Седмичен хороскоп 16-22 юли 2012 г.

Новолуние в четвъртък

Муси Дачева
ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, продължава тенденцията от предходната седмица. Управителят на знака-Марс се намира в сложна астрологична обстановка,което съответно рефлектира както върху взаимоотношенията ви с околните, така и върху професионалните ви изяви. Ще трябва да се справяте с конкуренция, да доказвате знания и компетентност и то на високо ниво. А към тези,които са в летен отпуск, ще бъдат предявени претенции, ще бъдат поставени в ситуации, в които да доказват своята правота. Във вторник градусите на емоциите могат да се покачат стремително. Тогава тао квадратът, в който е въвлечен Марс, се превръща в Голям кръст, заради включването на Луната. Избягвайте тежкото физическо натоварване и включването в конфликтни ситуации през тази седмица. Насочете енергията си в сферата на идеите, планирането, разработването на проекти. Ангажирайте ума си със сложни задачи, защото сега е моментът да намерите точното решение на нещо, което ви е затруднявало преди. Благоприятни дни -понеделник и от четвъртък нататък.

При родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, в следващите дни не всичко ще се движи по план, въпреки желанието и вложените усилия. А във вторник дори може ситуацията изцяло да излезе от контрол. Във ваша подкрепа ще бъдат добрата информираност, личната мотивация и умението да се справяте с технически въпроси. Постарайте се до новолунието в четвъртък да приведете в ред документацията си, да си изчистите задълженията към другите, било то материални или морални. Периодът не е добър за покупка на кола или друга необходима техника. В петък можете да разчитате на подкрепата на авторитетен човек. В неделя Слънцето навлиза във вашия знак и за родените в първия градус започва новата лична жизнена година.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои успешна седмица. Напрежението в кардиналните знаци достига пика си във вторник, което ще се отрази при вас най-вече в ситуации,свързани с финансите. Наличието на повече, или липсата на средства, необходими за осъществяване на ваши намерения, може да стане основа за обтягане на отношенията с брачния партньор. Прибягването до стари методи за справяне, ще даде добър резултат в дните до новолунието. Но съществува вероятност за подвеждане и некоректно отношение, затова обръщайте внимание на детайлите при договаряне на стоки и услуги. Благоприятни дни-четвъртък, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои резултатна седмица. Голяма част от вниманието ви ще бъде заето с работа по приключване на поет ангажимент, на нещо започнато преди време, на проект или задача, с краен срок през тази седмица. Отчитайте влиянието на ретроградния Меркурий, добавено към отпускарското настроение в летните дни, което разсейва вниманието и снижава ефективността на работата. Новолунието в края на Рака ви гарантира поръчки и занапред. Възможно е спешно пътуване, както и промяна в последния момент на плановете за почивка. Избягвайте конфликти със съседи, особено във вторник. Предвидете си достатъчно средства, за да не бъдете изненадани от непредвидени разходи. Възможно е да ви посетят неочаквани гости. Благоприятни дни-сряда, четвъртък и петък.

На родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстоящата седмица дава възможност за развитие в стари дела. В последната фаза на Луната, за вас е добре да насочите усилия за приключване на текущи задачи, за разчистване на стари ангажименти, а това, което е ново да оставите за след две седмици, когато Меркурий управителят на знака, стане директен. Вторник е неблагоприятен ден за обсъждане и взимане на решения по финансови въпроси. Новолунието в четвъртък ще ви изправи пред необходимостта да преразгледате становището си по семейни дела, още повече ако те са свързани с жилище или купуване на земя за строеж на собствен дом. Нова информация, с която ще трябва да се съобразявате, ще се появи в петък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои още една нелека седмица. Напрежението в кардиналния кръст достига върхова точка във вторник, като след това постепенно настъпва разреждане и успокояване. Ситуацията сега обаче изисква от вас определяне и категоричност, като при повечето от групата, фокусът на вниманието е във финансовата сфера. Партньорските взаимоотношения също изискват активност от ваша страна. Има вероятност към вас да бъдат приложени стари модели на манипулация, които са работили добре в предишни конфликтни моменти. Ще имате нужда от конкретни знания в полето на правото, но ако не можете да се справите сами, търсете професионална помощ.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои противоречива, но и комуникативна седмица. Някои от нещата, които са важни за вас, няма да се развиват според очакванията ви. Ще ви е нужна голяма доза търпение и находчивост, за да придвижвате делата си напред, още повече ако разчитате на уговорката с други хора. Не насрочвайте воденето на преговори, решаването на важни въпроси и взимането на решения от финансово естество, във вторник. Пазете си вещите, а ако заминавате в отпуск вземете мерки за сигурността на жилището си. До средата на седмицата обръщайте повече внимание на това, което е вече в ход, а новите ангажименти поемайте за дните от четвъртък нататък. Разчитайте на приятел (и) след сряда. Ако договаряте купуването на техника, особено лек автомобил, бъдете внимателни и придирчиви към продавача. Благоприятни дни-понеделник, петък и събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата носи емоционално напрежение, което влияе на всички кардинални знаци. Напрегнатите аспекти, квадрати и опозиция, които сключват малфакторите Марс-Уран-Плутон са в основата на всичкото неразбиране, съперничество и противодействие в настоящия период между вас и околните. Влиянието не е еднозначно и непременно негативно. Възможно е някои да се наложи да търсят справедливост чрез държавни институции за разрешаване на спорове, или да стигнат до саморазправа. При други обаче, амбицията и куражът,заложени в напрегнатите аспекти са стимул за развитие и високи постижения, особено в дните на Новата Луна,от четвъртък нататък и до пълнолунието след две седмици. Периодът не е добър за сключване на брак най-вече заради ретроградния Меркурий.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои ползотворна седмица. В сравнение с напрегнатата обстановка в кардиналните знаци, при вас ситуацията е много подкрепяща и позитивна. Това, което е спирачка за другите, за вас дава нови възможности за изява. Най-важното, за да имате успех в следващите дни, е да бъдете организирани и целенасочени. Добрата информираност, какво се случва около вас, какви са нагласите, както и умението ви да намирате най-рационалните решения, ще ви водят напред. Обстановката е по-благоприятна от сряда нататък, а новолунието в четвъртък ви носи късмет в социалните контакти, както и отлични възможности за нова работа, за нов професионален ангажимент.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, напрежението от края на предходната седмица ще се усилва. Заради трудните аспекти,които изобилстват в кардиналния кръст сега, ситуацията при някои може да стигне своята критична точка във вторник. Вашето мнение, инициатива, предложение, идея или решение, ще срещнат остра съпротива, неразбиране и неодобрение. Не разочаровайте себе си и околните, задръжте добрите си намерения и планове засега на ниво идеи, поне докато настъпи Новата Луна във вашия знак. Това ще стане в четвъртък, а дотогава можете „да разчистите някои тръни по пътя си“, да изгладите недоразумения, да приключите спешните задачи, да се освободите от тежести, които задържат напредъка. Новолунието във вашия знак отваря широко врати за нещо ново да навлезе в живота ви.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои нелека седмица. Управителите на вашия знака-Марс и Плутон са в напрегнат аспект-квадрат, което ви изправя както пред вътрешни конфликти,така и пред противоречия с околните, които на пръв поглед са много дълбоки и неразрешими. Най-силен дискомфорт ще усещате в професионалните взаимоотношения, там където реален или въображаем съперник, ще стане фокус на неприятни мисли и настроения. Препоръката е да не действате импулсивно, да си оставяте достатъчно време, за да обмислите вариантите на развитие на ситуацията и да постъпите по точния начин. В този смисъл вторник е критичен ден. Проверявайте добре информацията, която стига до вас по различни канали, а за важни неща търсете мнението на специалист. Новолунието в четвъртък дава обещание за положителна промяна в професионалната среда в близко бъдеще.


За родените в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, астрологичната обстановка е много по-спокойна от тази в кардиналните знаци. Ако не се пъхате „между шамарите“, в следващите дни можете да преживеете красиви и вдъхновяващи моменти. Периодът е добър за планирана почивка, за разтоварване от активна работа и тотално откъсване от това какво и къде се случва. Но малцина ще успеят да го постигнат. При повечето от групата, дните до новолунието ще бъдат ангажирани с довършителни работи,с изчистване на задължения и поправки на грешки, свои или на другите. Новолунието в четвъртък носи късмет на родените в последните градуси на Риби. В петък от една случайна среща, може да излезе работа, която да ви храни в следващите седмици. В почивните дни си поканете приятели или вие идете на гости.

 

Най-интересното през тази астрологична седмица

През цялата седмица Тау квадрат между Марс-Уран-Плутон, в 6-10 градус на Везни-Овен-Козирог. Дните понеделник и особено вторник са критични за тези, които имат планети, Асцендент или МС в тези части на зодиака.

На 17 юли Голям кръст в кардиналните знаци, задействан от Луната в Рак.

На 19.07.2012 г., в 7:24 ч. Новолуние в 26°Рак

На 22.07.2012 г.,в 13:00 Слънцето навлиза в Лъв.

Луната през тази седмица се движи между знаците Близнаци и Дева, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

16.07.2012 г. в13:56 ч. – 17.07.2012 г. в 3:31 ч.

19.07.2012 г. в 7:24 ч. – 19.07.2012 г. в 13:13 ч.

21.07.2012 г. в 8:17 ч. – 21.07.2012 г. в 20:24 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

Няма етикети.

13 коментара so far »

  1. veilet каза,

    Писа на юли 16, 2012 @ 8:26

    Как така след 2 седмици Меркурий е отново директен?! А аз си мислех, че е директен от 08.08.2012. Хм, явно нещо пак съм пропуснала…

  2. Хрипсиме Хачадур Хвалевска каза,

    Писа на юли 16, 2012 @ 13:47

    Муси, как да се свържа с теб.На горепосочения емейл ми дава ерор. Сигурно аз не мога да се справя.

    С уважение: Хрипсиме

  3. moon_in_taurus каза,

    Писа на юли 16, 2012 @ 15:54

    Аз имам юпитер на 6 градуса в козирог в 6ти дом.Това лошо ли е Муси?

    И съм със слънце 29 гр риби.

  4. Еми каза,

    Писа на юли 16, 2012 @ 18:24

    Нямам планети или точки в хороскопа в точките на кардиналната квадратура и въпреки всичко го усещам. Може би защото по принцип съм много чувствителна – слънцето ми е в риби, нямам друго обяснение. Споделяли ли са ти и други хора, чийто натал не е засегнат от мунданната крадратура да се чувстват напрегнати?

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 17, 2012 @ 10:02

    Хрипсиме Хачадур Хвалевска,
    пишете ми на
    mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 17, 2012 @ 11:31

    moon_in_taurus,
    лошото понякога сами си го правим, а планетите само ни дават повод и оправдание :) Днес специално карайте по-лежерно към всичко.

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 17, 2012 @ 11:44

    Еми,
    влиянието може да е точно по квадрата,когато четирите планети съвпадат с рождена планета.
    Но, също така ефекта на квадрата се усеща и посредством управлението на натални домове от планетите, включени в квадрата.
    Например в случая Марс и Плутон са в квадрат и те управляват Скорпион,което значи,че ще повлияят домът,който той заема и рождените планети,които се намират в Скорпион.
    Освен това астрологичната обстановка сега е много сложна. Не е само големият кръст от планети, това са Марс-Уран-Плутон-Луна, но има едновременно действие и на квадрата Слънце-Сатурн,който още не се е разпаднал,плюс квадрата на Нептун,ретрограден,в Риби, към Юпитер в Близнаци и Лунните възли,в Стрелец-Близнаци.
    А изострящо чувствителността при водните знаци е и наближаващото новолуние в Рак.

  8. moon_in_taurus каза,

    Писа на юли 19, 2012 @ 7:28

    Какъв ли късмет ще ми донесе новолунието днес ? Предвид това ,че съм с 29 гр слънце в риби?

    При мен е в 12 дом, секстил луна У12,марс У10 и сатурн У6,тригон слънце У1,секстил плутон У5.

  9. moon_in_taurus каза,

    Писа на юли 19, 2012 @ 7:32

    При мен планетите ,който оформят квадрата ,управляват 5-10 дом марс,7ми уран и 5ти плутон.
    Транзитния плутон активира мой тао квадрат,съвпада с натален юпитер,управител на 9ти дом и стрелец заключен в 5ти дом.

    Еййй,много сфери се активират!

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 19, 2012 @ 9:32

    От Годишен хороскоп 2012 “На 3 юли Марс преминава от Дева във Везни, като се включва активно към квадрата на Уран и Плутон. Това очертава месец юли като много напрегнат в международен план, особено средата на месеца, 15-16 юли. Ще са нужни обединени усилия, много гъвкавост и разум, за да бъдат преодолени противоречия и претенции, да се избегне разрастване на конфликт и повече жертви.”
    За съжаление прогнозата се сбъдна и месец юли се оказа напрегнат,но не само в международен мащаб, но и у нас.
    Този Тао квадрат,между малфакторите Марс-Уран-Плутон,в кардинални знаци, е възможно най-тежкият от астрологична гледна точка.Той включва двамата управители на Скорпион, символ на отмъщението и смъртта, свързани с разрушителната енергия на квадрата. Към него се добавя импулсивния бунтар Уран в Овен. На 17-ти този Тао квадрат бе активиран допълнително от Луната в Рак,която го превърна в Голям квадрат. В деня преди новолунието, на 29 -я лунен ден се случи и тази трагедия на бургаското летище.
    За пръв път в последните десетилетия, се случи атентат с камикадзе.
    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4989031
    18.07.2012 18:16 |

    Автобус с израелски туристи е взривен на летище Бургас, има жертви
    По предварителни данни загиналите са шестима, съобщават от външно министерство. 32-ма души са настанени в болница, от които трима са в реанимация

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 19, 2012 @ 13:51

    moon_in_taurus,
    да очакваме добри новини :)

  12. moon_in_taurus каза,

    Писа на юли 21, 2012 @ 7:12

    Не знам от квадрата ли е или от новолунието,но при мен се появи любов.

  13. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 22, 2012 @ 12:11

    moon_in_taurus,
    това е чудесна новина :)))
    Попътен вятър!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии