Седмичен хороскоп 17-23 март 2014 година

Меркурий в Риби от вторник

Слънце в Овен от четвъртък

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Чудесният аспект (тригон) между Слънцето и Сатурн, който стана точен в средата на миналата седмица, ще продължава влиянието си и през тази. Много хора през тези две седмици изпитват повече отвсякога потребност от това в света да има повече ред, животът да бъде по-организиран и предсказуем.

Но, за съжаление, в понеделник след обяд Луната като факлоносец отново запалва огъня в кардиналния кръст. В понеделник и вторник тя преминава през критичната втора третина на кардиналните Везни, отправяйки се към съвпад с Марс рано сутринта в сряда. Така първата половина на седмицата е доминирана от Големия кардинален квадрат на Юпитер-Уран-Плутон-Луна.

Във вторник Меркурий преминава в Риби, знак в който той е в слаба позиция (изгнание), и ще се придвижва през него до 7 април. Промяната от въздушна и абстрактна, подкрепяща конкретното мислене, среда на знака Водолей, към дълбоко емоционалните и мътни води на Риби може да бъде много отчетлива за хората със силно меркуриево влияние. Меркурий в Риби прави мисленето по-отвлечено и фантазно, засилва въображението, илюзиите, нереалистичните представи за света и хората. Съвпадът на Меркурий с Нептун в Риби, който става точен в събота, придава силно манипулативен тон на втората половина на седмицата. Можем да очакваме поредната преднамерено изкривена информация от медиите, лъжи и спекулации по важни теми на деня, тиражирани и тенденциозно представени. В междуличностните отношения също навлиза елемент на подвеждане, а в някои случаи на откровена измама. Хората ще бъдат податливи на внушения и склонни към самозаблуди.

Позитивната страна на Меркуирй в Риби, в близост до Нептун, е повишената чувствителност към нематериалните нива на съществуване. Мнозина ще имат епизоди на прозорливост, ярки сънища, излизане от тялото и пътешествия в астралния свят, контакти с медиуми, поетично вдъхновение.

В четвъртък е „пролетното равноденствие“.Слънцето навлиза в първия знак на зодиака – Овен и започва новия цикъл от обиколката си по зодиакалния кръг.

Картата на равноденствието за България е показателна за неспокойната астрологична обстановка през пролетта на 2014 година. В кардиналните домове 10 (правителството), 7 (международните обвързаности), и 4 -ти (народът) се разполага текущия Тао-квадрат на Юпитер-Уран-Плутон. А през 1-ви дом (държавата) се движи ретроградния Марс,който на 20-23 април ще направи точни аспектите си в Големия кардинален квадрат.

Юпитер в Рак в 10 дом в картата на равноденствието поставя сериозни въпроси към управляващите в следващите три месеца. В тази позиция Юпитер може да създаде очаквания за обединение около национална кауза и още по-широко отваряне към света, но напрегнатите аспекти с Уран в Овен,в 7 дом, бунт срещу поети международни ангажименти и Плутон в Козирог в 4 дом, народопсихологически задръжки и страхове, ще възпрепятстват опитите в тази посока. За неадекватност в управлението в следващите месеци говори и квадратът на Луната (народът) и Венера (дипломацията), управители съответно на МС и АС в картата на равноденствието. Квадратурите са аспекти, които изискват определеност, взимане на трудни решения, провокирани от обстоятелствата. Често те са свързани и с прилагане на сила. Квадратурите стесняват възможностите за избор.

През тази седмица, освен успокояващия тригон на Слънцето и Сатурн, има още няколко благоприятни аспекта, които подтикват към разума и добротата у хората. Венера прави секстил към Уран, а Меркурий е отлично поставен към лунните възли. Съвпадът на Меркурий и Нептун в края на седмицата също влияе омекотяващо и зарежда с надежда.

Слънчеви пролетни дни и много усмивки!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои динамична седмица. Макар Марс да е ретрограден, което ви прави по-премислящи и не толкова прибързани в действията, в следващите дни се развиват теми,върху които сте работили в последно време. Те са свързани предимно с партньорството. През тази седмица, когато Луната се движи изцяло през третата си фаза, имате подкрепа да започвате нови неща, да давате старт на нов проект, да задвижвате изработката на ново изделие, да започвате нова „лична битка“. Във вторник обаче Луната е отново активно действаща в кардиналния кръст, където са напрегнатите аспекти на Юпитер-Уран-Плутон, и създава вероятност от неприемане, неразбиране или отхвърляне на ваша идея, дотолкова, доколкото зависи от отсрещната страна. Ще ви е необходима повече настойчивост и смелост, особено ако в ситуацията са намесени хора отдалеч. Във вторник Меркурий преминава в Риби и това за вас е подкрепа на интуицията, която ще ви бъде много необходима в следващите седмици. Някои добри решения на проблеми, могат да ви се появят насън. Слънцето ще ви изпълни със сила от четвъртък,когато навлиза във вашия знак. В края на седмицата обаче, когато Меркурий и Нептун са в съвпад, бъдете внимателни,не се поддавайте на манипулации и измами.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, петък и събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, началото на седмицата носи някои предизвикателства. Те са повече, ако имате близки в кардиналните знаци и преживявате с тях някои напрегнати моменти в понеделник и вторник, когато в кардиналния кръст става горещо. От вторник нататък, когато Меркурий ще е вече в Риби, ще ви се иска да сте наясно с някои въпроси от финансово естество, преди да предприемете важна инвестиционна стъпка. Ще ви е нужна повече информация за това какъв е реда за отпускане на кредити, какви са лихвите и възможно повече подробности в тази област. В четвъртък Слънцето, управителят на знака, преминава на нова територия, тази на сродния по стихия огнен Овен. Навлизате в период, в който откровено заявеното становище, изразената ясна претенция, са предимство и ви помагат да решите важни за вас въпроси. Месец напред, времето през което Слънцето се движи през Овен е подходящо за разширяване на кръгозора посредством пътувания, контакти с хора отдалеч, активен интерес към света „извън собствената кошара“, към по-висока образованост и квалификация.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, петък, събота и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, началото на седмицата е неспокойно. Напрегнатата конфигурация, в която участва управителят на знака- Юпитер, отново е задействана, с всичките произтичащи от това ефекти, които като влияние не се ограничават само върху кардиналните знаци. Ще ви се наложи да бъдете решителни по въпроси касаещи доходи, разходи, издръжка, погасяване на кредит. По-голямо внимание ще изисква домът – подреждане, благоустрояване, обмисляне на ремонт. При някои е назрял момента за смяна на дома, за закупуване на по-голямо или по-малко жилище, в зависимост от конкретните обстоятелства. От четвъртък, денят на пролетното равноденствие, Слънцето е в сродния по стихия знак Овен. Мнозина навлизат в своя марсов период на личната година. Макар Марс в момента да е ретрограден, това е период,в който се повишава виталността и желанието да се движат нещата около вас, да усещате живота в неговата пълнота.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 15 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката, и обезателно ваш телефон за връзка.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес. Отново, необходим е телефон за връзка.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстоящата седмица предлага много ангажименти. Трябва да бъдете организирани и съсредоточени в това, което правите и особено много в това, което говорите, защото то ще рефлектира върху много хора. Благодарение на Меркурий, който навлиза в Риби във вторник, през следващите близо 4 седмици, можете да бъдете едновременно и водач, и посредник, във важни за вас обществени дейности. Най-малко в собствения си приятелски кръг ще намирате повече признание и подкрепа. Отношенията между колеги, хора с които имате общи ангажименти, ще ви въвличат в различни схеми на приятелства и неприятелства. От четвъртък Слънцето е в предходния знак Овен и това е началото на период, в който е препоръчително да отделяте внимание на здравето си. Планирайте почивка поне за няколко дни, за да „заредите батериите“ за втората половина на април, която се очертава да е напрегната.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, петък и събота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, през тази седмица има два важни акцента, две планети сменят знаците си. Във вторник Меркурий, управителят на зодията, преминава във водните Риби, зоната на партньорството в слънчевия . Меркурий ще създаде повече подвижност в социалните ви контакти. За период от около три седмици ще можете, при полагане на съответните усилия и добро желание, да разширите кръга от хора, с които бихте имали бизнес взаимоотношения, с които можете да работите успешно. По-активни могат да станат отношенията с работодатели, да успеете да постигнете положителна промяна в работната среда, да смените, ако е необходимо, колектива, с който работите. Ако през тази седмица се очертават сериозни делови преговори, то бъдете внимателни, изисквайте конкретност, точност, яснота и прецизност на документите, върху които се основава договорът. В личните взаимоотношения Меркурий в Риби ще ви помогне да намерите подходящия партньор, дори това да е на принципа на взаимната допълняемост. От своя страна Слънцето, което в четвъртък навлиза в Овен, в рамките на месец напред ще ви прави по-решителни за всичко свързано с финанси. Но, бъдете готови за проверки от контролни органи.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, първата половина на седмицата преминава под покровителството на хармоничния аспект между Слънцето и Сатурн – управителя на знака. Той до известна степен компенсира неблагоприятното влияние на големия кардинален квадрат, развиващ се в понеделник и вторник. Това са дните, в които трябва да вземете важно решение, провокирано от създали се обстоятелства. От вторник Меркурий е в Риби,в зоната на вашите творчески контакти. Периодът е добър за учене, преподаване, проектиране, за посредническа дейност и консултантска такава, но преди всичко за събиране на полезна информация, на основата на която да градите плановете си. Обръщайте внимание на подробностите, на дребния шрифт, четете между редовете, не се поддавайте на внушения отвън и на опити за манипулация. Слънцето навлиза в зона, от която ще ви подкрепя да създавате стабилна база за себе си и за семейството си.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои още една успешна седмица. Изтеглете си важните дела за началото на седмицата, за понеделник преди обяд. След това и във вторник ще ви бъде по-трудно да правите нещата както искате, особено що се касае за финанси, общи сметки, инвестиране или разплащане с партньори. Във вторник Меркурий, управителят на знака, преминава на територията водните Риби, нещо което си има положителна и отрицателна страна за вас. Положителната е, че ще предизвика раздвижване в сферата на кариерното развитие. Може да получите интересни предложения, в сряда или в четвъртък, да бъде забелязано и оценено по достойнство ваше начинание, разработка, да получите шанс за изява. Отрицателната страна на преминаването на Меркурий през Риби, което е по-силно през тази седмица, е заради съвпада му с Нептун. Той може да ви създаде нереалистична представа за ситуация, свързана с професията, да ви подведе по линия на самодоволството и по този начин да ви направи „мечешка услуга“. С навлизането на Слънцето в Овен, приятелската среда, директна и индиректна, придобива важно значение. Мнението и навременната помощ на приятел ще ви бъдат нужни сега и през следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, началото на седмицата отново е напрегнато. В понеделник Луната е във вашия знак и това ви поставя в центъра на вниманието на околните,като съсредоточава във вас претенции и очаквания, които трябва да оправдаете. Навлизайки в критичната зона от кардиналния кръст,в която са разположени трите планети – Юпитер, Уран и Плутон, във взаимни напрегнати аспекти, препоръката е една- бъдете внимателни, не позволявайте емоции като раздразнение, гняв, отмъщение да контролират поведението ви. Пазете се от травми, не се претоварвайте физически, не вдигайте прекалено тежки предмети. Във вторник Меркурий навлиза в Риби и ще ви кара да обръщате повече внимание на подробностите, на дребните неща от ежедневието, на чистотата и подредеността на работното място, но още повече на ефективността на работата ви. Меркурий ще ви подтиква да търсите повече информация за здравословно хранене и диети. В четвъртък Слънцето навлиза в срещуположния знак Овен. В рамките на месец то ще слага акцент на партньорските взаимоотношения, на необходимостта от това да се съобразявате с мнението и плановете на другите.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, сряда, петък и събота.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои въодушевена седмица. Имате свободата да правите много неща, но немалка е вероятността да бъдете изненадани от нови обстоятелства, които изискват бърза пренастройка. В понеделник и вторник избягвайте пътуване, или ако го правите, то бъдете внимателни за екстремни обстоятелства на пътя. В сряда ви очакват интересни предложения и нови запознанства. Някои от идеите, които възникнат в този ден, могат да бъдат високо оценени, или да разработвате в бъдеще с успех. Във вторник Меркурий навлиза в зоната на вашите доходи, което е добър знак за повече възможности в тази посока, за увеличаване на приходите от добре измислени начини и конкретни стъпки. От четвъртък нататък периодът е добър за смяна на работата, за повече движение, за промени в образованието- дисциплината или учебното заведение. В събота се пазете от измами и кражби.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, сряда и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, първите дни от седмицата отново са напрегнати. Юпитер ще се движи през вашия знак в зоната на двойния квадрат с Уран-Плутон още известно време, но в понеделник по обяд и вторник докъм обяд Луната е тази, която е катализатор на събития. По-силно е влиянието за тези от първата половина на знака. Бъдете внимателни на работното си място и у дома, където кухнята понякога крие опасности. Има вероятност за битови травми или такива от попадане в неподходящ момент на неподходящото място. Добри новини ви носи Меркурий,който във вторник навлиза в сродния по стихия знак Риби и ще се движи през него до 7 април. Това е чудесен период да подобрите комуникацията си с околните, да си създадете нови контакти, и то с интересни хора, да намерите път към навлизане в нова среда, в нова сфера на знанието. Търсете новото и непознатото, разширявате хоризонта си, бъдете отворени за предизвикателства. С такава нагласа ще посрещнете на ниво възможностите, които идват с преминаването на Слънцето в Овен, зоната на вашето професионално развитие.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с някои тайни, пред които трябва да застанете „лице в лице“. Истината ще ви направи свободни да вземете важно решение. Не го правете в понеделник или вторник. Сряда е добър ден за лични изяви. Луната е във вашия знак и това ви прави естествен лидер за неща, които ви касаят. От вторник Меркурий е в Риби и оттам ви намигва да промените нещо във външен вид или в стила си на обличане, всичко в полза на вашата привлекателност. А това е важно в следващите седмици, за да разширите своя кръг от приятели, почитатели, съидейници, хора, които ви харесват и подкрепят. В четвъртък Слънцето преминава в Овен, в зоната на здравословния начин на живот и ще ви дава подкрепата си в това отношение – да свалите излишните килограми и да влезете в добра кондиция,физическа и психическа. Периодът е добър за промяна в работните условия.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои още една успешна седмица. В понеделник и вторник ще бъдете ангажирани повече с делата на други хора, отколкото със своите. Във вторник Меркурий ви идва на гости и ще се задържи до 7 април. Това е времето, през което можете да станете център на информационен поток, обслужващ важни житейски обстоятелства. Отличното познаване на дадена материя ще ви прави интересни в очите на околните, а умението добре словесно да се изразявате ще ви създаде някои предимства и ще ви направи популярни в средата ви. В четвъртък Слънцето ви напуска и преминава в зоната на вашите лични доходи. В рамките на месец то ще ви насочва към възможности, с които да увеличите приходите си. Моментът е добър за постъпване на нова работа, или за съществени промени в настоящата. Не взимайте важно решение в събота.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 18.03.2014 г в 0:23 ч Меркурий навлиза в Риби.

На 20.03.2014 г в 18:57 ч Слънцето навлиза в Овен.

Меркурий в съвпад с Нептун на 22.03.2014 г., в 22:16 ч.

Луната през тази седмица се движи между знаците Дева и Козирог, през трета четвърт.

Луната е без курс на:

19.03.2014 г., в 3:07 ч. – 19.03.2014 г., в 11:13 ч.

21.03.2014 г., в 5:12 ч. – 21.03.2014 г., в 17:39 ч.

23.03.2014 г., в 12:40 ч. – 23.03.2014 г., в 22:03 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

1 коментар so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на март 18, 2014 @ 14:47

    Трагедията в Лясковец, в която загина един полицай и бяха ранени няколко човека, провокира проверка на разрешителните за носене на оръжие. В тон с ретроградния Марс във Везни е прокурорското разпореждане:

    “Главният прокурор разпореди проверки за всички разрешителни за оръжия
    Проверката ще завърши на 25 април и резултатите от нея ще бъдат представени заедно с предложение за по-нататъшни действия във връзка с притежанието на огнестрелни оръжия
    България
    Съд 18 март 2014, 14:08, oбновена в 14:20
    Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на издадените разрешителни за оръжие в цялата страна.

    Проверката за спазването и прилагането на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия ще бъде извършена от отдела “Надзор на законност” на Върховна административна прокуратура (ВАП).

    В хода на проверката ще бъде изискана информация от Областните дирекции на МВР и районните полицейски управления за абсолютно всички лица, на които са издадени разрешения за притежание и носене на огнестрелни оръжия, независимо от основанията за това (лов, самоохрана и т.н.), съобщават от прокуратурата.

    Ще се проверят и действащите срокове на разрешителните, както и наличието на огнестрелни оръжия и боеприпаси с изтекъл срок за съхранение,

    и спазването на служебните задължения от страна на службите “Контрол на общоопасните средства” (КОС) в цялата страна. На главния прокурор ще бъде представен пълен списък на всички лица с разрешение за носене и съхраняване на огнестрелни оръжия, броя и вида разрешени огнестрелни оръжия (вкл. късо и дълго), броя боеприпаси и основанието, на което са издадени разрешенията.

    Проверката ще завърши на 25 април и резултатите от нея ще бъдат представени заедно с предложение за по-нататъшни действия във връзка с притежанието на огнестрелни оръжия.

    Прокуратурата е започнала и проверка за неизпълнение на служебни задължения срещу служителите от състава на ОД на МВР – Велико Търново и РУП – Горна Оряховица за бездействия и закононарушения както при издаване на разрешения за притежаване на огнестрелни оръжия от обвиняемия Петко Савов Петков (един ловен автомат, една ловна пушка и две ловни карабини), така и за действията, предприети във връзка с изтичане на срока на разрешителните.”
    http://www.vesti.bg/bulgaria/sad/zapochva-proverka-na-vsichki-razreshitelni-za-oryzhie-6007773

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии