Седмичен хороскоп 15-21 юли 2013 година

Голям

воден тригон

Уран ретрограден

Меркурий директен

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстоящата седмица е наситена с астрологични събития от разнообразно естество. В понеделник преди обяд Луната във Везни „включва„ Тао квадрата Меркурий-Уран-Плутон, превръщайки го в Голям квадрат, включваща зоната между 8-я и 14-я градус на кардиналните знаци.

Най-мащабното събитие е Големият воден тригон между съвпада Марс-Юпитер, Сатурн и Нептун. От сряда до събота Големият воден тригон е в пика си,заради точните аспекти между участниците,които са в зоната на 4-5 градус на водните знаци Рак, Риби и Скорпион. Той може да внесе успокоение в някои напрегнати ситуации, добро стечение на обстоятелствата и постигане на желаното при голяма част от хората с водно влияние.

В обществените отношения е възможно да настъпят временно примирие и успокоение на страстите поне до края на месеца,когато предстои включване в тао- квадрат с Уран и Плутон, на Марс и Юпитер.

В сряда, на 17-ти юли 2013 г. Уран от 12-я градус на Овен навлиза в ретроградната си фаза. Тя ще продължи до 17-ти декември 2013 г., когато Уран ще стигне 8-я градус на Овен. Ретроградността на Уран-големият бунтар и реформатор ще внесе съществени промени в обществените нагласи през следващите месеци. Връщайки се назад, практически Уран отива отново към точен квадрат с ретроградния сега Плутон,което ще стане през месец ноември.

Меркурий излиза от ретроградната си фази и става директен в събота, на 20 юли, поддържайки дотогава активна двойната квадратура с Уран и Плутон.

Нека Големият воден тригон ви зарадва с много сбъднати желания!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва предизвикателно. Към вас ще бъдат отправени претенции, изисквания, очаквания да бъдете активни в дейност, която други ви налагат. Някои неща, от това, което се изисква от вас, няма да са ви по вкуса и ще изпитвате разбираема съпротива да ги правите. Но личният ви интерес и този на близките, ще бъдат достатъчен мотиватор за поемане на ангажименти. В сряда Уран, който се намира в 12-я градус на вашия знак, навлиза в ретроградната си фаза, която продължава около пет месеца,преминавайки през една точна кквадратура с продължителния аспект с Плутон от Козирог. Това е време, през което някои ваши революционни идеи, намерения за кардинална промяна, желания за скъсване и раздяла с досегашен начин на живот, или с партньор, ще претърпят трансформация. Ще трябва да търсите други подходи, да обмисляте по-добре постъпките си и думите в определени ситуации. Директният подход, който е характерен за вашата зодия, сега трябва да търси заобиколни пътища, за да има резултат. Меркурий става директен в събота и заедно с Марс, който се включи в Големия воден тригон, ще ви помага да преодолявате бюрократични пречки, да намирате нужните ви хора, стоки и услуги. Благоприятни дни през тази седмица – петък и събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои подвижна седмица. Докато Меркурий е все още ретрограден, ще трябва да се занимавате с множество стари неща, да поправяте грешки или просто да стоите на едно място и да чакате подходящото време да се включите в потока на събитията. Уран, който в сряда става ретрограден, също ще ви подтиква към забавяне, задържане на импулсите и изчакване ситуацията да се развие до момента, в който ще можете да се появите „на бял кон“ и да съберете овациите. Минали пътешествия подлежат на обсъждане, а към предстоящи подхождайте с повече внимание. Очакванията, свързани с чужбина могат да бъдат донякъде разочароващи, затова не възлагайте големи надежди. Но също така не се вживявайте твърде много в ролята на жертва. Само след дни Слънцето влиза във вашия знак, а след него Меркурий,което ще ви даде в ръцете „маршалския жезъл“ да водите събитията. Големият воден тригон при вас спомага за хармоничните отношения с родителите, с хора, с които живеете. Венера е все още на ваша територия и по свой си начин хармонизира отношенията ви с околните. Благоприятни дни през тази седмица - сряда, петък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои противоречива седмица. Юпитер, управителят на знака, е в подкрепящата среда на Големия воден тригон, което дава много шансове за консолидация на собствените ви интереси с тези на другите. Усещането за общност, за съпричастност с идеите и целите на групата, на колектива, на екипа, ще става все по-интензивно. Не е препоръчително обаче да изваждате на показ проблемите си, да коментирате нещата, които все още са само в проект. Повече дискретност ще ви е нужна и в комуникацията с интимния партньор, както и с децата. Ненамясто казана дума може да предизвика голям скандал през втората половина на седмицата. Избягвайте обсъждането на финансови въпроси, още по-малко взимане на важни решения в тази сфера. Благоприятни дни през тази седмица – петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои комуникативна седмица. Марс, който преди дни навлезе в Рак ви подтиква към интензивно общуване с околния свят. Всичко, което се случва около вас, ще ви влияе по особен начин и ще ви настройва в една или в друга посока. Затрудненията с партньор или съдружник, провокирани от опозицията на Сатурн към рожденото ви Слънце, са на път да отпаднат. Сега, в дните на Големия воден тригон, можете да намерите компромисно решение по всички спорни въпроси. С по-голяма лекота ще привличате съмишленици и подкрепа на идеите си,ще успявате в начинанията,касаещи образование, съставяне на текстове, писмени обръщения, доклади, а също така срещи, разговори, интервюта, словесни изяви под всякаква форма. В това отношение „дава рамо“ и Меркурий, който от събота е вече директен. В неделя обаче бъдете много сдържани в приказки и поведение, избягвайте конфликти с близки хора.Благоприятни дни през тази седмица – сряда и събота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на активното и съдържателно общуване. Ретроградният Меркурий, управител на знака, ще ви кара да се задълбочавате по свой начин в различните страни на взаимоотношенията си с близки и не толкова близки хора. Понеделник може да се окаже в голяма степен конфликтен ден, особено по отношение финансовата сфера. Доверието ви в някого може да бъде накърнено, или подложено на преоценка. В края на седмицата Меркурий става директен. Намирайки се в сатурновия период на личната си година, за част от вас, настъпва период на активност по основни цели, по неща планирани и отработени в голяма степен. Големият воден тригон за вас създава благоприятна почва за разширяване на социалните контакти, завързване на нови приятелства, задълбочаване на вече създадени връзки, за включване в колектив, в екип, където отношенията са хармонични и съвместната работа – удовлетворяваща. В неделя избягвайте спречкване с любим човек, възможно е от малка искра да пламне голям огън. Благоприятни дни през тази седмица – сряда и събота.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва напрегнато. Някои ще се чувстват притиснати от нечии претенции, от упражнен натиск и откровена манипулация за заемане на определена позиция по спорен въпрос. Големият квадрат заформен от Луната във Везни, Меркурий в Рак, Уран в Овен и Плутон във вашия знак ще създава дискомфорт във взаимоотношенията с колега, или шеф. Възможно е обсъждане и промяна на договорни взаимоотношения. До събота, до когато Меркурий е ретрограден, не е препоръчително сключване на договор с дългосрочни намерения за работа или сътрудничество. В сряда Уран става ретрограден, и това може да наложи някои промени в планове свързани с преустройство в дома. Големият воден тригон, който включва и Сатурн, управителят на знака ви, дава подкрепа за свързване в едно на мнения и интереси с определена група хора, за обединяване около една цел и изграждане на стратегия. Неделя е критичен ден, избягвайте претоварване, конфликтни ситуации, рискови начинания. Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстоящата седмица предлага някои предизвикателства към въздушната ви природа. В сферата на идеите, плановете, желанията и стремежите, настъпват промени. Уран, висшата октава на управителя на знака ви – Меркурий, навлиза в ретроградната си фаза в средата на седмицата. А в края и, в събота, Меркурий излиза от ретро- фазата си. Така от една страна, през следващите дни, седмици и близо пет месеца, ще трябва да сдържате поривите си за кардинални промени, за нововъведения и рационализации, за обновяване на приятелската среда и привличане на хора, които да ви зареждат с ентусиазъм, които от своя страна също да генерират оригинални идеи и проекти. Някои ще пренаредят френд-листата си, а други ще бъдат разочаровани в очакванията си към приятел(и). Директният Меркурий от своя страна,заедно с Марс, Юпитер и Слънцето в следващите дни ще ви помагат да намерите личните си опори, ценности, вътрешни ресурси, за да се чувствате уверени и жизнеспособни. А също така да подобрите материалното си състояние. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник след обяд, вторник, сряда и събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва напрегнато. Луната се движи през вашия знак и това ви поставя „в очите и в устите“ на много хора. Ще бъдете център на внимание, към вас могат да бъдат отправени претенции и изисквания. Луната във Везни „включва„ Тао квадрата Меркурий-Уран-Плутон, превръщайки го в Голям квадрат. Най-засегнатата зона е между 8-я и 14-я градус на Везни, а напрежението на конфигурацията Голям квадрат е най-осезаемо в ранните часове и до обяд в понеделник. Поводи за конфликти може да има както в работната среда, така и в дома, с някой от близките. Прекомерната самонадеяност и голямото честолюбие могат да ви подведат в погрешна посока, тъй като Уран в срещуположния ви знак Овен, в сряда става ретрограден, и неделята се очертава като критичен ден. Важни начинания отлагайте за следващата седмица, когато Меркурий ще е вече директен. Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и събота.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои забележителна седмица. В сряда Уран, управителят на знака, навлиза в ретроградната си фаза. Тя продължава около пет месеца, до средата на декември и това е особен период на годината. Най-значимо влияние ще окаже тази ретроградност върху комуникациите. Там може да имате някои ограничения, трансформации, проблеми за разрешаване. Ще ви се наложи да бъдете по-внимателни и деликатни в социалните контакти, да отчитате мнението на другите, да избягвате прекалено директното навлизане в личното пространство на хората. Началото и краят на седмицата са неблагоприятни за пътуване. Обръщайте внимание на здравето си, не се претоварвайте физически и емоционално. В работните взаимоотношения могат да настъпят съществени промени. Благоприятни дни през тази седмица – сряда и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои седмица на сериозните ангажименти. Въпреки летния отпускарски сезон, или може би заради него, на вас се разчита да поемете по-голяма отговорност. Марс е във вашия знак и това ви дава онази твърдост, и неотстъпчивост, които понякога не достигат, за да отстоявате себе си, собствената си позиция. Големият квадрат в кардиналните знаци ще ви поставя в особени ситуации, когато ще са ви нужни марсовите кураж и амбиция, за да се справяте. В събота Меркурий става директен, зад гърба ви остават недоразуменията, връщането към стари ситуации, тъпченето на едно място. Марс и Юпитер, обединени, са в зоната на Големия воден тригон. Възползвайте се от ситуацията в края на тази и през следващата седмица, преди те да се включат към Големия квадрат в кардиналния кръст, в края на юли и началото на август. Ретроградният Уран, от сряда нататък, в рамките на около пет месеца, ще ви прави по-взискателни към приятелската среда, ще ви кара да преразгледате социалните си контакти, да се освободите безпардонно и без много емоции от някои хора, връзки, натрапени приятелства. Благоприятни дни през тази седмица – вторник след обяд, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, продължава благоприятната тенденция от предходната седмица. Но в по-голяма степен от сряда нататък. В понеделник и вторник бъдете сдържани в социалните си ангажименти. Астрологичната обстановка за вас като цяло е подкрепяща, особено за очаквания и активности, свързани с чужбина, с пътувания, с цел почивка, образование или работа. В сряда Уран става ретрограден, а и до събота Меркурий също е ретрограден. Така до края на седмицата бъдете внимателни за всичко свързано с техника, особено офис техника – компютри, принтери, факсове и др., възможни са срив на интернет, спиране на тока, повреда на уреди. Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.


Родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, отново са в центъра на събитията. Вашата включеност, активното участие, заемането на позиция е важно както за за вас, така и за околните. Бурята от кардиналния кръст, която периодично се развихря от включването на една или друга планета, като цяло минава покрай вас, без да ви засегне съществено. В следващите дни Големият воден тригон,с участието на Марс-Юпитер, Сатурн и Нептун, става точен. На неговия фон Уран става ретрограден, а Меркурий излиза от ретроградност. Това е указание за съществени промени, които е наложително да направите в живота си,в мястото на обитаване, в отношенията с околните, една „чистка“ за добро, която да отвори място за нещо ново да навлезе в живота ви. Благоприятни дни през тази седмица – вторник след обяд, сряда и четвъртък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 17.07.2013 г.в 20:20 ч. Уран от 12°Овен навлиза в ретроградната си фаза. Тя ще продължи до 17.12.2013 г.в 20:38 ч., когато Уран ще стигне 8°Овен.

Юпитер в тригон със Сатурн на 17.07.2013 г., в 20:31 ч.

Юпитер в тригон с Нептун на 18.07.2013 г., в 3:14 ч.

Сатурн в тригон с Нептун на 19.07.2013 г.,в 16:15 ч.

Марс в тригон с Нептун на 20.07.2013 г.,в 22:42 ч.

На 20.07.2013 г.,в 21:22 ч. Меркурий от 13°Рак излиза от ретроградната си фаза, започнала на

26.06.2013г.

Марс в тригон със Сатурн на 21.07.2013 г.,в 0:34 ч.

Луната през тази седмица се движи между знаците Везни и Козирог, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

16.07.2013 г., в 6:18 ч- 16.07.2013 г., в 17:24ч

18.07.2013 г., в 14:13ч – 18.07.2013 г., в 20:54ч

20.07.2013 г., в 18:00ч – 20.07.2013 г., в 21:39ч

21.07.2013 г., в 18:53 ч- 22.07.2013 г., в 21:07ч

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

7 коментара so far »

  1. Еми каза,

    Писа на юли 18, 2013 @ 9:29

    Здравейте, госпожо Дачева,
    Предстои ни подсписване на договор за отдаване на магазин под наем на 22.06 след 18.30ч.Успях да задържа подписването на договора до излизането на Меркурий от ретроградната му фаза, но повече не мога да отлагам. Бихте ли ми отговорили дали този ден е подходящ за тази цел? Пълнолунието ще окаже ли влияние и какво би било то? Очаквам Вашия отговор!
    С уважение: Еми

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 18, 2013 @ 11:13

    Еми,
    Меркурий е ретрограден до 20 юли 2013г. Пълнолунието по принцип не влияе неблагоприятно върху сключване на договор,дори напротив.
    Стига да няма някои особености в транзитите.

  3. Мария каза,

    Писа на юли 22, 2013 @ 15:28

    Здравейте, ще има ли седмичен хороскоп за 22-28 юли?

  4. Иванчo каза,

    Писа на юли 24, 2013 @ 11:05

    важните неща са внера от понеделник в дева, и слънцето от вторник в лъв, пълнолуние в понеделник 21.30 в сряда и вторник луната е в водолей прави квадрати с сатурн в скорпион и слънцето в лъв. също и квадратурите в кардиналния кръст споменати в тази статия

  5. Ивaнчo каза,

    Писа на юли 24, 2013 @ 11:07

    когато преминава в риби следващите дни прави хармонични аспекти с сатурн, и юпитер и марс в рак , както и съвпад с нептун, хубаво е но се пазете от употреба на амфетамини и халициогени в тези прозорци

  6. Петя каза,

    Писа на юли 24, 2013 @ 15:16

    Муси, липсваш ми ти и хороскопите ти!!! Надявам се,че си добре и си почиваш някъде на хладничко :)

  7. Ива каза,

    Писа на юли 24, 2013 @ 15:17

    Кога ще има седмичен хороскоп?

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии