Седмичен хороскоп 16-22 април 2018

НЛ 16 4 2018Новолуние със стелиум в Овен в понеделник

Сатурн ретрограден от 18 април

Слънце в Телец от 20 април

Плутон ретрограден от 22 април

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в интересна в астрологично отношение седмица. Началото е оцветено в ярко червено от стелиума Слънце-Уран-Луна в огнения знак Овен. Съвпадът на светилата е в понеделник, 16 април, в 26 градуса Овен, но особеното е в съучастието на Уран. Планетата на реформаторството и внезапните промени е съвсем близо до новолунието, придавайки му много блясък и шум, подобно на светкавица в небето.

Точният съвпад на Слънце и Уран е в сряда на 18 април, но влиянието му усещаме от миналата седмица, дори още назад, и след края на тази седмица. Едно от проявленията е неадекватното поведение на хората в критични ситуации, когато трябва бързо да вземат решение, а също така увереността за недосегаемост и безнаказаност. Слънцето и Уран се срещат всяка година. Това е последният съвпад на двете космични тела в кардиналния Овен, точно след един месец, на 15 май, планетата-анархист ще премине в спокойната земна територия на Телец. Изключая бързо движещите се Луна и Меркурий, с който прави съвпад два дни по-рано, срещата със Слънцето е най-значимият аспект на планетата преди навлизането в следващия знак.

Сегашният съвпад Слънце-Уран е в състава на новолунието и преумножава експресивността на огнения съвпад на светилата. Там където се намира в рождената карта, могат да се очакват значими промени. При тези, при които стелиумът е близо до, и откъм, кардинален дом, до АС, МС, ИС, ДС, 26-27 градуса Овен, те навлизат в период на значими житейски промени, с обрати във възгледи, планове и намерения за настоящето и бъдещето си. Подобно, макар и по-слабо е влиянието и върху тези, които имат кардинални домове и/или рождени планети в края на знаците Рак, Везни и Козирог.

През цялата първа половина на април, докато Слънцето преминаваше през квадрати със Сатурн, Марс, Лилит и Плутон, всички те в знака на властта Козирог, устремено към Уран във войнствения Овен, в света се развиха събития, които извадиха на показ огромен егоцентризъм, властолюбие, арогантност, недалновидност и ред други качества на тези, които искат да управляват света. Подклаждайки напрежение, внушавайки страх, но в същото време демонстрирайки неспособност да се справят с реалните проблеми на собствените си държави, а още по-малко с тези на другите. Стелиумът в Овен е като светкавица, която ще освети картината за миг, дали и какъв гръм ще последва, предстои да видим през тази и следващата седмица,когато е точния съвпад на Марс и Плутон.

Във вторник Хирон сменя знака като преминава от Риби в Овен. Във водния знак учителят на боговете навлезе през април 2010 година, годината в която Уран влезе в Овен. От огнения знак Хирон ще излезе през юни 2026 година. Транзитите на Хирон, когато се свързва с важни точки от рождения , са време на учене на уроци посредством болка, страдание и пречистване. Цикълът на Хирон е 50 години, но движението през знаците е различно като времетраене, в едни може да бъде една година, а в други девет. Предишното навлизане в Овен кентавърът е направил между 1.04.1968 и 28.03.1977 година.

В тази гръмотевична астрологична картина се намесват и въздържащи фактори. Благодарение на добронамерената Венера от Телец, която паралелно с напрегнатите аспекти на Слънцето, правеше хармонични такива с бойната група от Козирог, „номерът не мина“, истерията бе туширана от здравия разум. Във вторник е точният тригон на планетата на справедливостта с манипулативния Плутон. Демонстрациите на любов ще бъдат повече от тези на омраза. Хората, които усетят този аспект в неговата дълбочина, ще прозрат много истини, ще си отговорят на много въпроси. Опозицията на Венера и Юпитер има също своето място посредством компенсации – материални и морални.

В сряда, 18 април, Сатурн навлиза в ретроградната си фаза. Тя се случва всяка година и трае близо пет месеца. Сатурн изминава един знак за около три години, затова прави по три ретроградни фази, с малки изключения, през всеки знак, който транзитира. Последната тройка ретроградни фази в Козирог са започвали на 11.04.1988 г., на 23.04.1989 г., и на 5.05.1990 година. Напомням това, защото ретроградността на Сатурн има свойството да дава известно забавяне на процесите в обществените нагласи и в международен план, още повече, когато планетата е в собствен знак. Сегашната ретроградност ще продължи до 6 септември. При ретрограден Сатурн ще имаме възможност да ревизираме някои предстоящи за изпълнение планове, опирайки се на здравия разум, на стабилните основи, които вече сме изградили и най-вече на ресурсите, с които разполагаме.

Почти едновременно със Сатурн, само няколко дни разлика, Плутон навлиза в своята ретроградна фаза, също през тази седмица, на 22 април. Обръщането на Плутон е другият въздържащ фактор,който ще повлияе отношенията на големи маси хора към определени събития. Някои тайни ще бъдат скрити още по-дълбоко, за да бъдат разработени по-добре, но други ще излязат наяве и с тях ще трябва да се живее.

С тръгването на Меркурий в права посока, и с нарастването на Луната, се създават добри условия за бизнеса. Подкрепата се увеличава с навлизането на Слънцето в неподвижния, но чувствен Телец на 20 април, петък, когато в земната стихия става доминираща с присъствието на пет планети в нея.

Спорна пролетна седмица с много слънце и хубаво настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои противоречива седмица. Новолунието в понеделник е специално. Срещата на светилата в 26-я градус на знака ви е в компанията на Уран. И това е „лютото чушле в манджата“. Така началото на седмицата предлага експресивни преживявания, краткотрайни, но запомнящи се. Всяко новолуние задава тема за развитие в следващите седмици и месеци. Сегашният съвпад на светилата провокира активност по лични начинания, лични проекти, или работа в екип, където имате водеща роля. Личността ви е във фокуса на вниманието на някои хора,което е свързано и с повишени изисквания, и очаквания. Урановото влияние обаче е объркващо и подвеждащо,когато трябва да се реагира бързо. На помощ идва Сатурн, който става ретрограден в сряда. Строгият учител ще ви прави по-предпазливи към новите възможности в професионалната сфера, или към някои текущи проекти, по които работите с ентусиазъм. Плутон също става ретрограден, в края на седмицата. Така две ретроградни планети в зоната на кариерата ще забавят по един или друг начин професионалните дела,но с цел преразглеждане и оптимизирайки ги в различни направления. Шеф, ментор, баща, съпруг, ценен приятел, могат да изискват повече внимание и грижи.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия огнен знак – Овен. И ,което е уникално заради стелиума от светилата и Уран в него, последен за осем десетилетия напред. Искрящата енергия на тройния съвпад осветява най-разкрепостената зона на слънчевия хороскоп, провокирайки авантюриста във вас. Планирайте, или тръгвайте на вече планирани пътешествия. Работете по медийни проекти, издавайте книги и списания. Ако не ви достигат знанията, търсете си подходящия учител, или най-доброто учебно заведение за вас. Никога не е късно човек да учи. А предприемачите и предприемчивите стелиумът в Овен е като пътеводна звезда, или факел, осветяващ тунела на съмненията. В юпитеровия период на личната година сте, когато ретроградността на Сатурн в земния Козирог, която започва в сряда, ще ви помогне да приведете на практика плановете си, като бъдете по-организирани и ефективни, като работите осъзнато за себе си или за друг, мотивирани не само материално. Инвестирайте в себе си, в здравето си, в добрата си кондиция, като отхвърлите излишните ангажименти и обвързаности. А това ви е изключително необходимо с навлизането на Слънцето в зоната на кариерата, от 20 април.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на новолуние в сродния по стихия знак Овен. Стелиумът в огнения знак огрява зоната на творчеството, изявите, забавленията и децата. Новолунието в Овен ви кара да излезете на светло, да заявите себе си, да покажете талантите и постиженията си. Много хора ще ви заявят симпатиите си, някои ще пожелаят по-близък контакт, което е добре за необвързаните сърца, обещавайки им интересни запознанства. Включвайте се в дейности, които обичате, защото това е мястото, където ще срещате сродни души. От сряда ретроградният Сатурн обаче ще ви свали розово-лилавите очила, приканвайки ви към по-сериозно отношение към финансите, да намалите излишните разходи, да погасявате задълженията си. Ден преди това Венера прави опозиция към планетния ви управител, което внася известно съмнение в лоялността на близък за вас човек, на когото сте делегирали твърде много доверие и очаквания. Не бързайте с оценки и квалификации, търсете истината, и след като се убедите в правотата си, тогава действайте.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с новолуние в предходния знака. Огнената енергия на тройния съвпад за кратко ще освети зоната на вътрешната работа и себепознание, за да ви отвори очите за възможностите в тази сфера. Не бързай изобщо, или бързай бавно е мотото на тази седмица за вашия знак. Активността в задния ви двор изисква спокойствие и освобождаване от излишно натоварване и грижи. Имате един месец време да се настроите за новолунието във вашия знак, затова проявявайте търпение и бъдете много дипломатични в отношенията с околните. Вашата чаровна управителка в следващите дни е много активна, като свързвайки се с далечните Юпитер и Плутон ще покаже както добрите си страни, така и лошите. Опозицията с Юпитер от срещуположния знак Скорпион дава момент на равносметка с партньор, работодател или колега, като сянката на взаимното неудовлетворение може да развали не само настроението ви, но и връзката. Тригонът на Венера с Плутон е укрепващ отношенията аспект, но само и единствено, ако съумеете да застанете над нещата, да видите картината от птичи поглед, загърбвайки дребнави претенции и интриги. Ретроградният Сатурн от другия земен знак ще ви подкрепи да направите някои промени в близките планове, да подредите приоритетите си, да вкарате в ред документация, да си вземете дипломата, да пренапишете онази част от книгата ви, която не ви харесва. В петък Слънцето идва в знака ви, полагайки началото на новата година за зодията. С него, и Венера във вашия знак, началото на новата слънчева година е обещаващо и плодотворно.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои натоварена с ангажименти седмица. Доминирането на земната енергия ви включва в много дейности, свързва ви с много хора и прави ежедневието ви твърде натоварено. Новолунието със стелиум в понеделник в огнения знак Овен осветява всичко свързано с общите инвестиционни планове, семейните сметки, кредити и задължения, с очаквана или не финансова подкрепа. В рамките на няколко дни можете да се придвижите от отказ за такава, до съгласие и подписване на договор. Периодът е добър за планирани пътувания, но за някои шансът може да се появи и в последната минута. В сряда започва първата ретроградност на Сатурн в другия земен знак Козирог. За следващите близо пет месеца строгият учител ще ви връща към началото в някои планове, и нови идеи, за ремонт, ревизия, рестартиране, с цел подобряване на параметрите, на качеството, на успеваемостта. След като и Плутон в края на седмицата стане ретрограден, отношенията с и към децата ще изискват повече внимание, време, грижи,съпътствани със задръжки и ограничения. Слънцето намалява ефекта на тези ограничения с навлизането в Телец на 20 април, с което започва и юпитеровия период на личната година, най-продуктивният в професионално отношение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои напрегната седмица. Новолунието със стелиум в другия кардинален знак Овен енергетизира зоната на дома и семейството. Вероятно се нуждаете от нов дом, или кардинално обновяване на този, в който живеете. Ако живеете под наем, търсете сигурност в подновяване на договора за по-дълъг срок. Периодът е добър за тези, които търсят нов дом, искат да продадат, и да купят имот. Внезапно могат да се появят нужните ви купувачи или удачното предложение на агента по недвижими имоти. Планетният управител става ретрограден през тази седмица. От сряда Сатурн тръгва назад през първата декада на вашия знак. Търпението е ваша добродетел, затова тенденцията за задържане на твърде новите, или непроверени, неща може да се окаже полезно, за да се убедите, че сте на прав път, и това, което правите е здраво и стойностно. Ретроградността на Плутон също започва през тази седмица и свършва в месеца, в който и тази на Сатурн – септември. Така за пет месеца напред имате двата стожера на ефективността в подкрепа на сериозните ви планове. От петък, 20 април, Слънцето огрява най-креативната зона на слънчевия хороскоп, навлизайки в марсовия период на годината. „За лудо работи, за лудо не стой“ е мотото на този период на много ангажименти, но и на високи резултати.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на открито заявените желания. Новолунието в Овен в понеделник е изразител на натрупалото се неудовлетворение и искане за промяна. Урановата намеса подсилва градуса на емоциите и ви прави импулсивни в приказки и поведение. Меркурий е директен и от негова страна няма пречки да следвате плановете си. Задръжките са от друго естество, и причините идват от обръщащите се назад Сатурн, в сряда, и Плутон – в неделя. Договорите с други хора, или институции, подлежат на преразглеждане и промяна до септември, когато планетите тръгнат в права посока. При бъдещо ангажиране, особено ако е финансово обвързващо, през следващите месеци ще трябва да обмисляте много добре преди да сложите подписа си под договор или друго споразумение. Новолунието в Овен обаче задава важна тема за развитие сега и в следващите седмици. Бъдете по-социални, както лично, така и професионално, разширявайте мрежата си от приятели и бизнес партньори, търсете интересни хора, с оригинални идеи и смелост да ги реализират. Моментът е добър да се присъедините към нова организация или група на толерантни и отворени към новото хора. Фокусирайте се върху промените,които можете да направите в близкия си кръг, не подминавайте разочарованието и неудовлетворението, което се натрупва при общуване с определен човек, или група хора, търсете решение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на новолуние в срещуположния знак. Това се случва всяка година през пролетта, но особеното сега е,че съвпадът на светилата е в съвпад с Уран,който е на път да излезе от знака. Стелиумът в Овен в зоната на партньорството е провокативен и непредсказуем. Но все пак, очакването е към другите- към личния партньор или служебния такъв. Обърнете внимание на това, което ви казват другите, вслушвайте се в това, което говорят или правят, отзовавайте се на покани и предложения за съвместна работа или забавления. Необвързаните Везни могат да намерят липсващото парче пъзел сега на най-неочаквано място, изненади дебнат отвсякъде, и това да им помогне да се определят, да престанат да се колебаят. Сатурн става ретрограден от 18 април, последван от Плутон в края на седмицата, в зоната на домашната среда и отношенията с най-близките. В ретроградната фаза на планетата може да ви се наложи отново да правите ремонт и преустройство с оглед новите обстоятелства и потребности на семейството. Преразглеждането на отношенията с близък човек, като се изчистят недоразуменията и всеки си признае грешките, ще отвори нова страница в семейната история и ще оздрави психологическия климат в домашната среда.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Новолунието в Овен я прави още по-специална, заради участието на Уран в него. Планетният управител за последно се среща със светилата, преди да премине в земния Телец през май. Експресивността на този троен съвпад озарява зоната на интелекта и комуникациите. Мнозина ще бъдат споходени от ярки сънища, от прозрения в алфа ниво или в будно състояние, но такива на място и полезни. Някои ще получат добри предложения за нови мобилни устройства или за ново МПС, а други тръгват на път с приятна компания. Периодът е добър за включване в курс за обучение, за подновяване на студентски права, или записване във ВУЗ за по-висока степен. Опозицията на двете благодетелни планети Венера и Юпитер в средата на седмицата внасят известна дисхармония в отношенията с човек от домашната среда, а сянката на недоверието може да разстрои взаимоотношенията за дълго време, ако не вземете мерки за изчистване на недоразуменията. Ретроградностите на Сатурн и Плутон в предходния знак Козирог са удачен период за самовглъбяване, обръщане на поглед към духовните потребности, и преразглеждане на натрупаното досега като обективни знания и практически умения. В петък Слънцето навлиза в зоната на семейните отношения, на стабилността и сигурността, като наред с Венера ще ви помага да подредите приоритетите си, и да направите някои промени в дома си, които да го направят още по-добро място за живеене.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои динамична седмица. Новолунието в понеделник е като празнична заря, която осветява най-важните ви дела сега и в близкото бъдеще. Една голяма врата може да се отвори внезапно и да ви подкани да поемете нагоре по стълбата на успеха. Не чакайте да бъдете открити и оценени. Направете нужното, за да заявите своите качества, поемете риска да ви изпитват и оценяват. Участвайте в събития, организирайте събития, в които да се опознаете с подходящи за вас хора, договаряйте по-добри условия на работа, и по-високо заплащане. Новолунието в Овен може да освети необходимостта ви от нов партньор, или да ви даде нов поглед към този, с когото сте сега. Сатурн управлява зоната на партньорството, а в сряда той става ретрограден. За близо пет месеца напред сатурновата ретроградност ще ви кара да преразглеждате отношенията си с партньора, да ревизирате връзката си, и да изчиствате нездравите елементи в нея. Сатурн ще се движи назад от 9-я до 2-я градус на Козирог поставяйки в огледалото за обратно виждане родените в първата декада на знака. Ще ви бъде трудно да понасяте критика от началник или партньор, особено през тази и следващата седмица, когато Сатурн е в напрегнат аспект с Меркурий. Много емоции в първата половина на седмицата обещава планетата на любовта с аспектите си към Юпитер и Плутон. С прояви на ревност и собственическо поведение рискувате връзката си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Новолунието в понеделник и нарастващата Луна в следващите дни вероятно ще ви отворят очите за някои промени, които можете да направите в работната си среда, да смените месторабота или работодател. Поради включването на Уран в него със съвпад към светилата, някои възможности могат да изникнат внезапно, затова отворете си сетивата, настройте се за промяна и гледайте да не пропуснете момента. Проблеми със здравето, ваше или на близък човек, също са във фокуса на вниманието,като тук са възможни изненади в първите дни на седмицата, от понеделник до сряда. Профилактиката, редуването на работа и почивка, както и здравословното хранене, са част от начините да се чувствате балансирани и работоспособни. Не се претоварвайте с ангажименти, намерете начин да починете сред природата и с приятна компания. Ретроградността на Сатурн от сряда може да се окаже подходящото време да си уредите почивка на място, откъдето сте останали доволни. Слънцето навлиза в зоната на партньорството в петък, огрявайки тази сфера от живота, и новите възможности за семейно или професионално сътрудничество.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда, четвъртък и петък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои финансово ориентирана седмица. Новолунието със стелиум внася силна доза позитивна енергия в зоната на личните доходи, притежания и ценности. Този огнен изблик обещава нови източник на доходи, но не откриване на петролен кладенец, а нещо по-достъпно, или поне прозрение как да решите финансовите проблеми. Ако ги нямате, как да увеличите приходите за сметка намаляване на разходите. Тази зона има отношение към самоуважението и това как оценяваме себе си, затова новата Луна тук със съдействието на Слънце и Уран е ваш съюзник. За да се сбъднат плановете, бъдете дискретни, не давайте неизпълними обещания. Ретроградностите на Сатурн и Плутон преминават почти едновременно и то в зоната на мечтите и желанията. Ще ви се наложи да ревизирате някои съкровени планове, като им придадете по-реалистичен вид. Отношенията с някои хора от приятелския кръг също ще претърпят метаморфоза през следващите пет месеца, която да ги изчисти от лъжата и фалша. В петък Слънцето навлиза в Телец и огрява зоната на активната комуникация, като прави ежедневието ви по-подвижно и разнообразно.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, сряда, четвъртък и петък.

 

Дати на някои астрологични събития

На 16.04.2018/4:57/ Новолуние в 26°Овен

На 17.04.2018/11:09/Хирон навлиза в Овен

Венера в опозиция с Юпитер на 17.04.2018/10:00

Венера в тригон с Плутон на 17.04.2018 16:04

Слънце в съвпад с Уран на 18.04.2018 /17:00

На 18.04.2018/4:46/Сатурн става ретрограден от 9°Козирог

На 20.04.2018/ 6:12/ Слънцето навлиза в Телец

През тази седмица Луната се движи между знаците Овен и Рак, през първа четвърт.

Луната е без курс на:

16.04.2018 / 8:59 – 16.04.2018/ 11:51

18.04.2018 / 1:05 – 18.04.2018 /15:02

20.04.2018 /15:05 – 20.04.2018 /17:26

22.04.2018 /17:58 – 22.04.2018/ 20:09

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии