Седмичен хороскоп 16-22 януари 2023

2023 1 21 от 18 януари

Слънцето във Водолей от 20 януари

на 21 януари

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни атрактивна в астрологично отношение седмица, ще имаме обръщане, ингресия, значим аспект и новолуние, първото за годината.

Луната е в Скорпион в понеделник, аспектирана, като това само е достатъчно за динамично, емоционално начало на седмицата. Финансовата тема е най-широко обсъжданата, кеш, виртуални, кой, къде, колко харчи, свои ли, чужди ли. На този фон в сряда, 18 януари, Меркурий най-сетне тръгва в права посока. Като влезе в Козирог на 7 декември миналата година та се изгуби назад на 29-ти, а сега се спира за няколко дни, междувременно завъртайки се на пета и в сряда бавно потегля напред. След Марс, който се обърна на 12 януари, това е втората планета от началото на годината, която излиза от ретро фазата си. Изчакваме Уран на 23-ти да се завърти, за да кажем край, нямаме ретроградна планета в небето. И така до 21 април, когато Меркурий ще поведе хорото с втората си ретроградност, отново в земен знак, в Телец. Марс няма ретроградна фаза до края на годината, но Венера- да, между 23 юли и 4 септември планетата на любовта се движи назад през Лъв.

Директният Меркурий в Козирог ще ни помага да виждаме по-ясно проблемите и да взимаме добре обосновани и ясни решения, особено през втората половина на седмицата, когато е в хармонични аспекти с лунните възли. Виждайки ясно проблемите, можем да отделим важното от незначителното, полезното от вредното и да разчистваме осъзнато в последната фаза на Луната, в дните преди новолунието.

В средата на седмицата е съвпадът на Слънцето и Плутон. Това се случва един път, откакто Плутон влезе в Козирог, всяка година през зимата. В която и карта да попада- натална, транзитна, или друга, съвпадът на Слънцето и Плутон е мощен фокус, събиращ в едно желания, амбиции и очаквания. В края на знака, в 28-я градус на Козирог, амбицията за налагането на собствената воля е многократно увеличена. Като „парен чук“ съвпадът Слънце-Плутон може да направи дупка и в най-твърдата повърхност, но също така да пробие закостенял възглед, предубеждение, наложено становище. В опозиция с опортюнистката Лилит и в квадрат с Ерис, този съвпад може да обърне хода на процес, който изглежда сигурен, движещ се в добре издълбан коловоз и непоклатим. Но все пак може да бъде променен, обърнат в друга посока.

На 20 януари, петък, Слънцето преминава във Водолей. Време за свобода на мисли и действия, на планове и стратегии. Свобода за себе си и свобода за другите. Уважаване правото на другите, спазване на личните граници и правомощия.

В събота е първото за годината новолуние, което бележи и началото на новата година според китайското летоброене. Годината на Водния Заек ще отправя предизвикателства към нашето търпение и добронамереност. Мекотата, нежността, спокойствието и миролюбието са позитивната страна на водния заек. В нашето разбунено, неспокойно и агресивно ежедневие имаме нужда от тях.

В картата на новолунието се вижда стелиума от Слънце-Луна-Плутон в четвърти дом, върху кардинална скара от базовите оси. Новолунията са гранични зони между старото и новото. Раждането на Луната е предхождано от нейния разпад. Много ясно е изразен този момент на преход с Плутон в края на Козирог и Новолунието в 1 -я градус на Водолей.

С две думи: Момент на Преход.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои ангажирана с финансови въпроси седмица. С изправянето на Меркурий в сряда на много от проблемите ще гледате по друг начин. Намаляващата Луна насочва вниманието към това, което черпи твърде много енергия и време, нещата от които трябва да се освободите и хората, с които е добре да се разделите. Слънцето влиза във Водолей на 20 януари. Зоната на подкрепата предстои да се изпълни с нови хора. Тук ще бъде и срещата на Слънцето и Луната. Новолунието отваря нова страница в приятелските отношения, дава път на работа с нови хора, сформирането на нови екипи,чрез които да реализирате идеите си.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на най-близките. Семейството, роднините по кръв са в центъра на вниманието и на грижите ви. Изправянето на Меркурий в сряда дава възможност по-добре да планирате ежедневието си, без изненади и неочаквани промени. В средата на седмицата ви очакват жестове на внимание, които размекват и настройват на романтична вълна. Здравословните проблеми при повечето от групата, отшумяват. Слънцето преминава в зоната на партньорството. Човекът до вас изисква повече внимание и подкрепа. Новолунието в края на седмицата осветява нови възможности за създаване на професионални контакти, привличане на съдружници,започване на свой бизнес.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои противоречива седмица. В първите дни ще ви се иска да стоите настрани и да не се включвате в спорове, дебати и противостояния. Можете да се чувствате полезни и с мантията на сивия кардинал. В сряда обаче излизате на открито, в директни сблъсъци. Меркурий изправя посоката на движение на 18 януари. Така в зоната на личните доходи и притежания се случват промени, настъпва период на изясняване и конкретизация. В петък Слънцето е във Водолей, а в събота е новолунието там. В месец на активно движение сте, на промени и пътувания на близки разстояния. Някои родственици, приятели, съседи ще имат нужда от вашето внимание.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Скорпион. Гледната точка на другите ще бъде много важна за вас в първите дни на седмицата. Важен за вас човек ще налива масло в огъня на противоречията. Изправянето на Меркурий ще ви помогне да намерите вярната за вас посока. В четвъртък имайте готовност за отстъпки. На 20 януари Слънцето влиза в зоната на професионалната изява. Ще внася светлина в служебните дела близо месец. Новолунието във Водолей е отправна точка за реализация на професионални амбиции. На прага сте да направите сериозна кариерна стъпка.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои динамична седмица. Планетният управител става директен и внася много меркурианска енергия в сферата на идеите, в личните дела, в интимния живот. Каквото е търпяло задръжки и ограничения, сега се отприщва. Не само и не точно на 18 януари, но с подемната вълна на въздушното новолуние ще усетите този прилив на тонус, и желание да се движите нанякъде. Добър период за подновяване на техника и средства за комуникация. Здравето застава в центъра на вниманието, мислете за почивка и презареждане.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на приятелството. В конфликтна ситуация в първите дни може да изкристализира отношението към човек от приятелския кръг,дали можете да разчитате на подкрепа или не. В сряда Меркурий от вашия знак става директен. Планетата на комуникациите се движеше назад от 29 декември миналата година. Сега отпадат задръжките и ограниченията, съпровождащи ретроградното движение на най-близката планета до Слънцето. А то се премества от вашата територия в тази на Водолей. В зоната на въздушния знак Слънцето ще осветява всички възможности да подобрите финансовото си състояние. Вашите принципи, етика и морал, ще ви бъдат най-важните опори при взимане на решения в следващите четири седмици. Новолунието тук вдъхновява за нововъведения и откриване на собствени подходи.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата е запомняща се с обръщането на Меркурий. Планетният управител влезе в ретроградната си фаза в Козирог на 29 декември. В зоната на тайните ретроградният Меркурий може да е внесъл допълнителна доза съмнения и неясноти, което да е направило отношенията наситени с повече и по-ярки емоции. От сряда нататък настъпва проясняване. Активността във Водолей пробужда желанието за пътешествия. Слънцето влиза във въздушния знак на 20 януари , а на следващия ден през нощта е новолунието в първия градус на Водолей. Стягайте куфари, подготвяйте документи, правете резервации. Сега е момента да направите анализ и пренастройка на целите си. Прецизирайте избора си, оставете само това, което си струва да следвате.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на сериозните дела. Финансови въпроси изискват повече време и по-сериозно отношение. Меркурий се изправя и това повлиява позитивно отношенията с хората от най-близкото обкръжение, семейство родители, близки роднини. Имате готовност да посрещате гости. При някои ще се появи нов член на семейството, който ще иска пренареждане и пренастройване на всички. За необвързаните настъпва чудесен период на нови контакти и създаване на нова връзка. Новолунието във Водолей дава свобода на избора и много възможности.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на новолуние във Водолей. Седмицата започва с голяма активност в професионалната сфера, с ангажиране с обществени изяви и начинания. В сряда Меркурий става директен. Така някои съмнения отпадат, недоверието към определени среди и хора -намалява. Слънцето влиза във вашия знак в петък, на 20 януари. Новолунието в първия градус на знака ви е в събота. Започва новата година на зодията, а също и китайската нова година, тази на Водния Заек. Новата Луна мотивира за лична изява, за поемане ръководството на хора, за които ви е грижа. Съвпадът на Венера и Сатурн в знака ви представя като сериозни и отговорни, хора на които може да се разчита.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои романтична седмица. Луната в Скорпион в първите дни придава динамика и интензивност на личните отношения. Меркурий се обръща в зоната на партньорството. След триседмично движение назад и поредица от задръжки в тази зона, планетата на комуникациите тръгва в права посока в сряда, 18 януари. За търсещите нова работа, настъпва благоприятен период. Новолунието във Водолей подкрепя работещите във финансовата сфера да намерят своето място. За някои от групата настъпва време на завишен контрол и проверки, на инвентаризация или ревизия.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в Скорпион. Ангажиращо лично е началото на седмицата. Някои противоречия могат да ескалират през първата половина на седмицата. Обръщането на Меркурий донякъде успокоява страстите в междуличностното общуване. Директният Меркурий подкрепя идеи и конкретни планове за учене, за продължаване на образованието в по-горна степен. Съвпадът Слънце-Плутон е в състояние да преодолее всяка появила се пречка. Навлизането на Слънцето във Водолей и новолунието там в края на седмицата е радостно обстоятелство за дома и семейството. Подходящо време за преместване в нов дом. Също така за идване на нови хора в семейството.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, седмицата започва с Луна в другия воден знак Скорпион. Емоционално начало, с включване на близки хора отдалеч. В сряда Меркурий излиза от ретроградната си фаза,движейки се през зоната на подкрепата, приятелите, обществената кауза. Всичко това търпи освобождаване, и олекотяване в следващите дни. Съвпадът на Слънцето и Плутон в зоната на приятелството е акцент за отношения, притеснения, загриженост и ангажиране. Новолунието в сатурновия период на личната година е отправна точка за ретроспекция, анализи, извличане на поука, планиране и разработване на нови стратегии.

Дати на някои астрологични събития

На 18.01.2023 в 15:11, Меркурий става директен от 8°Козирог

Слънце 0 Плутон на 18.01.2023 16:44

На 20.01.2023 в 10:29 Слънцето преминава във Водолей

На 21.01.2023 в 22:53 в 1° Водолей Новолуние

Луната е без курс на:

17.01.2023 16:27 – 17.01.2023 19:33

19.01.2023 12:09 – 19.01.2023 21:11

21.01.2023 17:52 – 21.01.2023 20:29

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии