Седмичен хороскоп 17-23 февруари 2014 година

Слънцето навлиза в Риби

Голям кардинален кръст във вторник

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

В астрологично отношение предстоящата седмица е продължение на предходната и мост към следващата.

През миналата година -2013-та, в края на януари, когато Слънцето и Сатурн бяха в квадрат в 11-тия градус на Водолей-Скорпион, започнаха първите протести в страната. За седмица две те се разраснаха и станаха масови като обхванаха десетки градове в страната. Сблъсъците между протестиращи и полиция доведоха до оставката на тогавашния кабинет и в последствие до предсрочни избори.

През изминалата седмица отново на квадрата на Слънцето и Сатурн в Скорпион, в 23-я градус на Водолей-Скорпион, отново имаше сблъсъци между протестиращи и полиция завършили с много ранени граждани.

Активен участник и провокатор на недоволството и миналата, и тази година е Юпитер като съучастник на квадрата Слънце-Сатурн.. В края на януари 2013, когато бе ретрограден в Близнаци (документи) и в квадрат с Нептун, избухната първите бунтове на недоволство срещу надписаните сметки от монополистите в енергетиката.

Както писах и в Годишния хороскоп 2014:“Недоволство през първата половина на годината може да бъде предизвикано от приемане на неуместни или протекционистки закони, ограничаващи или нарушаващи правата на голяма група хора, или такива увеличаващи данъчната тежест. Особено критичен в това отношение е месец февруари, когато Юпитер ретрограден прави тао- квадрат с Уран-Плутон, в съучастие с ретроградния Меркурий (7-28 февруари 2014). Юпитер има отношение към църковните дела, а в Рак, насочва вниманието не само към бездуховността в попските среди, но и към църковните имоти. Така през първата половина на годината верските въпроси, етническите проблеми периодично ще излизат на преден план и ще предизвикват чувството за мярка на хората.“

В средата на миналата седмица, пред Съдебната палата в Пловдив започнаха протести срещу връщането на карловската Куршум джамия на Главното мюфтийство, които до края на седмицата се разраснаха в открити сблъсъци с полицията. Първопричината е в Закона за вероизповеданията и по-точно във внесения в Народното събрание през миналата година нов проекто-закон за вероизповеданията, според който трябва да бъде удължен срока за реституция на имотите на различните вероизповедания.

„Включването“ на ретроградния Юпитер в тао- квадрат с Уран и Плутон, ще задвижи колелото на протестите, които ще набират скорост през тази и през следващата седмица. Ескалиране на напрежението може да се очаква във вторник, когато Луната движеща се през Везни, „включва“ за пореден път напрегнатия квадрат на Уран и Плутон, и с участието на Юпитер от Рак правят Голям кардинален кръст. А в сряда ретроградният Меркурий застава в квадрат към Сатурн в неподвижните знаци Водолей и Скорпион.. Така преди и в деня на Апостола можем да очакваме словесни битки, провокации към етническия мир, хулигански прояви, и невъзможност на институциите да се справят с положението.

Кардиналните знаци отново са в центъра на събитията. Доколкото тао-квадратът се развива в рамките на 10-12 градуса на кардиналните знаци, то най-провокирани от него ще бъдат хора, с асцендент, Марс, Луна или МС в тази зона и/или родени в началото на месеците януари, април, юли и октомври.

В четвъртък и петък има предпоставки за успокояване на напрежението,за което активна роля има Слънцето преминало в Риби и отиващо към среща с Нептун. Съботата обаче предлага много лъжи в чист вид, а в неделя някои истини ще излязат наяве, когато Слънцето и Нептун се срещнат в 5-я градус на Риби..

 

Много Слънце и добро настроение в следващите дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, началото на седмицата може да бъде много ползотворно, ако насочат усилията си в полза на другите, като услуга или изпълняване на ангажимент. Използвайте пълноценно понеделника, защото във вторник и сряда астрологичната картина е твърде сложна и напрегната за вашия знак. Бъдете внимателни за всичко свързано с имоти и наследства, особено ако сте се обърнали към съда за решаване на спор с роднини. Седмицата не е добра за договаряне на сделки за покупко-продажба на жилище, дори огледите само могат да ви натоварят емоционално и да ви въвлекат в конфликт с някой също толкова изнервен кардинален знак. Седмицата не е добра и за договаряне на заеми, за приемане или уточняване на условия по кредит, а също така и за искане на дължимото от някой, на когото сте помогнали преди време. Последното отложете за месец март. С навлизането на Слънцето в Риби, от вторник, някои са вече в последния период на личната си година- Сатурновият, време за равносметка и активно приключване на започнатото, но също така и за успокояване на страстите и навлизане в темата на предстоящата лична слънчева година. Срядата е силна, събота носи измамни послания, не вярвайте на всичко, което ви се говори. В неделя почивайте активно, за да бъдете готови за следващата динамична и делова седмица.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои неспокойна седмица. Във вторник Слънцето навлиза в Риби и в рамките на близо месец ще ви подтиква към съществени промени в мислите и поведението. Дискретност е кодовото название на този период. За да постигнете целите си, много от това, което планирате, е по-добре да държите в тайна, да запазите за себе си, или да споделяте с ограничен кръг от хора. Скритата съзидателна работа, която ще вършите в следващите седмици, ще донесе обезпечение на намерение, свързано със сериозни инвестиции. Личният ви живот придобива нови измерения, интимните контакти стават по-интензивни и емоционално украсени. Вторник е неблагоприятен ден за пътуване, също така за включване в активности, в които участват много хора, където има напрежение и конфликти. В този ден много остро може да бъде провокирано чувството ви за справедливост. Важни срещи и разговори насрочвайте за сряда и четвъртък, но бъдете готови за трудни преговори, връщане към стари и неизяснени точки, формални откази и неразбиране по спорни въпроси. Пазете тайните си в събота и неделя.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои една относително спокойна седмица. Напрежението, доколкото го има в първите три дни, до сряда, ще е отзвук повече от това, което се случва на хора близки до вас. Най-вероятно това са децата и всичко свързано с тях – образование, представителни участия, лични или бизнес взаимоотношения. Във вторник Слънцето преминава в знака Риби, територия, от която ви насочва към всичко, касаещо дома – от промени в мебелировка, частичен ремонт, разчистване, преместване, преустройство с цел устройване на работно място вкъщи до посрещане на гости или приемане на нов член на семейството, раждане на дете, годеж или планиране на сватба. Всичко това разбира се не точно през тази седмица, а в рамките на месец, времето, през което Слънцето ще се движи през Риби.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

ЗИМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ !

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 15 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката, и обезателно ваш телефон за връзка.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес. Отново, необходим е телефон за връзка.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва успешно. В понеделник може да се наложи да преработите някои неща, които смятате за приключени, но ще го правите бързо и с лекота. Във вторник Слънцето навлиза в Риби, зона от която ще ви помага да намирате своя кръг от хора, които мислят като вас, с които имате общи интереси, проекти и цели. В рамките на близо месец то ще ви кара да бъдете социално по-активни, да се включвате в благотворителни акции и/или в защита на обществено значима кауза. Точно вторник обаче е претоварен с много напрежение в работните взаимоотношения. Следването на правилата, спазване на протокол, придаване значимост на определени ритуали е много важно да бъде на място и съразмерно. Някои ваши постъпки могат да бъдат изтълкувани погрешно и да доведат до разногласия с хора, с които споделяте едно работно помещение. До средата на седмицата ще ви бъде трудно да прокарате своя идея, колкото и аргументирана да е тя. Ще срещнете сериозен отпор и проява на консерватизъм у хората, за които работите. Близък родственик може да се нуждае от вашата помощ, срещата с лекари ще изисква повече внимание и поемане на отговорност от ваша страна. Четвъртък е благоприятен ден, в който ще получите разбиране и съдействие.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с „летящ старт“. В понеделник Луната е във вашия знак и това ви прави естествен лидер в средата ви. Много от това, което се случва наоколо, е плод на ваша инициатива и активно лично участие. Във вторник Слънцето навлиза в противоположния знак Риби, което от своя страна ви въвежда в най-бързо променящата се зона от личната ви година, времето около опозицията на транзитното Слънце към вашето рождено. През този период е много важно да намирате общ език с другите, да взимате под внимание мнението и потребностите и на партньора си. Каквото и да правите обаче не пропускайте факта на ретроградното движение на Меркурий, което може да създаде объркване и хаос и в най-добре планираната работа. А през първата половина на седмицата, до сряда,включително, Меркурий отива към квадрат със Сатурн. Това създава двойно задържащ механизъм, както в служебните контакти, така и в личните взаимоотношения. Не планирайте важни срещи и разговори в тези дни, а във вторник бъдете особено внимателни към всичко свързано с финанси, парични преводи, съставяне на разплащателни документи, разплащане с кредитни или дебитни карти. Четвъртък е благоприятен ден и може да ви донесе лично удовлетворение от добре свършена работа. В петък и събота обаче не се подвеждайте по нечии красиви приказки и щедри обещания, възможни са измами и подвеждане под най-различна форма.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, астрологичната обстановка през тази седмица отправя редица предизвикателства. В понеделник поне една врата ще се отвори,за да в предложи нещо ново и интересно. Във вторник обаче отново настава „екшън“ в кардиналния кръст, отново ще „кръстосвате шпаги“ с някого, ще доказвате очевидни неща или просто ще се ядосвате на неадекватността на някого,с когото ви свързват работни взаимоотношения. Някои отговорности и задължения могат да ви се струват твърде тежки и отегчителни. Пак във вторник Слънцето преминава в Риби и това е зоната, откъдето то ще ви подтиква към повече активност в отношенията с близките роднини – братя, сестри, племенници, братовчеди, а също така и със съседи, с които имате „вземане-даване“. В продължение на около 4 седмици,това което се случва в близкия кръг от приятели, колеги, близки хора, ще ви занимава и ангажира. Някои интересни проекти могат да се породят от едно на пръв поглед неформално сътрудничество. Не бягайте от контакти с хората, та било то и индиректни, само чрез интернет или телефон.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, петък и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, настъпва силен астрологичен период. Във вторник Слънцето преминава на територията на Риби, където ще се движи близо месец. Това е Венериният период на личната година (спрямо рожденото Слънце), време за голяма професионална активност, за реализация на амбициозни планове, за заявки за лидерска позиция. С помощта на Меркурий от Водолей и Марс от Везни, сродни въздушни знаци, на вашите идеи, планове и дори претенции ще бъде обърнато внимание. Във вторник и обаче бъдете внимателни с всичко свързано с финанси. Моментът не е добър за разплащане в брой, за големи харчове, както и за инвестиране в нещо недобре проучено. Не пускайте тото във вторник, направете го в сряда или в четвъртък, тогава имате по-добър шанс. Обръщайте се за съвет предимно към мъже. В сряда обаче проявявайте повече толерантност към невежеството на хората или към техните бавни реакции. В петък бъдете внимателни с жените, особено с тези, с които имате общи парични дела. Събота е подвеждаща по отношение работни взаимоотношения и очаквания към партньора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни,първата половина на седмицата обещава напрегнати мигове. Във вторник е поредното включване на напрегнатите аспекти в кардиналния кръст. Луната, която се движи през вашия знак, във вторник и сряда, ви прави много активни и в голяма степен самонадеяни. Ефектът се подсилва от факта, че тя преминава през зоната, в която е разположен двойният квадрат (тао- квадрат) на ретроградният Юпитер от рак и Уран-Плутон от Овен и Козирог. Така ситуацията около вас, и с ваше активно участие, може да стане в един момент емоционално експлозивна и взривоопасна. Относително спокойствие настъпва от четвъртък нататък. Слънцето преминава в зоната на Риби, територия от която ви приканва да обърнете по-голямо внимание на здравето си. Ако имате възможност, направете нещо за профилактика, за релакс и възстановяване на силите. Прилагането на очистваща диета е препоръчително в този период на годината, както и водни процедури на цялото тяло или на част от него, имам предвид крайниците – ръце и крака. В личния си живот избягвайте сложните комбинации, посредниците и разговорите с недомлъвки, голяма е вероятността да бъдете разбрани погрешно.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с напомняне за някои неизпълнени задължения. Меркурий се движи през вашия знак и то назад, което само по себе си е достатъчно да ви прави разсеяни и непоследователни. До сряда тази тенденция ще бъде твърде отчетлива и ако не си наложите себеконтрол може да ви създаде търкания с началството. Към вас могат да бъдат отправени някои изисквания,които надхвърлят предварителните уговорки и това да ви провокира да си търсите правата по един демонстративен начин. Във вторник Слънцето преминава в Риби, в Слънчевия период на личната ви година, когато доходите ще бъдат приоритет. В рамките на месец напред въпросът за вашето възнаграждение, ще ви занимава по специален начин и ще повлияе на намеренията и постъпките ви. Ще трябва да станете по пестеливи в разходите или по-изобретателни в това как да увеличите приходите си, разбира се всичко това в рамките на законното. За съвсем нови начинания за сега правете планове и подготовка, а старта отложете за времето, когато Меркурий на ваша територия тръгне напред, по-точно през месец март.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на много движение и пътувания. Указания за това идват най-вече от Слънцето, което във вторник навлиза в сродния по стихия знак Риби. В рамките на почти месец, докато прекосява тази зона от зодиака и придвижвайки се през вашия силен Юпитеров период на годината, то ще ви подкрепя във всички начинания. Особено ярко в тези, свързани с разширяване на кръгозора, с учене на нови неща, с придобиване на полезни знания за развитието ви, а също така и такива, които биха улеснили пряката ви заетост. Имате нужда от промяна, от нов поглед върху важна за момента житейска сфера, от придобиване на нова опитност. Разширявайте контактите си, общувайте повече с хора отдалеч, търсете допирни точки, там където има разминаване. Това като препоръка е много важно за вторник, когато отново в кардиналния кръст се развихря буря. Луната придвижваща се през кардиналните Везни активира Голям кръст от планети с участието на Уран-Плутон и ретроградния Юпитер от вашия знак. Ако си изберете ролята на ментор, опитвате се да наставлявате и командвате там, където това не е удачно за момента, ще срещнете остра съпротива и ответна реакция. Тези, които имат здравословни проблеми, да стоят настрана от конфликтни и рискови ситуации.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, четвъртък и неделя.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои забележителна седмицата. Слънцето във вторник навлиза в зоната на Марсовия период на личната година, откъдето ще ви радва с подкрепата си. В рамките на четири седмици то ще направи тригон към рожденото ви Слънце, привличайки ви към благоприятни за вас ситуации, от които можете да се радвате на своите успехи и на тези на близките на сърцето ви хора. Това е период на възход в личния живот, на начало на нова връзка или на приятни изживявания във вече съществуваща. Начало на нова връзка обаче, предложение за брак, организиране на годеж или сватба до края на февруари не е препоръчително, заради ретроградния Меркурий. Отлагайте всичко това за месец март, когато Слънцето ще е все още в сродния ви по стихия знак Риби, а още по-добре и за след 6 март, когато и Юпитер ще тръгне в права посока. Това не значи,че дотогава трябва да стоите със скръстени ръце. Напротив, бъдете инициативни и водещи в ситуации, където интуицията ви подсказва, че трябва да бъдете, особено от четвъртък до събота, когато Луната се движи през вашия знак.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.

.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с изпълнение на ангажимент към други хора. Не отлагайте това, което сте планирали, бъдете организирани и бързи. Във вторник стойте настрана от кардинални знаци, които не си контролират приказки и поведение. Слънцето влиза във вашия знак и това ви прави център на внимание,привлича хора и обстоятелства, чрез които да се проявите. Във вторник и сряда бъдете по-сдържани и предпазливи, в четвъртък обаче действайте смело. В петък можете да разчитате на подкрепата на жени. В събота бъдете коректни с хората, с които общувате, същевременно отворете сетивата си за преднамерена лъжовна информация и откровени измами. Неделята за вас може да бъде невероятен ден, да ви предложи интересни преживявания и да внесе радостно оживление в живота ви.

Благоприятни през тази седмица – четвъртък, петък и неделя.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 18.02.2014 г., в 19:59 ч Слънцето преминава в Риби и ще се движи там до 20 март.

Меркурий в точен квадрат със Сатурн на 19.02.2014 г.

Слънце в съвпад с Нептун на 23.02.2014 г. , в 20:11ч.

 

Луната през тази седмица се движи между знаците Дева и Стрелец, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

17.02.2014 г., в 7:04 ч. – 17.02.2014 г., в 20:23 ч.

На 18.02.2014 г., в  16:48 ч.  СЛВ навлиза във Везни, а ЮЛВ в Овен.

19.02.2014 г., в 23:52 ч. – 20.02.2014 г., в 5:33 ч.

22.02.2014 г., в 0:10 ч. – 22.02.2014 г., в 12:12 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net


Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии