Седмичен хороскоп 16-22 октомври 2023

Autm23Слънце-Меркурий в съвпад на 20 октомври

на 21 отомври

Меркурий в Скорпион от 22 октомври

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в същинската част на коридора на затъмненията, седмицата, в чийто край е квадратът на Луната и Слънцето. Луната се движи между Скорпион и Водолей. Ще преминем през няколко значими аспекти и една смяна на знака.

Очаквано напрегната седмица. Вече писах за квадрата на Плутон и лунните възли,но пак ще припомня някои неща, защото сме в много важен период. Плутон има много изтеглена елипсовидна орбита, поради което в един знак, и в сектор от знаци, се заседява повече години, в друг знак и сектор от знаци, по-малко.

Така преди два века, когато е започнал новият си цикъл и е тръгнал от Овен, в този пръв кардинален знак е бил 29 години, между 1822 и 1851 година. Следва преминаване през Рак за 20 години, през Везни за 12 години и настоящият транзит през последния кардинален знак Козирог за 16 години ,между 2008 и 2024 година.

До края на текущия цикъл на Плутон, до 2068 година повече кардинални квадратури с лунните възли няма да има. В този цикъл на Плутон 1822-2068 година се поражда и развива нацизма. Началото е 30-те години на миналия век, когато Плутон е в Рак, а л.възли са в Овен-Везни,вследващите години следва снижаване, после възкръсване и развитие с навлизането на Плутон в Козирог през 2008 година. В зоната на последния рубеж сме сега и до края на 2024 година. После отново идват години на затишие. Корените са дълбоки и ако не се справим сега, на тези след нас ще ще им се наложи да го правят отново след 52 години.

Освен че затъмненията, които представляват съвпад или опозиция между Слънцето и Луната, стават близо до оста на л.възли, в следващите дни Слънцето и Меркурий пресичат тази ос в зоната на низходящия възел. Правят го поотделно. На 18 октомври Слънцето прави съвпад с ЮЛВ в 24Везни. Да отбележим съпътстващото събитие, за което писах в предходния седмичен хороскоп, преминаването на СЛВ през Ерис/Ерида в 24Овен. СЛВ отбеляза новият цикъл на лунните възли като влезе в Овен на 17 юли, а за последно това се случи през 2004 година.

Това което стана уж неочаквано на 6-7 октомври, е задвижено още от лятото. Палестина е под знака на Овен. Важни събития се случват, когато има времеви точки на пресичане на два и повече циклични процеси. Колкото по-рядко случваеми са те, с по-голям период начало-край, толкова събитията са по-значими. Затова сега Палестина и нейната драматична история навлизат в нов етап. Плутон дълбае дълбоко и размества наслоените от векове пластове.

Светлината ще проблесне през пръстена на затъмнението с преминаването на Слънцето през ЮЛВ на 18 октомври. Който има очи ще види, който има уши ще чуе, а който има сърце ще разбере. Слънцето като архетип на елита, на държавния глава, ясно посочва към кого са насочени посланията. Меркурий прави съвпад с ЮЛВ в знака на баланса Везни на следващия ден, на 19 октомври, давайки възможност да се осмислят неизвестните в уравнението и да се намери решение.

Краят на седмицата е също астрологически активен, и то много. На 20 октомври Меркурий и Слънцето са в съвпад. Има условия в четвъртък и петък всичко да изглежда ясно и смислено. Но подмолното течение, захранвано от Плутон и квадрата му към л.възли, затъмненията и този съвпад на Меркурий и Слънцето, ще се разгърне в края на седмицата. Меркурий и Слънцето са под преките удари на Плутон, в квадрат с него. Дали някой от управляващите ще има силата и куража да се освободи от зависимости и влияния, и да стъпи на пътя на истината, и справедливостта.

В неделя, 22 октомври, Меркурий преминава в Скорпион. На прага на водния знак, планетата на ума и комуникациите, заедно със Слънцето, прави хармоничен аспект със Сатурн. В допълнение е и тригонът на Юпитер и Венера. Два чудесни балансиращи противоречията и клонящи към здрав разум аспекти, които могат да подпомогнат взимането на важни решения в центъра на коридора на затъмненията с вадрата на Луната и Слънцето в неделя, 22 октомври.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, и през тази седмица страстите не стихват. Даже напротив, разгръщат се. Луната в Скорпион в първит дни дава всичко от себе си пожарът да гори буйно и да не загасва. Между сряда и петък имате благоприятен прозорец за подобряване на климата, за хармонизиране на взаимоотношенията и намиране на път за разбирателство. Бъдете внимателни, не се включвайте в рискови ситуации. В неделя някои ще получат предложение, върху което ще трябва да помислят много сериозно.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои напрегната седмица. Луната се движи в Скорпион, където е и Марс от предходната седмица. За тези от първата декада е препоръчително да избягват рискови ситуации,заради напрегнатите аспекти,които той прави с рожденото слънце. В сряда и четвъртък нарастващата Луна в Стрелец ще ви помага да показвате най-доброто от себе си, да привличате симпатии и последователи. В събота постигате хармония и съгласуваност с хората, с които имате работни взаимоотношения. В неделя бъдете внимателни, ако пътувате.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, началото на седмицата е есенно-депресивно. Приносът е на Луната в Скорпион, но в сряда тя прекрачва прага на знака ви и тонусът се повишава с две октави. Като огнен знак малко ви трябва,за да се ентусиазирате, още повече що се касае до приятели и групови начинания. Новолунието, слънчево затъмнение, отваря вратата към новите перспективи пред екипа, с който работите. В петък е възможно да имате добри предложения. Сега, в коридора на затъмненията, не бързайте с категоричните заявки и решения.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Скорпион. Отношенията с други хора могат да бъдат по-напрегнати и да излязат от рамките на добрия тон. Оста затъмненията се разполага в зоните, касаещи здравето, затова през целия коридор на затъмненията, между 6 октомври и 6 ноември, се старайте да запазвате вътрешен мир, контролирайте реакциите и емоциите си. В края на седмицата, в петък и събота, ще можете да постигате този баланс с повече лекота..

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Някои ще трябва да пътуват без да са го планирали и включили в графика си. По темата финанси ще ви се налага да бъдете по-активни в средата на седмицата. В петък и събота можете, ако поискате, да бъдете „бели и добри“, да пръскате позитивизъм и хармония около себе си. В неделя бъдете внимателни при шофиране.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата е с акцент върху работата в екип. Макар индивидуалисти по природа,сега точно имате нужда от обединяването с други хора. Новолунието,слънчево затъмнение, в другия кардинален знак Везни, прозвъни служебното ви ПВО и откри зони, на които да обърнете повече внимание. Плутон от вашия знак ви кара да бъдете дискретни, дори потайни, но в края на седмицата ще трябва да заявите намеренията си.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, началото на седмицата е свързано с грижи по здравето, собственото или на близки хора, както и с обстоятелства в работната среда, които искат изясняване. Новолунието, слънчево затъмнение, както и други аспекти, създават нова среда, в която трябва да намерите своето място. Имайте готовност да посрещнете разкриването на тайни, на неща, които са били скрити или просто непроявени. Краят на седмицата ще изисква повече смелост и решителност.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои неспокойна седмица. Новолунието,слънчево затъмнение, във вашия знак, разбърква картите и ви носи нови житейски предложения. Ще избирате между няколко възможности, но нямате много време за колебания. С някои стари неща ще трябва да се разделите. Насрочвайте пътуване за сряда и четвъртък. В края на седмицата мнозина ще бъдат ангажирани с домашни дела. Налага се да взимате решения, които касаят домът ви и отношенията с най-близките.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, професионалните ангажименти и отношенията с важни за вас хора,ще бъдат в центъра на вниманието почти през цялата седмица. Новолунието,слънчево затъмнение, притегля към планове за пътешествия, опознаване на нови места и хора, към разширяване на знания и кръгозор. Отношенията с някой, който е надалеч, могат да навлязат в критичен период в края на седмицата при квадрата на Слънцето и Меркурий с потайния Плутон. В неделя Луната влиза в знака ви и това ви прави по-решителни.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в другия воден знак Скорпион. Силата на емоциите няма да намалява през цялата седмица, заради присъствието на войнствения Марс в полето на сърдечните дела. Нарастващата Луна ще ви помага да намирате разумно обяснение на всичко и да обръщате полюса в желаната от вас посока. От петък до неделя планетният управител е в зоната на партньорството като ще ви подкрепя да слагате всичко, което ви тревожи, на предно място в графика и да го решавате без отлагане.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в Скорпион. Марс е също в знака ви, от предходната седмица, което ви прави смели и готови да посрещате трудности и предизвикателства. С квадрата на Марс и Плутон те не са малко,някои са вече преминали, други предстоят. Двамата планетни управители изискват да проявявате повече смелост и решителност. Петък и събота са подходящи за организирани пътешествия.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва с Лунав другия воден знак Скорпион. Емоциите, които я съпътстват, са преекспонирани от включването и на Марс в Скорпион. И точно в такива моменти бъдете колкото се може по-дискретни. Новолунието, слънчево затъмнение, отправя подобно предупреждение: нека тайните си останат тайни. В петък ще ви се удаде случай да обедините мненията и интересите на важни за вас хора.

Дати на някои астрологични събития

Слънце 0 ЮЛВ на 18.10.2023 в 14:45 ч

Меркурий 0 ЮЛВ на 19.10.2023 в 7:34 ч

Слънце 0 Меркурий в 26 Везни на 20.10.2023 в 7:38 ч

Слънце 90 Плутон на 21.10.2023 в 16:09 ч

На 22.10.2023 г в 8:49 Меркурий в Скорпион

Луната е без курс на:

17.10.2023 18:43 – 17.10.2023 22:36

19.10.2023 22:02 – 20.10.2023 4:55

22.10.2023 9:00 – 22.10.2023 9:06

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии