Седмичен хороскоп 16-22 юни 2014 година

Меркурий ретрограден отново в Близнаци

Слънцето в Рак от събота

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Бурята в кардиналния кръст, за която писах в предходния седмичен хороскоп, ще продължава да бушува в буквален и в преносен смисъл и през тази седмица с енергията на Двойния (тао) квадрат. Марс, който е в основата на провокациите, настъпателно пренася войнствена енергия между Плутон, с който бе в квадрат преди дни, и Уран, с когото ще направи точна опозиция на 25-ти, сряда, през следващата седмица. С навлизането на Слънцето в кардиналния знак Рак, на 21-ви юни, тази енергия ще стигне своята кулминация.

На 17-ти юни,във вторник, Меркурий,движейки се рачешката назад напуска потайните води на кардиналния Рак и отново „литва“ във въздушните селения на своя знак Близнаци. Отново ние хората ще сме стимулирани да говорим, и говорим. И това е добре, точно сега, защото говоренето само по себе си помага да се намали емоционалното напрежение. Ретроградният Меркурий ще ни кара да обсъждаме отново старите си проблеми, да търсим нови пътища за решаването им, да пренареждаме пъзела и да прекрояваме картата на собствените си житейски планове.

Движението на Меркурий назад през Близнаци, което ще продължи до 1 юли, ще бъде изисква ревизия на „речено-сторено“ за времето между двете ретроградни фази, от 1 март до сега.

В четвъртък ретроградният Меркурий отива към точен съвпад със Слънцето, нещо което може да доведе до изблик на откровения, до „излизане на яве“ на някои потулвани истини. Много хора ще стигнат до дълбоки прозрения, до информация, за която не са си давали сметка досега. На фона на напрегнатите аспекти в кардиналния кръст между Марс-Уран-Плутон, и на трите ретроградни планети във водните знаци – Меркурий, Нептун и Сатурн, някои стари вражди ще бъдат възобновени, тайни да бъдат публично оповестени, а узнатата истина ще стане капката, която ще прелее чашата на търпението у мнозина.

Втората половина на седмицата се очертава напрегната и заради Луната, която в петък се придвижва през Овен,преминаваща през позицията на Уран, наливайки допълнително „масло в огъня“ на действащия тао-квадрат, което прави хората свръх възбудими и реагиращи остро.

На политическата сцена ще бъде неспокойно. Колкото и да ни е втръснало словесният медийно-партиен пингпонг отново ще ни залива с информация и дезинформация, с взаимни обвинения и нищоправене.

На 21 юни 2014 година в 13:51 ч., Слънцето навлиза в Рак. Събота е Ден на лятното слънцестоене, най-дългият ден в годината.

Насочете добрите си очаквания в първата половина на седмицата. До сряда се развиват няколко благоприятни аспекта. Освен тригона на светилата, Слънцето и Меркурий правят хармонични аспекти с лунните възли, тригон към СЛВ и секстил към ЮЛВ, както и Венера от Телец, и Юпитер в Рак, които са в секстил. Дните са добри за бизнес. Могат да се договарят бързи поръчки, кратки договорни отношения, дългосрочни не са препоръчителни, заради ретроградността на Меркурий.

Ползотворна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, енергията от предходната седмица се пренася в тази. В понеделник и вторник бъдете отзивчиви към искания на приятели, търсете приятелска подкрепа, разчитайте на работата в екип, на общия поглед върху ситуациите. Това ще ви помогне в голяма степен да решите някои належащи проблеми, особено такива свързани с дома и близките хора. Някои стари планове и уговорки, изоставени през пролетта, сега излизат на дневен ред по нов начин. Полезно е да се преразгледат стари договори, да се правят допълнения към тях и да се пренасрочва това, което не е извършено досега. Ще ви е нужна финансова подкрепа, и тя при повечето, ще дойде от най-близки хора. В събота, когато Слънцето навлиза в Рак, за вас започва няколко седмичен период на ангажираност със семейните дела, на сближаване с хора, на които можете да разчитате в бъдеще. Бъдете внимателни в кореспонденцията си, подсигурявайте се за грешки, и натискайте enter едва, когато сте сигурни. Ако участвате в дискусии в петък и събота, следете дали отсрещната страна добре ви е разбрала, преди да дадете категоричното си мнение.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с отправено предизвикателство към вашата почтеност. Някой се е почувствал засегнат от нещо казано или направено от вас. Търсете причината и направете необходимото да излезете от ситуацията с чисто лице. Бъдете открити и честни и към вас ще бъдат привлечени подобни хора. Доброто поражда добро. В понеделник и вторник имате чудесната възможност да урегулирате взаимоотношенията си и да стъпите на здрава основа. Бъдете прецизни при работа с документи, особено със счетоводни такива, при прехвърляне на данни на различни носители, при обработка на финансова информация от всякакъв вид. Това, което сте загубили, или това, което ви е отнето, може да ви се върне в четвъртък. В петък възвръщате лидерските си позиции и отново сте с висок боен дух, готови да отстоявате себе си.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои креативна седмица. Вашите творчески идеи и планове ще претърпят раздвижване, макар и не съвсем по начина, по който бихте желали. Двете ретроградни планети в подвижния кръст – Нептун и особено Меркурий, ще ви карат да преправяте многократно нещата, които сте считали за приключени. Някои вероятно ще получат покана за работа на старо работно място, или да се върнат в екип, който са напуснали преди време. Периодът, както знаете, не е добър за подписване на дългосрочен работен договор, дори и на такъв за изпитателен срок. Но за кратки ангажименти, при ясни правила и взаимни изисквания, през тази седмица най-подходящ е вторник. Втората половина на седмицата е добра за пътувания наблизо и надалеч.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и четвъртък.

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 17 лв.

+ доставната такса до адрес или удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Към вас се отправят очаквания да поемете по-голяма отговорност, в работната среда, или в семейните ангажименти. Възможно е да се налага да заместите колега за кратък период, или да поемете функцията на човек, който не отговаря на вашите изисквания. В средата на седмицата имате добра възможност да овеществите своя идея или разработка. Възможностите за нова работа също са добри, макар да става дума за краткосрочен договор. Не изпускайте обаче питомното, за да гоните дивото, моментът не е добър за сериозен работен ангажимент. Но затова пък сте подкрепени в усилията да се усъвършенствате в нещо, което вече умеете. Запишете се в кратък курс за обучение, в школа, семинар, в занятия с практична насоченост.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. Меркурий, управителят на знака, движейки се назад преминава отново в зоната на своята въздушна обител – Близнаци. Навлизате в период от около две седмици, когато вашата земна природа, стремяща се към ред и планиране, ще бъде провокирана от нестабилността в идеи, планове и уговорки с други хора. Това може да ви изнерви до краен предел и да ви попречи да намерите общ език с колеги, партньори, работодатели, инвеститори или изпълнители, и други, с които имате работни взаимоотношения. С деня на лятното слънцестоене преминавате в период,в който е много важно да разчитате на другите, да имате подкрепата на съекипниците си, за да се придвижват делата ви напред. Венера от Телец ще продължава да ви подкрепя, дори нещо повече, в четвъртък ви е приготвила подарък.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и неделя.

Родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, са в силна седмица. Тя ще мине под знака на хармоничната връзка на Венера в сродния ви по стихия знак Телец и Юпитер в срещуположния знак – Рак. Очакват ви приятни емоции, придобивки и резултати от извършена работа. Но при тези действащи четири ретроградни планети, включая управителят на знака – Сатурн, няма нищо сигурно и идващо точно според очакванията. Ще ви е нужна гъвкавост и бързи реакции, за да се справите с многото си ангажименти, намалявайки грешките до минимум. Връщането на ретроградния Меркурий в Близнаци, може да възобнови някои здравословни проблеми, особено такива от психосоматично естество. Нямате обаче време за боледуване. С преминаването на Слънцето в противоположния знак Рак, навлизате в активен работен период, в който от вас ще зависи резултатът от обща работа.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, неспокойствието от миналата седмица се пренася и в тази. И няма как иначе, след като Меркурий, управителят на знака, не стига, че се движи назад, ами и сменя знака,връщайки се при вас. До сега можехте да разчитате на ограниченията, които сте си наложили и на сигурността, която имате, но от вторник нататък ситуацията няма да е същата. Навлизате в подвижен и несигурен период. Някои ваши виждания могат коренно да се променят. Някои ситуации могат да изглеждат по съвършено различен начин дори в рамките на един ден. Имайте нагласата да приемете новото, генерирайте идеи, които сега едва ли ще се осъществят, но биха могли да се разработят в близко бъдеще, например, когато Меркурий тръгне в права посока. Сега се съсредоточете върху неща, които са ви познати. Ще получите подкрепа от хора, с които ви разделят значителни разстояния, възгледи, години, но и вашата адаптивност ще бъде подложена на изпитание.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстоящата седмица предлага много възможности. Те са в сферата на обществените отношения, в това да се чувствате на добра и престижна позиция, откъдето на почерпите вдъхновение, но също така да извлечете полза за себе си и за хората, които разчитат на вас. Проблемът е да сте сигурни в информацията, която получавате, или тази, която вие подавате. Там има много възможности за промени и неточности, както и за манипулация. Ще трябва да вложите много от енергията на вашата дипломатична природа, за да задържите добрият си имидж и да продължите коректните си партньорски взаимоотношения. Ако ви се налага да пътувате през тази седмица, проверете си резервацията, внимателно подреждайте багажа си, така че да не пропуснете да вземете важните неща. Имам предвид служебно пътуване, все още не е време за почивка. От деня на лятното слънцестоене навлизате в силен в професионално отношение период.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои успешна седмица. В понеделник и вторник Луната е във вашия знак, което ви прави активен участник във всичко случващо се около вас. И център на внимание, поне докато Слънцето не е преминало във водния знак Рак, което ще се случи в деня на лятното слънцестоене – в събота. Във вторник Меркурий се връща в Близнаци и ще внесе артистичен безпорядък в добре планираните начинания. За да задържите вниманието на околните, ще трябва отново и отново да „вадите заек от ръкава си“, да бъдете интересни, забавни и много талантливи. В четвъртък може да ви споходи творчески проблясък, който да ви насочи към най-доброто решение на „забита ситуация“. В почивните дни бъдете с близките си и по възможност сред природата, за да разтоварите натрупаното през седмицата напрежение.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, сряда и четвъртък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, и през тази седмица ще са в състояние на готовност да нападат или да се отбраняват. Марс продължава да прави отношенията ви с хора, които са ви близки, напрегнати и нестабилни. Ретроградният Меркурий излиза от знака ви, което в голяма степен скрива част от картината от очите, а това само по себе си увеличава безпокойството и ви прави мнителни и недоверчиви. През втората половина на седмицата ще получите нужните ви жокери за това, кой и какво има против вас, което ще ви ориентира каква линия на поведение да изберете. Ще дойде и подкрепата, която ви е нужна. Слънцето навлиза в знака в събота и с това се дава началото на новата астрологична година за знака. Разширявайте контактите си, не се изолирайте, бъдете сред повече хора и се ангажирайте с чуждите проблеми, така ще се чувствате полезни и значими.

Благоприятни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои неспокойна седмица. Квадратурата между управителите на знака – Марс и Плутон продължава да е активна и през тази седмица. Това ви поставя в условия на противостояние на хора и мнения, на опозиция към чужда постъпка или становище, но също така и насочена към вас претенция. Връщането на ретроградния Меркурий в зоната на информираните Близнаци ще ви помогне да стигнете до истина, която търсите от известно време. Тя може да бъде като проблясък, спомен, дежа вю, среща със странен човек или надникване в тайни документи. От деня на лятното слънцестоене сте в своя юпитеров период на годината,силен в сферата на професионалната изява. Засега трупайте идеи и прекроявайте стари планове, докато Меркурий излезе от ретроградната си фаза.

Благоприятни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, началото на седмицата може да бъде относително спокойно. В сряда обаче Луната е във вашия знак, а ретроградния Меркурий отново в Близнаци. Край на спокойствието, особено в домашната среда, където желания и възможности ще се конкурират за вашето внимание и ще поддържат огъня на напрежението с близките. В тази седмица е заложен шанс, който може да се прояви за вас в някоя от игрите на късмета. Бъдете активни в това отношение в сряда и в четвъртък. От събота сте в марсовия период на годината, съответно обещаващ раздвижване в личния живот, забавленията и любовта.

Благоприятни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 17.06.2014/13:04 ч. Меркурий навлиза в Близнаци.

Венера в секстил с Юпитер на 18.06.2014/ 12:16 ч

Слънце в съвпад с Меркурий на 20.06.2014 /1:50 ч.

На 21.06.2014/13:51 ч., Слънцето навлиза в Рак- Ден на лятното слънцестоене.

Луната през тази седмица се движи между знаците Водолей и Телец, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

17.06.2014/ 21:07 ч. – 17.06.2014/ 21:26 ч.

19.06.2014 /22:05 ч. – 20.06.2014 / 0:26 ч.

22.06.2014 / 1:24 ч. – 22.06.2014 / 6:03 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

 

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии