Седмичен хороскоп 15-21 януари 2024

2024 1 15Слънце-Плутон в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Началото на седмицата е под благосклонното влияние на няколко, макар и по-слаби, но хармонични аспекта. Също така тече все още позитивна енергия от тригоните на Слънцето и Марс от предходната седмица. Нещо тежко пада в спокойната повърхност и тръгват вълни в четвъртък, на 18 януари,когато Луната застане в кардинален квадрат със Слънцето. Тъй като Слънцето не е само, този квадрат се удвоява с такъв и към Плутон. Скандали и конфликти могат да възникнат по всяко време, както между отделните хора,така и между държавите, но с включването на Хирон, СЛВ и Ерис към спусъка Луна в Овен, провокация може да бъде отправена още в сряда, което гарантира повече мощ и всеобхватност.

В петък, 19 януари, земният тригон Луна-Юпитер и Марс-Меркурий прави опити да включи разум и прагматизъм в едно, за да успокои противоречията. Може да се постигне частичен и още повече временен успех. В петък вечерта квадратът на Венера и Нептун размътва реалността, предизвиквайки дълбоки и обосновани съмнения. Този е по-неспокойният и предизвикателен, от двата квадрата на планетата на хармонията и баланса, защитник на истината и справедливостта, сега в Стрелец, който тя прави срещу успиващия и манипулативен Нептун от Риби.

В събота, в сатурновия ден на седмицата, се случват три важни астрологични събития.

Слънцето прави ежегодния си съвпад с Плутон. За последен път обаче Слънцето се среща с Плутон в Козирог. Плутон има най-дългата орбита от познатите ни планети в Слънчевата система, близо 250 години. Плутон в Козирог е силно свързан със САЩ. Предишният му транзит през земния кардинален знак започва през 1762 година. В годината, в която щатите се обединяват в една държава, 1776-та, Плутон е в Козирог. Сегашният транзит през Козирог Плутон започва през 2008 година, годината на невижданата по размер и дълбочина, от Голямата депресия `29-та насам, икономическа криза. Откриването на Плутон за „широката публика“, астрономите са знаели за съществуването му от векове, става през 1933 година, годината на началото на възхода на националсоциализма в Европа. Сега за тези 16 години преход през кардиналния земен знак светът се промени драстично.

По време на този последен кардинален съвпад Слънцето за кратко осветява ролята на Плутон по време на преминаването му през Козирог, макар все още да не е приключило. Една блиц равносметка и отчет, пред когото трябва и за сетивата на тези, които могат да го усетят. Възможно е да има проявления на физическо ниво като сеизмични процеси или остри сблъсъци, заплахи и реални събития.

В последното сбогом на съвпада Слънце-Плутон в Козирог в същия ден се включва и Луната от края на Телец, със земен тригон към тях, за да ни покаже, че нищо не е само черно, или само бяло. Минути по-късно, в събота, този земен тригон се превръща във въздушен. Луната преминава в Близнаци, а Слънцето във Водолей.

На 20 януари, Слънцето преминава във Водолей, в който знак ще се движи до 19 февруари. В най-хуманния знак на зодиака Слънцето приветства всяка форма на обединяване и сдружаване между хората.

Вече писах за люшкането на Плутон между Козирог и Водолей през 2024 година. Първото прехвърляне от единия в другия знак е през тази седмица, часове след като Слънцето влиза във въздушния знак, в неделя, 21 януари.

Почти осем месеца малката, но мощна, планета ще се движи през Водолей. До 2 май 2024-та директен, когато се обръща, и до 2 септември, когато се завръща отново в Козирог. Плутон ще се установи във Водолей на 19.11.2024, а ще напусна окончателно знака на 1.09.2043 година, ще се движи през него почти 19 години.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на справяне с вътрешни противоречия. Някои обстоятелства пораждат съмнения дали сте на прав път. Във вторник Луната е вече във вашия знак и самоувереността ви се връща. В сряда отреагирате на квадрата на светилата по своя си начин, твърдо и безкомпромисно. От четвъртък до събота финансови дела ще ангажират вниманието. Шансовете за печалба са добри. Последният съвпад на Слънцето и Плутон в Козирог може да освети нови възможности в професионалната реализация. Личният успех все по-често ще зависи от включването в групови начинания.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица бележеща средата на личната година. В сряда и четвъртък Луната е в другия огнен знак – Овен. Мнозина от групата ще попаднат в предизвикателни обстоятелства, когато трябва да защитават себе си или колективът, към който принадлежат. В четвъртък идват предложения. В петък емоциите взимат връх. В края на седмицата, Слънцето и Плутон навлизат в срещуположния знак Водолей. В зоната на партньорството тяхното включване може да бъде много драматично и запомнящо се. Плутон е фокус-планета и за години напред ще привлича внимание и енергия към тази зона.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица изпълнена със запомнящи се преживявания. Венера от вашия знак ще продължава да ви прави привлекателни за вниманието на околните. Но също така чувствителни към всичко, което се случва наблизо и надалеч. Тази изострена чувствителност може да внесе безпокойство в отношенията с близки хора през първата половина на седмицата. В четвъртък и петък се включва планетният управител, разпределя ролите и редът се възстановява. Експресивното активиране на Водолей с преминаването на Слънцето за месец, и Плутон за 19 години, задава много интензивен житейски период в сферата на ученето и комуникациите.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата ще премине под знака на съвместните ангажименти. При някои с приятели,може и виртуални, при други с екипа, отбора, партията, с клуба по интереси. В сряда ще се наложи да покажете твърдост и да заявите позиция. През втората половина на седмицата, когато Луната е във вашия знак, се очаква да се включвате лично в събитията, които се случват. В края на седмицата Слънцето и Плутон влизат в зоната на професионалната изява и ще влияят по много начини на кариерния ви растеж.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмичната астрологична картина насочва вниманието предимно към другите, към дейности, които засягат партньор/и. В четвъртък Венера внася повече емоции и известно разочарование от разминаване в очакванията или просто от недоразумения. В петък виждате, че някои проблеми имат решение. Появяват се и нови възможности, някои твърде неочаквано. В събота и неделя, Слънцето и Плутон влизат в зоната на здравето. За месец напред търсенето на начини за неговото подобряване, ще бъде приоритет. Плутоновото влияние в тази зона е дългосрочно и многообразно.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои подвижна седмица. Във вашия знак се движат четири космични тела, две от които ви напускат в края на седмицата. През първата и половина ще ви се наложи да си проправяте път през сложна плетеница от ситуации и обстоятелства и да намирате точното решение. В четвъртък и петък обединената земна енергия отново е на ваша страна. В края на седмицата Слънцето и Плутон си казват сбогом на последната си среща във вашия знак и преминават в полето на личните доходи и притежания. Слънцето ще ви подкрепя във финансовите дела от Водолей за месец напред. Плутон ще премине през тази зона за около 19 години с променливо влияние,зависещо от аспектите му с другите планети.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои успешна седмица. В сряда участвате в ситуация, в която са замесени повече хора. Ще ви се наложи да играете с „открити карти“, директно, без увъртане и шикалкавене. В края на седмицата ще получите повече подкрепа и съпричастност, а отнякъде и заслужена благодарност. Съвпадът на Слънцето и Плутон, и последвалото им преминаване във Водолей, бележат устремно начало на юпитеровия период на личната година. Идва време на значими житейски промени, на набелязване на нови цели и влагане на повече усилия за тяхното постигане. Плутон от Водолей ще ви подтиква към постоянство и упоритост, което в голяма степен ще промени както навици, така и обстоятелства в живота ви.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, добрата организация и спазването на предварителен план, ще бъдат предимство. В дните вторник и сряда проявявайте повече себеконтрол в изказ и маниери, когато защитавате своята гледна точка. В четвъртък вечерта и в петък ви идват добри идеи и виждате повече възможности. В почивните дни Слънцето и Плутон раздвижват зоната на сърдечните дела, влизайки в другия въздушен знак Водолей. В марсовия период на личната година сте изпълнени с много енергия и амбицирани да успявате.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, началото на седмицата изисква повече внимание към финансовата сфера. В края на сатурновия период Слънцето и Плутон си дават среща точно преди да преминат на ваша територия. Обърнете внимание на информацията, която може да стигне до вас в този тъй кратък промеждутък от време. В събота започва новата астрологична година на знака. За месец напред Слънцето ще се движи през знака ви, зареждайки ви с оптимизъм и благородни идеи. Плутон отново идва в знака ви, и отново само за няколко месеца, до май. Окончателно ще се установи през ноември 2024 година. Плутоновото присъствие ще внесе съществени промени в отношението ви към света и начина ви на живот.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия воден знак Риби. Седмица на укрепване на приятелства, на нарастване на уважението към хора, с които имате общи възгледи, права, задължения, и интереси. Срядата е ден за отстояване на позиции пред партньор/и или шефове. В петък обаче някои ще бъдат разочаровани от нечия некоректна постъпка. Завесата се вдига за кратко в събота. От събота започва прехода на Слънцето, а в неделя и на Плутон през Водолей. За месец напред Слънцето ще осветява общите дела, както съвместните планове и начинания, така също и общите ресурси,с които разполагате.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. През първата половина на седмицата в работната среда е възможно да се появят причини за недоволство и спречквания. Вместо да избирате страна,влезте в ролята на арбитър и помирител. В петък имате помощници и съюзници, с лекота намирате решение на възникнали проблеми. В събота Слънцето влиза в полето на дома и семейните отношения. То ще внася позитивна енергия там за месец напред. Планетният управител Плутон също се настанява тук, но за значително по-дълъг период, за 19 години напред.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва с Луна в Риби. В центъра сте на събития, привличате внимание, вашата дума се чува, можете да влияете на други хора и на хода на събитията. Във вторник и сряда това ще се окаже важно, защото ще трябва да заемете твърда позиция по даден въпрос. В четвъртък и петък ви очакват срещи с повече хора и пътувания наблизо. Получавате подкрепа от приятелската среда и осветяване на въпрос, който ви интересува. В сатурновия период на личната година Слънцето и Плутон преминават в скритата зона на слънчевия хороскоп.

Дати на някои астрологични събития

Слънце 0 Плутон на 20.01.2024 г в 15:46

На 20.01.2024 г в 16:07 ч Слънцето влиза във Водолей

На 21.01.2024 г в 2:50 ч Плутон влиза във Водолей

Луната е без курс на:

16.01.2024 6:33 – 16.01.2024 6:48

18.01.2024 10:03 – 18.01.2024 10:12

20.01.2024 15:57 – 20.01.2024 15:58

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии