Седмичен хороскоп 16-22 декември 2019 година

ЗСС 22 12 2019 от петък

от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстоящата седмица започва относително спокойно. Продължава хармоничното влияние на тригона между Юпитер и Уран, който стана точен в неделя. Ако не сте усетили неговото благотворно влияние в предходната седмица, сега за мнозина това ще се случи, Особено за тези, които имат съвпад, тригон или секстил на двете планети в рождените си хороскопи.

Доброто си проправя път и във вторник, когато Луната след тригона си със Слънцето, прави голям земен тригон с Юпитер и Уран. Да използваме тези дни за правене на добро за близките си, за хората около нас, за природата. Имаме нужда от тези макар малки, но толкова ценни, глътки чист въздух и за телата, и за душите ни.

Сряда и четвъртък, когато светилата са в квадрат, са дни на важни решения. Отстоявайте докрай позицията си, когато сте убедени, че постъпвате правилно.

В петък играта може да загрубее, там където намеренията са непочтени. Меркурий е в квадрат към Нептун, но Слънцето от последните градуси на Стрелец е много чувствително към неправдата. Вероятно мнозина усещат раздвижването, което се случва напоследък, опитите на някои хора на високи позиции да се променят към добро. И това не е само заради коледния дух на декември. Следващата година ни очаква с пълна кошница проблеми за решаване, и с много промени, които трябва да се случат, но най-напред те трябва да станат в самите нас. Процесът е задвижен и обратен ход няма.

В петък, 20 декември, Венера сменя знака, преминавайки от Козирог във Водолей. За планетата на любовта и хармонията, но и на справедливостта, ще отпаднат много от ограниченията, които налагаше земния сатурнов знак. С водолейско въодушевление и непукизъм Венера ще ни помага да преминем през коридора на затъмненията – слънчевото на 26 декември и лунното на 10 януари. Но през тази неделя емоциите трудно ще бъдат скривани зад маската на „това не ме засяга“. Преминавайки в зоната на неподвижния кръст, планетата на хармонията и баланса, попада на Уран от Телец, с когото застават в точен квадрат в неделя. Това дава определена драматично емоционална окраска на втората половина на седмицата. Неочаквани ситуации ще изкарат от равновесие хора, които имат силно влияние на неподвижни знаци в рождените хороскопи. Природни катаклизми, бурни ветрове, земетресения са с голяма степен на вероятност през тази седмица. Влиянието на квадратурата е донякъде омекотено от факта, че двете планети са във взаимна рецепция, всяка в знака управляван от другата.

В края на седмицата, Венера, освобождавайки се от някои предразсъдъци, влиза в синхрон с хармоничния аспект между Марс и Плутон, който става точен в неделя. Не се товарете с излишни ангажименти в най-краткия ден на годината.

В неделя, 22 декември, преди изгрева, Слънцето преминава в Козирог. Ден на зимното слънцестоене, най-късият ден на годината, Слънце най-ниско над хоризонта, и на промяната, защото от утре денят започва да нараства. Хороскопът на зимното слънцестоене подсказва много динамичен едногодишен период. Започвайте разчистването отсега, преди финала на годината. Освободете се от излишното и непотребното. Мислете за нови неща, нови цели, формулирайте ги, визуализирайте и изпращайте в мисловното пространство.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в сродния по стихия знак Лъв. Чудесно начало на един динамичен седемдневен период. Пълнолунието в Близнаци е отворило някои врати, но за да преминете през тях, ви трябва добро въоръжение. Като търпението например, с което не можете да се похвалите, но можете да изградите при по-голям контрол над импулса да действате преди да е дошъл точният момент. Във вторник мислете за практическото приложение на наученото, за овеществяване на знанията и уменията ви. В четвъртък ще взимате важно решение. В петък Венера преминава във Водолей и подкрепата на жена/жени става за вас от съществено значение. Същинската промяна обаче идва от неделя нататък, когато Слънцето е вече в зоната на професионалната реализация, и отношенията с другия пол. Предстои ви няколкомесечен период, в който тази зона ще бъде подложена на дълбока трансформация.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. Ще ви се наложи да се показвате като щедър и широко скроен човек, дори да имате задръжки в това отношение точно сега. Промените в работната среда са актуални и ако успеете да се настроите към новото, да видите доброто и полезното за вас в новото, ще направите прехода лесен и приятен. Предстои ви да придобиете и затвърдите нови навици, да направите дълбока трансформация за това как да протича ежедневието ви, с какво да се храните, с какво да се разтоварвате. От петък Венера е в срещуположния знак Водолей. От зоната на партньорството тя обещава подобряване в общуването с околните, като за необвързаните това е чудесен период за нови познанства и връзки. С навлизането на Слънцето в Козирог в края на седмицата, и предстоящото му сближаване с Юпитер, настъпва добър момент да уредите въпроси касаещи собственост.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, началото на седмицата с Луна в Лъв е обнадеждаващо. В слънчевия период на личната година от вас се изисква повече включване в събитията, инициатива и активно участие, за да имате повече успех. Вторник е удачен ден за професионални ангажименти, от които очаквате и повече приходи за себе си. Големият земен тригон ви прави организирани и практични. Възможно е обаче да бъдете подведени в очакванията си към човек от близкото обкръжение. В края на седмицата, когато Слънцето премине в Козирог, жизненият тонус е на добро ниво, както и амбицията да направите нещата по вашия начин. Във финансово отношение астрологичната картина е подкрепяща за вас.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак – Лъв. Домашните грижи са значителни в началото на седмицата. Възможно е да се чувствате изоставени и неподкрепени, особено ако имате силна конкуренция, или хора, които предявяват големи претенции към вас. В Петък, 20 декември, Венера сменя знака. От Водолей планетният управител е благоразположен към социалните ви изяви и ще ви подкрепя през целия период на преход през въздушния знак, чак до 13 януари. А в неделя идва още по-мощен покровител, слънцето навлиза в Козирог. В тази зона – юпитеровият период на личната година, се случва небивало струпване на планети, предстоят множество аспекти и съответно житейски трансформации сега и през следващите месеци.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на новите възможности. Във вторник Луната е във вашия знак, и с хармонични аспекти. Имате добър повод за удовлетворение, когато нещата ви вървят по план, вашият разбира се. Земният тригон е във ваша подкрепа. Венера напуска другия земен знак Козирог,за да премине във Водолей. От това харизмата ви няма да пострада, защото след ден Слънцето е в зоната на любовта, страстта, творчеството и децата. В марсовия период на личната си година сте изпълнени с планове и амбиции, които ще реализирате сега и в следващите месеци с подкрепата на голяма група планети движещи се през Козирог.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на промените. Една планета ви напуска в петък. Венера преминава във Водолей като за по-малко от месец, до 13 януари, ще ви помага да решавате финансови въпроси, да балансирате бюджета си, така че в края на годината и в началото на следващата да се стабилни, и обезпечени. В неделя, в най-късия ден на годината, Слънцето идва при вас на ежегодната си обиколка. Този път тя ще премине в голяма компания от планети, всяка среща, с които ще се отразява на живота ви. Най-близката е тази с Юпитер в дните на слънчевото затъмнение. Ще бъде подложена на проверка способността ви да реагирате на бързо променящи се условия, и издържливостта ви на стрес, но и на добри новини.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Настройте се за пътуване, за много срещи и разговори, за една динамична и изпълнена с преживявания седмица. Във вторник и сряда домашните дела, и ангажименти със собственост ще бъдат в центъра на вниманието. В най-динамичния период на личната година – меркуриевият, сте в зоната на промяна на работата, на местоживеенето също. В петък Венера преминава в другия въздушен знак и с нейна помощ ще можете да намерите верен ориентир накъде да поемете. Важно е движението, особено ако сте се закотвили дълго време на едно място, както физически, така също емоционално и мисловно. Промяната е живителната сила на вашия знак. В неделя Слънцето преминава в Козирог и с това засилва закотвящите елементи, от които е добре за вас да бягате, затова търсете своя път, и своя начин.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с предизвикателство. Тригонът на светилата ви помага да се справите с лекота. Ще оцените помощта на приятел в точния момент. Венера ви носи радост с преминаването си във Водолей. От сродния по стихия знак планетният управител е изключително благосклонен и подкрепящ. Венера в зоната на любовта и бурните страсти, на съкровените планове и децата, е балансьор и посредник, за всички, но особено за необвързаните. С изключение тази неделя, когато прави квадрат с авантюриста Уран и може да ви „плъзне по нанадолнището“ на неподходяща връзка. От неделя Слънцето се установява в зоната на дома и семейните радости. Предстои му да направи съвпад с Юпитер там, което е чудесен период за подобряване на условията на живот, за разширение, самостоятелност, и обогатяване.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Лъв. Неспокойно начало, заради квадрата и с Марс от Скорпион. Ще ви се налага да се съобразявате с изискванията на други хора, или с техните намерения за следващите дни. Ограниченията донякъде ще намалеят с идването на Венера във вашия знак. Планетата на любовта е във взаимна рецепция с управителя на знака – Уран, който се движи в нейния знак – Телец. Така харизмата, която тя привнася на ваша територия е подсилена и трайна. Възползвайте се от благодатното венерино влияние, което ще бъде до 13 януари. В края на тази седмица обаче бъдете внимателни с контактите с непознати, защото квадратът Венера-Уран е твърде провокативен. В сатурновия период на личната година сте, време за притихване, релакс, и анализ на извървяния път досега.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, четвъртък, петък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица ориентирана към финансовата страна на живота. Ако в понеделник картината не изглежда твърде оптимистична, то във вторник идва промяна. Срещайте се с подходящите хора, бъдете наясно какво искате, проучвайте подробно всяко ново предложение, но не бързайте. Венера от петък ще ви дава подкрепата си, но в края на седмицата има неприятна среща с Уран, което може да се изрази в неочаквана промяна в ситуация, която намирате за сигурна. От неделя Слънцето преминава в зоната на партньорството и сделките. А през следващата седмица там предстои срещата му с Юпитер, даваща обещания и надежди в широк житейски спектър.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак – Лъв. Предстои ви твърде ангажиран период, предимно със служебни дела, срещи с администрация, чиновници, с предизвикателствата на бюрокращината, с неразбирането на хората около вас. Изисква се голямо търпение и увереност в крайния резултат. И добри намерения. До петък Венера от Козирог ще ви помага да намирате точните думи и верния тон в общуването. От Водолей обаче тя ще ви притегля към семейната среда, към спокойствието и уюта на дома. Слънцето ще се включи към групата планети в Козирог и с това ще даде тон на един много подвижен в социално отношение едномесечен период, независимо от коледните и новогодишни празници. Ако другите почиват, на вас вероятно ще се наложи да работите. В края на седмицата имате шанс да пренаредите картите.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, четвъртък и неделя.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, началото на седмицата е под влияние на хармонични аспекти във водните знаци. Луната влиза в зоната на партньорството във вторник, което ви прави активно включени в това, което е важно за хората с които имате по-близки служебни, и лични, взаимоотношения. Дните от вторник до четвъртък са благоприятни за изгодно пазаруване, както и за сключване на печеливши сделки. В петък Венера се настанява в най-скритата територия на слънчевия хороскоп. Всички лични тайни, трябва да останат тайни. Ако имате планове за разкрасяване, това е най-удачния период. Също така добър за усвояване на техники за подобряване на вътрешния баланс. Слънцето обратно, преминавайки в сериозния Козирог, ще ви тегли към изяви, към екипна работа, в която имате важен принос, и която е на особен етап, изискващ вашето активно участие.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в квадрат с Нептун на 20.12.2019 / 6:19

На 20.12.2019 / 8:41/ Венера преминава във Водолей

На 22.12.2019 / 6:19/ Слънцето преминава в Козирог

Венера квадрат с Уран на 22.12.2019 / 15:30

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Лъв и Скорпион, през трета четвърт.

Луната е без курс на:

17.12.2019/ 0:10 – 17.12.2019/ 9:16

19.12.2019 /10:07 – 19.12.2019/ 12:04

21.12.2019 /13:45 – 21.12.2019/ 14:57

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3.Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии