Седмичен хороскоп 15-21 октомври 2018

Nesrb18Съвпад на Меркурий и Венера

Квадрат на Меркурий и Марс

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в меркурианска седмица. Меркурий е главно действащо лице в астрологичния спектакъл с аспектите, които прави с останалите планети. И тъй като е във водния Скорпион, в знак, където отрицателните му черти са по-силно проявени за сметка на положителните, то на небосклона често в следващите дни ще има светкавици, последвани от гръмотевици. Дори буквално, защото Меркурий влияе много силно върху метеорологичната обстановка.

На планетата на комуникациите предстои да се срещне в понеделник, на границата с вторник. Така началото на седмицата е белязано от съвпада Меркурий-Венера в 8-я градус на Скорпион. Този дружелюбен аспект изисква фина настройка на речта и изказа като цяло. По-премерени в думите и действията, по-дипломатични да бъдем, ако искаме да постигнем каквото и да било в общуването с околните. Съвпадът Меркурий-Венера развързва езика, а в Скорпион го прави остър,заядлив и манипулативен. В публичното пространство ще бъдем свидетели на словесни престрелки и размятане на „кирливи ризи“.

До петък може „играта да загрубее“. Тогава Меркурий застава в квадрат към Марс, в неподвижните знаци Скорпион-Водолей и „циреят да се спука“. Толкова са много, че едва ли всички ще успеят да се спукат. Но все отнякъде се започва.

Обнадеждаващо в петък са два аспекта. Слънцето и Луната са в тригон и Меркурий е застанал хармонично към Нептун. В някои случаи разковничето е в разбирането и в прошката. В други – в замазването на проблемите и отлагането им за по-нататък.

В края на седмицата започва да се усеща по-забележимо влиянието на предстоящата опозиция на Слънцето и Уран. Всяка година Слънцето застава срещу Уран. От месец май 2010 -та всяка година това се случваше докато Слънцето се движеше през Везни. За първа година опозицията Слънце-Уран е в неподвижния кръст, в знаците Скорпион-Телец и времето, през което е силна, може да стане отдушник на силни страсти. Другата особеност за тази година е, че тази опозиция се развива по пълнолуние. Точният аспект е в деня на пълнолунието – 24 октомври. И третият астрологичен фактор, подсилващ ефекта на опозицията Слънце-Уран, е квадратът към лунните възли, в същия ден -сряда. Очаква се ураган, къде и как ще се разрази, ще видим, или ще участваме в него. Но това е през следващата седмица.

Да завършим оптимистично. В края на седмицата има и хармонични влияния. Честно. Луната се движи през Риби и прави съвпад с Нептун, заставайки в тригон към Меркурий и Венера. Търсете доброто в себе си и в хората около вас! Има го в изобилие. Просто трябва да му дадем шанс да се прояви.

Добро настроение и усмихнато октомврийско слънце!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои ангажирана седмица. Имате важни срещи и големи очаквания, които за повечето от групата ще се увенчаят с успех. Бъдете готови за диалог, за разбиране и приемане на това какво се изисква от вас. Във вторник някои ще получат предложения, на които ще трябва бързо да отговорят с „да“ или с „не“. В тази меркурианска седмица нямате време за дълго обмисляне. Планетата на комуникациите се движи бързо и иска също толкова бързо да се мисли и да се взимат решения. За някои дългосрочни планове обаче е добре да отделите повече време. Особено ако се нуждаете от по-сериозна финансова подкрепа. Отношенията с приятел/и могат да зациклят, затова не разчитайте на голи обещания. Почивните дни предлагат спокойствие и разбиране от страна на близките.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои комуникативна седмица. Съвпадът на Венера и Меркурий активира най-близката среда. Там се случва всичко, което е важно за вас и което изисква много внимание и грижи. За някои ще бъде здравето на близък човек, за други започнат ремонт в дома, за трети наследствени дела за придобиване на собственост. Във вторник ще ви се наложи да взимате важни решения, които да приведете в изпълнение в сряда или в четвъртък. За края на седмицата се постарайте да намерите най-удачното място и форма, за пълноценна почивка. Имате нужда от нея преди предстоящото забележително пълнолуние в неподвижните знаци.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, началото на седмицата е спокойно. Или такова би трябвало да бъде, ако не се включвате в спорове, интриги и клюки породени от съвпада на Меркурий с ретроградната Венера. Той изважда на повърхността някои противоречия с околните, в повечето случаи, със стара дата, назад във времето, които ви се иска да изгладите. Освободете се от негодуванието, приемете че всичко, което ви се е случило е вид урок. Станало е това, което е трябвало да стане. Гледайте напред и се доверете на божествения план за вас. Понеделник е добър за решаване на финансови въпроси, но вторник и сряда са рискови. В петък стягайте раницата и тръгвайте нанякъде. Почивните дни прекарайте в домашна среда, сред обичащи ви хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои романтична седмица. В понеделник Меркурий се среща с планетата на любовта, която неслучайно е управител на вашия страстен знак. Съвпадът им дава тон на цялата седмица,в която ви предстоят много срещи, разговори, споделяния, планове за близкото бъдеще. Непостоянният Меркурий обаче бърза след раздялата с Венера към следващите предизвикателни аспекти, както и да разнесе научените клюки. Във вторник някои ще получат интересни предложения за пътуване или почивки за края на тази седмица, или пък за друга. Не пропускайте възможност да излезете сред природата, там най-лесно се разтоварвате и събирате нови сили. Сряда и четвъртък са дни заредени с много напрежение и конфликтност. По възможност отлагайте за петък и събота, когато ще намирате повече разбиране и условия за договаряне.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в другия земен знак Козирог. В понеделник ще сте много приказливи и споделящи. Планетният управител е в съвпад с Венера и това дава тон на седмица с много срещи и разговори. Поради други включващи се аспекти ще ви бъде трудно да поддържате добър тон и вежливи обноски навсякъде, и при всеки контакт. В средата на седмицата дори е възможно да попаднете в сериозен служебен конфликт. Погрижете се за документация, която е ваша отговорност, или имате косвено отношение към нея. Също така за автомобила си, да е в изправност, и с изрядни документи. Краят на седмицата може да ви доведе до прозрение за някои обстоятелства във връзката ви, които имат нужда от изясняване.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в Козирог. И не само това ами със съвпада и с управителя на знака. Така началото на седмицата е много сериозно. Ще ви интересуват важни въпроси, ще взимате важни решения, ще поемате отговорност и нови задачи за решаване. Ще си тежите като камък на точното място, с авторитет и достойнство. Не пропускайте този момент. Има разсейващи фактори като съвпада на Меркурий и Венера, които планети заедно са в състояние да разводнят, и провалят дори, всяка сериозна среща, разговор, начинание. Стари приятели ще ви потърсят, или ще напомнят за себе си по някакъв начин. Активността ви в социалните мрежи ще се увеличи, или разшири и задълбочи. Сряда и четвъртък не са добри дни за решаване на финансови въпроси, отложете за петък. В почивните дни не се заседявайте, движете се, сред природата е най-добре.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои меркурианска седмица. Ще плувате в свои води, но в зоната на Скорпион ви очакват и много изненади. Срещата на вашия планетен управител с Венера е чудесен повод да разгърнете словесните си умения, да говорите много, и да разчитате на околните да ви вярват. Но Венера е ретроградна, затова и темите ще бъдат стари, обсъждани и преди, като сега ще се опитвате да ги разглеждате от друг ъгъл. Стремете се да постигате съгласие, и съгласуваност с важни за вас хора, защото е голяма вероятността от разминаване между очаквания и резултати. Ще ви се наложи да промените някои неща от ежедневието – график, маршрут, стереотипни, но неефективни дейности. Задълбочете се в неща, които са важни към този момент, и подминавайте маловажните. Почивните дни са за други през тази седмица, защото вас ви очаква работа и ангажименти, които касаят дейността ви.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, петък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои семейно ангажирана седмица. До сряда сутринта Луната се движи през Козирог като преминава през позициите на Сатурн и Плутон движещи се в зоната на дома и отношенията с най-близките. Това се случва за два до три дни всеки месец. Но сега има катализиращи обстоятелства като квадратът на Слънцето към нея от вашия знак. По този начин, още в понеделник е важно да обсъдите с близките си въпроси, които засягат бита, или отношенията ви. Да изясните позициите си, и да си планирате дейностите, които ще вършите заедно, при справедливо разпределени задължения и отговорности. Като кардинален знак, на вас се пада честта да заемете лидерската позиция, да наставлявате и направлявате. Финансовите въпроси ще бъдат много болна тема и могат да предизвикат сериозни конфликти. Петък е добър ден за договаряне и обединяване на усилия, и ресурси.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои напрегната седмица. В неподвижния кръст се случват няколко важни аспекта, които пораждат противоречия, конкуренция, „удари под кръста“, само и само някой да се изкачи на върха и да се чувства победител. Такава е картината през седмицата, в която ще трябва да се впишете. Меркурий и Венера, заедно повече, отколкото поотделно, ще разбунят водата на професионалното море като ще ви накарат да станете по-амбициозни и предприемчиви. Бъдете решителни в средата на седмицата, подгответе се за предстоящото пълнолуние в другия неподвижен знак – Телец. На прага сте да вземете важно решение, от което връщане назад няма. Вслушайте се във вътрешния глас, в собствената си преценка и усещане как да постъпите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък, събота и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои романтична седмица. Съвпадът на планетата на любовта и планетата на комуникациите е в зоната от слънчевия на силните емоции, романтичните преживявания, любовните признания и … много други хубави работи. Някои ще се впечатляват от красиви думи, други от красиви вещи, от лъскаво и осветено от прожекторите на главната сцена. Ще изобилства от любовни срещи, някои със стари гаджета (не по възраст). Бивши шефове също могат да ви обърнат внимание и да ви направят интересни предложения за смяна на работата, или промени в позицията. Наближава пълнолуние, което може да доведе до значими промени в живота ви.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Венера и Меркурий се срещат във вашия знак. Макар и ретроградна, планетата на любовта зарежда с много емоции ежедневието, а планетата на мисленето и комуникациите, ви кара да търсите и намирате рационални решения по важни за вас въпроси. Така с подкрепата на двете планети си осигурявате сила, с която да се справите с всичко, и с всеки. На гости са ви три планети- Венера, Меркурий, Юпитер, а предстои да ви навести и Слънцето от следващия понеделник. Някои стари идеи, неща които сте загърбили, могат да дадат признаци на живот през тази седмица, изисквайки обновяване и нови решения. Предстои пълнолуние в срещуположния знак, време за реализация на планираното.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на приятелите. Съвпадът Меркурий -Венера ще ви подтиква към много срещи и разговори, с приятели, познати, и „случайно преминаващи граждани“. Всичко, което сте задържали като мнение, преценка, становище, ще иска да бъде изразено. Ако успеете да изместите фокуса, за да имате по-обективна преценка, ще бъдете много по-убедителни. Но бъдете внимателни в изказа, с такт и дипломация, ще постигнете повече. Особено нужни ще са ви те в сряда и четвъртък, когато конфликтите възникват като от нищото. Периодът е чудесен, в края на седмицата, да загърбите всичко и да избягате с любим човек надалеч от суетата и тревогите.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Съвпад на Меркурий и Венера на15.10.2018 /23:20

Квадрат на Слънце и Луна на16.10.2018 /21:02

Тригон на Меркурий и Нептун, на Слънце и Луна на 19.10.2018

Квадрат на Меркурий и Марс на 19.10.2018/ 20:23

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Козирог и Риби, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

17.10.2018 / 0:49 – 17.10.2018 /10:36

19.10.2018/ 15:27 – 19.10.2018 /23:20

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2. Посочен Автор: Муси Дачева.
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

1 коментар so far »

  1. Никол каза,

    Писа на октомври 24, 2018 @ 18:00

    Очакваме с нетърпение седмичните ви хороскопи, защото са много точни

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии