Седмичен хороскоп 17-23 май 2021

SatrAqR от 20 май

Сатурн ретрограден от 23 май

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Началото на седмицата е сантиментално и чувствено емоционално. До средата и се развиват два важни аспекта, които повлияват връзките, както личните, така и служебните отношения между хората. Началото залага Луната в Рак в понеделник, която след обед преминава в Лъв. Слънцето и Плутон се обединяват около добрите идеи произтичащи от здравия разум. Тригонът между тях се случва два пъти в една година, а откакто Плутон се движи през Козирог това става пролет и есен, и така още една година.

Връзката Слънце-Плутон укрепва усещането, че сме на точното място в точното време, създава тъй нужната ни сигурност,че животът ни има смисъл. Насладете се на това усещане, разширявайте го до възможните граници и не позволявайте на никой и нищо да го прекъсва, и нарушава. В този и следващите два дни има и продължение. Венера прави съвпад със СЛВ в понеделник, обещавайки срещи и запознанства, намиране на подходящия човек, и хора, и всичко това на фона на другия благодатен аспект през тази седмица- тригонът и със Сатурн.

Точният аспект Венера-Сатурн е в четвъртък преди изгрева на слънцето, но влиянието му се простира върху цялата седмица. Комбинацията Венера-СЛВ в тригон към Сатурн, при нарастваща Луна в Рак/Лъв, прави първата половина на седмицата, преди квадрата на светилата в сряда вечер, много подходящо време за начало на сериозни взаимоотношения, създаване връзки между зрели хора, както и за оценка, и повдигане на по-високо ниво. Подходящо време за предлагане на брак, за обвързване чрез годеж, сключване на предварителен договор, сериозни преговори. Венера в Близнаци подкрепена от Сатурн дава най-доброто от себе си в дипломацията, за намаляване на напрежението и сключване на мир между враждуващи страни.

Не така стоят нещата от сряда нататък. В сряда вечерта,след 22 часа, е квадратът на Слънцето и Луната, а сега той има важно значение, защото от него нататък се разполага коридорът на затъмненията.

На 20 май, четвъртък, в 22:36 часа Слънцето преминава в Близнаци. Въздушната стихия възвръща силата си от началото на годината за сметка на другите и най-вече на огъня. Новите идеи почти липсват, въртят се стари, въздушната енергия ги разнася и раздухва да изглеждат като нови. Така квадратът на Слънцето и Юпитер в петък и този на Меркурий с Нептун в неделя по един естествен начин се вписват, носейки разочарование от твърде големите очаквания. Много говорене, много писане, къде истини, полуистини и повече откровени лъжи. Квадратът Меркурий-Нептун в края на седмицата склонява към коварство и подлости хората, които го имат заложено в себе си. За другите, остава умението да излязат невредими от капаните и да избягват големите щети.

Чувството за неувереност в реалността на случващото се, което носи квадратът Меркурий-Нептун се засилва от включването на Сатурн, който през последните дни е стационарен,но в неделя се завърта на пета и тръгва назад. Ретроградната фаза на господаря на кармата се простира между 23 май и 11 октомври. През тези близо 5 месеца към Сатурн ще има отправени разнообразни предизвикателства от другите космични тела, но събитийно най-важното е това от Уран. Вторият точен квадрат на двете планети,в неподвижния кръст, ще бъде на 15 юни, в края на коридора на затъмненията.

Ретроградността на Сатурн създава свое поле на трудности и препятствия за определен кръг от хора и държави, върху които той има силно влияние. Някои процеси ще бъдат забавени, ограничени или окончателно прекъснати. Ретроградната фаза на планетата е време за ревизия на възгледи, преоценка на мнения, търсене на причините за несправяне, извеждане на важни изводи за поправяне на грешките. Много силно това ще се усети, когато и планетата на мисленето и комуникациите стане ретроградна в края на месеца. Тъй като цялата ретроградна фаза през тази година, за разлика от предходната, ще бъде изцяло в неподвижния знак Водолей, а и заради Уран в Телец, то най-силно ще бъде влиянието върху хората и темите, които са подвластни на знаците Водолей, Телец и Лъв.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица обърната изцяло към най-близките хора. Потребността от подкрепа и съпричастност ще ви прави чувствителни към хорското внимание. Марс е в тази зона и ще продължава да припалва огън в отношенията с някои от близкия кръг. Ако очаквате повишение, използвайте първите дни на седмицата да напомните, или да подбутнете нещата. Отлагането не работи за вас. Средата на седмицата се очертава да бъде романтична и подкрепяща личните дела. Общуването с повече хора ще ви зарежда с позитивизъм, от който имате нужда сега. Ретроградната фаза на Сатурн преминава в зоната на колективния труд и приятелствата. Там са възможни някои размествания и раздели.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционално приповдигната седмица. Луната идва във вашия знак в понеделник след обед, като ще подхранва амбициите и честолюбието до сряда включително. Нямате съдействие от планети в огнени знаци, затова понякога ще ви се струва, че сте изоставени и пренебрегнати, и сами трябва да се преборите както за своя интерес, така и за този на хората, с които сте свързани. Хармоничните аспекти в началото на седмицата подкрепят подобряване на развалени отношения и укрепване на тези, които имат най-голямо значение за вас. На път сте да създадете собствен екип, да станете титуляр или лидер в група, както и да бъдете добре приети в нова за вас среда. В края на седмицата са възможни разочарования. Ретроградната фаза на Сатурн ще повлияе партньорските отношения.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица ангажирана с другите. От зоната на партньорството планетата на красотата и хармонията прави значими аспекти. Съвпадът със СЛВ е от групата на редките астрологични събития, случва се през 19 години, на една или две стъпки. Аспектът дава указание за важно обстоятелство свързващо ви с друг човек, или група хора, с които ви свързват общи намерения и планове с дълготраен характер. Последното е подкрепено от тригона на Сатурн към Венера през тази седмица. Оставете настрана едноличните действия, обсъждайте, договаряйте, търсете мнението и на другите заинтересовани, и тогава ще имате реален, видим успех. В четвъртък Слънцето преминава в Близнаци, в срещуположния знак и започва отбелязването на средата на личната година за всички- това е меркуриевия период и началото на събитийно по-активната втора половина на годината.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои комуникативна седмица. Силно начало за тези, които имат планети, АС,МС в последните градуси, задава тригонът на Слънцето с Плутон от Козирог. Увереността в себе си, в знанията и квалификацията, ще ви помага да заявите себе си и да устоите на предизвикателствата, които няма да липсват. Подкрепа дава и тригонът на планетния управител със Сатурн, за сериозни, дълготрайни, дълбоко смислени дейности, съобразени с правилата и нормите на средата, в която сте. Слънцето ви напуска в четвъртък, 20 май, за да заеме място в зоната на доходите и притежанията,където го очакват вътрешните планети. През втората половина на седмицата са възможни някои разочароващи новини по тази тема. Сатурн се обръща в неделя, и това става в дома на кариерата. През следващите близо пет месеца ще ви се налага да работите повече, да давате повече от себе си, да поемате повече отговорности.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на добрите резултати. Аспектите на Венера в първите дни ви дават шанс да направите голяма промяна, и дори скок в кариерното си развитие. Също така да стоплите отношенията с хора от близката среда и интимните отношения. В четвъртък и петък Луната е във вашия знак, което ви прави естествен лидер и ви помага да насочвате събитията в желаната от вас посока. Слънцето преминава в Близнаци в четвъртък, на 20 май, като за месец напред ще огрява зоната на професионалната изява. Там предстоят затъмнения и това прави месеците май и юни много динамични и променливи. В края на седмицата са възможни някои разминавания, които да доведат до разочарования.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица ангажирана с други хора, а при някои предимно с родственици. Хармоничните аспекти в земните знаци задават успешно начало на седмицата. Дава ви се право да взимате самостоятелни решения, които засягат близките ви. Усилията да подобрите условията на живот и здравето на други хора, ще дадат удовлетворяващи резултати. Заслужавате похвала и можете да се гордеете със себе си. Слънцето влиза в Близнаци в четвъртък, на 20 май, и ще огрява зоната на здравето и добрите навици месец напред. Сатурн става ретрограден в неделя. Ретроградната фаза на планетния управител ще бъде изцяло в зоната на личните доходи. Ще ви се налага да бъдете по-строги и ограничаващи излишните разходи, да правите вътрешна ревизия и инвентаризация по-често от преди.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. Някои ще тръгнат на път без предварителна нагласа, други ще станат център на внимание, волю или неволю, особено когато Слънцето прекрачи прага на Близнаци в четвъртък на 20 май. Със Сатурн във въздушния знак Водолей, времето работи за вас. Затова не пропускайте първите дни на седмицата, когато хармоничните аспекти на далечните планети задават посоката, в която най-смислено да насочите усилия и таланти. Венера прави съвпад със СЛВ и тригон с господаря на времето като ви дава шанс да подобрите имиджа си, а също така някои обстоятелства в личния живот. В това отношение дните от петък до неделя носят изненади и разочарования. Ретроградният Сатурн от другия въздушен знак ще ви кара в следващите пет месеца да стъпвате внимателно в полето на обществените отношения.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои професионално ангажирана седмица. Планетният управител е много активен през цялата седмица. Венера прави съвпад със СЛВ в Близнаци за втори и последен път за 19 години напред, в понеделник. В четвъртък е тригонът и със Сатурн. Така зоната между 10 и 13 градуса Везни е щастливо подкрепена, с много възможности за забавления, но и за сериозни житейски стъпки. Ако имате рождени планети там, или върхове на домове, отворете сетивата си и бъдете предприемчиви. С преминаването на Слънцето в другия въздушен знак Близнаци, юпитеровият период на личната година започва. В него предстоят да се случат важни събития – две затъмнения, ретроградност на Меркурий и на Юпитер.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои романтична седмица, каквото и да значи това за вашия хладно рационален знак. Луната е в зоната на партньорството от понеделник след обед до сряда, през целия ден. Венера от зоната на любовта е в съвпад със СЛВ и в тригон със Сатурн от вашия знак. Конфигурацията влияе значимо на личния живот и творческите изяви. И при двете градусът на емоциите е висок, аплаузите шумни и постиженията бляскави. Чудесно време за изява, най-вече през първата половина на седмицата. През втората, с влизането на Слънцето в зоната на блясъка и славата, те идват, но и вероятността за големи разходи също. Сатурн, който ви учи на пестеливост от година насам, е въвлечен еуфорията,но в неделя става ретрограден, а с това и тегленето на чертата под всички сметки.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Благоприятните тенденции от предходната седмица продължават и в началото на тази. Имате възможност да създадете балансирани отношения, с хора от работната среда и на тази основа да подобрите позицията си. Юпитер от Риби дава голяма подкрепа за тези от първите градуси. Някои благоприятни за вас процеси се развиват скрито от очите, имате подкрепата на хора, с които преди време сте имали добра връзка и градивни отношения. В четвъртък и петък можете да се договорите изгодно, да купите на добра цена, да сключите дългосрочен договор. В края на седмицата има риск от разочарования. В неделя Сатурн става ретрограден и налага някои ограничения на общите разходи и придобивки по линия на съвместните инвестиции.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои подвижна седмица. На някои ще се наложи спешно и неочаквано дълго пътуване. Планетният управител е подкрепен от Слънцето с хармоничен аспект в понеделник. Това дава тон на цялата седмица и много свобода при взимане на решения. Венера,която управлява зоната на партньорството е също в добри аспектни отношения със Сатурн изкарвайки на преден план способността ви да разсъждавате задълбочено и да взимате мъдри решения. Осланяйте се на интуицията си, не отлагайте за по-нататък това, което е вече узряло да бъде започнато или свършено сега. В края на седмицата е възможно да поправяте отново нещо, което наскоро сте поправяли.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои емоционална седмица. В понеделник след обед Луната преминава в зоната на здравето и то става важна тема за следващите два дни. Слънцето и Венера правят хармонични аспекти със Сатурн и Плутон, което обнадеждава за гладко протичане на всякакви здравословни процедури до сряда, включително. От четвъртък нататък, в коридора на затъмненията, и особено в дните около тях, не се препоръчват планови медицински активности, още повече, че и Меркурий е става ретрограден през следващата седмица. Юпитер е във вашия знак, зарежда ви с голяма доза оптимизъм. В края на седмицата обаче му предстои квадрат със Слънцето и това често носи разочарования, в случая с обстоятелства около родители или други близки роднини.

Дати на някои астрологични събития

На 20.05.2021/ 22:36/Слънцето преминава в Близнаци

На 23.05.2021/12:18/ Сатурн е ретрограден от 13°Водолей

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Рак и Везни, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

17.05.2021 9:23 – 17.05.2021 15:44

19.05.2021 22:12 – 19.05.2021 23:59

21.05.2021 22:56 – 22.05.2021 4:35

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии