Седмичен хороскоп 17-23 ноември 2014 година

нл 22 11 2014Слънце в съвпад със Сатурн

Венера в квадрат с Нептун

Новолуние в Стрелец в събота

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в седмица, която е много различна от предходната. Отново имаме букет от планетни аспекти и оттам разнообразие от преживявания. Но основният тон сега се задава от съвпада на Слънцето и Сатурн във вторник -18 ноември. Този аспект сам по себе си носи хладината на здравия разум, придържането към правилата и обществените норми, спазването на буквата на закона, и ясно заявяване на позиция.

Всяка година Слънцето среща Сатурн в дадена точка на зодиака. От есента на 2012 година, когато Сатурн навлезе в Скорпион, съвпадът се случва за трети път в зоната на този воден знак, първата бе в края на октомври 2012 година, а втората – в началото на ноември 2013 година. Съвпадът на Слънцето и Сатурн води до отрезвяване, в голяма степен отпадане на илюзиите, но при други астрологични обстоятелства. Сега той е в съпровод с квадрата на Венера и Нептун в подвижните знаци Стрелец и Риби, аспект подтикващ към автоилюзорни модели на мислене и подвеждане. В допълнение е квадратурата на Венера към Лилит, който вкарва женска хитрост и подмолност в отношенията на определени групи хора.

В събота предстои среща на светилата в началото на знака Стрелец,което само по себе си носи въодушевление и стремеж за освобождаване от ограничения и условности, от предубеждения и страхове. Това Новолуние обаче е по-специално, заради стелиумът Слънце-Луна-Сатурн, разположени на границата Скорпион-Стрелец и в квадрат с Нептун. То хем поставя ново начало, хем не забравя старите задължения и подхранва неувереност и безпокойство.

Съвпадът на Слънце-Сатурн има по-продължително влияние,което се простира отчасти и върху следващата седмица. Към него тогава се присъединява Меркурий.

През тази седмица напрежението в кардиналния кръст (Овен-Рак-Везни-Козирог), което доминираше от октомври насам, отстъпва място на текущите напрегнати конфигурации в неподвижния кръст (Телец-Лъв-Скорпион-Водолей), както и на начеващите такива в подвижния – Близнаци-Дева-Стрелец-Риби с квадратурите на Слънце-Луна-Сатурн и Венера към Нептун.

Венера премина в Стрелец в неделя и ще се движи през него до 10 декември. В огнения Стрелец планетата на любовта и хармонията сега и през следващите седмици ще ни подтиква да бъдем по-честни и открити в отношенията с околните, да се радваме на живота и на общуването с близките, да се отнасяме към природата, и всичко живо, грижовно, с обич и уважение.

Успешна седмица и си пожелайте нещо хубаво по новолуние!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица за равносметка. Марс, планетният управител, се откъсва от страстната, задушаваща прегръдка на Плутон и за някои обстоятелства в живота можете да си отдъхнете, защото са останали зад гърба ви. Равносметката е провокирана от други,навлизащи в полето на размисли и анализи, нови ситуации и хора. Сега строите мост между минало и бъдеще. Важно изискване е да отчетете за себе си поуките от досега направеното и ненаправеното, и още по-важното – да си набележите нови цели за постигане, в които да вложите цялата си енергия. Някои ще имат грижи по оформяне на документи и преодоляване на бюрократични бариери. Други ще трябва да водят сериозни разговори с инвеститори и спонсори, със съдружници и партньори за бъдещето на техните взаимни ангажименти. Присъщият ви директен начин на общуване ще среща,в повече от обикновено, фалш и неискреност, потребност от обяснения и оправдания, или заобикаляне същността на проблемите, които до новолунието в събота, ще имат тенденция към задълбочаване. На светло ще излезете през следващата седмица, когато Слънцето вече ще се движи през зоната на силния ви юпитеров период на годината, а растящата Луна ще ви подкрепя в планове и начинания.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, събота и неделя.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на важните стъпки. Те са продиктувани от аспектите на Слънцето – планетния ви управител. Първата е съвпадът със Сатурн, ставащ точен във вторник, но оказващ влияние върху края на предходната, върху тази, та дори и върху следващата седмица. Съвпадът на Слънце-Сатурн полага началото на новия слънчево сатурнов цикъл, в който се развива в основни линии темата за вашата социална изява, и отчасти професионалното ви развитие. И като всяко начало тя естествено се свързва с новолунието, което е след няколко дни – в събота, и след което можете да полагате ново начало. По този начин цялата седмица е ориентирана към търсене и получаване донякъде отговори на фундаментални въпроси от рода на: „кой съм?“, „какво правя с живота си?“, и „накъде съм тръгнал?“. Не подценявайте нищо, което ви се случва в следващите дни,то има определен смисъл. Но също така подлагайте на проверка всичко, което чувате и виждате, особено ако то е облечено в лъскава опаковка.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, астрологичната обстановка е противоречива. С идването на ваша територия на планетата на любовта – Венера за около три седмици, отношенията с най-близките ще стават все по-значими. Вашата готовност за подкрепа ще бъде подложена на изпитание. Тя застава в квадрат към Нептун от Риби и това мнозина ще усетят като предизвикателство за доверието към партньора, поставящо множество въпроси, на които се търси отговор. Венера ще ви подтиква към толерантност и прошка, но другата напрегната конфигурация, на съвпада Слънце-Сатурн в квадрат към Юпитер, ще изисква яснота и коректност. И то много повече в професионалните взаимоотношения,където некоректността и използвачеството ще ви карат да взимате отношение, да заявявате мнение и да давате отпор, там където не сте съгласни. До новолунието в събота се постарайте да поразчистите някои сметки, да изметете боклука, да се освободите от ненужни притеснения и ангажименти, да заявите категоричен отказ, там където това е необходимо. Разбира се Венера, която ви е на гости, ще ви помага да правите това дипломатично и с финес. Новолунието в началото на знака дава силен импулс на новото да навлезе в живота ви, това е началото на вашата нова слънчева година. Ще е нужно обаче известно време за отпадане на съмненията, докато преминат напрегнатите аспекти към Нептун, а това ще стане в края на месеца.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои напрегната седмица. Вярно е, че Венера -планетният управител, напусна сцената на противоположния знак Скорпион, и това донякъде намалява претенциите към вас. Но градусът на напрежението се поддържа от пребиваването на три планети в този знак и още повече от съвпада на Слънцето и Сатурн, който става точен във вторник. Някои ваши думи или постъпки ще бъдат подложени на сериозна критика, на правна оценка дори, с оглед на прилагане буквата на закона. Подгответе се да слушате морализаторски речи и напътствия. Тъй като Венера прави едновременно квадрати към Нептун и Лилит, то някои ваши добри намерения, могат да бъдат оценени по различен от очакваното начин, видоизменени или откровено фалшифицирани. Бъдете внимателни в отношенията си с партньор(и) през тази седмица. Някои сдържани недоволства могат да намерят благоприятна среда за разгръщане и изразяване. Добрите новини идват с новолунието в Стрелец в събота. От следващата седмица навлизате в период на по-интензивни лични взаимоотношения, на повече страст и дълбочина в емоционалните връзки.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, петък и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. В понеделник Луната е във вашия знак и това ви дава предимство за избор на цели, начини и средства. Ако искате нещо да бъде свършено добре, не го оставяйте на друг, а си го свършете сами. Бъдете добре информирани, това е много важно, ако ви се налага да взимате решения, касаещи други хора. Гледайте „през булото“, не позволявайте да ви заблуждават с красиви обещания, или да ви притискат, използвайки ваши слабости и страхове. Част от времето си през тази седмица ще е добре да посветите на хората, които са ваши съседи по етаж, жилищен блок, квартал или населено място, но при всички случаи с общи проблеми по обитаването на това пространство. Можете да бъдете полезни на другите по много начини,най-вече с аналитичния си и практичен начин на мислене. Меркурий, планетният управител, в следващите дни е подкрепен от няколко хармонични аспекта и ще ви помага да получавате най-полезната за момента информация. Новолунието в събота измества фокуса на вниманието върху семейните дела.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, петък и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на сериозните дела. С разпадането на напрегнатите аспекти в кардиналния кръст от миналата седмица, някои притеснения вече остават назад във времето. Главният акцент на седмицата – съвпадът на Слънцето и Сатурн, планетният ви управител, поставя някои важни въпроси. Доколкото срещата им става в зоната на вашите обществени ангажименти и екипна работа, то тук имате нужда от повече конкретика и изясняване. Къде е вашето място в общите дела, какъв е приносът ви, какви са вашите очаквания, и тези на другите, поредица от въпроси в тази посока ще искат отговор в следващите дни. Ако мислите за промяна, направете я. Моментът е добър да се насочите към определена група хора, които споделят вашите възгледи, интереси, амбиции. Просто направете избор, а самото включване е по-добре да стане на Нова Луна през следващата седмица. Седмицата може да бъде успешна за ангажименти включващи новите технологии, социалните мрежи, IT общности и изяви, както и попълването на знания в тази област. Намирайки се в сатурновия период на личната си година ще трябва да направите равносметка и да вложите повече усилия, след новолунието в събота, в планирани, но изоставени проекти, подкрепяни от движещия се през знака ви Марс.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, петък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, характерът на седмицата зависи от начина по който съумявате да организирате ежедневието си. Съвпадът на Сатурн и Слънцето ще постави тази тема много остро и ще ви накара да внесете някои съществени промени. За едни те могат да бъдат в дома, за други на работното място, но общото е в стремежа за по-добра организация и по-голяма ефективност, нещо което изискват както домакинството, така и работната среда. Другият важен аспект през тази седмица, квадратите на Венера към Нептун и Лилит, вероятно ще ви поднесе някои истини в нежелана опаковка. Може „да прогледнете“ за нечия неискреност, или да се окажете в ролята на неинформирани, или неправилно разбрали, нещо което колкото и да е странно, се случва понякога и на меркуриевите хора. Апропо Меркурий, планетният управител през тази седмица е в отлична форма, подкрепен от няколко хармонични аспекта, ще ви дава умни съвети и ще ви кара да бъдете винаги, и навсякъде добре осведомени. А това от своя страна е базата, на която ще стъпите в дните след новолунието в срещуположния Стрелец, когато общуването извън най-близката среда, новите партньорства, ще станат приоритет за определен период от време.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и неделя.

Родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, през тази седмица ще се налага да бъдат в повече разумни и практични. Особено по отношение финансови въпроси, и прилагане на икономически теории в практиката. Някои ще попаднат в ситуация, когато ще трябва да отстояват своите принципи, да доказват правотата си по нагледен начин, да търсят съдействие в подкрепа на своята позиция. Това може да бъде за сметка на разваляне на отношенията с приятел, с някой, който е постъпил некоректно. В понеделник вечерта Луната влиза във вашия знак и ще се движи през него във вторник и в сряда. Това е времето,в което имате преимущество пред останалите, на вас ще се обръща внимание, вашият глас ще се чува. Някои ще бъдат потърсени като консултанти, коментатори на събития, съдии, съветници или арбитри в спор. Нагърбвайки се с отговорната роля да раздавате правосъдие, вие също може да станете обект на обсъждане. Новолунието в събота в Стрелец, ще ви даде повече свобода за изява и възможност да общувате с по-широк кръг от хора.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, тенденциите от предходната седмица частично се пренасят и в тази. На професионалния фронт, или в социалните ви изяви, има сгъстяване на напрежението от поредица от събития и неизяснени навреме обстоятелства. Ще трябва да давате отчет, или да искате такъв. Някои от групата ще бъдат поставени пред необходимостта да се изправят „очи в очи“ пред авторитет, група хора, или човек, от който зависят, и да заявят открито предпочитания и изисквания. Бъдете смели! Сега е момента да защитите работата си, позицията си, себе си и хората, които ви подкрепят. Да решите да останете там, където сте, или да си търсите друго място за вашата творческа енергия. А тя ще нараства с навлизането на Венера в свободолюбивия Стрелец. Разчитайте на интуицията си да направите правилната преценка и да изберете това, което ви е нужно, но също така търсете информация от достоверни източници. Проявявайте по-голяма критичност към някои приятели, от женски род най-вече, особено ако става дума за финансови въпроси, сметки, пари, плащане и задължения. Новолунието в Стрелец в събота може да стане отправна точка за сериозен ангажимент, за включване в перспективна социална активност, и навлизане в нов кръг на познанства.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, петък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, тенденциите от предходната седмица се прехвърлят в тази. Но това става на едно по-зряло ниво, заради съвпадът на Слънцето и Сатурн. Всяка ваша стъпка през тази седмица трябва да бъде добре премерена. Не си позволявайте инфантилност, която и без това не ви е присъща. Възможно е да срещнете некоректност в лицето на някой (я), с когото имате работни взаимоотношения. В поведението си обаче бъдете разумни и мъдри, излъчвайте увереност и стабилност, и така ще бъдете привлекателен обект както за лични контакти, така и за професионални такива. А такива ще има през тази седмица, бъдете готови за срещи със сериозни хора. Моментът е подходящ за изясняване в сферата на личните взаимоотношения, за искане и даване на конкретни отговори, за уточняване от типа „да/не“. В разговори с партньора си е време да отворите теми, които касаят бъдещето на двойката, да обсъждате планове за събиране под един покрив, за закупуване на собствен дом или по-добър такъв, да обмисляте преместване в друго населено място, или да промените някои аспекти на професията си. Последното е вероятно да бъде в центъра на вниманието, в края на седмицата, по новолуние в Стрелец, и през следващите две седмици, когато Луната нараства.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, петък и неделя.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, понеделникът е много комуникативен ден. Седмицата обаче минава под знака на съвпада на Слънцето и Сатурн. Сегашната среща на двете космични тела, на ваша територия, е трета поредна за текущия транзит на Сатурн. Първата бе в края на октомври 2012 година, а втората – в началото на ноември 2013 година. Този съвпад отправя предизвикателства към вашата дълбоко емоционална природа, защото изисква хладен ум и умереност в действията. Но в същото време ви прави по-отговорни в решенията, и по-твърди в предпочитанията си. По този начин увеличавате силата и магнетизма си, ставате по-привлекателни за противоположния пол, но също така и за хората, които биха избрали да разчитат на вас за своите проекти. В емоционалните дела може да има известно безпокойство, особено в дните на новолунието, когато някои очаквания могат да се окажат меко казано безпочвени. Срещата на светилата ще отвори темата за вашите доходи и новите възможности в това отношение.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, петък и неделя.


На родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои още една силна седмица. До новолунието в събота имате да приключите някои започнати неща, или поне да тръгнете в тази посока. Съвпадът на Слънцето и Сатурн в сродния по стихия знак Скорпион, за трети път, за трета поредна година, поставя пред вас един и същи въпрос, на който трябва вече да дадете отговор. Да си поставите цел и да я следвате, една, не повече, както ви нашепва неясно Нептун, планетния управител, объркан от квадрата с Венера. Този квадрат внася и нотка на съмнение в собствените способности. Моментът е подходящ да съсредоточите енергията си в постигането на една, ясно дефинирана цел. Самоопределението и изясняването на приоритетите в следващите дни е особено важно, заради предстоящото новолуние в зоната на професионалната изява. Стелиумът от планети придава значимост на усилията ви, носи престиж и уважение за труда, но също така натоварва с още по-големи очаквания, отправени към вас през следващите седмици. Нови хора навлизат в периметъра на служебните ви контакти.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, петък и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Слънце в съвпад със Сатурн на 18.11.2014/10:50

Марс в квадрат към лунните възли на 20.11.2014/ 13:19

Венера в квадрат с Нептун на 20.11.2014/ 16:55

Меркурий в секстил с Марс на 21.11.2014/16:01

На 22.11.2014/ 14:32/ Новолуние в 0°07’Стрелец

Меркурий в квадрат с Юпитер на 23.11.2014/6:43

15.11.2014 / 9:08/Луна в Дева

17.11.2014/ 21:29/ Луна във Везни

20.11.2014/7:30/Луна в Скорпион

22.11.2014/14:19/Луна в Стрелец

През тази седмица Луната се движи през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

17.11.2014/13:11 – 17.11.2014/21:30

19.11.2014/16:25 – 20.11.2014/7:31

22.11.2014/7:53 – 22.11.2014/14:19

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии