Седмичен хороскоп 15-21 юни 2020

2020 6 21Ретрограден Меркурий от 18 юни

Лятно слънцестоене на 20 юни

Слънчево затъмнение на 21 юни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е изпълнена със събития. По-силно в началото, но почти през цялата седмица ще се усеща влиянието на съвпада на Марс-Нептун, който стана точен в събота. С него започна нов около 2 годишен цикъл между двете планети. Предстоят още три цикъла в Риби, като следващите два започват през пролетта на 2022-ра и 2024-та година. Риби бележат завършващ период от цикли и за двете планети. Марс е планета воин, разръчква въглени и прави така, че да лумва буен огън. През изминалата седмица видяхме този ефект.

Би могло да се използва и друга метафора, но смисълът е в това да се раздвижат процесите, които са били в латентно състояние, на относителен покой, застояли. Марс внася безпокойство, раздвижва енергии, задава висока скорост на движение. След шест години, на 13 април 2026 година, двете планети започват нова поредица от цикли, в нов голям цикъл от срещи в началото на зодиака, в знака Овен. И Сатурн тогава ще бъде в Овен. До тогава тече процес, за някои видим, за други – не, на активно разчистване на тинята, на плевелите и др.подобно. Нептун е планета на духа, на вярата и не случайно владее последния знак на зодиака – Риби, зоната на висок духовен растеж и дълбоката мъдрост. 

През седмицата хронологически първото астрологично събитие е обръщането на Меркурий.

На 18 юни, сутринта в 8 часа, Меркурий е вече във втората за годината своя ретроградна фаза, която ще бъде до 12 юли. Тя ще протече изцяло в знака Рак, а планетата на комуникациите ще се върне от 14 до 5-я градус на знака. Тези, които имат рождена планета в тази зона, особено Слънце или Луна, ще усетят по-отчетливо влиянието на ретроградния Меркурий. Интересното е не, че ретрофазата започва на намаляваща Луна и така завършва, нещо което се случва често, а че в нея се случват две затъмнения. И в допълнение, между 18 и 25 юни с Меркурий ретроградните планети стават пет. Назад се движат още Венера, Юпитер, Сатурн и Плутон.

Частично в Рак планетата вестоносец се движеше назад през лятото на миналата година. Пълна ретроградна фаза в Рак обаче Меркурий прави средно на 7 години един път, затова е важно какво ще се случва в този период. За последно Меркурий е бил ретрограден изцяло в Рак юни/юли 2013 година, а следващият път, когато отново ще се случи е през юни/юли 2026 година.

Рак е най-семейният от зодиакалните знаци. С покровителството на Луната той владее дома като физическо понятие, родствените отношения, връзките с корена, наследствеността и гените, отношенията между поколенията в минало, настояще и бъдеще, съхраняването на родовата памет, грижата за възрастните, грижата за децата, защитата на дома, съхранението на семената, на храната, на жизнеността. В ретроградната фаза Меркурий ни прави много чувствителни по всички тези теми. Меркуриевото влияние се проявява по един противоречив начин в Рак, а когато планетата се движи назад, става още по-сложно. Меркурий обича общуването и движението на мисли и слово, както и словесните спорове, докато Рак предпочита отдръпването и самотното предъвкване на емоциите. Думите могат да бъдат силно оръжие за ранимата природа на Рака. Но Рак умее да воюва и да прави неочаквани смели ходове, за да защити себе си и близките си. Битките в полето на словото ще продължат и много вероятно да се прехвърлят в зоната на физическата саморазправа.

Ретроградността на Меркурий в Рак ще ни даде възможност да разчистим някои пренебрегвани кътчета от дома си, от отношенията с най-близките, да си кажем каквото ни е тежало, да търсим съпричастност и подкрепа, и да я даваме. В социален план в Рак ще извади на показ нерешени проблеми в социалната система, в институциите, в чийто обсег на управление и грижа са старите хора и най-вече децата. И това са процеси, които ще станат силно проявени сега, когато и двете предстоящи затъмнения ще бъдат по оста Рак-Козирог, ос на родителите.

На 20 юни, събота, Слънцето прави съвпад със СЛВ в последния градус на Близнаци. Съвпадите на Слънцето и СЛВ се случват всяка година, но за пръв път от 18 години това се случва в Близнаци. За родените в края на седмицата този аспект ще внесе голяма доза позитивизъм в годишните хороскопи, време за нови смислени начинания. С навлизането на Слънцето в Рак всичко става твърде лично, към света се гледа през призмата на собственото спокойствие и безопасност. Недостига обективна преценка на случващото се.

На 21 юни 2020 г, неделя, в 00:43 часа е лятното слънцестоене, Слънцето навлиза в Рак. В най-дългия ден на годината, няколко часа по-късно е слънчевото затъмнение-пръстеновидно. На 21 юни 2020 -та, в 9:41 ч, сф.вр., Слънцето и Луната се срещат в 0°21’Рак. Това е първото от двете новолуния в Рак през тази година. Второто е на 20 юли в 28Рак.

Пълните и пръстеновидните слънчеви затъмнения си приличат по това, че и при двете, освен че са близо до лунен възел, Слънцето-Луната и Земята са на една ос. Разликата е в отстоянието на Луната до Земята, като при пръстеновидните СЗ Луната е по-далече от Земята и нейния диск не покрива напълно диска на Слънцето, а се оформя блестящ пръстен при кулминацията на затъмнението.

Пълно слънчево затъмнение близо до СЛВ е имало преди точно 19 години, на 21 юни 2001 година. Следващото пълно слънчево затъмнение близо до СЛВ ще бъде след 17 години,на 13 юли 2037-ма, отново при съпътстваща квадратура със съвпад на Марс и Нептун, но този път в Овен. Трите пълни, и пръстеновидно, слънчеви затъмнения в Рак, до СЛВ, са обединени в продължителен процес от 36 години, започнал през 2001 година и вероятно ще приключи през 2036 година със силен акцент върху голямата страна отвъд океана, която е родена през 1776 година, на 4 юли, с подписване на декларацията за независимостта. Предстоящото пръстеновидно на 21 юни е важен момент в този процес. Аналогията с 2001 година включва, освен ретрограден Меркурий, напрегнат аспект с Марс, тогава опозиция, а сега квадратура, но също така и ретроградност на Марс. През 2001 година, по време на пълното слънчево затъмнение в първия градус на Рак, както сега, Марс е ретрограден в огнения Стрелец. През тази година Марс има ретроградност, огнения Овен, между 10 септември и 14 ноември, когато ще се застъпи с ретроградните в другия кардинален знак Козирог Юпитер, Сатурн и Плутон. Но по-близък като събитие е навлизането на Марс в Овен, което ще се случи на 28 юни, точно по средата между двете затъмнения по кардиналната ос, на 21 юни и на 5 юли, при ретрограден Меркурий. Критичен момент за страната и държавния глава.

Близостта до СЛВ при слънчевото затъмнение дава предимство на Слънцето в двойката. Слънчевият принцип е по-силен, и това което е било в сянка, непроявено, получава импулс за изява. Може да са идеи, може да са емоции, могат да бъдат скрити планове за промени, или противопоставяне на нещо, което не харесваме. Силата на новолунието в съчетание със затъмнение е по-голяма и се проявява постъпателно при всяко следващо пълнолуние, месец след месец, до върховата точка на пълнолунието в същия знак, в случая в края на годината на 30 декември в 8Рак.

Планетите са разположени в половината от зодиакалния кръг, между знаците Козирог и Рак. Луната се движи вътре в този сектор между Овен и Рак. По този начин и темите, които ще владеят вниманието ни през седмицата ще бъдат вече познатите.

Подсилвайки динамиката на втората половина на седмицата Марс от Риби прави хармонични аспекти с ретроградните Юпитер и Плутон от Козирог. Силата на тези аспекти е в активността на мисленето и търсенето на решения. В каква посока, в чия полза, зависи от участниците и техния светоглед.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Овен. Ще бъдете в центъра на внимание на повече хора, ще бъдете обсъждани какво и как говорите или правите. Активната комуникация и отговорностите, които следват от нея, могат да ви дойдат в повече. Ретроградният Меркурий от четвъртък нататък ще ви поставя в особени отношения с близки хора. Движейки се назад планетата на мисленето и общуването може да замъгли преценката ви за обстоятелства в дома ви, особено ако правите промени, размествания или ремонт. „Два пъти мери, един път режи“ е точното мото за този период. С навлизането на Слънцето в Рак, семейството, и всичко свързано с него, е на първо място. Новолунието, слънчево затъмнение, е в тази зона и ви поставя в условия, в които да си дадете сметка за сенчестите страни и нерешените проблеми в личния живот.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Овен. Ехото на сложната картина от края на миналата седмица ще се чува и през тази, с допълнения от ретроградността на Меркурий в най-семейния знак Рак. Някои неща ще останат скрити, но планетата на комуникациите е непостоянна в проявлението си в Рак, затова изхвърлете навън, като изказ или емоция, това което ви тежи, или пречи. Записвайте си сънищата, те ще ви дават идеи и насоки. Слънчево затъмнение в сатурновия период на личната година е предизвикателство към огнената ви природа. Време за себеанализ, оглеждане, отчитане на грешките, подготовка и планиране на бъдещето. Ще трябва да си самоналожите спокойствие и търпение, да изчакате подходящото време за втурване към новото.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои емоционална седмица. Луната в Овен в понеделник задава позитивен тон, който ако подхванете, ще ви държи в добро настроение до края на седмицата. Ретроградността на Меркурий в Рак е период, в който можете да направите ревизия на отношението си към кредити и задължения, към спестявания и инвестиции, към наследство и намерения за собственост – покупка или продажба. Слънчевото затъмнение, новолуние, тук може да ви отвори очите за нов подход, за нещо, върху което досега не сте се замисляли, или сте пренебрегвали като възможност.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. В понеделник имате нужда от време, за да се ориентирате. Във вторник обаче Луната е във вашия знак и това ви кара да поемете инициативата в свои ръце. От четвъртък Меркурий е ретрограден в Рак, което ще повлияе намеренията ви за пътувания наблизо и отношенията с хора, с които имате общи планове или съвместна дейност. Ще ви се налага да попълвате липсващи знания, да преработвате документи, да проверявате многократно предварителни разчети, взети размери, получени масиви от данни и др.подобно, както и често да пътувате на близки разстояния. Дните около слънчевото затъмнение в Рак могат да станат начален момент на важни житейски промени, смяна на месторабота, на живеене, на среда на общуване.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на начало на ретроградната фаза на планетния управител. Тя започва на 18-ти, в четвъртък. Преди това обаче имате три дни, когато можете да предприемете важна крачка, особено във вторник и сряда, когато Луната е Телец и подкрепя вашият реалистичен и прагматичен подход. Ретроградният Меркурий в Рак е подходящ период за ревизия на взаимоотношенията с някои приятели. Общуването в социалните мрежи може да се окаже подходящият тест, да ви отдалечи, или да ви приобщи към определен кръг от хора. Слънчевото затъмнение в Рак в края на седмицата отваря темата за вашето място в екипа, в който работите. Каква е вашата роля, чувствате ли се оценени и подкрепени, и дали не идва време за промяна.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои семейно ориентирана седмица. Главните акценти са в срещуположния знак Рак. Меркурий прави ход назад в тази зона, започвайки от 18 юни, четвъртък. За три седмици напред планетата на комуникациите ще ви насочва към преразглеждане на някои страни на партньорството, ще ви връща към спомени от съвместния живот, или работа, ще ви кара да се освободите от натрупаните негативни моменти, разнищвайки ги и изяснявайки ги. Тези оздравителни процедури се синхронизират с навлизането на Слънцето в срещуположния знак и новолунието там. Слънчевото затъмнение е чудесен момент да осветите онези зони от партньорските отношения, които сте пренебрегвали досега. Оттам можете да почерпите идеи за развитие и реализация в бъдеще.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата е забележителна с началото на ретроградната фаза на планетния управител. Меркурий движещ се назад в Рак е предизвикателство към комбинативната ви природа. Ще ви се налага да съгласувате с някого по-често намеренията си, особено ако касаят финансовата сфера, сигурността на спестяванията и надеждността на инвестициите ви. Новолунието съчетано със слънчево затъмнение изкарва на показ както доходите ви, така и някои професионални тайни, които сте държали да бъдат скрити. Недоверието към хора от работната среда вероятно ще се засили в края на седмицата, затова придържайте се към познатите методи, които досега са давали добър резултат.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в противоположния знак Овен. Партньорството е основната тема през тази седмица. Промените в професионалната сфера е другата. Активността на Марс в зоната на работните условия е накара да търсите начини за справяне с натрупаните задачи по един кардинален начин. Процесът продължава и през тази седмица. Ретроградната фаза на Меркурий ще премине изцяло в зоната на кариерата. Това ще ви накара в следващите три и повече седмици да преразглеждате взети вече решения, да ревизирате направеното, да търсите в миналото причини, но и начини за справяне. Новолунието,съчетано със слънчево затъмнение е акцент в този процес, задавайки нови теми, нови възможности за реализация през следващите месеци.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Внезапни пътувания могат да променят плановете за седмицата. Ретроградността на Меркурий ще протече в зона от слънчевия хороскоп, в която сте натрупали всички условности, нещата, които бихте направили, ако има това, или онова. Меркурий ще ви накара да се вгледате по-добре, да разнищите причините, да вникнете в грешките, които повтаряте, макар те да са дребни и незначителни. Отношението към здравето също подлежи на ревизия. Макар да знаете всичко за всичко, все има неща, които ви убягват. Слънчевото затъмнение ще освети точно тези тъмни ъгли на стаята и ще ви амбицира да превърнете дефектите в ефекти.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои неспокойна седмица. Последната фаза на Луната ви подтиква към бързане да завършите започнати неща. Още повече, че Меркурий става ретрограден и ще променя условията на живот по особен начин. Защото неговата ретроградна фаза за пръв път от седем години насам е изцяло във вашия знак. На някои лични планове ще се наложи да сложите голяма въпросителна. Убедете се,че това което искате е изпълнимо, и времето достатъчно. Слънцето идва във вашия знак в неделя, но в събота прави съвпад със СЛВ в Близнаци, нещо което може да ви даде прозрение за неща, върху които умувате от известно време. Слънчевото затъмнение във вашия знак е важен момент за годината. Като новолуние то води прилив на енергия, добро самочувствие и визия за бъдещето в оптимистични тонове. Като затъмнение обаче изисква повече яснота по въпроси, които държите в периферията на съзнанието си. Ще ви е нужно време, за да намерите точните отговори.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои ангажирана седмица. В другия воден знак Рак се развиват основните действия в следващите дни. Меркурий става ретрограден в Рак за периода между 18 юни и 12 юли,което бележи период на ревизия и ретроспекция, на връщане към минали събития, преживяване отново и отново на стари красиви спомени, но и на обиди. Подходящо време да се освободите от тежестта на миналото, но без да натоварвате с откровения околните. Слънцето навлиза в Рак, в зоната на промените и пътешествията, на опознаване на себе си и света. Слънчевото затъмнение в този знак може да стане отправна точка за съзнателна промяна на начина на живот. Отбележете това, което ви ограничава, което ви натоварва прекалено, и от което искате да се освободите. Работете върху него и в следващите месеци ще получите очаквания резултат.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. Съвпадът на Марс и Нептун от вашия знак ще ви създава главоболия и през тази седмица. Но главните акценти се проявяват в другия воден знак Рак. Меркурий става ретрограден там от четвъртък. В зоната на любовта, силните емоции, славата, блясъка, творчеството и децата, движещата се назад планета на мисленето, словото и комуникациите ще изисква ревизия на отношението ви към тях. Някои бивши увлечения ще напомнят за себе си. Захвърлени в долното чекмедже проекти ще привлекат внимание, за да бъдат изтупани от прахта и реализирани в бъдеще. Периодът не добър за даване на обещания и обвързване. Слънцето в Рак и затъмнението там и вкарват под светлината на прожекторите. Импулсът за промяна, за нови преживявания и творчески възход ще освети скритите кътчета на вашата творческа същност.

Дати на някои астрологични събития

На 18.06.2020/ 7:59/ Меркурий ретрограден от 14°Рак

На 21.06.2020/0:43/Слънце в Рак – лятно слънцестоене

На 21.06.2020/9:41/ Новолуние в 0°21’Рак пръстеновидно слънчево затъмнение

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Овен и Рак, през четвърта и първа четвърт.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии