Седмичен хороскоп 15-21 октомври 2012 г.

Новолуние в понеделник

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Продължава хармоничната тенденция от предходната седмица. Началото поставя Новолунието в понеделник в 22-я градус на Везни, което се случва на фона на точния тригон мужду Марс и Уран в огнените Стрелец и Овен, съвпада на Венера и Прозерпина в Дева, и секстила на Меркурий към тях. Това взаимно разположение на планетите предопределя една много въодушевена и динамична седмица. Хармоничните аспекти спомагат за добронамерено и ползотворно общуване между хората, между човек и институции, и между правителствата на отделни страни.

Новата Луна във Везни подкрепя начинанията, и особено в голяма степен, усилията за балансиране на противоположните възгледи, за доближаване на позициите по спорни въпроси и стигане до взаимоизгодни решения. Много активна е ролята на Венера през тази седмица, можем да видим различни страни на нейното проявление, както добронамереност, дипломатичност и стремеж към споразумяване, така също –  заплитане в интрижки, разпространение на клюки, разпиляване на средства, материални ресурси или злоупотреба с доверие.

Тригонът на Марс и Уран в огнената стихия, както и този на Сатурн и Нептун във водната, в следващите дни, ще обединяват разум и интуиция, прагматизъм и алтруизъм, мъдрост и въодушевление в едно.

Успешна седмица и нека Новата Луна ви подкрепя в начинанията!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои натоварена с ангажименти седмица. Новолунието в понеделник се случва в противоположния ви знак Везни. Това по особен начин прехвърля фокуса на вниманието ви върху интимния партньор или партньорите в служебен план. При всички случаи ще се наложи да се съобразявате с мнението, вижданията, преценките и изискванията на другите. Моментът е добър да поставите личните си отношения на нова основа, да проведете смислени разговори, да търсите общи решения на проблемите и да начертаете общи планове за бъдещето. Бъдете активни и в търсене на нова работа, подписване на нов трудов договор, в поемането на дългосрочен работен ангажимент. Марс, управителят на знака, се движи бързо през сродния ви по стихия знак Стрелец, и в началото на седмицата застава в точен тригон с Уран който се намира във вашия знак. По този начин настоящият период е много подходящ за експедитивни и навременни действия в посока на избрана от вас цел. Ще имате подкрепата да намерите най-прекия и ефективен начин за справяне с дадена ситуация. Средства за финансиране на ваш проект ще намерите във вторник и сряда. В четвъртък бъдете делови и спазвайте стриктно графика си. В петък бъдете пестеливи на обещания и в разходите си.

На родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои много активна седмица. Новолунието във Везни ви поставя пред необходимостта да бъдете в центъра на информационния поток. Вашите знания по даден въпрос са спешно необходими някому. Можете да бъдете консултант, експерт в дадена област или просто приятел-съветник, който идва на помощ в подходящия момент. Времето няма да ви стига, затова планирайте добре ангажиментите си и следвайте стриктно графика си. За да вървите напред, ще трябва да се откажете от някои ваши стари схващания, към които сте се придържали досега. Новата Луна ви дава нова посока и по-ясна перспектива. Моментът е добър за започване на обучение- в школа, в курс, в колеж или във висше училище. Някои от родените в първата декада на знака имат шанс да представят своя уникална идея, и тя да намери добър прием у подходящите хора. Благоприятни дни през тази седмица-четвъртък, петък и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, планетите обещават подкрепа и през тази седмица. Марс, който напредва с голяма скорост през вашия знак ви дава онази енергия и самоувереност, от които имате нужда, за да преследвате смело целите си. А също така и да си поставяте нови и нови, намирайки най-краткия път и най-рационалното решение във всяка ситуация. Не подценявайте ролята и на другите за успехите си, както и не позволявайте да бъдете използвани и някои да се хвалят с вашите постижения. Вашата съпричастност и подкрепа на обща кауза ще бъде много ценна в следващите дни. Знанието на специфични правила и закони,ще ви направи експерт в очите на другите. Някой приятел ще има спешна нужда от вашата помощ. Благоприятни дни през тази седмица-понеделник, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на новите възможности. Новолунието в понеделник и нарастващата Луна в следващите дни вероятно ще ви отворят очите за някои промени,които можете да направите в работната си среда. За да приведете в изпълнение мерките за повишаване на ефективността -вашата и на хората, които работят за вас, ще трябва да бъдете по-критични и взискателни, да направите съответните проучвания, и да намерите подходящите стимули. По различен начин е необходимо да подходите и към здравето си. Профилактиката, редуването на работа и почивка, както и здравословното хранене, са част от начините да се чувствате балансирани и работоспособни. Вторник е подходящ ден за сериозни делови разговори, за търсене на съвет от стар приятел или консултация със специалист. В средата на седмицата е възможно да имате повече разходи покрай някои належащи нужди на дете. Почивните дни обещават хармония и радост от общуването с близки хора.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои интересна седмица. Срещата на светилата в съседния ви знак Везни, активира сетивната страна на личността ви. Ще бъдете по-чувствителни към това,което се случва около вас и към отношението на околните, особено на най-близките. Усещането за единство, за подкрепа, за взаимно разбиране и за общност на интересите, може да влее свежа струя в отношенията ви с интимния партньор. Финансовата страна на живота по принцип и в частност свързана с ваши близки планове, ще бъде във фокуса на вниманието ви в следващите дни. Предстои ви период на стриктни финансови разчети, на пестеливо най-рационално разходване на ресурсите. Постарайте се да имате достоверна информация, въз основа на която да строите финансовите си планове, и ще постигнете желания резултат. Благоприятни дни-понеделник, вторник, сряда и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои забележителна седмица. Новолунието в зоната на професионалната изява е особен момент в кариерното ви развитие. Възможностите за успешна изява, за печелене на обществено внимание и признание са големи в следващите дни, но също така и в близките месеци. Можете да спечелите доверие и подкрепа с нещо, върху което работите от много време- идея, проект, изделие, дреха, книга или песен,всичко в което са вложени човешка мисъл и труд. Ще трябва да се справите с някои юридически въпроси и законови изисквания. Подсигурете си добре тила, защото имате и скрита опозиция. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои успешна седмица. Тя ще мине под знака на Новолунието в понеделник. Съвпадът на Слънцето и Луната в сродния ви по стихия знак Везни, е отправна точка за някои ваши начинания, които ще се радват на подкрепа от най-близките ви. Ще постигнете повече от планираното дори, ако успявате да съгласувате намерения и действия с партньора си. Убедителните аргументи и готовността за поемане на полагащата се част от задълженията ще ви направят съюзници с обща цел. В четвъртък и петък ще се изправите пред сериозна конкуренция, като освен личните ви качества, и някои ваши отстъпки, ще ви е необходима подкрепата на специалист или експерт, за да спечелите състезанието. В събота и неделя намерете начин да се разтоварите пълноценно, защото ви предстои активна работна седмица.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои още една забележителна седмица. Новолунието в понеделник е в 22-я градус на Везни и може да стане силен стартов момент за промени в някои страни от живота ви. На първо място това е промяна в начина, по който ви възприемат околните. Променете нещо във външния си вид, прическата, дрехите, някои от маниерите, но така че да изглеждате по-привлекателни, по-умни, по-надеждни. На второ място, но не по важност, направете промяна в целите си, задайте си нови, или преформулирайте старите според новите условия. Всяка промяна, към която пристъпите, надеждно информирани, с вдъхновение и настойчивост, ще ви донесе много скоро положителни резултати. Благоприятни дни-вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, вдъхновението ще бъде надежден спътник и през тази седмица. То ще привлече във вашето русло нови енергии, нови идеи и съответно нови върхове за покоряване. Новолунието в сродния по стихия знак Везни дава старт на планове свързани с чужбина- пътешествия, командировки, обучение или обмяна на опит. Някои ще постигнат изгоден договор за популяризиране на свой творчески проект- издаване на книга, песен, филм, участие в изложба или модно ревю,организиране на курс за обучение, семинар, конференция, конгрес. Рутината и еднообразието в ежедневието ще ви потискат все повече, ако не се настроите на вълната на промяната. Всичко, което правите, за да разширите кръгозора си и да си дадете нови перспективи, ще ви носи удовлетворение в следващите месеци. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои поредното новолуние. Срещата на управителката на знака-Луната и Слънцето,сега ще бъде в последната декада на Везни. Новата Луна ще постави в центъра на вниманието ви всичко онова, което ви кара да се чувствате сигурни. Отношенията с родителите, с най-близките, с хора, на които държите,ще ви ангажират в следващите дни. Някои обстоятелства ще изискват от вас по-сериозен анализ, и вникване в подробностите, а други ще ви въвлекат в дейности на чисто физическо, битово ниво. Моментът е добър за планиране, за реконструкция и реорганизиране, за преподреждане и преформатиране. Всяка промяна на външно ниво, която води до баланс и хармония на вътрешно ниво, е в резонанс с настоящата астрологична обстановка. Бъдете активни, ако имате нужда, търсете съвет и подкрепа от специалисти или по-знаещи от вас. Благоприятни дни-вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстоящата седмица е забележителна с новолунието в предходния знак Везни. Срещата на светилата в този период на годината ви настройва в голяма степен носталгично, и може да изпитвате потребност да се откъснете от активни комуникации в следващите дни. Някои ще могат да си го позволят, а други не. При всички случаи обаче, колкото повече се доближавате до края на тази лична година, ще ви е необходим един възможно по-обективен поглед към предстоящите дела. Наречете го ревизия, преразглеждане, „презареждане на батериите“ или по друг удобен начин, но значението е едно и също- „затишие пред буря“. Потърсете и страничен поглед, съвет, консултация, с някой,на когото имате доверие. Личната ви активност е от важно значение за придвижване на делата ви напред във вторник и сряда, а четвъртък е ден на рационалните решения, които могат да ви донесат добри доходи.


На родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои мистична седмица. Новолунието в понеделник може да извади на показ някои скрити страни на вашата личност, способности, които не сте и подозирали, че притежавате. Вашата интуиция и разум ще обединят усилия, за да ви изведат на по-високо ниво на осъзнаване. Можете, при съответната нагласа, да се докоснете до много дълбоко и общочовешки значимо познание. На материално ниво астрологичната обстановка подкрепя разумното отношение към спестяванията, но също така влагането им в нещо перспективно и доходно. В петък някой откровено може да се опита да ви използва, стига да му го позволите. Благоприятни дни през тази седмица-понеделник, вторник и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Новолуние в понеделник. Съвпадът на Слънцето и Луната ще бъде на 15.10.2012 г.,в 15:03 ч.

Тригон на Марс и Уран на 15.10.2012

Секстил между Меркурий и Венерав съвпад с Прозерпина на 16.10.2012г

Квадрат на Венера и Юпитер на 17.10.2012 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Везни и Козирог, през първа четвърт.

Луната е без курс на:

15.10.2012 г., в 15:03 ч.- 16.10.2012 г., в 3:06 ч.

17.10.2012 г., в 5:23 ч. – 18.10.2012 г., в 3:26 ч.

19.10.2012 г., в 23:26 ч.- 20.10.2012 г., в 4:41 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии