Седмичен хороскоп 17-23 декември 2012 г.

21 12 12 -Зимното слънцестоене

 

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Навлизаме в най-значимата седмица на 2012 година. В нея се намира денят 21 12 2012 -та, който е сочен от различни източници за „край на света“. В последните години сме свидетели на медиен бум по темата, много по-голям дори от този на границата между хилядолетията, декември 1999 г. Датата 21 12 2012 г., даваше храна на въображението на журналисти и писатели, на режисьори и редица други представители на креативната прослойка на човечеството. И ето идва „Видов ден“, предстои да преминем през 21-я ден на месец декември на 2012 година. Повече от сигурно е, че „край на света“ няма да има, поне не сега. Но, истината е,че преживяваме времена на промени,които са все по-видими и бързи.

В духовен план, се изкачваме на едно по-високо ниво на съзнанието. Това е процес, през който преминава всеки от нас, независимо дали го съзнава, или не, независимо дали го иска или не. Ние-хората, Земята, Слънчевата система, нашата Галактика, проявената Вселена, всичко е в процес на промяна и движение нагоре по пътя на спиралата на еволюцията. Тези промени предизвикват у всички нас възхищение, безпокойство и естествен човешки страх.

Апокалиптични слънчеви изригвания обаче, каквито прогнозираха учените от НАСА, не се състояха нито през май, нито през септември на 2012-та.

Парад на планети също няма на 21 12 2012-та., дори няма нито един планетарен съвпад в тоя ден.

На 21 декември 2012 година е зимното слънцестоене, денят в който Слънцето преминава в знака Козирог.

През тази седмица се развива една интересна астрологична конфигурация. Това е известният в астрологията „Йод“ или „Пръст на Съдбата“. Образува се от Сатурн и Плутон, намиращи се в секстил, който става точен през следващата седмица, а във фокуса на конфигурацията е Юпитер, правещ сега куинконси с двете далечни планети.

„Пръстът на Съдбата“ е рядко срещана фигура за външните планети, тези извън Марс. Затова, когато се случи, с нейното участие могат да бъдат провокирани някои драматични промени в социалния живот, особено в сферата на взимане на управленски решения и тяхното прилагане върху голяма прослойка от населението.

Почти идентична астрологична конфигурация, като настоящата, е имало през 1989 г., на 17-19 май. Тогава Пръстът на Съдбата е образуван също между Юпитер-Сатурн-Плутон, заемащи същите знаци- Близнаци, Козирог и Скорпион, но разменени. Двете планети са били в собствените си знаци, Сатурн в Козирог, а Плутон в Скорпион.

Връщайки се два юпитерови цикъла, около 24 години назад, се оказва,че през месец май,между 19-ти и 25-ти, у нас има масови протести срещу „възродителния процес“, със жертви. Последва категорична и остра реакция на властта, в лицето на Тодор Живков, с което започва „едно от най-големите в историята на Европа след Втората световна война принудително изселване на хора от родните им места“. През есента на 1989 г.,времето, когато Юпитер застава в опозиция на Сатурн, веднъж на 10 септември и за втори път на 14 ноември, се оказва критично, особено датата 10 ноември 1989 г, бележещо финала на 45 годишния режим.

Настоящата фигура „Пръст на Съдбата“ (Йод), при участието на Юритер-Сатурн-Плутон, е продължителна и се развива в рамките на тази седмица от месец декември 2012 г, при ретрограден Юпитер и през месец март 2013 г., при директен Юпитер, като свързващо звено е секстила на Сатурн и Плутон. Критичен момент, следствие на тази космична фигура е лятото на 2013 г., когато Юпитер застава в опозиция на Плутон. Кармичният елемент в картата на зимното слънцестоене 2012, се подсилва и от септилите на Слънцето към Сатурн, на Нептун към Плутон, както и от съвпада на Юпитер с Лилит.

Особеното при Йод (Пръст на Съдбата) е ефекта на бумеранга. Това е аспект на възвръщането и възмездието, който обединява в едно енергиите на планети, намиращи се в три различни стихии. Той дава възможност за осъзнаване и поправяне на грешки, направени в миналото, но при нежелание, отхвърляне на възможностите и неадекватност, води до разрушителни резултати. Пръстът на Съдбата, в който участва Юпитер, планета свързана с морала, етиката, обществените норми на поведение, като средна точка (фокус) между Сатурн (прилагането на закона) и Плутон (събития засягащи много хора) поляризира социалните противоречия. Той насочва,включените държави и хора към поправяне на минала грешка, или обратно към нейното повтаряне и съответно задълбочаване на проблема.

Имайки предвид опита отпреди около 24 години, сега, последните седмици на годината и през месец март на следващата, са важни за управляващите, защото взимайки подходящите решения, могат да намерят баланс между външния натиск и нарастващото вътрешно недоволство. В световен мащаб също назрява момент за изправяне на някои грешки. Например след последната трагедия в САЩ, в която бяха убити десетки малки деца, се заговори сериозно срещу свободния достъп до оръжията и въвеждане на строг контрол върху тях.

На личностно ниво настоящият „Пръст на Съдбата“ има по-слабо въздействие. Може да окаже влияние върху тези, които имат фигура „Йод“ в наталната карта, или в случай,че Юпитер-Сатурн-Плутон попадат на важни натални точки.

Идва Коледа- време за подаръци!

Подарете си радост и Любов!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстоящата седмица може да поднесе някои изненади. Новата Луна ви прави предприемчиви и находчиви. С лекота ще се справяте с повечето от задачите си. Вашите оригинални идеи и организационен талант сега намират отлична почва за изява. Към намеренията си за пътуване надалеч обаче подхождайте с внимание, защото ще ви се наложи да направите някои корекции. Периодът е добър за нови начинания,но бъдете внимателни към инвестиции от всякакъв характер. Тук може да повторите стари грешки,които впоследствие да се отразят на общите партньорски ангажименти. Благоприятни дни през тази седмица- понеделник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои напрегната седмица. Към вас са отправени много очаквания, повечето от които, свързани с финикийските знаци. Разходите нарастват главоломно и ако не сложите под контрол тази част на семейния бюджет, ще си създадете много поводи за конфликти у дома. При някои от групата, макар да не са много, е възможно да има допълнителни приходи, премия, бонуси, неочаквани разплащания на положен преди време труд. Избягвайте да взимате (давате) заеми от (на) приятели, за да не стане „като миналия път“. Ако имате в повече, дарете безвъзмездно, Коледа е, може вие да сте Чудото за някой в нужда. Благоприятни дни през тази седмица-четвъртък и петък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои динамична седмица. Вашето желание и активност в тази посока може да доведе до разширяване на социалните ви контакти, до нови приятелства и запознанства с интересни хора. Някои ще бъдат поставени пред сериозен избор, дали да предпочетат спокойствието и компанията на близки хора, пред възможността да поемат голям ангажимент, от който да имат финансова или друга полза. В професионално отношение периодът е добър, можете да разчитате на подкрепата и на близките си. В емоционалната сфера настъпват някои неочаквани обрати и се появяват нови възможности. Благоприятни дни през тази седмица-четвъртък, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои напрегната, но и резултатна седмица. Можете да се договорите за нова работа, за временен или постоянен ангажимент, да вземете изгодна поръчка или да положите началото на сериозни работни взаимоотношения с подходящия партньор. Бъдете коректни и изисквайте коректност! С особено внимание подхождайте към хора, които преди са ви подвеждали, не се подвеждайте по обещания за „лесни пари“ и не участвайте в спекулативни начинания, ценете спестяванията си. В емоционално отношение периодът е благоприятен, желанието ви да доставите радост някому ще ви се върне многократно умножено. Благоприятни дни през тази седмица- сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои особена седмица,в която някои виждания по определени въпроси, ще претърпят промени. Бъдете гъвкави и готови с нови решения и ходове,за да излизате успешно от неудобни ситуации. Понякога да отстъпиш от позицията си не е проява на слабост, а даване на втори шанс на отсрещната страна. Вторник е неблагоприятен ден за договаряне на стоки и услуги, за взаимоотношения с хора отдалеч, за търсене на права и отговорности. Споровете с чиновници, или с хора от държавната администрация, през следващите дни, могат само да ви натоварят емоционално, но не и да ви разрешат проблемите. Пазете си здравето, особено ако имате проблеми със сърцето и с кръвното налягане. Благоприятни дни през тази седмица- петък, събота и неделя..

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои ангажирана седмица. В края на календарната година има още много какво да се направи, преди да си дадете почивка. Жизненият ви тонус е на високо ниво, новата Луна подтиква да се захващате със сериозни дела. Конкуренцията ви „диша във врата“,което не ви дава мира и ви амбицира да бъдете още по-добри. Моментът е добър за нови идеи, добри решения, за изгодни сделки и дългосрочни договори. Спазвайте законите, бъдете коректни с партньорите си и не дърпайте твърде много „чергата към себе си“. Благоприятни дни през тази седмица-вторник, сряда и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. Ще бъдете търсен човек, желан събеседник, близките ви,но също така и много други хора ще се нуждаят от вашите съвети и активна помощ по приключване на годината или във връзка подготовката на Коледата. Нужна ви е добра организация, за да се справите с всичките си ангажименти. В личния ви приятелски кръг има раздвижване, нови хора влизат, други излизат. В професионално отношение периодът е добър, договаряте работа до края на годината и за първите месеци на следващата. Бизнес отношенията с хора отдалеч са обещаващи, но бъдете внимателни, помнете уроците от направени грешки при сключване на предишни договори. Благоприятни дни през тази седмица-понеделник, четвъртък и петък.

 

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, първите дни на седмицата са все още под неблагоприятното влияние на квадрата Венера-Нептун,към който се добавя и опозицията на Лилит към Венера. В емоционално отношение не всичко е така, както ви се иска да бъде. Не позволявайте обаче обидата и неудовлетворението да вземат връх и да ви вгорчат предпразничните дни. Бъдете ангажирани, радвайте се на хората около вас, отворете очите и сърцето си за красивото и доброто. Очакват ви хубави преживявания и едно интересно запознанство в четвъртък или петък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои динамична седмица. В понеделник Луната е във вашия знак и това ви дава възможност да „водите хорото“ както ви харесва. Част от нещата ще се случват според вашите желания, други не. Можете да постигнете значителен успех, да преодолеете конкуренцията на амбициозни хора, само ако не повтаряте грешки от миналото и се придържате към общоприетите норми на поведение. В следващите дни има обещание за романтични изживявания, подаръци и приятелска подкрепа. Благоприятни дни през тази седмица-четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

На родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстоящата седмица предлага много възможности за изява на емоционалната им природа. Нарастващата Луна и предколедната еуфория ви включват в активности, които ще ви изморят, но също така ще ви донесат много моменти на радост и удовлетворение. Седмицата може да бъде успешна във всяка посока, в която вложите енергията си. Някой от миналото ви, може да напомни за себе си и отново да направи опит да се възползва от вас. Имате материалната и морална подкрепа на близките си. В емоционално отношение седмицата обещава романтични изживявания и мили жестове на внимание. Благоприятни дни през тази седмица-вторник, сряда, събота и неделя.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на сериозните ангажименти. От вашето умение да планирате и организирате собственото си ежедневие, и това на другите, зависи много. А също така и от финансовите ви умения, които в следващите дни излизат на преден план. Не се впускайте в излишни разходи, в закупуване на скъпи вещи или инвестиране в чуждо начинание. До сряда включително, периодът не е благоприятен във финансово отношение. Бъдете искрени и коректни с околните, изчиствайте недоразуменията навреме без да задържате лоши чувства. Благоприятни дни през тази седмица-вторник,сряда и петък.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, и през следващите дни ще се усеща влиянието на квадрата между Нептун и Венера, който в някакъв аспект ви кара да се чувствате виновни и неудовлетворени. От понеделник до сряда преди обяд Луната се движи през вашия знак, което ви тонизира, прави ви по-съсредоточени в ежедневните дела. В петък при някои ще дойдат добри приходи. Обстоятелства около собственост изискват много внимателен подход, за да се избегнат стари грешки и да се изгладят недоразуменията. В края на седмицата моментът е добър за включване в групови дейности, оздравителни процедури и възстановяване на духовното равновесие.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Меркурий в опозиция на Юпитер на 17.12.2012 г.

Венера в точен тригон с Уран на 19.12.2012 г.

Юпитер в куинконс (150 градуса) с Плутон на 21.12.2012 г.

На 21.12.2012 г. в 13:11:37 ч. Слънцето навлиза в Козирог-Зимно слънцестоене.

Юпитер в куинконс (150 градуса) със Сатурн на 22.12.2012 г.

Венера в опозиция с Юпитер на 23.12.2012 5:50

Луната през тази седмица се движи между знаците Водолей и Телец, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

17.12.2012 г., в 20:11 ч. – 18.12.2012 г., в 2:48 ч.

20.12.2012 г., в 7:19 ч. – 20.12.2012 г., в 9:43 ч.

22.12.2012 г., в 14:57 ч.– 22.12.2012 г., в 20:25 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

********************************************************************************

От 1 ноември 2012 г.

Новогодишна ПРОМОЦИЯ!

Комплект

от

Номерологичен календар

и

2 броя Лични календари за 5 години

можете да си закупите на цена 20 лв.

+ Доставната такса на ЕКОНТ.

 

Заявка направете във  формата за поръчка  on line.

*********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net

Няма етикети.

6 коментара so far »

  1. Ема каза,

    Писа на декември 17, 2012 @ 12:36

    Здравей, Муси. Би ли коментирала как този “Пръст на Съдбата” се изразява на лично ниво? Конкретно имам предвид транзитен Плутон, движещ се към натална Венера(13гр. Козирог, У1 и 6), тр. Сатурн в съвпад с натален Уран(7гр. скорпион, У11) и тр. Юпитер, движещ се близо до натален Марс(16гр. Близнаци, У7 и 12) тази и следващата година, достатъчно близки аспекти ли са? Плутон е и в квадрат към наталното си положение (11гр. Везни, У7). Каква промяна може да се очаква – в общественото положение ли?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 19, 2012 @ 23:43

    Ема,
    за да се изрази на лично ниво Пръстът на Съдбата трябва да активира планети от хороскопа, които са свързани във фигура.Освен това Пръстът на Съдбата включва два куинконса, които имат малък орбис на влияние при транзита.Юпитер е твърде далеч от Марс сега, на 8 градуса. Така,че при вас по-силно въздействие би оказал секстила на Сатурн и Плутон,който е с по-продължително влияние.Юпитер,транзитиращ Марс,който управлява 7 дом,може да ви подкрепи за промяна в социалната среда, връзките договорите, през пролетта, след като тръгне в права посока.А през март,когато за втори път се случи тази фигура,влиянието върху работните отношения ще бъде по-силно и обновяващо.

  3. Ема каза,

    Писа на декември 20, 2012 @ 8:36

    Благодаря, Муси. Наистина чакам обновяване в работните (и не само) взаимоотношения. Ще чакам пролетта :). Жалко, че Сатурн е ретрограден тогава.
    Желая ти обич и топлина. Весели празници!

  4. Ася Асенова каза,

    Писа на декември 20, 2012 @ 19:20

    При мен транзитният Сатурн ще е в точен съвпад със Слънцето ми в 12-и дом. Какво ли мога да очаквам? Изпитания, но и шанс?

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 21, 2012 @ 11:24

    Ася Асенова,
    потърсете позитивни аспекти в прогностиката си, и не се фокусирайте върху този транзит.

  6. Ани каза,

    Писа на декември 22, 2012 @ 14:39

    Здравей Муси!Може ли да ми кажеш в каква посока би се проявила конфигурацията “Йод” в личен аспект при положение, че днес има точен съвпад на Юпитер с Асцендента,а Транзитния Сатурн е на градус след Наталното Слънце. Благодаря предварително.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии