Седмичен хороскоп 15-21 септември 2014 година

Марс в Стрелец

Меркурий в съвпад със СЛВ

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни една относително хармонична астрологична седмица, без значими напрегнати аспекти между планетите. Луната в Близнаци в понеделник и вторник ще внася лекота в общуването, кръжейки около теми, даващи възможност за много говорене, обсъждане, смяна на мнения и становища, разминаване между обещания и изпълнение, несбъднати очаквания и отправяне към нови такива.

По-емоционален става астрологичният фон в сряда и четвъртък, когато Луната се придвижва през Рак, включвайки се в двоен квадрат с Марс, Уран и лунните възли. Към него се добавя опозицията на Венера и Хирон в женските знаци Дева-Риби, която ще ангажира общественото внимание с нечии лични преживявания, със случки и събития с драматичен характер.

В петък и събота Луната се движи през Лъв, и в зоната на Юпитер, който отива към тригон с Уран. За мнозина тази конфигурация обещава намиране на решение на важен социален проблем, излизане от „точката на замръзване“ и раздвижване, което се подкрепя и от Марс, движещ се през другия огнен знак – Стрелец. През тази седмица Марс ще се придвижи до 3-я градус на Стрелец, като по този начин ще повлияе подкрепящо тези с активност в началото на огнените знаци – Стрелец, Овен и Лъв. Някои притеснения може да донесе на родените в началото на подвижните знаци – Дева, Риби и Близнаци.

Марс преминава през Стрелец веднъж на близо две години, като за последно е бил в този знак между 7 октомври и 17 ноември 2012 година,когато Юпитер се е движел през противоположната зона на зодиака – в Близнаци.

Сегашното преминаване на войнствената планета през Стрелец се съчетава с Юпитер преминаващ през Лъв, на фона на Уран, който за дълго се задържа в другия огнен знак – Овен. Тази динамична триада ще оформи устойчива астрологична конфигурация – Голям огнен тригон в периода 25 септември -9 октомври, между новолунието във Везни и пълнолунието в Овен,съчетано с пълно лунно затъмнение. Обединената енергия на трите огнени знака Овен-Лъв-Стрелец е идеалистична, позитивна и съзидателна, но също така еуфорична и разпиляваща се като изригнал гейзер. Ако може да бъде канализирана в определена посока, би донесла Добро за много хора.

Повече Слънце и усмивки през тази дъждовна седмица! :)

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, астрологичната картина през тази седмица предлага някои предизвикателства. В повечето случаи те са насочени към организаторските ви способности и умението да се справяте в трудни ситуации. Както знаете от предишния седмичен хороскоп, Марс – вашият планетен управител, смени знака си и премина на територията на сродния ви огнен Стрелец. Тук той ще се задържи до 26 октомври, като в даден момент ще застане в тригон към рожденото Слънце на всеки от тази група. През настоящата седмица това ще се случи на родените в първите три градуса на знака Овен, през месец март. Хармоничният аспект ще окаже забележимо влияние върху всичко,в което влагате лична амбиция и много физическа енергия. Подкрепата на Марс ще ви прави по-настоятелни и неотстъпчиви дори по важни за вас въпроси, особено при конфликт с хора с различна ценностна система, вяра, мироглед,или такива живеещи надалеч. Особеното сега и през следващата седмица е,че Марс прави квадрат с транзитния и ретрограден Нептун, което може да се окаже пречка при постигане на съгласие, ако в някоя от страните има съмнения за некоректност. Бъдете внимателни ако трябва да поемете по-сериозен финансов ангажимент. Неблагоприятен в това отношение е вторник, а най-добър ден за делова работа е петък. Има достатъчно предпоставки за добро сътрудничество стига да проявите повече изобретателност, гъвкавост и в минимална степен отстъпчивост. Ако имате да уреждате юридически дела с участие на адвокат или нотариус, не го отлагайте, а го придвижете през тази седмица.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък ,петък и събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, астрологичната картина предполага активност както на физическо, така и на ментално ниво. Имате много неща да обмислите, преди да пристъпите към действие. Марс,който в събота влезе в сродния ви огнен знак Стрелец, ще бъде катализатор на амбициите, подкрепящ в същото време със силна воля и упорство начинанията поне до 26 октомври. Особено в дните, когато прави тригон с рожденото Слънце (асцендент),когато е пика на неговото позитивно влияние. Единствено прекалената самонадеяност и недоглеждане на някои важни подробности, може „да обърне колата“. Доброто влияние на Марс през тази седмица се простира най-вече върху тези от първите градуси на знака, родени през юли. В понеделник и вторник отделете повече време на светските си ангажименти, на приятели – реални и виртуални, на техниката, която ви свързва с тях. В сряда и четвъртък имайте готовност да научите някои тайни, които касаят близък на сърцето ви човек, и които биха ви накарали да реагирате по-остро и емоционално. В петък и събота Луната се движи през вашия знак и ще подхрани егото ви по един или друг начин, поставяйки ви в позицията на изправната страна.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамична седмица. Водещото влияние е това на Марс,който навлезе във вашия знак в събота. Марс преминава в Стрелец веднъж на близо две години,за последно ви е бил на гости през октомври-ноември 2012 година. Позитивното влияние на Марс във вашия знак е в подкрепата, която ви дава да отстоявате себе си. Вашата воля, амбиции, стремежи, стават по-определени и усилията, вложени в постигане на целите, са много по-големи, но отдавани с повече желание и хъс. Под влияние на Марс, сега и в следващите седмици, вероятно ще добиете смелост да направите нещо, което се каните отдавна, но за което не ви е стигал куражът. Прекомерното отпускане юздите на марсовата енергия, може да ви направи твърде самонадеяни и егоцентрични, да ви вкара в конфликтни ситуации, в процес на доказване на собствената правота без оглед на истината и справедливостта. В понеделник и вторник Луната се движи през Близнаци, противоположната зона на зодиака. Това ви поставя в особени отношения с някои хора. Стремете се да има хармония в това, което получавате и това което давате на другите, било то като внимание, отношение, услуга или стока, но така ,че и двете страни са доволни. Втората половина на седмицата може да бъде много продуктивна, а в събота някои ги очакват похвали и подаръци.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък , петък и събота.

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 17 лв.

+ доставната такса до адрес или удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, астрологичната картина през тази седмица поставя акцент върху паричните дела. Личният бюджет,както и общите пари, семейни или фирмени, ще бъдат често дискутирани в следващите дни. Марс, който навлезе в зоната на инвестициите и фирмената финансова активност, ще в прави по-настъпателни и претенциозни в това отношение. Пречките за ползване на спестявания, или на средства,вещи, върху които имате права, ще ви карат да преминете границата на доброто възпитание, ако не срещате отзивчивост и готовност за сътрудничество. Налагането на ограничения отвън ще ви създаде известен душевен дискомфорт, но също така ще ви подтикне да мислите стратегически и да набележите варианти за справяне със ситуацията. В сряда и четвъртък търсете подкрепата на приятели, близки или съседи, за да може в петък да се зарадвате на придобивка или на добре свършена работа свързана с дома. В почивните дни бъдете със семейството си, сред най-близките или поне с хора, които харесвате.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник,сряда и петък.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои активна седмица. В понеделник и вторник Луната е в зоната на социалната реализация и това ви прави много чувствителни към оценката на тези, които са над вас в служебната йерархия. Едва ли те ще бъдат по-критични от вас самите, но може да има упражняване на известен натиск за насочването ви в определена посока на мисли и постъпки. Слънцето е във вашия знак, Венера също, а и планетният управител – Меркурий отива към съвпад със северния лунен възел – астрологични подкрепи за привеждане в изпълнение на ваши собствени намерения, по начина по-който искате. Марс, който е вече в огнения Стрелец, ще ви кара да влагате много енергия по неща, касаещи дома. Втората половина на септември и октомври са подходящи за ремонтни работи, за преустройство и ново строителство, за подобряване на сигурността на собствения дом, като конструкция и защитни системи. Не всичко ще върви гладко, възможни са повече от обикновено спорове и противопоставяне от страна на някой член на семейството. Венера от вашия знак ще ви помага да намирате подкрепа в партньора си, а също така допълване с добри идеи и енергия за тяхното реализиране. Родените в първите градуси на знака, тези от месец август, трябва да бъдат внимателни при работа с остри, режещи инструменти и огън, тъй като има вероятност за битови инциденти.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник,сряда и петък.

Родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, ще се радват на още една успешна седмица. Слънцето продължава своя ход през хармоничния ви знак Дева, в юпитеровия период на личната ви година – време за работа и резултати, за събиране на реколтата. В началото на седмицата някои ваши специфични умения ще се окажат много необходими някому. Любопитството, което предизвиква Луната в Близнаци, ще ви кара да се интересувате от „кухнята на нещата“ в дадена област, да навлезете по-дълбоко в определен вид знание. В сряда и в четвъртък ще трябва да отговаряте на „зов за помощ“, на претенциите на партньор или колега, прибягвайки до някой стар похват за измъкване, или за бързо решаване на проблема. Марс,който навлезе в предходния ви знак – Стрелец, за близо шест седмици ще ви бъде „в гръб“ подтиквайки от една страна вашите способности за самоанализ и вникване в проблемите по един много личен начин. Другото влияние на Марс е свързано с несъзнателните реакции на неща случили се в миналото, но излезли на дневен ред сега. Съществува риск при неумело канализиране на марсовата енергия, да задействате скрити сили,работещи срещу вас.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, динамиката от предходната седмица се пренася и в тази. В понеделник Луната е във вашия знак и ви поставя начело, пред критичния поглед на много хора, на техните оценки и одумки, разбира се. За това в голяма степен помага и Марс, който от събота застана в срещуположната на Слънцето (асцендента) зона от зодиака, тази на Стрелец. Така почти до края на октомври Марс ще ви провокира по много начини, най-вече посредством тези,с които имате близки взаимоотношения, или пресичане на интереси, било то от личен или от служебен характер. Активира се конкуренцията. Много от това, което искате да направите,ще се нуждае от значително повече енергия и настойчивост. През тази и в следващите седмици този/тази/ тези, с които си партнирате, ще имат повече претенции от очакваното, или ще изразяват открито недоволство от някои ваши постъпки, или думи. В сряда е подходящият момент да въведете ред, и да поправите голяма част от недоразуменията. Направете първата крачка с предложение, на което не може да бъде отказано, или дайте подарък, имам предвид на близък човек. А в служебен план искреното извинение върши чудесна работа

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои въодушевена седмица. Луната в Близнаци в понеделник и вторник ви подтиква към нови идеи и активно планиране на важни стъпки, съответни на големите ви амбиции. Имате подкрепата на Венера, управителят на знака, чийто тригон с Плутон оказва влияние поне до средата на седмицата. Този хармоничен аспект ви помага да преодолеете активиралата се в последно време мнителност и подозрителност към определени хора, обръщайки внимание повече на фактите, отколкото на слуховете. Марс, който смени знака си, и е вече в Стрелец, сега и в следващите седмици ще ви кара да бъдете по-активни на мисловно ниво, да виждате повече възможности за реализация на идеите си, макар че тук енергията може да бъде в повече и да ви разпилява в мечти и планове без конкретна и организираща цел. Всичко това по-силно изразено до рождения ден. След това ще ви бъде по-лесно да се съсредоточите в нещо определено и да вложите в него цялата си енергия. Намирате се в сатурновия период на личната си година – време за равносметка и критичен поглед, но също така и за наваксване на пропуснатото. Моментът е добър за профилактика на здравето, за посещение с направление при специалист.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и петък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, продължава тенденцията от предходната седмица. Луната във въздушните Близнаци задава лек и забавен тон на първите дни,когато с въодушевление ще се захващате с неща свързани с повече хора. Налице е състезателен момент, който ви мотивира и поставя в ролята на организатор и лидер. С успех можете да преговаряте и договаряте условия по личен ангажимент или такъв за вашия екип. Или да вземете присърце нерешените проблеми на колектива, в който работите, като набележите план за действие, участие в групов протест, предявявайки претенции към властта и нейните представители. Особено важен е финансовият въпрос – заплати, спестявания, кредити и други парични задължения. Вашият свободолюбив дух ще бъде подкрепян в това отношение от придвижващия се през Стрелец войнствен Марс. Защитата на интересите на хората, на техните права и постигане на справедливост може да стане център на вашата активност през този, и през следващия месец.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, началото на седмицата може да се окаже в еднаква степен натоварващо и разтоварващо. Имате ангажименти, както ви обеща Марс преминавайки в ентусиазирания Стрелец и това ще бъде през целия септември и до края на октомври. Докато Марс е в Стрелец някои обстоятелства в работната среда могат да ви накарат да търсите промяна, да подобрите организацията на работа, да повишите ефективността на собствения труд и този на колегите ви. В понеделник и вторник е подходящ момент за планиране и за действие в тази посока. Можете да се освободите от поето задължение, от набързо дадено обещание, от вещи, от неща, които не ви трябват,от хора, с които не се сработвате или които ви носят разочарования. Периодът е добър за профилактика на здравето, за прилагане на подходяща диета или по-голямо физическо натоварване, за обръщане на по-голямо внимание на всичко, което укрепва имунната система и ще ви помага да бъдете жизнени и здрави през зимата. В сряда и четвъртък Луната е във вашия знак и това ви прави привлекателни за околните. Дни за срещи, разговори, споделяне, ще ви е нужно повече търпение и разбиране, защото все ще има някой, който ще се опитва да обсеби изцяло вниманието ви. На вас може да бъде отредена ролята на арбитър в служебен спор, или да поемете защитата на невинен човек, или просто да раздадете вашето си правосъдие. Петък и събота са доходоносни дни,не жалете време и усилия.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата е ориентирана предимно към материалните дела. Семейните или фирмените финанси са предмет на обсъждане,заради необходимостта от средства, които са спешно необходими за разплащане на стоки или услуги, или за поръчка на такива. От миналата събота Марс е в зоната на вашите лични доходи. Тук той работи активно в две направления. От една страна ще ви мотивира да търсите и съответно да намирате добър, и по-добър източник на доход. Възможно е през следващите няколко седмици да поемете повече ангажименти, срещу добро заплащане, или да договорите допълнителен труд в рамките на текущия си трудов договор. Относително неблагоприятната страна на преминаването на Марс през Стрелец в случая е, че ще ви подтиква да харчите повече, и то доста неразумно, докато е в сила квадратът му с ретроградния Нептун, до средата на следващата седмица. Това е период, в който можете да бъдете подведени, или откровено измамени, да закупите нещо или да дадете парите си на не когото трябва. Втората половина на тази седмица, включая събота, е в подкрепа на работните ангажименти, за добро съгласуване с колегите и постигане на задоволителен, дори много добър резултат.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, петък и събота.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с ангажименти около член на семейството. Намирайки се в активния – меркуриев период на личната година, имате допълнителен импулс от навлизането на Марс в огнения Стрелец. Марсовото влияние в зоната на кариерата ще ви прави много емоционално ангажирани с всичко, което касае професията и отношенията с колегите. Ще се увеличат амбициите ви за заемане на определен пост, за повишение и отстояване на правата, за спазване на собствените планове и графици, касаещи работния процес. Особено силно през тази седмица е за родените в първите градуси на знака. Периодът е добър за смяна на работа и работно място. Отношенията с колегите през този и следващия месец могат да станат арена на битки за надмощие и налагане на лична власт. Включването на войнствения Марс може да провокира изявата на лични качества, които не сте и подозирали, че притежавате,като не е изключено и това да ви постави в сложни ситуации, в напрегнати взаимоотношения и конфликти с дългосрочен характер. За тази седмица хармонични условия има в дните сряда и четвъртък, когато водната Луна (в Рак) ще ви помага да балансирате и да постигате съгласие с околните.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, петък и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Меркурий в съвпад със СЛВ на 16.09.2014г.

Венера в секстил със Сатурн на 21.09.2014г.

14.09.2014/ 9:26 ч. Луната е в Близнаци

16.09.2014 18:24 ч. Луната е в Рак

19.09.2014 6:09 ч. Луната е в Лъв

21.09.2014 18:53 ч. Луната е в Дева

През тази седмица Луната се движи през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

16.09.2014/ 5:05 ч. – 16.09.2014 /18:24 ч.

18.09.2014 /21:38 ч. – 19.09.2014/6:10 ч.

21.09.2014 /7:33 ч. – 21.09.2014 /18:54 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg


Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии