Седмичен хороскоп 16-22 февруари 2015 година

НЛ 19 2 15Второ новолуние във Водолей

Слънце в Риби от четвъртък

Венера и Марс в Овен от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстоящата астрологична седмица,подобно на предходната е бедна на значими аспекти между планетите. Изключение прави съвпадът на светилата, по време на новолунието в последния градус на Водолей. Но затова пък три космични тела сменят знака си – Слънцето, Венера и Марс.

Новолунието в четвъртък е второто в един и същи знак, нещо което се среща относително рядко. Една от добрите страни на това явление е, че това което не е могло да бъде започнато на предишното новолуние, сега получава втори шанс. Утежняващо астрологично обстоятелство при първото новолуние във Водолей бе, че то съвпадна с началото на ретроградната фаза на Меркурий и вместо нещата да започват, мнозина трябваше отново и отново да преработват и пренастройват плановете си.

Зодиакалният знак Риби отново е в центъра на игралното поле. През януари най-напред Марс, а две седмици след него и Венера, преминаха в дълбоките води на последния зодиакален знак, добавяйки своите енергии към тази на Нептун. Много хора са изпитали чувството на обърканост, хаос и манипулация отвсякъде, които не са без участието на трите разнородни влияния – амбиции и войнственост, социална привидност и дипломация в ход, и медийна манипулация от висок порядък.

През тази седмица планетният съюз се разпада, както и всички предварителни уговорки, произтичащи от него. Слънцето навлиза в Риби на 19-ти, почти веднага след съвпада с Луната, и огрява пластове, които са били скрити. А двойката Венера-Марс напуска водното поле и преминава на огнената територия на която Марс е господар. От 20-ти февруари нататък противоречията ще изплуват още по-контрастни на повърхността на обществените отношения.

Венера и по-специално Марс навлизат в зоната на кардиналните знаци, където повече пет години, от 2009-та насам, се вихри квадратът на Уран и Плутон, който е в основата на текущата световна криза- икономическа и политическа.

Венера и Марс във войнствения Овен ще правят още по-трудни разбирателството между хората. Позитивната страна на това съдружие,което ще трая поне до края на февруари, е че ще прави хората активни,включени в ситуациите и в никакъв случай безразлични към това, което се случва.

Четвъртък,19-ти февруари е най-забележителният ден през тази седмица. Освен новолунието във Водолей, което подбужда към хуманизъм и защита на общочовешките ценности, на този ден започва Новата година според източния календар. За Китайската нова година и годината на Овцата ще говорим в отделна статия.

В четвъртък, 19 февруари, да си спомним с благодарност и преклонение най-светлата личност в българската история – Васил Левски!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

ovenЗа родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен,предстои силна седмица. В понеделник Луната е в кардиналните Везни и провокира ситуации, в които да доказвате своята компетентност, както и правото да заемате настоящата служебна позиция. Вторник е чудесен ден за преговори, за служебни разговори и намиране на подкрепа в хора, които да застанат зад вашите идеи и новаторски планове. Второто новолуние във Водолей ви дава шанс за втори опит да направите крачка към нова цел, или да поискате нещо, което заслужавате. Не се подлъгвайте по лъжливи обещания до четвъртък. В петък Марс преминава на ваша територия и ви дава от силата си. До края на февруари и през целия месец март Марс ще ви кара да бъдете по-амбициозни и настъпателни, да отстоявате собствената си позиция и да постигате целите си. До средата на месец март Венера също ще ви помага с насочване към по-деликатно и меко отношение, там където това е необходимо. В събота и неделя Луната е във вашия знак,което ви дава правата на „водач на стадото“.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, събота и неделя.

lavЗа родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата е енергетизирана от съвпада на светилата в срещуположния знак. Новолунието във Водолей носи очаквания и надежди, както и промени които предстоят да настъпят в сферата на партньорските взаимоотношения. Вторият шанс,който се дава,може да ви доближи до отговори и да доведе до съвсем близки резултати на неща, които са важни за вас. Вторник е добър ден за срещи, разговори, преговори и уточняване на параметрите по бъдещ договор. Имате на какво да стъпите и сега е важно да потвърдите своите изисквания. За сключване на сделка с дългосрочен характер обаче, имайте предвид дните след новолунието. Отчитайте също така факта, че Слънцето преминава в хлъзгавата зона на Риби, където го очаква среща с мъглявия Нептун и квадрат с коварния понякога Сатурн. Така темата инвестиции, покупко-продажба на собственост, разделяне на наследство, получаване на дарение и др. подобно, до края на месец февруари е с някои неизвестни. Преминаването на Венера и Марс в огнения Овен, засилва позитивните тенденции и увеличава възможностите за активна социална комуникация, пътувания и предприемаческа дейност от по-голям мащаб.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, събота и неделя.

strel

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на активно общуване с приятелите. А те за повечето Стрелци са много, от различни възрасти, раси и религии, защото вашата толерантност ги привлича и задържа в орбитата ви. Второто новолуние във Водолей може да направи тези контакти още по-съдържателни. Вторник е ден за делови срещи, за презентации и отправяне на словесни предизвикателства. Всичко, което правите с мярка, обезпечено с аргументи и доказателства, ще ви се отплати с предложение за съвместна работа, за сключване на договор или за поемане на ангажимент, който да ви допадне както по форма, така и по съдържание. С преминаването на Слънцето в Риби в четвъртък, домът ви ще бъде огрян от внимание и потребност за промени, а обстоятелства около близък на сърцето ви човек, ще заемат голяма част от мислите и действията ви. От петък Венера и Марс преминават в сродния о стихия знак Овен, като по този начин правят активна зоната на любовта, децата и забавленията. Ако имате възможност, дайте си почивка, и то активна, с повече физическо натоварване.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

telec

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата е забележителна както с новолунието, така също и със смяната на знака на планетния управител. Венера преминава в огнения знак Овен, зона от която ще ви кара да бъдете по-амбициозни и напористи, по-несговорчиви и претенциозни. Новолунието в четвъртък е много важно за вас. Това е второто новолуние в зоната на вашата кариера. Сега за втори път мнозина ще имат шанс да изпробват силите си в служебна надпревара за даден пост, или да съберат смелост и да направят заявка за повишение. Новолунието е отличен момент за отправяне на желания към Вселената, желания които са мотивирани, лични и носещи добро. Формулирайте целите си, съсредоточете се в една или най-много две, бъдете последователни и настойчиви, и резултатът няма да закъснее. Търсете обединение с други хора, не разчитайте единствено на себе си, разширявайте кръга на запознатите с вашите идеи и намерения, за да получите по-широка и силна подкрепа.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и събота.

devaЗа родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва успешно. Меркурий е в добра позиция, движейки се през въздушния знак и в хармоничен аспект със Сатурн. Това определя характера на следващите дни, предназначени за важни семейни разговори, за решаване на въпроси, които са на дневен ред и не търпят отлагане. Новолунието във Водолей ще ви кара за втори път да търсите решение на проблем, който преди месец сте отложили. Вторник е благоприятен ден за решаване на домашни дела и на такива, свързани с работното място и хората, с които го обитавате. В четвъртък Слънцето преминава в срещуположната зона на зодиака – в Риби. Там ще се движи почти месец, време през което зоната на партньорството ще бъде приоритетна. Всичко, което се случва на партньора ви ще ви касае повече от всякога. Зоната на споделената интимност ще бъде активирана от преминаването на Венера и Марс на нова територия, в огнения Овен в петък. Те ще изпълнят със страст и емоции интимния ви живот,така месец март може да се окаже най-емоционалния месец през тази година.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, събота и неделя.

kozeЗа родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луната във вашия знак. Това ви дава достатъчно предимства, за да задвижите делата си според собствените си планове. В понеделник и вторник личните доходи, приходите, с които издържате себе си, семейството и бизнеса, ще бъдат от голямо значение. Можете да постигнете успех в преговори за тяхното повишаване, да намерите най-добрата цена за стоки и услуги, да получите най-ценният съвет в това отношение, и бързо да го приложите в практиката. На ваше мнение, искане, претенция, ще бъде обърнато подобаващо внимание. От четвъртък нататък, когато Слънцето смени знака си, работата с партньори, клиенти, консултанти, или посредници ще стане по лека и продуктивна. От петък нататък, когато Марс и Венера навлязат в зоната на семейството и домашния уют, последното ще ви се удава по-трудно, защото ще бъдете атакувани, в хубавия смисъл на думата, от кандидати да ви гостуват.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, петък и неделя.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

blizЗа родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на важните решения. Сериозният характер на седмицата се определя от хармоничния аспект на планетния управител Меркурий със строгия Сатурн. Периодът е добър за договаряне с работодател, за искане на повишение, за съгласуване на усилията със сигурен, надежден партньор. Много добър период за инвестиране, за начинания, които изискват време и ресурс в дългосрочен план. В четвъртък е второто новолуние в сродния по стихия въздушен знак Водолей. Сега имате възможност за втори път, ако не сте успели преди месец, да направите първата крачка в желаната от вас посока, да бъдете предприемчиви и успешни. Слънцето преминава в зоната на кариерата и това ви дава „зелена светлина“ в следващите седмици. В приятелската среда настъпват промени, нови хора, интересни запознанства и активен социален живот обещават Венера и Марс, които преминават в огнените владения на Овен в петък.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и събота.

veznЗа родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, динамиката от предходната седмица се пренася и в тази. Активността във Водолей, сродния по стихия въздушен знак, в се отразява тонизиращо и това ще продължи поне докато Слънцето не премине в Риби,което се случва в четвъртък, в деня на новолунието. Второто новолуние във Водолей, макар да е съвсем в края на знака, е даване на втори шанс, на мечти и желания, които касаят личния живот, децата, творческите проекти, способността ви за себеизразяване, но и за забавления. Вторник е добър ден за срещи, с предпочитание към деловите, или тези, от които очаквате решаване на важен за вас проблем. От четвъртък нататък ще ви се налага да бъдете по-организирани и точни, да спазвате графика си и да не се отклонявате твърде далеч от предварително планираното. Това са важни препоръки, тъй като от петък Венера и Марс дружно се ангажират да разнообразят вашия социален живот, да внесат повече чар и амбиция в партньорските взаимоотношения.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

vodЗа родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, в понеделник все още може да има ехо от спокойната предходна седмица. Във вторник,когато Луната е във вашия знак обаче, активното включване в това, което се случва около вас, и което лично ви касае, е много важно. По някои въпроси нивото ви на компетентност няма да е достатъчно и ще ви трябва съвет от специалист в дадената област. Второто новолуние в знака ви е уникален шанс да стартирате отново отложен проект. В четвъртък Слънцето преминава в зоната на вашите доходи и това е добра новина за приходната част на бюджета ви. Навлизате в добър финансов период от петък нататък, когато Марс и още по-важното – Венера преминават в зона, в която ще срещнат планетният управител Уран и заедно ще попаднат в хармонична връзка с планетата на благоденствието – Юпитер. В приятелската среда настъпва оживление, ще бъдете все по-често в центъра на информационния поток, по-информирани и компетентни.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и събота.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

rakЗа родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои интересна седмица заради новолунието. Срещата на светилата за вас винаги е носител на надежди и очаквания. Това новолуние не е обикновено. Най-напред заради това,че е второ в един и същи знак- Водолей. Но също така заради точката от зодиака, където се случва съвпадът на Слънцето и Луната, а това е на границата между Водолей и Риби, сродния по стихия воден знак. Така новолунието в четвъртък може да стане за вас отправна точка на идеи и проекти, които да бъдат реализирани в следващите седмици и месеци. С навлизането на Слънцето в Риби пред вас се отварят много възможности, пробуждат се онези авантюристични нотки, които дремеха досега, ставате по-инициативни и предприемчиви. Някои от целите на съсредоточаване на енергията ви вероятно ще бъдат свързани с повишаване степента на образованост, разширяване на кръгозора, посредством по-активно общуване и пътешествия – реални или виртуални.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и петък.

skor

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, астрологичната картина предлага някои предизвикателства. Второто новолуние във Водолей в четвъртък дава нова възможност за решаване на някои домашни дела. Някои планирани промени, които сте отложили заради ретроградния Меркурий, сега излизат на дневен ред и с още по-голяма подкрепа. Вторник е добър ден за гости, или за делова среща при домашни условия. В този ден може да постигнете споразумение с родственик по имотни въпроси или обстоятелства свързани с обща собственост. От четвъртък Слънцето преминава в сродния по стихия знак Риби, за вас това е марсовия период на личната година. Настъпва време за по-големи ангажименти и натоварване с дейности,които изискват повече физическа енергия, и отдаденост. Голяма подкрепа ще ви дава Марс, който от петък е в своя знак Овен. Марсовата енергия ще ви зарежда с повече воля и амбиция до края на февруари и през целия месец март.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.
ribiНа родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои активна седмица. За разлика от предходната, тази седмица е много по-рационална и прагматична. Към някои обстоятелства ще трябва да подхождате директно и с готовност да поемете полагащата се отговорност. В понеделник си позволете по-голяма откритост и споделяне с приятел(и), но във вторник важна среща провеждайте „при закрити врати“. Може да ви се наложи пълна вътрешна реорганизация, да започнете нещо, което сте отложили един път вече. Второто новолуние във Водолей в четвъртък ви дава този шанс, за втори старт. И то успешен, защото веднага Слънцето преминава на ваша територия и започва новата ви зодиакална година. Тя съвпада с новата китайска година- годината на Овцата, което е добро предзнаменование. Другата добра новина идва в петък с навлизането на Венера и Меркурий в зоната на вашите лични доходи. Оттук двете страстни планети ще ви карат да се ангажирате повече с финансите и да правите необходимото за увеличаването на приходите си.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и петък.

 

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 19.02.2015/1:47/ Новолуние в 29°59’54″Водолей.

На 19.02.2015/1:50/Слънцето преминава в Риби.

На 20.02.2015/2:11/ Марс навлиза в Овен.

На 20.02.2015/22/Венера навлиза в Овен.

Венера в съвпад с Марс на 22.02.2015/7:13 ч

 

През тази седмица Луната се движи през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

16.02.2015/23:17 – 17.02.2015/3:13

19.02.2015/2:47 – 19.02.2015/2:47

20.02.2015/2:02 – 21.02.2015/2:13

22.02.2015/3:36 – 23.02.2015/3:28

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

6 коментара so far »

  1. natalia каза,

    Писа на февруари 16, 2015 @ 23:20

    Здравей Муси,
    Имам рожден ден на 19,02.71 – четвъртък тази седмица.Какво да очаквам с това новолуние което попада в 1 дом от солара ми? Китайската нова година също стартира на рождения ми ден и изобщо ,дали да се надявам на нещо положително да се случи през тази година?Много ще съм благодарна на някаква малка прогноза – подарък,защото през миналата преживях 2 операции и доста тревоги.Благодаря предварително:)

  2. Милена каза,

    Писа на февруари 17, 2015 @ 22:49

    Здравейте Муси!
    Много благодаря за хороскопите, които правите и за изключителния труд и прецизност, които влагате, за да помагате на хората!
    Има кратък въпрос: Ако планетния управител на Асцедента е до върха на 10-ти дом, до медиум целите, това предпоставка ли е за добро кариерно развитие?
    Много Ви благодаря и желая на Вас и Вашите близки много здраве и щастие!

  3. Милена каза,

    Писа на февруари 17, 2015 @ 22:53

    Уважаема Муси,
    В допълнение към предишния въпрос, искам само да уточня, че става въпрос за положение на планетата в годишния хороскоп: например Асцендент: Козирог и Сатурн е на върха на 10-ти дом.
    Благодаря много предварително и бъдете здрава и много щастлива!

  4. натали каза,

    Писа на февруари 18, 2015 @ 14:25

    Здравейте,Муси
    Бихте ли ми казали няколко думи за предстоящото новолуние,защото за мен е соларно и попада в 1 соларен дом от революцията.Родена съм на 19,02,71г. и малко съм притеснена за предстоящия солар,а на всичкото отгоре и кит.Нова Година започва на същия ден.Как да го тълкувам?

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на февруари 21, 2015 @ 17:34

    Милена,
    рождествен асцендент или соларен асцендент?

  6. Милена каза,

    Писа на февруари 21, 2015 @ 22:22

    Уважаема Муси,
    Според мен става дума за соларен асцендент, т.е. това е асцендентът само за текущата година. Благодаря Ви предварително!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии