Седмичен хороскоп 17-23 април 2017

OLYMPUS DIGITAL CAMERAСлънце в Телец от четвъртък

Меркурий в Овен от четвъртък

Плутон ретрограден от четвъртък

от петък

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази кратка, следвеликденска, работна седмица е относително хармонична. Стелиумът от Слънце-Уран-Меркурий ще се задържи през цялата седмица само с размяна на местата на участниците. Хармоничните аспекти между него, Сатурн и Прозерпина, СЛВ ще са активни през следващите дни задавайки благоприятен фон подкрепящ както огнените и въздушните знаци от последните градуси, така и земните от първите градуси на съответните зодиакални знаци.

Космичната размяна се случва в четвъртък, когато Слънцето преминава от Овен в Телец, а ретроградният Меркурий обратно – от Телец в Овен, в който знак ще се движи до 16 май. Слънцето в земния знак Телец е умиротворител и ще ни помага да насочим вниманието си към по-практични неща, да търсим смисъла от влагането на енергията си в дадена посока, съсредоточавайки я, а не пилеейки я. Този по-определен фокус е в хармония с критичния и ограничаващ Сатурн, което от своя страна води до повече разум и прагматизъм в обществените отношения.

Навлизането на Меркурий, на заден ход, в огнения Овен обаче е подстрекател на яркото и провокативно словесно изразяване, което може да подпали не един заложен вече политически фитил. При умело боравене със словото, можем да бъдем свидетели на значими дебати с убедителни аргументи. В полето на мисленето и комуникацията навлиза нов участник. Марс, планетата воин, преминава в Близнаци в петък. Така всичко, което трябва да бъде казано, ще бъде казано. Друг е въпросът дали ще ни се хареса, или не. Някои истини ще бъдат изречени, други – умишлено скрити. И това е така, защото от четвъртък Плутон навлиза в своята ретроградна фаза.

Всяка година Плутон се движи назад за малко повече от пет месеца. От 2008 година насам това се случва в земния знак Козирог. На 20 април Плутон се обръща от 19 градуса Козирог, за да тръгне отново напред на 28 септември от 16-я градус. Ретроградността на Плутон в Козирог влияе силно на климата и процесите в земната кора. Съпътстващият квадрат с Юпитер от Везни в първите месеци задава условия за земетресения, метеорологични катаклизми в голям мащаб, тектонични процеси- събуждане на вулкани, свлачища, срутвания в тунели и мини.

В отношенията между хората ретроградният Плутон е провокатор на задрямали съперничества, на притихнали противоречия, на задкулисни борби за власт.

В петък Марс, навлизайки в Близнаци прави квадратури с лунните възли. Планетата на волята и амбицията се завръща на всеки две години и около два месеца в този знак, но за пръв път от много години тази стъпка е в комбинация с напрегнати аспекти към лунните възли. За родените в първите градуси на подвижните знаци Близнаци, Риби, Дева и Стрелец седмицата задава сериозни въпроси, на които спешно трябва да се дадат отговори – словесни, или чрез действие. Някои хора ще бъдат на кръстопът, ще трябва да правят труден избор.

В петък Венера прави квадрат със Сатурн в 27 -я градус на подвижните знаци Риби-Стрелец. Планетата на любовта в конфликт с моралиста Сатурн се разполага във втората половина на седмицата, давайки повод за обтягане на отношенията между хора с рождени планети в последните градуси на подвижните знаци.

Като финал на седмицата е напредващия точен тригон на Меркурий и Сатурн, което обещава повече разум и балансирано поведение през почивните дни.

Спорна седмица!

Дати на някои астрологични събития

На 20.04.2017 /0:26 часа Слънцето преминава в Телец.

На 20.04.2017 /15:48 часа Плутон навлиза в ретроградна фаза от 19°Козирог.

На 20.04.2017 / 20:37 часа Меркурий навлиза в Овен.

На 21.04.2017 / 13:31 часа Марс навлиза в Близнаци.

Венера в квадрат със Сатурн на 21.04.2017 / 14:09 часа.

Луната през периода се движи между знаците Стрелец и Риби, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

16.04.2017 /21:26 – 17.04.2017 / 2:04

19.04.2017 /12:57 – 19.04.2017 /13:52

21.04.2017 /21:23 – 21.04.2017 / 22:43

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии