Седмичен хороскоп 17-23 октомври 2022

es2022 във Везни

Слънце-Плутон в квадрат

от 23 октомври

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през една, меко казано, интересна в астрологично отношение седмица. В началото е кардинален квадрат между Слънцето във Везни и Луната в Рак. В понеделник, това е знак за динамика в социалните отношения, напрежение и конфликтност, подсилени от включването на Плутон от Козирог. Силна реакция на външен натиск както от страна на управленски структури, така и от управляваното население. От страна на Слънцето Венера ще прави опити за замазване на положението с дипломатически хватки. От страната на силната рачешка Луна обаче се включва Лилит, която поддържа огънят на опозиционерството най-силно в обедните часове. Вечерта в понеделник се включва и онзи малък астероид,пораждащ, и поддържащ, конфликти- Ерис/Ерида с точна опозиция срещу Слънцето, а по-късно и с близката до него Венера. Бурно начало на една неспокойна есенна седмица, при намаляваща Луна и предизвикано от квадрата с Плутон Слънце.

От тази седмица сме в коридора на есенните затъмнения – слънчевото на 25 октомври и лунното на 8 ноември.

Във вторник Слънцето получава логистична подкрепа от Марс в Близнаци. Войнственият Марс в знака на мисленето и говоренето обаче се движи бавно, предстои му навлизане в ретроградна фаза в края на октомври. Словесните залпове ще бъдат все по неаргументирани и неадекватни, заради силният подмолен натиск на квадрата на ретроградния Нептун. Никоя битка няма да бъде честна и открита, напротив.

Хармоничната връзка между Слънце-Венера и Марс, във въздушните знаци подтиква към еуфорично споделяне, признания и дори изповеди в началото на седмицата. Луната в Лъв във вторник прави ласкателите толкова активни, че дори на обектите, към които са се насочили, ще им стане байгън (прекалено сладко).

В сряда буреносните облаци се сгъстяват. Слънцето е в точен квадрат с Плутон. Това се случва два пъти в годината като откакто малката планета е в Козирог, имаме пролетен и есенен квадрат. Да припомня, че пролетният квадрат Слънце-Плутон беше на 18 април, при значително по-хармонична астрологична обстановка. Коридор на затъмненията, намаляваща Луна и ранени светила не обещават нищо добро на каквото и да е начало, но пък подсказват предизвестен край.

Луната в Дева в петък леко успокоява борбата за надмощие в средата на седмицата. Петък и събота са добри дни за търговията, по-ниски цени, изгодни сделки.

Съвпадът на Слънцето и Венера в последния час на съботата е в последния градус на знака на любовта и хармонията. Време да признания, прошка и обещания. Нещо умно и разумно може да се роди на границата между двата дни- събота и неделя, когато бавният Меркурий и стационарният Сатурн правят точен въздушен тригон. Обратното също е възможно. Бавните планети,макар в добър аспект, са склонни да се обединяват в името на негативния полюс.

В неделя, 23 октомври, преди изгрев слънце, Сатурн се обръща, излиза от ретроградната си фаза, в която влезе преди пет месеца, на 5 юни. Оттук нататък пред тежката планета, до края на годината, предстои само един напрегнат аспект- квадрат със Слънцето, но по-важното е- постепенно откъсване от квадрата с Уран, в който бе вързан в последните две години. Директният Сатурн е добра основа за планиране и организация на сериозни начинания, с новата Луна разбира се, за обединяване около значими проекти и каузи, за напредък в кариерни условия, там където има йерархия и възможност за развитие, и растеж.

В неделя с разлика от три часа Венера, а след нея и Слънцето се гмуркат в дълбоките води на осмия знак на зодиака- Скорпион. До 16 ноември двете космични тела ще се движат през водния знак, постепенно отдалечавайки се едно от друго. В зоната на неподвижния кръст им предстои да преминат през напрегнати аспекти със Сатурн и Уран, както и да пресекат оста на лунните възли при ЮЛВ. В неделя излизаме от времето на силно влияние на въздушната стихия и влизаме в зоната на доминиране на водната. Във водни знаци до средата на ноември ще се движат пет, а през няколко дни, заедно с Луната, шест планети. За разлика от въздуха, където едни пластове лесно изместват други, голяма е подвижността, често проблемите остават на повърхността, то водата има свойството да задълбочава, нагнетява, изригва, или размива натрупаното и подхлъзва лековерните.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия кардинален знак -Рак. Кардиналният квадрат на светилата се отразява на способността за мислене и взимане на решения,прави ви по-категорични и неотстъпчиви. От зоната на партньорството текат противоречиви енергии. Венера и Слънцето, които до края на седмицата са там, ви дават от сърце цялата си подкрепа, хармонично свързани с планетния управител Марс. До средата на седмицата обаче намесата на доминиращия Плутон от Козирог възпрепятства добрите намерения. Благоприятни за вас са дните от четвъртък до събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои комуникативна седмица. Динамиката е предимно в социалните групи, в които сте включени. В понеделник е възможно да попаднете в конфликтна ситуация, клюки, некоректност, удари в гръб. От вторник сутринта до сряда вечерта Луната е във вашия знак. Възвръщате самочувствие, настроение и много повече. Венера прави дълга прегръдка с планетния управител през цялата седмица. Вслушайте се в нейните послания за повече лекота и хармония в отношенията с околните, за дипломация, която ще ви помага в сложни ситуации. Сатурн от зоната на партньорството се обръща в неделя. Там където е имало задръжки и невървеж, предстои промяна към по-добро.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, повече внимание ще изискват въпроси свързани със собствености. Сделки, договори, разплащане, но предимно завършващи и приключващи процес или отношения. Повече успех ще имате, ако не реагирате прибързано, проявявате сдържаност и стремеж да си изясните проблема в дълбочина, особено през първата половина на седмицата. Планирайте важните си дела за четвъртък. В неделя Сатурн от стационарен става директен,нещо което ще повлияе благоприятно вашата комуникативност и мобилност.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои много активна седмица по отношение комуникации и движение. Понеделник изисква определеност дали да приемете ангажимент или да откажете. Намаляващата Луна подтиква повече към разтоварване от трудоемки и недобре платени дейности. Дайте си време и възможност за почивка, дори това да ви коства повече средства. В края на седмицата Слънцето и Венера почти заедно преминават в зоната на партньорството. В меркуриевия период на личната година сте. Предстоят ви много нови теми в развитие, постоянна ангажираност и претоварени от страсти, и емоции дни в края на октомври и през ноември.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, в началото на седмицата може да бъде провокирано чувството за справедливост в ситуация засягаща близки хора. Марс продължава транзита си през зоната на кариерата, но забавяйки ход прави така, че очаквания за повишаване на заплата ще търпят отлагане. Ако работите за себе си, седмицата е благоприятна за делата ви и за приходите от тях. В петък и събота Луната е във вашия знак, имате силата да насочвате процесите в желаната от вас посока. За неделя планирайте сериозно почистване, и разчистване на всичко старо, прашасало и задържащо ви.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата е забележителна с изправянето на Сатурн. Планетният управител тръгва в права посока от неделя. В понеделник обаче отношенията с околните, с партньори, колеги, шефове, са под влиянието на напрегнати аспекти в кардинални знаци. Възможно е да изпаднете в различни ситуации, деликатни или груби, но предизвикващи ви да се включите, да реагирате. Активността в зоната на кариерата и особено съвпадът на Венера и Слънцето ви носят позитиви и нови възможности, които да развиете след идващото новолуние, но също така, имайки предвид предстоящите затъмнения.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, началото на седмицата може да бъде вдъхновяващо и противоречиво по темата печалба-загуба. Старайте се да бъдете максимално съсредоточени в рискова ситуация и готови да поемете отговорност за действията си. Марс от вашия знак продължава да ви мотивира. Хармоничната му връзка с двойката Слънце-Венера,движеща се в най-лъскавата зона на слънчевия хороскоп, в тази на любовта, творчеството, славата, е обещание за успех. Препъни камък обаче е квадратът с ретроградния Нептун, водещ към заблуди и подвеждане за важни житейски обстоятелства. Втората половина на седмицата, от четвъртък нататък е по-спокойна и подкрепяща.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, емоционалният заряд е голям и през тази седмица. Въздушната стихия е доминираща до неделя. В знака ви се движат трите- Слънце-Венера и Меркурий, нещо което ви прави лесно възбудими и реактивни на всяко предизвикателство. В понеделник, когато Луната прави квадрат към съвпада Слънце-Венера, мнозина ще го усетят, въвлечени в конфликти и интриги. Като венерини хора ще съумявате бързо да се ориентирате и да заемете позиция според представата си за истина и справедливост. В края на седмицата настъпват важни промени. Слънцето и Венера ви напускат, за да подсилят с енергиите си зоната на личните доходи. Сатурн от полето на любовта и личните отношение става директен.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, най-важното в предстоящата седмица е излизането на Сатурн от ретроградната фаза. Планетата, господар на кармата, която се движи във вашия знак, и е съуправител, става директна, след пет месечно движение назад. В следващите седем месеца имате неговата подкрепа за подобряване на самооценката и съсредоточаване във важни за вашето развитие дейности. През тази седмица обаче,особено в първата половина, до сряда, бъдете внимателни с хора, с които имате близки лични, или служебни отношения. Сряда е критичен ден. В края на седмицата настъпва промяна и в сферата на професионалната изява, там се настаняват за две и повече седмици Венера и Слънцето, носейки хармония и нови възможности.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Усещането, че водите нечия съдба в някаква посока, може да се окаже подвеждащо. Квадратът на планетния управител и Слънцето провокира чувството за лична отговорност и почтеност. Седмицата, която предстои е тази преди новолунието -слънчево затъмнение, време за разчистване и поправяне на грешките. В домашната среда ви очакват много радости, но и ангажименти, които не можете да прехвърлите на друг. Петък и събота са успешни за пазаруване и сключване на изгодни сделки. В неделя навлизате в нов, по-атрактивен и удовлетворяващ период на личната година – марсовият.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия воден знак Рак. Пътуващите и особено тези, които шофират,да бъдат внимателни и сдържани на пътя в понеделник. Сряда може да се окаже най-напрегнатият ден от седмицата. Луната в Лъв провокира професионално честолюбие и подвежда към противопоставяне на по-възрастни, и/или по-високопоставени хора. Управителите на знака са включени в напрегнати аспекти и подсилват тенденцията към задълбочаване на проблемните ситуации. В неделя настъпват съществени промени. Във вашия знак идва Слънцето в компанията на Венера, подобрявайки настроението и самочувствието. Сатурн от зоната на дома и семейството става директен.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, седмицата започва емоционално приповдигнато. Луната е в другия воден знак Рак, благосклонна и подкрепяща, но квадратът и със Слънцето преекспонира някои ситуации, в които се чувствате въвлечени,заради близки хора. Двойката Слънце-Венера от Везни енергично подкрепя защитата на личните интереси. В неделя, когато двете космични тела преминат в другия воден знак Скорпион,навлизате в нов, и важен период от личната ви година-юпитеровият. В зоната на затъмненията събитията следват едно след друго, отваряйки нови възможности пред вас.

Дати на някои астрологични събития

Слънце 120 Марс на 18.10.2022 в 0:05

Венера 120 Марс на 19.10.2022 в 4:20

Слънце 90 Плутон на 19.10.2022 в 15:33

Венера 90 Плутон на 20.10.2022 в 8:02

Слънце 0 Венера на 22.10.2022 в 23:17

Меркурий 120 Сатурн на 23.10.2022 в 3:00

На 23.10.2022 в 6:06 Сатурн директен от 18° Водолей

На 23.10.2022 в 9:51 Венера в Скорпион

На 23.10.2022 в 12:35 Слънце в Скорпион

Луната е без курс на:

17.10.2022 23:56 – 18.10.2022 7:44

20.10.2022 13:35 – 20.10.2022 19:25

22.10.2022 21:17 – 23.10.2022 4:24

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

1 коментар so far »

  1. Венера каза,

    Писа на октомври 20, 2022 @ 12:13

    ” Коридор на затъмненията, намаляваща Луна и ранени светила не обещават нищо добро на каквото и да е начало, но пък подсказват предизвестен край”.

    Много точно описание на политическата сряда, Муси :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии