленост и неангажираност. В рамките на година и повече ви предстоят още затъмнения по оста с вашия знак, но сега Марс е при вас и ви дава от силата си.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои активна седмица. Струпването на планети в другия воден знак Скорпион и техните значими аспекти правят дните изпълнени с емоции и напрегнато очакване. В понеделник квадратът на Слънцето с Юпитер носи известно разочарование, но силата на водната енергия е голяма и пластична, бързо се възстановява. Затъмнението в Телец осветява някои тъмни кътчета свързани с близки приятелства, учение, знания, компетентност, взаимоотношения с хора, с които сте със сходни интереси и ли живеете в близост. Възможно е с някого да се разделите.

Дати на някои астрологични събития

Слънце 90 Юпитер 15.11.2021/ 21:58

Марс 180 Уран 17.11.2021/ 19:23

На 19.11.2021/ 10:57/ Пълнолуние в 27°Телец и Частично Лунно затъмнение

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Овен и Близнаци, през втора и четвърт.

Луната е без курс на:

16.11.2021 17:51 – 17.11.2021 4:18

19.11.2021 10:57 – 19.11.2021 16:33

21.11.2021 17:52 – 22.11.2021 5:33

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

3 коментара so far »

  1. svetski каза,

    Писа на ноември 15, 2021 @ 18:06

    Здравейте Муси,

    Както винаги право в десятката – най-много ми хареса сравнението как Марс “гони стадото в кошарата”, можем ли да кажем, че Марс са войските/военните на държавите от Алианса, които действат задкулисно и извършват арести и в момента, и провеждат военни трибунали и в ГИТМО и в момента? Или по-скоро това е Плутон? Според мен сякаш повече е Марс, още повече че е на трона си..

    В потвърждение на “стадото, което бива прибрано в кошарата” е и последният доклад на Б. Ф., от който вече знаем, че “елитите” биват “набутвани” в бункерите си по света (например под Женевското езеро и други) и ще бъдат взривени:

    https://benjaminfulford.net/
    https://youtube.com/channel/UCnfx6M4GEp2EqnBhq8vV0lA

    “Хазарската мафия се крие в бункери при обявяването на война
    От Бенджамин Фулфорд Седмични видео репортажи 30 коментара
    Англосаксонската група “Пет очи” вече официално обяви война на хазарската мафия, известна още като нацисткия Четвърти райх.

    Ето декларацията за война, изпратена от кралица Елизабет II:

    “Многократно сме се свързвали с нас по целия свят във връзка с извънредните ситуации в областта на общественото здраве. Някои от контактите предполагат много тежки престъпления срещу човечеството, стигащи до геноцид.

    Когато бяхме разтревожени за първи път, започнахме да наблюдаваме от разстояние. Установихме, че всички контраразузнавателни данни са верни и че всъщност всички граждански правителства по света, съгласно военното право, са в държавна измяна.

    Не можем да отбягваме реалната и действена истина, че са се случвали и се случват масови убийства… Трябва по силата на военно и военно положение да издадем това изявление.”

    Що се отнася до слуховете, че Нейно величество вече не е сред нас, МИ6 съобщи следното: “Жива или мъртва, наследството продължава да живее. Достатъчно казано.”

    След обявяването на войната хазарският мафиотски елит се е оттеглил в бункери около Женевското езеро, Швейцария, и Пало Алто, Калифорния, според множество източници от разузнаването. Швейцарската група контролира фиатните пари, които се емитират от притежаваните от нея централни банки. Групата от Пало Алто използва контрола върху най-големите интернет компании, за да внуши на хората по света фалшива реалност. И двата центъра сега ще бъдат атакувани с разрушаващи бункерите ядрени оръжия, обещават източници от Пентагона.

    Междувременно КМ бяха разкрити от Мосад, че използват компютърни графики със зелен екран, за да изглеждат така, сякаш хора като папа Франциск, президентът “Ебати” Джо Байдън, китайският президент Си Дзинпин и предателят генерал Марк Мили все още са сред нас и все още управляват.

    Това видео по-долу, изпратено ни от Мосад, показва част от действителното изпълнение на зеления екран:

    Видео плейър

    00:00
    00:55

    КМ също така отчаяно търси актьори и дубльори, които да заместят техните обществени лидери, които са систематично убивани и арестувани в рамките на това обявяване на война на КМ.

    Тук например виждаме множество обяви за търсене на двойници на арестувания губернатор на Калифорния Гавин Нюсъм.

    Още фалшиви “лидери” можете да видите на линковете по-долу:

    https://www.rumormillnews.com/cgi-bin/forum.cgi?read=186736

    https://www.rumormillnews.com/cgi-bin/forum.cgi?read=186751

    КМ също така все още отчаяно се опитва да си създаде “карта за излизане от затвора”, като започне Трета световна война.

    Следната пропаганда илюстрира това:

    “Вицепрезидентът Камала Харис заяви, че “очите на света” са насочени към границата с Беларус и САЩ “разглеждат инструментите, с които разполагат”, след като денят на бързи събития доведе до опасения от избухване на война на източната граница на Европа.”

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-10195079/Russia-deploys-paratroopers-Belarus-border-region-amid-fears-conflict.html

    “Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви в сряда, че Съединените щати са “обезпокоени от съобщенията за необичайна руска военна активност” и от възможността Русия да се “опитва да повтори” инвазията си в Украйна през 2014 г.”

    https://edition.cnn.com/2021/11/10/politics/blinken-ukrainian-presser/index.html

    Руският президент Владимир Путин отговори с думите: “Искам всички да знаят: Ние нямаме абсолютно нищо общо с нищо от това”.

    https://www.rt.com/russia/540208-putin-belarus-poland-border/

    “Цялото това напрежение, което се наблюдава по отношение на Беларус и Украйна, е изцяло намеса на ЦРУ и пропаганда. Това е администрацията на Байдън, която провежда операция за пране на пари от Украйна. Тя отива чрез сина на Байдън за финансиране на кампанията за залавяне на Тръмп” – така МИ6 описва ситуацията.

    Наблюдаваме и шумотевица от страна на ЦРУ като следната:

    “Австралийският министър на отбраната Питър Дътън заяви в събота, че би било “немислимо” Австралия да не се присъедини към САЩ, ако те предприемат действия за защита на Тайван в случай на китайска инвазия.”

    Източници от азиатските тайни общества потвърждават, че опитите за провокиране на война с Китай чрез използване на Тайван нямат нищо общо нито с правителствата, нито с народа на Китай или Тайван. Това е по-скоро намеса на КМ, казват те.

    Във всеки случай сега, когато официално е обявена война, следните ученици на хончото на КМ Клаус Шваб Ротшилд са или ще бъдат отстранени: ..”

    А от по-долната статия разбираме, че К.Ш.Р. вече е арестуван (водачите в кошарата май започнаха да оредяват):

    https://www.conservativebeaver.com/2021/11/12/klaus-schwab-arrested-at-his-home-in-switzerland/

    Това част от истината ли е, която писахте, че излезе, когато и Уран “влезе в играта”? При това още не са се случили двете гранд-квадратури ..

  2. Р- Роси каза,

    Писа на ноември 19, 2021 @ 18:30

    Бих искала да поставя един акцент. Точно днес- 19.11., бе произведена новината за предначертани крайни рестрикции в Австрия, знаково посещение на еврокомисар с цел формиране на нови способи за принуда в България, нови ограничения с безумен характер в Германия… Макар и да не е сега момента, бихте ли ни споделили, какво ще е най- общо влиянието на затъмнението към тези процеси, наистина най- общо. В началото на предната седмица за първи път установих отчаяние в хората масово от началото на пандемията, масово, дълбоко и убийствено. Това ме провокира да помоля за частица от вашите усещания и обективни разсъждения.

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 20, 2021 @ 0:06

    Р- Роси,
    най-отчавайщо изглежда положението от социалните мрежи и телевизора. Извън тях животът си тече. Който е решил да следва течението, няма проблеми засега, те ще се появят по-късно. Който е решил да върви срещу течението, трябва да е готов да се справи с трудностите. Те сега са големи, ще стават още по-големи, но така човек заяква. Няма начин да няма начин! Това е железен принцип. Винаги има решение, винаги има избор. Затова сме се преродили по това време, за да преминем през тези трудности. И ще преминем. Затъмнението сега е рефлекс от новолунието на 11 май 2021 година. Спомнете си какво се случи тогава. Сега между двете затъмнения ще се случат някои неща, които ще ни покажат не накъде ще вървим, защото това е ясно, а как ще вървим.Затъмненията са като светкавици, проблясват и осветяват тъмнината. Който види, види. Това, което се случва в Австрия е очаквано, натам се вървеше в тази страна с 68% ваксинирани, 10% с бустерна доза.Както Марс подкара планетите в кошарата да ги затвори за зимата, така и канцлера им си мисли, че със затваряне ще намали скокообразното нарастване на нови случаи. Въпросът е дали и другите страни в подобно положение,ще я последват в безумните и мерки спрямо собствените граждани. Това е акт на безсилие. Защото всичко, което правят, не работи. Мерките им не работят, ваксините им са неефективни, губят доверието на все повече хора. И тези креатури, които си мислят,че ни управляват, ще паднат като гнили круши.Не се фокусирайте върху негативното, има позитивни процеси, които се развиват и имат нужда от внимание и подкрепа.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии