Седмичен хороскоп 17-23 февруари 2020 година

2020 2 23Меркурий ретрограден

Слънце в Риби от сряда

Новолуние в Риби

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата е значително по-разнообразна от предходната в астрологично отношение. Започва с тръгването назад на Меркурий. Първата ретроградна фаза на планетата на комуникациите се разполага във времето между 17 февруари и 10 март. Началото е в 12 градуса Риби като в края на периода ще стигне до 28 градуса Водолей. В Риби се движи продължително време Нептун, но ретрограден Меркурий направи своята единствена среща с него през миналата година на 24 март. С навлизането на Марс в Козирог на 16 февруари всички планети, изключая Луната, се разполагат в 1/3 от зодиакалния кръг, което намалява възможността за аспекти помежду им. Така Меркурий за периода на ретроградната си фаза ще направи съвпад със Слънцето на 26 февруари и секстили с Марс и Уран в същата седмица.

За ретроградността на Меркурий вече се пише и коментира много. Дори често влиянието му се преувеличава като му се приписват всякакви вини. За неблагоприятните ефекти само ще спомена недостига на концентрация и прецизност в работа с информация. засилва въображението, но това си има и хубава страна, особено за творческите личности- писатели, поети, художници и музиканти.

Седмицата е интересна и с това, че започва с ретрограден Меркурий и завършва с новолуние. Между двете събития е преминаването на Слънцето в последния знак на зодиака-Риби. На 19 февруари, сряда, Слънцето преминава в Риби. С негово участие ще се размиват граници, там където те са твърде конкретни и ясно обозначими, но също така и много полуистини ще имат претенции за истинност. Пролетна мъгла и акварелно размито ще пречат да се виждат ясно проблемите. Но затова имаме интуиция и тя ще бъде фарът пронизващ мъглата.

Ретрограден Меркурий е времето на ревизии, намиране на грешки и разчистване. Последен знак на зодиака-завършващия период на астрономическата година. Последна фаза на Луната – разчистване преди новолунието. В период на разчистване сме.

От вторник по обяд до сряда вечерта Луната е в Козирог. Ще премине през движещите се там Марс, ЮЛВ, Юпитер, Плутон и Сатурн, като ще постави остро темата за отговорността. Тя ще се поддържа през цялата седмица, особено към края, когато Венера и Юпитер ще направят квадрат в кардиналните знаци Овен-Козирог. Право, законност, съд са в обсега на този аспект. С навлизането си в Козирог Марс пристъпи прага на критична зона на квадрати към Лилит-Хирон, приближавайки се към ЮЛВ, точката на изчистване на назрели кармични проблеми. Точните аспекти са на 20 и 21 през тази седмица, и на 25-ти през следващата.

Активен фактор през следващите дни е Уран. Планетата авантюрист прави хармоничен аспект с Марс в петък и със Слънцето в събота. Областта на неочакваните включвания на Уран са финансите. Бисекстилът Слънце-Марс-Уран в женските знаци Риби-Козирог-Телец носи очаквания за разумност, интелигентен подход и намиране на добри решения, основани на практичност и далновидност. А на ретрограден Меркурий могат да се поправят погрешно взети решения. Конфигурацията е заредена с много позитивизъм, но точно сега трябва да имаме едно на ум. В края на седмицата Луната е в разпад и Венера-Юпитер в квадрат. Прекаленото доверие може да коства много. Не се препоръчва сключването на каквито и да са сделки, един от най-неблагоприятните периоди в цялата година.

Новолунието в Риби е в неделя. Време за посяване семената на надеждата и очакването в някое от предстоящите пълнолуния желаното да се сбъдне.

Retr-Merk16

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои добро начало на седмицата с Луна в другия огнен знак Стрелец. Но и с ретрограден Меркурий в предходния знак Риби. В най-скритата зона на слънчевия хороскоп планетата комуникатор ще „разръчква стари въглени“ и стари вражди до 10 март. А Марс от Козирог ще ви създава нови. Неспокойно време предстои, в което препоръката е да се придържате към истината. Марс е боец и ви придава тези качества дори да не го съзнавате. Предстоят ви много битки и моменти на отстояване на себе си. Професионалната сфера ще бъде основната сцена, но ще има такива и в личния живот. Новолунието в Риби може да ви донесе прозрение накъде да насочите енергията си, коя да бъде главната ви цел.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Стрелец. Ретроградната фаза на Меркурий обаче, която започва в понеделник, както и други съпътстващи я аспекти, очертава време на нестабилност, недоверие и неразбиране, особено във финансовата сфера и по отношение собствености. Замразете за известно време всички планове в тази посока. В сряда Слънцето влиза в Риби и ще ви даде известна яснота. Уран от Телец подсеща, че сте на прага на важна житейска промяна. Аспектите му със Слънцето и Марс до края на седмицата могат да ви дадат по-ясни ориентири. Новолунието в неделя, в зоната на споделените финанси и отговорности, ше ви кара да търсите партньорската подкрепа, или тази на съдружници.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. Имате преимущество в определени ситуации. Но това не отменя безпокойството завъртяно от ретроградността на Меркурий, чиято фаза започва в понеделник. В зоната на стабилността и домашните отношения ретроградната планета на комуникациите ще ви кара да ревизирате някои от плановете,касаещи жилища, имоти, премествания. Идването на Слънцето тук, в сряда, и последвалото го новолуние в неделя задават добри перспективи, повече яснота и надежда. Голямо предизвикателство отправя Марс от Козирог с неговите аспекти. Заради което зоната на финансите е твърде неспокойна, предизвикваща тревоги и притеснения. Някои добри възможности ще се появят през втората половина на седмицата, но не бързайте. Подлагайте на проверка и задълбочено проучване всичко.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. Марс, навлизайки в Козирог, внесе голямо раздвижване при земните знаци, и то ще се увеличава с напредване на времето, когато планетата ще направи съвпадите си в Козирог. Към вашия знак обаче всичко това ще идва като силен импулс за движение напред. Преди да се впуснете към нови проекти, разчистете добре пътя преди прага. И сега е точното време. Проверки за съпричастност, доверие, лоялност и почтеност текат от и към вас. Ще нарасне ролята на приятелите, колегите, съмишлениците. Работата в екип ще ви даде повече шансове да изпъкнете, а също така да постигате целите си.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с ретрограден Меркурий в срещуположния знак Риби. Зоната на партньорството е силно повлияна от планетата управител на слънчевия знак. Вашите разбирания, искания, претенции дори може да не бъдат адекватно приети и разбрани от отсрещната страна. Старайте се да бъдете по-конкретни и ясни в общуването с околните, да проявявате повече разбиране и съпричастност към техните грешки и недостатъци. Активатор на творческия потенциал е Марс и планетата ще ви държи в добра физическа кондиция с многобройните задачи, които ви е приготвила за транзита си през Козирог. Новолунието в Риби в неделя очертава началото на добър период за промяна в работните отношения, за нова работа, нови работни ангажименти, но с уговорката всичко това да се стартира след 10 март, когато Меркурий стане директен.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои неспокойна седмица. Меркурий става ретрограден в понеделник в зоната на комуникациите. Така приемането и обработката на информация в следващите три седмици е свързано с много несигурност и безпокойство. Играта на развален телефон, която е приоритет при ретрограден Меркурий, при вас ще се прояви най-забележимо. Ще ви бъде трудно да общувате с околните, още по-малко да ги разбирате, или да бъдете разбрани. С идването на Слънцето в сряда в Риби, ще имате по-добра видимост към проблемните зони, ще можете да си изработите съответен подход. Марс и Уран, които са в хармоничен аспект по това време ще ви помагат да работите успешно в умственото поле. Новолунието в Риби в неделя дава старт на нови идеи,които да реализирате успешно в следващите месеци.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Стрелец. Ще трябва да се изправите „лице в лице“ с нечия истина, да отговаряте на въпроси и очаквания. Темата за отговорността, най-вече по финансови въпроси, набира скорост и ще търпи развитие през тази и следващите седмици. Но сега силите на разчистване и разрушение са активирани. Ретроградният Меркурий в зоната на професионалната изява ще ви срещне с грешки и недоразумения на колеги, клиенти, шефове. Слънцето навлиза в тази зона в сряда и огрява сенчестите места. Новолунието в неделя от своя страна дава чудесни възможности за новости, промени, придвижване напред и нагоре.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои подвижна седмица. Неочаквано пътуване може да промени предварително изработения график за седмицата. Ретроградният Меркурий съдейства за това. В зоната на здравето, планетата на информацията и общуването ще ви кара да бъдете много активни в това отношение. Възможно е да стигнете да заключения, които са в разрез с досегашни ваши разбирания. Темата собствености също търпи преразглеждане и промени. Навлизането на Марс в зоната на дома и отношенията с роднини напряга всяка съдържаща в себе си зрънце конфликтност ситуация. Имате много въпроси, които очакват решение. Въоръжете се с търпение и готовност да приемете чуждата гледна точка.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, началото на седмицата подчертава ролята на приятелите в живота ви. Добрият и верен приятел е съкровище, което не всеки има. Както и добрият съветник. Ретроградният Меркурий ще ви припомни тази необходимост, разгръщайки се в зоната на личните доходи и притежания. Дали ще намерите скрити от себе си пари, или ще се върнете към източници на доходи, които сте пренебрегвали, за всеки е различно, но раздвижване ще има. Слънцето стъпва на тази територия в сряда и помага да се осветят тъмните кътчета, скритото да стане явно. Още повече и новолунието тук в края на седмицата, което внася много надежда и вяра в добрия изход от всяка заплетена ситуация. Планетният управител ви е в подкрепа, показвайки ви някои скрити резерви, и умни ходове.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои напрегната седмица. Меркурий става ретрограден от понеделник в другия воден знак Риби. Зоната от която ще внесе усещане за нестабилност, ревизионерство, преосмисляне и пренастройване касае бъдещето – цели, планове, намерения. Периодът не е добър за договаряне на обучение, пътешествия, издателство, представяне на изложби и ревюта. Организацията и провеждането на вече планирани такива ще търпи промени. Слънцето навлиза в тази зона в сряда, като внася известна яснота и успокоение. Настъпването на Марс в срещуположния знак Козирог, както и аспектите му от тази зона ще поддържа висок адреналин. Някои спорни моменти с партньор/и ще успеете да разчистите още тази седмица. Пътят на изграждане на взаимно доверие е труден и несигурен. Новолунието в неделя, в Риби, дава надежда за намиране на точните решения и верния път.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои финансово ориентирана седмица. Ретроградният Меркурий активира зоната на творческата изява, а оттам и възможността да подобрите материалното си състояние. Към някои стари идеи,в които има добър потенциал за развитие, е възможно да се върнете. Марсовата активност ще ви привърже към хора от близкото обкръжение, роднини, съседи, за решаване на общи проблеми, най-вече такива касаещи жилища, пътища, комуникации, документи, договори. Ако ви предстоят ремонтни работи, правете си добре разчетите преди да се ангажирате със срокове и плащания. Обединявайте се с други хора, гледайте общия интерес. През втората половина на седмицата ще ви дойдат добри идеи и начини за справяне.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, започва с ретрограден Меркурий в Риби. Движейки се назад Меркурий ще прекоси знака ви от 12-я през февруари и началото на март, връщайки се във Водолей между 4 и 10 март, и на прав ход при вас от 16 март до 11 април. С Меркурий в знака за толкова дълъг период имате възможност да подобрите комуникативните си умения, способността да говорите и пишете, но най-вече да разбирате другите, и те съответно да ви разбират. В ретроградната фаза това ще бъде и изпитание, и трупане на опит. В сряда Слънцето ви идва в подкрепа. Новолунието във вашия знак е чудесна възможност да отправите своите желания и да се фокусирате в тяхното постигане. Приятелската подкрепа през тази седмица ще бъде много навременна.

Дати на някои астрологични събития

На 17.02.2020/ 2:53/Меркурий ретрограден от 12°53’Риби

На 19.02.2020/ 6:56/ Слънце в Риби

На 23.02.2020/17:31/новолуние в 4°Риби

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Стрелец и Риби, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

18.02.2020 11:03 – 18.02.2020 12:37

20.02.2020 16:18 – 20.02.2020 21:42

22.02.2020 6:08 – 23.02.2020 8:37

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии