Седмичен хороскоп 17-23 януари 2022

2022 1 18 на 18 януари

Уран директен от 18 януари

Слънце във Водолей на 20 януари

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Седмицата започва с предпълнолуние в Рак. Самото пълнолуние е във вторник, най-яркият ден на седмицата, когато се случват три важни астрологични събития.

Пълнолунието, точната опозиция на Слънцето и Луната е на 18 януари, в 1:48 часа, в 27-я градус на Рак-Козирог. Емоционалната окраска на това пълнолуние, освен че е в сантименталния и себичен първи воден знак, е силно подчертана от съпътстващия съвпад на Плутон със Слънцето. Той придава онази дълбочина и сила на това пълнолуние и противоречието заложено в него. Твърдост и неотстъпчивост застават срещу мекота и загриженост, опитвайки се да се възползват от нея. Да не забравяме обаче, че на Рак е присъща голяма доза отмъстителност, той най-добре знае кога и как да излезе от черупката си и да нападне противника.

Ретроградните близки планети ще ни припомнят, че това ни се е случвало и друг път. Провокираната господарка на спомените в собствения си знак, ще ги изравя от дълбините на клетъчната памет, за да ги разположи в настоящето, и да предизвика съответната реакция. Кардиналното пълнолуние в Рак, на фона на все още активния квадрат Сатурн-Уран, ретроградните вътрешни планети и Плутон в опозиция, разбутва устоите на сигурност и семейственост, раздухва въображението и подклажда страховете на хората. Всичко става много лично, някой който добре помни, ще припомня на друг, който лесно забравя, и добро и недобро. Ерис и Лилит са готови да раздухат всеки скандал.

Седмицата е богата на емоции и отприщване на неудовлетворение, и гняв. Контролът е занижен заради ретроградните планети, но също на 18-ти, във вторник, Уран тръгва в „правия път“. До края на седмицата планетата е стационарна, въпреки това директното движение ще се усети в някои уранови сфери, възвръщайки донякъде способността за обективно възприемане на реалността и логично мислене..

В марсовия ден на седмицата, освен пълнолунието и изправянето на Уран, се случва още едно важно астрологично събитие. На 18 януари, вторник, лунните възли сменят знака, нещо което правят в интервал от около 19 месеца. За последно, на 5 май 2020 година преминаха от една в друга ос. На 18 януари 2022 година в 20:49 часа СЛВ преминава в Телец, а ЮЛВ в Скорпион. Предишното преминаване на СЛВ/ЮЛВ по оста Телец-Скорпион беше между април 2003-декември 2004 година. Настоящият преход през неподвижните знаци ще бъде до лятото на 2023 година.

Moon nod2

Смяната на лунните възли означава превключване, смяна на подхода, промяна на фокуса, на начина на възприемане и осмисляне на света.

В Близнаци-Стрелец важните теми информация-истина заемаха голяма част от вниманието на маса хора. В подвижните мъжки знаци Лунните възли създаваха условия бързо и донякъде повърхностно да се приемат новости в медицината, да се неглижират въпроси свързани със здравето като се приложат мерки и медикаменти неизпитани, недоказано ефективни. Информацията течеше като бърз вятър и малцина в началото се ориентираха какво точно се случва, докато не дойде бурята.

В неподвижните женски знаци Телец-Скорпион, лунните възли ще ни накарат да се задълбочим в темите в развитие. Водещият възел, възходящия в знака на парите подсказва и мотивацията откъде ще дойде, приходите за едни и разходите за други ще ни карат да задълбочим търсенето на истината и да се опираме предимно на фактите, а не на сладките приказки и красивите обещания. Южният възел в Скорпион ще ни кара да ценим повече миналия опит с генетиката и използването на науката за промени в човешките кодове дадени ни от създателя.

Като мост между минало и бъдеще, между усвоения опит и предстоящия, лунните възли изискват усвояване, осмисляне и плащане на цената както за опита, така също предварително, за бъдещите уроци.

Слънцето преминава във Водолей на 20 януари, четвъртък. Транзитът му през въздушния знак всяка година ни изпълва с много надежда и вяра в прогреса и науката. В последната година тази вяра бе сериозно разклатена, но надеждата светът да стане нормален като преди, остава.

В края на седмицата ни очаква съвпадът на ретроградния Меркурий със Слънцето. Все пак Водолеят е неподвижен знак,промените стават бавно, след множество проби и грешки. Да се надяваме, че все пак ще се случат, и този път за доброто на всички ни.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Силно безпокойство в най-близката среда провокира пълнолунието в Рак. Усещането за натиск и водене към определени действия идва от Плутон все още в съвпад със Слънцето. СЛВ навлиза в зоната на притежанията. Личните доходи, финансите като цяло и ресурсите, с които разполагате, включая морал, принципи, етика, ще бъдат на фокус в следващата година и половина. СЛВ в тази зона подсилва стремежа за финансова самостоятелност и ще ви кара да влагате усилия в тази посока. Изправянето на Уран сега, в същата зона, е обещание за канализиране на някои процеси и по-лесно намиране на решения. От 20-ти,четвъртък, Слънцето е в зоната на приятелите и подкрепата от средата. В неделя предстои съвпад на Слънцето и Меркурий,когато ще имате и ясни признаци за подкрепа, или отхвърляне.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои успешна седмица. Пълнолунието в края на Рак обхваща първите градуси на вашия знак. Луната е при вас от вторник сутринта до сряда след обед. Так първата половина на седмицата е под личното ви командване за нещата, които са в периметъра на владеене. Уран във Водолей се изправя след пет месечна ретроградност, което раздвижва пластове в професионалната среда и отваря нови възможности за растеж. Още повече,че в тази зона на слънчевия хороскоп се настанява СЛВ. За година и половина напред той ще ви подтиква да напредвате, да се целите по-високо, да следвате плана си и да успявате. От четвъртък Слънцето е в зоната на партньорството. Тук е първият му аспект, долният съвпад с Меркурий, в неговата ретроградна фаза. Възможно е да се появят нови/стари предложения за сдружаване, или за работа, или за брак.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата оставя отпечатък със ЮЛВ, който се напуска знака. Справили сте се с кармични предизвикателства, отървавате се от тежък товар. Новото идва със СЛВ в зоната на ежедневието, работната среда, отдиха и здравето, където се очакват редица предизвикателства в следващите месеци до година и половина. Слънцето преминава във Водолей и зоната на комуникациите е огряна от него, стимулирайки ви за нови връзки, нова среда на общуване. Добър момент да планирате следващ етап на обучение, или сами да станете преподавател, треньор, съветник. В неделя, когато ретроградният Меркурий се срещне със Слънцето, някои стари идеи ще изплуват отново и ще търсят път за реализация.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, в следващите дни предстоят важни астрологични събития. Пълнолунието в Рак, във вторник, ще ви постави в центъра им, без възможност за измъкване от емоционалния поток, който предизвиква. Уран, който повече от пет месеца, от 20 август 2021-ва, се движи назад във вашия знак, сега се „завърта на пета“, застоява се, и до края на седмицата тръгва напред от 10 градуса Телец. Квадратът му с Меркурий към края на седмицата затихва, което повлиява благоприятно обстоятелства в професионалната сфера. Другият акцент на седмицата е още по-обещаващ като събитие. СЛВ идва при вас, за пръв път от април 2003 година. Ще ви бъде по-лесно да намирате посоката, да се ориентирате, но и да добиете кураж да действате. Усилва се предприемчивостта и самоувереността. Още в края на тази седмица ще имате знаци, не ги пропускайте.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмица на сбъднатите желания. Пълнолунието в Рак обещава резултатност, реализация на план, сбъдване на желание. Подкрепа имате от приятели и от средата, в която най-активно общувате. СЛВ влиза в Телец и активността в зоната на образованието и пътешествията се увеличава. Ще имате подкрепа да започнете нещо да учите, или да завършите започнато образование. Отношенията с институции ще става с повече лекота и взаимно разбиране. Възможно е да постъпите на държавна работа. Изправянето на Уран в тази зона също съдейства събитията да се случат в точния момент. Слънцето влиза във Водолей и работните условия застават в центъра на вниманието. Не се претоварвайте, търсете начини да отдъхвате и презареждате.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на пълнолуние в срещуположния знак -Рак. Пълната Луна в зоната на партньорството ще ви включва в ангажиментите и проблемите на другите. Ретроградната Венера е все още в знака ви и подтиква към недоверие и разочарование, които съвпадът на Слънцето и Плутон няма дави позволят да скривате, напротив. В зоната на любовта, творчеството и децата настъпва раздвижване. Уран става директен и това ви подтиква към някои неочаквани решения. СЛВ навлиза на 18 януари в тази зона и ще се движи през нея около година и половина. Време за съзидание, романтика, зачеване, за радост от живота и привличане внимание към себе си. В четвъртък Слънцето преминава в полето на личните доходи и притежания. Засилвате фокуса върху личните придобивки, ресурси и контрола върху тях.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои финансово ангажирана седмица. Пълнолунието в Рак привлича вниманието върху приходите, и също в защитата на собствените права и притежания. Скоро ще разберете дали приносът ви е бил оценен и дали ще получите очаквания годишен бонус. Шансовете се увеличават с навлизането на Слънцето в другия въздушен знак- Водолей, в четвъртък, 20 януари. Важно астрологично събитие е и напускането на СЛВ, който преминава в предходния знак Телец във вторник. Някои ще си отдъхнат от прекомерния товар на личната отговорност, който върви редом със СЛВ в собствения знак.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои успешна седмица. Пълнолунието в зоната на кариерата е като приливна вълна за професионалната ви дейност. Разбира се трябва да отдадете дължимото на екипа, с който работите, така радостта от успеха е преумножена. Уран от зоната на финансовата подкрепа става директен, тук идва и СЛВ,което прави зоната приоритетна в следващите месеци. Инвестиране и увеличаване на съсобствености, както и привличане на финанси за обезпечаване на проектите ви, ще бъдат на дневен ред. Слънцето навлиза в другия въздушен знак Водолей в четвъртък. В марсовия период на личната година то ще срещне ретроградния Меркурий в зоната на любовта,творчеството и децата. Ще се повторят някои обстоятелства случвали се и преди, но при вече една по-добра опитност и умение за справяне.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, се очертава интересна седмица. Планетният управител тръгва в права посока след повече от пет месечно движение назад. Промяна ще има в най-близката среда, където към Уран се добавя влиянието на СЛВ. При някои намеренията за местене или сериозен ремонт на дома намират подкрепа като планове, финансиране и пристъпване към реализация. Пълнолунието в Рак помага да видите на практика резултатите от труда си. В четвъртък Слънцето идва за ежегодния преход през знака ви. Като носител на истина и просветление обаче му предстои съвпад с ретроградния Меркурий. Проблемите са в детайлите и често те като малкото камъче „преобръщат колата“, затова контролирайте мислите си и това, което излъчвате към околните.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на пълнолуние в Рак. Чудесен период, в който ще се радвате на резултатите от труда си. Можете да се изтъквате на всеослушание и в това никой няма да заподозре самохвалство. След петмесечно движение назад Уран се изправя в зоната на приятелството и подкрепата. Това ще укрепи връзките ви в средата на общуване, в екипа, в социалните мрежи също. СЛВ се настанява тук за период от година и половина напред, подкрепяйки ви да се утвърдите в полезната за вас среда и да постигнете желаното посредством включването ви в групи от хора. Слънцето влиза във Водолей в четвъртък. Настъпва добър период за инвестиции, градивни наемни отношения, за укрепване на дружествените финанси.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Пълнолунието в другия воден знак Рак ще ви прави чувствителни към всичко и всички. Съвпадът на планетния управител със Слънцето и в противовес на Луната ще търси опори в информацията и в достъпната истина, но това няма да ви задоволява. Ще продължавате „да копаете“ и директният Уран ще се радва да ви подкрепи в търсенията. Можете да разчитате както на най-близките домашни, така и на партньор и съдружник, стига интересите ви да не се пресичат неправомерно. СЛВ в зоната на партньорството ще се движи почти година и половина, време през което можете да решите да се обвържете и да поставите връзката си на ново стъпало. В домашната среда ще ви пеят стари песни на нов глас, особено в неделя, когато Слънцето и ретроградния Меркурий направят поредното сливане.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои романтична седмица. Пълнолунието в зоната на любовта, творчеството и децата радва с поредица от жестове на обич и привързаност от любими хора. Директният вече Уран и СЛВ в Телец ще си партнират в полето на информацията и близката приятелска среда месеци напред, дори ще направят съвпад. Чудесен период да повишите знанията си, да се квалифицирате в нова посока, да се сближите с новите технологии, да създадете повече контакти в IT средите. Слънцето е във Водолей от четвъртък, ще зачестят мистичните ви преживявания, заровени дълбоко спомени ще ви спохождат насън или наяве, особено в края на седмицата, когато Слънцето и ретроградния Меркурий си дадат среща в предходния въздушен знак.

Дати на някои астрологични събития

На 18.01.2022 / 1:48/ пълнолуние в 27°Рак

На 18.01.2022 / 17:26/ Уран директен от 10°Телец

На 18.01.2022 / 20:49/ СЛВ в Телец

На 20.01.2022 /4:38/ Слънце във Водолей

Слънце 0 Меркурий на 23.01.2022/ 12:28

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Рак и Везни, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

18.01.2022 1:48 – 18.01.2022 6:03

20.01.2022 10:15 – 20.01.2022 16:02

22.01.2022 21:46 – 23.01.2022 0:02

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

2 коментара so far »

  1. Svedtski каза,

    Писа на януари 19, 2022 @ 20:49

    « Седмицата е богата на емоции и отприщване на неудовлетворение, и гняв. Контролът е занижен заради ретроградните планети, но също на 18-ти, във вторник, Уран тръгва в „правия път“. До края на седмицата планетата е стационарна, въпреки това директното движение ще се усети в някои уранови сфери, възвръщайки донякъде способността за обективно възприемане на реалността и логично мислене.. ».

    Най-сетне! И пак познахте! Кой да се сети, че един Уран “в правия път” ще донесе промяната, но сега, докато пиша, се сещам, че той и никой друг не можеше да го стори!

    Картите се обърнаха, най-сетне!!!

    Вятърът смени посоката си, настроенията започнаха да се обръщат, предсказанията най-сетне се сбъднаха..както искате го наречете, нещата започнаха да се случват, най-сетне; но тук май ще трябва да затегнем здраво коланите за това, което предстои..

    Полицията в Англия започна официално криминално разследване с Международния съд в Хага, изземват генномодифициращите разтвори, мерките са отменени – все едно, че идва Нова година

  2. Svedtski каза,

    Писа на януари 19, 2022 @ 20:51

    …все едно, че идва Нова година

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии