Седмичен хороскоп 17- 23 октомври 2016

Es016 от вторник

Съвпад на и в сряда

Опозиция на Меркурий и Уран в четвъртък

Слънце в Скорпион от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е относително спокойна. В понеделник Луната в Телец ще помага на мнозина да решат някои наболели лични проблеми. Два важни съвпада са на ход. Първият е между Марс и Плутон,в 15-я градус на Козирог. Срещата на двете неблагоприятни планети се случва веднъж на около 2 години. Откакто Плутон е в Козирог, от 2008 година насам, това се случва в този земен знак със стъпка напред от 4 градуса. Последният съвпад Марс-Плутон е бил на 10 ноември 2014 година в 11 градуса Козирог.

Енергията на съвпада Марс-Плутон в Козирог е мощна и може да предизвика значими трансформации в не една област, в не една общност, и в много човешки животи. Важно е в каква посока ще бъде насочена тази енергия. Марс и Плутон сe славят като „лошите момчета“ в астрологичния пантеон. Съвпадът провокира насилие. Тъй като Меркурий от Везни отива към опозиция с Уран от Овен в средата на седмицата, то комбинацията от безразсъдство, арогантност, безотговорност и агресия ще засегне предимно кардиналните знаци. Също така и хората, които имат асцендент, Венера, Марс, Луна или др. в кардиналните знаци.

За радост има немалко на брой хармонични аспекти, което обещава бързо преминаване през конфликтни ситуации и усмиряване на агресивните. В това отношение активна роля ще играе Венера, която от вторник е в Стрелец. Така справедливостта и закона ще се срещат в точния момент. Дано!

От неделя Слънцето е в Скорпион. Докато за дълъг период от време активността бе в подвижните и кардинални знаци, то сега на сцената изгряват неподвижните. След Слънцето, в следващия понеделник в Скорпион навлиза и Меркурий, отивайки към годишния съвпад с дневното светило.

Спокойна седмица и слънчево настроение!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, началото на седмицата е обещаващо. Пълнолунието във вашия знак ще ви дава сила и в следващите дни. Ако имате да решавате финансови въпроси, направете го в понеделник. След това ще срещате повече съпротива и неразбиране. Съвпадът Марс-Плутон е в зоната на професионалната изява. Възможно е да получите предложение, което се разминава с разбиранията ви за добро и зло. Не бързайте, дайте си време за размисъл поне до четвъртък. Навлизате в период на контрол и ревизия на свършеното от вас. Прегледайте си документите, проверете си сметките, разчистете задълженията.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и неделя.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои страстна седмица. Ефектът на пълнолунието в Овен ще бъде силен и в началото на тази седмица, въвличайки ви в динамични ситуации. Във вторник Венера навлиза в зоната на любовта и забавленията. Планетата на любовта ще ви радва около три седмици, време през което ще направи и съвпад със Сатурн. Предстои ви период на активност в интимния живот, но също така и на поемане на по-голяма отговорност, и взимане на важни решения. В работното обкръжение може да станете обект на провокация или предизвикване по непочтен начин. Съхранявайте доброто си настроение като изкарвате гнева и излишната енергия посредством повече движение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои романтична седмица. Темата задава Венера, която във вторник ви идва на гости. За около три седмици планетата на любовта ще облагородява емоционалните ви пориви, ще ви прави по-толерантни, отзивчиви и романтични. Съвпадът на Марс и Плутон в Козирог ви прави чувствителни на тема финанси, приходи-разходи, доходи-харчове. В тази зона ще ви е нужен повече самоконтрол. Бъдете внимателни с документи и поръчки, особено от онлайн магазините, за да не плащате два пъти за едно и също нещо. Намирате се в сатурновия период на личната си година, време за равносметка и „броене на пилците“.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Тя започва с Луната във вашия знак, което ви дава предимство в много отношения. За хората свързани с изкуството астрологичната седмица е подкрепяща за изяви. В сряда и четвъртък някои ще се радват на добри приходи. Периодът е добър за договаряне и сделки с дългосрочен характер. В личния живот предстоят промени. От неделя Слънцето навлиза в противоположния знак Скорпион и партньорството става приоритетно. Някои нови възможности ще се появят през следващата седмица, когато и Меркурий стъпи там.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на уюта и комфорта. Поне на мнозина ще им се иска да са далеч от шума и предизвикателствата на работната среда. Венера преминава в зоната на дома и отношенията с най-близките. Периодът е добър да пренаредите мебелите, да ушиете пердетата и подредите възглавничките по големина, и цвят. Всичко става прекрасно, когато се прави с любов. През тази седмица зоната на любовта в слънчевия е активирана по много остър начин от съвпада на Марс-Плутон, затова не изпускайте от контрол емоциите си. Имате шанс да се изявите по специфичен за вас начин и да спечелите вниманието на околните.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Напрежението, което предизвиква съвпадът на Марс и Плутон за другите кардинални знаци, е значително по-слабо за вас в неговия отрицателен аспект. Енергията, която носи този съвпад, ако успеете да канализирате в подходящата и полезна за вас посока, може да ви зарадва със забележителен успех, с резултат от много труд и време, вложени в една цел. Не еднакви, но подобни ситуации сте имали и в предишни години, в интервал през две, откакто Плутон ви дойде на гости през 2008 година. Аспектът има криминогенно проявление, подтиква към злоупотреба с власт, и възможности. От вас зависи в каква посока ще го насочите. От неделя Слънцето е в Скорпион и осветява зоната на приятелството, и подкрепата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои романтична седмица. Началото е спокойно. В понеделник Луната в Телец ви дава време за размисъл и преоценка на някои скорошни събития. Във вторник Венера преминава в срещуположния знак Стрелец. Планетата на любовта в зоната на партньорството е обещание за подкрепа и добро развитие на взаимоотношенията както в личния живот, така и в професионалната сфера. Трудно ще дадете предимство на някоя от двете. Ако досега емоциите и любовните вълнения са имали приоритет, активирани от няколко планети в зоната на личните взаимоотношения, то работните такива сега излизат на преден план. Ще трябва да гледате по-сериозно на задълженията си, да бъдете по-организирани и стриктни към поетите ангажименти след като Слънцето напусне зоната на любовта и навлезе в сериозния Скорпион в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

 

Ve12Родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. Като кардинален знак в следващите дни ще продължавате да бъдете във водовъртежа на събитията, завихрил се около пълнолунието в срещуположния знак Овен. В следващите дни енергията е възпламенена от съвпада на Марс-Плутон в най-чувствителната зона на хороскопа, домашната среда и всичко онова, което ви кара да се чувствате стабилни. Бъдете внимателни в домашната среда, ако ви се налага да боравите с режещи инструменти, огън, възпламеняеми течности и газ, тежки или зле прикрепени уреди и съоръжения. От вторник нататък Венера в Стрелец ще ви подкрепя в стремежите да разширите знанията си, и да подобрите комуникативните си умения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и неделя.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на активните социални контакти. От вторник Венера ще ви радва с нови приятели и засилен интерес към вашата личност. В рамките на две-три седмици можете да установите нови лични и професионални контакти, да намерите своя кръг „по интереси“, да създадете своя група, да направите профила си в социалните мрежи по-атрактивен. Съвпадът Марс-Плутон в предходния знак Козирог задейства скрити сили, които могат да предизвикат недоволство, гняв, разочарование, неадекватни постъпки. Имайте нагласа за повече внимание към хора и обстоятелства, които целят да ви изведат от равновесие. В неделя Слънцето навлиза в Скорпион и осветява зоната на вашата професионална активност, която става приоритетна в следващите седмици.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои неспокойна седмица. Предстоящият съвпад на Марс и Плутон в срещуположния знак е причина за вътрешно безпокойство, и остри реакции към околните. Очакват ви провокации от хора от работната среда, или такива, с които ви свързват общи ангажименти. Вашата мнителност и недоверие към партньора може да доведе до конфликти. Венера напуска зоната на любовта и преминава в огнения Стрелец, натоварвайки ви с повече отговорности, като остава по-малко време за забавления. Периодът е добър да обърнете повече внимание на здравето си, да предприемете каквото трябва за укрепване на имунитета.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък,петък и неделя.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои комуникативна седмица. В първите дни Луната се движи в противоположния знак Телец. Понеделник е чудесен за преговори и уточняване на позиции, с голяма вероятност за съгласуване. От вторник нататък ситуацията се променя. Съвпадът на вашите съуправители Марс и Плутон на всеки две години се случва за пети път в Козирог и ви „изправя на нокти“. Можете да очаквате от некоректно отношение до резки „удари под кръста“ от хора от близката ви среда. Позитивното проявление на аспекта може да ви подкрепи в дейности като преподаване, преводаческа работа, посредничество и комисионерство. Но все пак „пазете си гърба“. Венера ви напуска във вторник,навлизайки в съседния знак Стрелец. Оттам през следващите седмици ще ви помага да подобрите бюджета си.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, четвъртък, петък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои резултатна седмица. Понеделник е подходящ ден за пътуване, и или за започване на обучение. Периодът е добър да предприемете стъпки за подобряване на квалификацията. Венера навлиза в зоната на професионалната изява във вторник. В следващите две-три седмици ще ви бъде особено важно да демонстрирате добро самочувствие и висок професионализъм, да привлечете повече почитатели и хора, които ви подкрепят. Съвпадът на Марс и Плутон в Козирог може да изведе на показ неприятелско отношение, като ви провокира с мнения и оценки. Можете да изберете „кой вълк да храните“ и така да насочите хода на събитията. От неделя Слънцето е в сродния по стихия знак Скорпион, отваряйки широко вратите към нови светове и интересни преживявания.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, четвъртък, петък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 18.10.2016 / 10:00 часа Венера навлиза в Стрелец

Съвпад на Марс-Плутон на 19.10.2016 / 14:23 часа

Меркурий в опозиция с Уран на 20.10.2016 / 10:48 часа

На 23.10.2016 /2:45 часа Слънцето навлиза в Скорпион.

Луната през периода се движи между знаците Телец и Лъв, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

17.10.2016/ 17:46 – 18.10.2016 /17:30

20.10.2016 /14:16 – 20.10.2016/ 18:28

22.10.2016/ 22:14 – 22.10.2016 /22:34

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии