Седмичен хороскоп 15-21 февруари 2016

pr216Венера във Водолей от сряда

Слънце в Риби от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни още една спокойна в астрологично отношение седмица. Добро настроение създава двойката планети Меркурий-Венера, които „тропат ръченица“ синхронно на пет градуса една от друга от началото до края на седмицата. До сряда планетата на любовта е в сериозния Козирог и не позволява много фриволности. Но в този ден също така тя преминава във въздушния Водолей и всичко свързано с комуникация, и взаимоотношения може да стане приповдигнато, еуфорично, и летливо.

Повече лекота в общуването под влияние на Меркурий и Венера ще има най-вече за въздушните знаци – Водолей, Везни и Близнаци. От сряда нататък мнозина от тях ще се вихрят в социалните мрежи, завързвайки повече и повече познанства.

При водните и земните знаци – Марс е диригент. В началото на седмицата Марс от 21-я градус на Скорпион застава в хармонични аспекти с лунните възли и свързаните с тях Юпитер, в съвпад със СЛВ, и Хирон – в съвпад с ЮЛВ. Марс в Скорпион е силен мотиватор за сериозни начинания, там където трябва да се влага ум, енергия, дълбочина на чувствата и постоянство в намеренията.

При огнените знаци, повече лекота и „волни съчетания“ планетите дават до петък, когато Слънцето ще се потопи във водите на зодиакалния знак Риби. Оттам нататък „задължителната програма“ е на ход, със сериозни изисквани, но и с подкрепа от тригона Уран-Сатурн в огнените Овен-Стрелец. Те могат да очакват радостни преживявания и бонуси от съдбата в почивните дни от Луната в Лъв, когато тя прави Голям огнен тригон с Уран и Сатурн.

Слънчеви и усмихнати февруарски дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на предизвикателствата. В първите дни финансови въпроси ще излизат на дневен ред и ще изискват спешно решаване. Претоварени сте с ангажименти, или поне така ви се струва, но е важно да не пилеете енергията си и да бъдете максимално съсредоточени в най-главното за момента. От сряда, когато Венера премине във въздушния Водолей, ще получавате по-лесно и в повече приятелска подкрепа дори да не сте я търсили, а просто защото сега имате нужда, и добри приятели. В четвъртък и петък семейството е на първо място. Колкото и много работа да имате, не пренебрегвайте домашните си ангажименти,както и връзката с родителите. Събота и неделя са вашите дни през тази седмица. Бъдете сред хора, които харесвате и се забавлявайте.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, началото на седмицата предлага позитивни предизвикателства от служебен характер. Някои ще имат доходи и придобивки над очакваното. В сряда Венера навлиза в зоната на партньорските взаимоотношения. В следващите седмици, заедно с Меркурий, докато и той е там, ще правят социалния ви живот много по-активен. Динамиката в партньорските взаимоотношения може да ви подтикне към важни житейски стъпки. В петък Слънцето преминава във водния знак Риби и в най-мистичната зона на слънчевия . Настъпва време за ревизия и преоценка, за анализ на плюсовете и минусите в стара връзка, или за навлизане в нов етап при новосъздадена такава. В събота и неделя Луната е във вашия знак, ставате притегателен център за вниманието на околните, вие „водите хорото“ в личните взаимоотношения, но музиката избират други.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, събота и неделя.

St12Родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, в началото на седмицата са поставени пред избор, или-или. Трябва да вземете решение по важен за вас, или за близък човек, въпрос. Стъпвайте на здравия разум и се вслушвайте в интуицията си. В средата на седмицата на дневен ред застава тема, подета от близък родственик, приятел или съсед. На някои ще се наложи бързо и краткотрайно пътуване. От петък Слънцето е в зоната на семейните отношения и домашните празненства. Пригответе се за радостни събития, които ще заздравят семейните връзки и ще ви напомнят колко ценни са за вас корените и силата, която те ви дават. Сега, и в рамките на близо месец напред, е времето,когато можете да направите много за това домът ви да бъде едно сигурно и спокойно място за почивка и възстановяване, за зареждане на „изтощените ви батерии“.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва предизвикателно. Луната във вашия знак събира фокуса на вниманието на околните върху вашата личност. Възможно е да се чувствате претоварени от хорското внимание, и любопитство. Венера, вашият планетен управител, сменя знака си в сряда, а това дава нови посоки и цели за постигане. Зоната на кариерата, в слънчевия хороскоп, ще бъде активирана сега и в следващите седмици,което прави професионалния ви живот разнообразен и динамичен. Вторник и сряда са за решаване на важни финансови въпроси. Не отлагайте това,което можете да приключите сега. Четвъртък е чудесен ден за срещи, учене и преподаване, взимане на изпити. В петък обаче бъдете внимателни, ако ви се налага непланирано пътуване. В почивните дни бъдете сред близки хора, обърнете внимание на потребностите на семейството си и домашната среда.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамична седмица. Още в понеделник Луната от Телец ви подканя да стягате куфарите, за повечето в преносен, но за някои и в буквален смисъл. Седмицата е добра за пътуване, за промяна на местообитаването, за нови и интересни преживявания. До сряда Венера е все още в зоната на любовта и забавленията, от слънчевия хороскоп, макар и в строгия и сериозен Козирог. След това, но отново в тази сряда, преминава във Водолей. През втората половина на тази седмица и в следващите около три, Венера ще ви вдъхновява да показвате на околните своите умения, да се представяте в различна светлина, по различно време, пред различни хора, но винаги по най-добрият начин, получавайки заслужени аплодисменти. Много е важно да се придържате стриктно към предварителния си график, без да показвате на околните колко усилия ви коства това. От петък нататък Слънцето ще огрява от срещуположния знак Риби, като ви напомня, че двама са повече от един, че работа, ангажименти, но и удоволствия, когато са споделени с друг/а са много по-пълноценни като преживявания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна в материално отношение седмица. Венера,която в последните три седмици ви радваше с присъствието си, правеше ви по-внимателни, деликатни и дипломатични, в сряда ви напуска. Преминавайки във Водолей, тя активира зоната на вашите доходи и притежания. Така сега и през следващите три седмици имате подкрепата ѝ да подобрите финансовото си състояние, да привлечете материална подкрепа за вашите проекти. Активна роля в това отношение могат да играят приятели, особено тези, с които сте в контакт в социалните мрежи. През втората половина на седмицата мнозина ги очаква пътуване, както и повече срещи с хора, с които имат общи планове и интереси.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, продължава добрата тенденция от предходната седмица. Планетният управител – Меркурий „се носи“ през сродния по стихия знак Водолей, подкрепяйки всяка идея за разнообразяване на ежедневието. В понеделник от вас се очаква да вземете важно решение, или такова, което е свързано и с други хора. Вечерта Луната ви идва на гости и ще остане до сряда, включително. Така през първата половина на седмицата сте в позиция на лидер, водещ, инициатор на случващото се около вас. В сряда Венера добавя своята балансираща енергия към тази на Меркурий, преминавайки във въздушния Водолей. Много от пречките в общуването с определен човек, или група хора, имат шанс да отпаднат. През следващата седмица предстои пълнолуние, на 22-ри в понеделник – време подходящо за лунната диета.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, романтична тема продължава и през тази седмица. От сряда Венера- планетата на любовта, и ваш зодиакален управител, навлиза в зоната на силните страсти, на любовта и забавленията, в слънчевия хороскоп. От Водолей, близо месец, тя ще ви радва със своята хармонизираща взаимоотношенията енергия. Особеното през тази седмица е, че нейното движение се синхронизира във времето с това на Меркурий. На разстояние пет градуса една от друга, двете планети ще окажат благотворното си влияние върху родените в първата декада на Везни. Така седмицата се оказва много благоприятна за нови запознанства, а също така за творчески изяви и представяне на собствени изделия. В петък Слънцето сменя знака си и преминава в Риби. Настъпва период на повече ангажименти, което изисква добри организаторски умения и стриктно спазване на графика.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Vo12За родени те под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Ще посрещате и изпращате гости. В сряда идва при вас Венера- планетата на любовта с всичките си дарове. За период от три седмици напред тя ще ви придава повече чар и привлекателност, ще ви подтиква да се вглеждате по-често в огледалото, и да се харесвате все повече и повече. Харесайте себе си, после целия свят, или поне една част от него. В петък изпращате дневното светило. Слънцето преминава в съседния ви знак Риби. За месец напред то ще огрява зоната на вашите доходи. Сега е момента да осребрите ваша идея, разработка, изделие, или просто да си приберете дългоочаквания хонорар. В събота не бъдете прекалено критични към приятелите си. В неделя търсете средата на хора, които ви харесват и приемат такива каквито сте.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, началото на седмицата е емоционално приповдигнато. Преди обяд е квадрата на светилата, когато Луната,Слънцето и Марс правят двойна квадратура в неподвижните знаци Телец,Водолей,Скорпион. Попадате в ситуация, когато трябва да вземете важно решение, съпътствано от ярки емоционални преживявания за вас или за близък човек. В сряда, когато Венера-планетата на любовта сменя знака и навлиза в мистичната зона на слънчевия хороскоп, ще ви се иска да знаете повече за някои неща, ще правите проучвания и справки, за да си изясните картината. Вечерта в сряда Луната е във вашия знак и ви дава повече лостове, с които да обърнете неблагоприятните обстоятелства в благоприятни, и във ваша полза, през следващите дни. В петък Слънцето преминава в Риби, сродния по стихия знак. От зоната на юпитеровия тригон през следващите седмици ще ви подтиква да бъдете по-активни в социалните си контакти, да излезете „на светло“, заявявайки своите предпочитания и претенции към околните.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, петък и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Събития при други хора, ваши близки или приятели, ще ви ангажират и подтикват да бъдете по-активни. Марс, вашият планетен съуправител, е в хармоничен аспект с лунните възли, което ви прави мотивирани за сериозни действия и за начинания, имащи цел и посока, която сте готови да следвате. Венера, планетата на любовта и хармонията се настанява в зоната на семейните взаимоотношения за около месец. Това е времето, през което ще имате нейната подкрепа да внесете повече красота и комфорт в дома си, да правите неща, които биха зарадвали близките ви. В петък Слънцето преминава в сродния по стихия знак Риби, а това е зоната на любовта и творчеството в слънчевия хороскоп. Навлизате в марсовия период на личната си година, време за сериозни и понякога тежки, физически и емоционално, начинания.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои предизвикателна седмица. В работната среда има тенденции,които през тази седмица искат по-категорична позиция от ваша страна. Понеделник е ден, в който трябва да вземете важно решение. Седмицата е добра за сключване на сделки, за подписване на трудов договор, за поемане на дългосрочен ангажимент. Важните си срещи насрочвайте за четвъртък и петък. В петък Слънцето преминава на ваша територия. Започва новата ви астрологична година. За доброто начало съдейства и водния тригон между Луната и Марс в този ден. Венера,която в средата на седмицата премина в предходния знак Водолей, ще бъде вашата духовна съветничка през следващите три седмици. Доверявайте се на интуицията си и следвайте импулса на разума в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък, петък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Марс в секстил със СЛВ и в тригон с ЮЛВ на 16.02.2016 / 0:00 часа.

На 17.02.2016 /6:16 часа Венера влиза във Водолей.

На 19.02.2016 /7:33 часа Слънцето преминава в Риби.

Луната през периода се движи между знаците Телец и Лъв, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

15.02.2016 /12:54 – 15.02.2016 /16:35

17.02.2016 /18:37 – 17.02.2016 /21:24

19.02.2016 /16:36 – 20.02.2016 / 4:17

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии