Седмичен хороскоп 16-22 март 2020 година

2020 3 20Меркурий в Риби от понеделник

Слънцето в Овен от петък

от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В ситуация на извънредно положение, в което сме, астрологичните влияния приемаме избирателно. Хороскоп по зодии няма да правя. Ще разгледаме астрологичната картина такава, каквато е в нейната обща част. В статията ми „Плутон в Козирог и пандемиите“ писах за 2020 година като начална за няколко важни цикли на планетарните двойки Сатурн-Плутон, Юпитер-Плутон и Юпитер-Сатурн. Първият, най-значим и с най-дълъг период между мощните Сатурн-Плутон, започна на 12 януари. Да припомня, че сближаване на двете планети имаше през 2019 година, но до съвпад не се стигна. Така подготовката за това, което се случва сега, беше през миналата година, първите случаи на епидемията бяха в края на 2019 година, но разгръщането е през 2020 година. Както изявата на вируса, създаден от човешка ръка, така и последвалите наложени ограничения вече в световен мащаб за придвижване на хора имат смисъл в цялостната астрологична картина на силен акцент върху знака Козирог. За разлика от предишното струпване отпреди 40 години 1980-83 в знака Везни.

Това са преживявания предвидени за сега живеещите едновременно четири поколения хора. Плутон е поколенчески фиксатор. Преди 80 години втората световна война срина из основи някои страни на световната икономика, направи се преразпределяне на територии, пазари, сфери на влияния. Тогава Плутон бе в Рак. Години по-късно, 40 близо, при Плутон във Везни отново назря време за глобални промени, и Плутон се включи подмолно и в дълбочина. Няма нищо случайно. Процесите назряваха с години. Пандемията се оказа подходящото, ефикасно средство за ново затваряне и обособяване на хората в отделни общности. Опитността с разкрепостяването, прекалената свобода, отварянето и омесването на етносите е изживяна. Изводите са направени или тепърва ще се правят, там където нещата се развиват по-бавно.

Както войните, така и пандемиите, които са вид война, поставят хората в нови условия, с много ограничения на личната свобода, изискване за дисциплина, разбиране, търпение и поглед към другите. Отделният човек престава да бъде господар на личното си поле, защото е под заплаха груповото поле. Човек престава да мисли само за „Аз, мене, моето“, а иска или не, настройва мисли и поведение в посока „Ние, нашето, цялото“. Себесъхранението е част от съхранение на цялото. Пазейки себе си, пазиш и другите. И тук ще видим изразени полярностите, които показват нивото на израстване на всяка отделна душа, и на душите в групи, които сега са въплътени на земята. Защото ако се върнем във времената назад, всички ние сме били тук на земята по време на войни и епидемии през хилядолетната, дори милионната, история на човечеството. Всички ние имаме хиляди прераждания, които ни свързват помежду ни с безкрайна плетеница от кармични връзки. Затова това, което сега се случва на земята е наш продукт,това е бъдещето от нашето минало. И ни прави отговорни. Всички заедно и всеки поотделно.

Знакът Козирог е полето на отговорността, на ограниченията, на спазването на рамките, на законите, на правилата, на растежа, съзряването, мъдростта, но и на властта и на корпоративните интереси. Не случайно сме под знака на Козирог ние българите. Историята ни е карала да учим тези уроци – да бъдем твърди, търпеливи, издържливи, оцеляващи, люшкащи се между големите световни играчи. Ще изтърпим и временните ограничения.

Тази седмица ще ни се стори много дълга и тежка. Изолация, ограничения, неизвестност. В края и изтичат 9-те дена срок от въвеждане на карантината, които са много важни за оценката на степента на заразяване в страната.

В понеделник, Меркурий навлиза отново в Риби, но на прав ход. Меркурий в Риби е вдъхновение за споделяне и оплакване, което ще тече по всички канали на комуникацията. У нас битовата психотерапия е на почит и сега, в тези ограничителни за директно общуване условия, изговарянето на притеснения и болка има силен оздравяващ ефект. Виртуалните пътувания също са в обсега на влиянието на Меркурий в Риби. Фалшивите новини и измамите също. Разсъдителността и мъдростта на Меркурий в Риби ще се отрази добре на водните знаци- Риби, Рак и Скорпион. А също така и на земните -Телец и Козирог.

Луната като най-бързо движеща се, е катализатор на процесите в настоящето. В понеделник вечерта тя преминава в Козирог. Тригонът и с Уран ще ни зарадва с новина, но за кратко, защото едновременно с него е включването и в двойната квадратура на лунните възли с Хирон и Лилит. Кармични изчиствания в зоната на кардиналните знаци през нощта на понеделник/вторник.

С навлизането на Марс в Козирог на 16 февруари играта загрубя, фигуративно казано. В Сирия конфликта отново привлече внимание и искаше спешни мерки, но пандемията го надскочи и зае челно място. Ролята на Марс не е приключила. Планетата воин през тази седмица прави мощен съвпад с другите две планети- Юпитер и Плутон. В средата на седмицата, когато Луната ще пренесе енергия от ЮЛВ към този съвпад ще има мощно раздвижване не само у нас.

В сряда, Сатурн е в последния градус на Козирог, 29-я. Следва го Плутон в 24-я Юпитер в 22-я и Марс в 21-я. С Луната в тази зона стелиумът става изключително мощен, от пет космични тела, три от които са малфактори. Слънцето внася баланс със секстил към групата, и изравнява силите на доброто и злото. Конфигурацията зове за разум и обединение, и дано има кой да чуе този зов.

На 20 март, в петък, Слънцето преминава в Овен, ден на пролетното равноденствие, началото на новата астрологична година.

През втората половина на седмицата облаците се сгъстяват. Марс отива към съвпад с Юпитер, който става точен в петък. Среща Марс-Юпитер имаме на около две години. В Козирог обаче двете планети са се срещнали за последно през октомври 1984 година, в онзи период отпреди 40 години. В Козирог Юпитер е в слаба позиция и Марс диктува условията и резултата от срещата. Обединяващото в двете планети е откровеността, с която заявяват истината така както я разбират. Завесата над това, което се случва сега, може да бъде повдигната от единия край.

В петък Марс е между Юпитер и Плутон, и тук вече нещата стават доста сериозни. В понеделник, 23-ти, е точният съвпад Марс-Плутон. Ако извънредното положение и мерките, които се прилагат ни изглеждат прекомерно тежки и ограничаващи, то в края на седмицата могат да станат още по-строги, до въвеждане на военно положение. Планетите влияят на всички държави, и последното важи за която и да е, включая нашата.

В неделя, 22 март, Сатурн преминава във Водолей, за около 100 дни. Водолей, знакът на хуманизма, прогреса, новите технологии, бъдещето. Във въздушния знак ще започне и ретроградната му фаза на 11 май. Предишното преминаване на планетата през Водолей е в периода 1991-1994 година. Още преди да влезе във Водолей Сатурн започва продължителен квадрат с Уран от Телец. Най-близо ще бъдат до квадрата, след 11 март и ще продължи първата му фаза до края на месец април.Точните квадрати ще бъдат през 2021 година, февруари, юни, декември. Двамата управители на Водолей, големите, възпитатели на човечеството, се съюзяват в преподаването на актуалните уроци. От напрегнатия аспект, след сътресения и размирици, могат да се родят нови форми, нови подходи за обучение, нови учители да влязат в роля.

Картата на равноденствието е показателна за бързо развиващи се процеси. Вижда се как всички планети се разполагат в отсека от Телец до Козирог. Няма външна свобода, енергията е концентрирана в ограничен кръг от теми. Само колективните усилия ще носят резултат. Управляват хороскопа на новата астрологична година Нептун и Юпитер, планетите на Духа. Всичко се движи от силите на Доброто. От нас се иска вслушване в насоките и вътрешен растеж. Външните граници се свиват, но вътрешните се разширяват според нашите стремежи и упорита ученическа работа.

Дати на някои астрологични събития

На16.03.2020 / 9:42/Меркурий в Риби

На 20.03.2020 / 5:49/Слънце в Овен

Марс в съвпад с Юпитер на 20.03.2020 /13:35

На 22.03.2020/6:58/Сатурн във Водолей

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Стрелец и Риби, трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

16.03.2020 /11:34 – 16.03.2020 /18:25

19.03.2020 / 2:48 – 19.03.2020 / 3:16

20.03.2020 /11:00 – 21.03.2020 /14:33

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

3 коментара so far »

  1. Варта Корисян каза,

    Писа на март 16, 2020 @ 7:48

    БРАВО, TЕМУРА! Просто няма как по-изчерпателно да се обясни, че ВСЕКИ Е ЗАВИСИМ ОТ ВСИЧКИ И вече е време това да се проумее поне от “Пробудените”.

  2. Елена каза,

    Писа на март 20, 2020 @ 17:46

    Здравейте,бихте ли споделили ако имате информация за рожденната карта на Италия? Разполагам
    със следните данни: 10.6.1946 ;18.10 Рим. Изглежда в настоящия момент да работи.
    Благодаря

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на март 21, 2020 @ 13:12

    Елена,
    да, тази е последната карта на Италия, но 18 00 ч. Работи.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии