Седмичен хороскоп 18-24 май 2015 година

Retr Merk2Новолуние в понеделник

Меркурий ретрограден от вторник

Слънцето в Близнаци от четвъртък

Сатурн и Слънце в опозиция в събота

Муси Дачева

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои неспокойна седмица. Новолунието в Телец в понеделник ще отвори за пореден път темата за личните доходи. Растящата Луна в следващите дни ще ви помага да решите някои от паричните си проблеми.

Но ретроградният Меркурий ще изисква да бOv12ъдете по-бързи, съсредоточени и гъвкави, когато става дума за купуване или продаване. Моментът е добър да се освободите от някои вещи, уреди или съоръжения, които вече не са ви нужни, и да ги продадете, макар и с по-голяма отстъпка от предварително планираната. Някои стари идеи сега могат да се окажат доходоносни. За тези, които учат, ретроградният Меркурий е приготвил изненади. Отнасяйте се отговорно към учене и изпити, не разчитайте на нечестни методи и на „всички правят така“. За всички от групата, бъдете внимателни с приемането, обработването и предаването на информация. Предстоят ситуации на „развален телефон“ докато Меркурий се движи назад през Близнаци, а това ще бъде до 12 юни. Избягвайте конфликти,най-вече с жени,през втората половина на седмицата, особено в четвъртък и петък.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои емоционална седмица. Вълненията от предходната седмица се пренасят и в тази,заради аспектите от събота и неделя. Но в понеделник настроението отново е приповдигнато. Новолунието в Телец носи нови идеи и възможности в професионалната сфера. Моментът е удачен за привличане на подкрепа. Марс и Меркурий в Близнаци, а и Слънцето в четвъртък се настанява там, затова можете да се радвате на всеобщо внимание. Меркурий обаче тръгва назад, във вторник. Ретроградната фаза на планетата си има особености, които можете да прочетете в съответната статия за ретрограден Меркурий. Особеното сега е, че цялата ретроградност на Меркурий ще бъде в един и същи знак -Близнаци, което съсредоточава внимание върху общуването. Някои стари приятелства сега могат да се окажат много ценни за вас. Ако някъде ви е отказано членство, сега е моментът да опитате отново. Връщайки се назад в мислите си, можете да преразгледате някои аспекти от сътрудничеството с други хора и да имате нов поглед върху екипната работа. Втората половина на седмицата е твърде динамична. В събота и неделя Луната е във вашия знак, привличайте внимание, радвайте се на похвали и ръкопляскания.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, събота и неделя.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои наситена със събития седмица. Повод за това е активността в срещуположния знак Близнаци. Всяка промяна при хората, с които сте свързани – сърдечно или служебно, ще ви се отразява по емоционален начин, но също така ще влияе на плановете ви, ще ги пренарежда и променя. Затова не планирайте за много напред във времето, а се фокусирайте върху настоящето. Новолунието в понеделник, в края на Телец, „зачеква“ темата за здравето, отношението ви с лекари и медицински персонал, изследвания и манипулации върху вас, или върху член на семейството. Бъдете резервирани към предложния за операции по време на ретроградния Меркурий, между 19 май и 12 юни. Проверявайте всяка диагноза поставена в този период, искайте второ и трето мнение, преди да се решите на кардинална стъпка. Ретроградната фаза на Меркурий може да подложи на изпитание вашата откритост и отзивчивост. Някои разочарования от хора и отношения могат да възникнат още през тази седмица, в четвъртък или петък. Ретроградният Меркурий ще ви направи чувствителни към обратната информация, към реакцията на околните на вашето желание за помощ и подкрепа. Договор за работа може да бъде ревизиран и променен, и това ще е добре, ако е с ваше знание и съгласие. В почивните дни дайте всичко от себе си, бъдете сред хора, в движение, позитивни и в активна комуникация.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна седмица. В понеделник е новолунието във вашия знак, нещо което се случва веднъж в годината. Срещата на светилата е в понеделник, 18 май, в 07 13 ч., в 26-я градус на Телец. Новата Луна във вашия знак е тонизиращо и оптимистично, настъпва време за важни житейски промени. Не всички обаче са в посока на нещо съвършено ново. От вторник Меркурий е ретрограден, като символиката на едновременно случващите се две астрологични събития води до познатото „всяко ново е добре забравено старо“. Приемете ретроградният Меркурий като учител, който ви кара да учите повече и по-задълбочено, да подобрите ефективността си на учене и работа. Повишете КПД-то си (коефициентът на полезно действие), като с по-малко усилия получавате по-добри резултати, като харчите по-малко без това да влошава качеството на живот. За по-умелото боравене с финикийските знаци ще ви помага и Слънцето, което преминава в Близнаци на 21 май, в четвъртък. Планетният управител – Венера навлиза в труден период на напрегнати аспекти с Плутон и Уран,което ще ви прави чувствителни към пречки свързани с пътувания и начинания касаещи групи хора. Проверявайте резервации преди да тръгнете на път, багажа си -дали сте взели важните неща, добре ли сте информирани за това, което ви предстои.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, събота и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с новолунието в сродния по стихия знак Телец. Активирането на земната енергия ви прави по-позитивни по отношение материалните дела. Новолунието задава тон на промени, които ще бъдат в центъра на вниманието през следващите седмици. Ретроградният Меркурий в другия меркуриев знак – Близнаци, може „да размъти водата“,когато става дума за съвършено нови неща. Бъдете внимателни в такива случаи и проверявайте всеки етап от изпълнението на предварителния ви план. Но ретроградността на Меркурий (19 май -12 юни) има и позитивна страна, най-вече във възможността да се задълбочите в дадена вече разработена тема, да потърсите и намерите грешките и недостатъците, преди да я доразвиете и да вложите още енергия в нея. Търсете резервите и ги използвайте максимално. Не тръгвайте по заобиколни пътища, а се изправете срещу проблема „лице в лице“, активирайте мъжката страна на личността си, и в този случай Марс и Слънцето ще ви дават своята подкрепа да преминете през капаните на ретроградния Меркурий.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, петък, събота и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с новолуние в сродния по стихия знак Телец. Новата Луна в зоната на личния живот и забавленията посочва необходимост от раздвижване в тази сфера. Може би трябва да излезете от периода на еднообразие и зацикляне в една тема, нещо за което ще се погрижи ретроградният Меркурий от вторник нататък през следващите три седмици, между 19 май и 12 юни. Струпването на три планети в зоната на Близнаци, с навлизането на Слънцето в четвъртък в този знак, ще направи ежедневието ви доста непредсказуемо, повлияващо се от различни обстоятелства. Ретроградният Меркурий в Близнаци ще ви прави чувствителни към детайлите, и още повече към резултата от усилията ви. Някои цели могат да се окажат неприемливо сложни и далечни, а други да излязат на дневен ред и да заемат централно място. Здравето, здравословният начин на живот, хранене, дневен режим, ще бъдат също важна фокусна точка сега и през следващите седмици. Втората половина на седмицата е под влияние на ежегодната опозиция на планетният управител Сатурн със Слънцето. Четвъртък и петък са дни с голям риск за конфликти и напрежение в отношенията с околните, и с конкретен човек. В почивните дни обаче имате чудесната възможност да установите контакт, да създадете връзка, може да е лична, но повече сила има за професионална, от която да получите добри възможности за в бъдеще.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник,събота и неделя.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. Акцентът на тази седмица е най-напред новолунието в предходния знак Телец. То поставя като нови някои стари теми, към които трябва да подходите с повече внимание. И също така да отделите повече време за осмисляне на случващото се, за обмисляне на предстоящите планове и намерения, преди да се втурнете и да действате. Предупреждение от този род прави и ретроградният Меркурий. Другият важен астрологичен момент през седмицата е обръщането на планетният ви управител, още повече, че това става на ваша територия. Ретроградната фаза на Меркурий е между 19 май и 12 юни, като планетата ще се върне назад от 13-я до 4-я градус на Близнаци. По този начин влиянието ще усетят най-силно родените в първите две декади. Ретроградността на Меркурий може да ви бъде полезна,ако сте започнали вече нещо, което искате да развиете и задълбочите. Също така ретроградната фаза на Меркурий е чудесно време за творчество и генериране на нови идеи, които да задвижите, когато планетата стане директна. Разчитайте най-вече на себе си, но можете да получите ценна подкрепа от близки роднини и от приятели.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда петък и неделя.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои емоционална седмица. Новолунието в понеделник, края на земния знак Телец, дава знак за повишено внимание върху общите начинания, инвестиции, сметки и планове, които включват голям разход на средства, а така също на психическа и физическа енергия. Активността в сродния по стихия знак Близнаци ви прави по-въодушевени и самонадеяни, и в мнения и в постъпки, което си има съответните последици. В четвъртък и Слънцето се включва към двойката Марс Меркурий в Близнаци, което прави юпитеровия период на личната година изпълнен със значими събития. Ретроградността на Меркурий, между 19 май и 12 юни, ще ви създава главоболия от различно естество, особено по отношение планове свързани с образование, пътешествия, утвърждаване в избраното поприще или тръгване в съвършено нова посока. Последното отложете за след месец. Ретроградността на Меркурий в собствения му знак Близнаци има и позитивни страни,които умело можете да използвате за задълбочаване на познанията по избрана от вас тема, за ревизия на дългосрочните цели, за обръщане на повече внимание на дребните на пръв поглед, но не и маловажни, неща в живота ви. В четвъртък и петък имайте повече търпение в общуването с колеги, или шефове. В почивните дни не пропускайте шанса за интересни контакти и запознанства.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, петък и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои вълнуваща седмица. Новолунието в понеделник в земния знак Телец ще ви провокира да задвижите някои дела,свързани със семейството. Ако планирате ремонт, имайте предвид ретроградната фаза на Меркурий, 19 май-12 юни. Препоръчително е внимателно взимане на размери, правене на разчети, изчисления, договаряне на количества материали, купуване на техника за ремонтни работи и всичко, което може да бъде неблагоприятно повлияно от лоша концентрация, несериозно или недобронамерено отношение. Активността в сродния по стихия знак Близнаци с включването на три космични тела, от четвъртък и Слънцето е там, повлиява силно емоционалния живот, света на идеите и творческите импулси. Ретроградният Меркурий в Близнаци може да ви върне към идея или тема, която сте изоставили, да ви накара да погледнете по нов начин на нещо, върху което работите, да поправяте и променяте, да правите нещата по-добре, по-майсторски. Ретро темата обхваща и личния живот – стара любов, бивше гадже, нещо започнато и недовършено преди време сега може да даде знак за съществуването си, и да изисква внимание. Намирате се в активния марсов период на личната си година, време за по-голямо физическо и емоционално натоварване. В края на седмицата опозицията на Слънцето и Сатурн може да породи усещане за претоварване и отегченост от реални и виртуални приятели. В събота и неделя обаче отново сте във форма и с готовност приемате нови хора в личното си пространство.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, събота и неделя.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои ангажирана седмица. В понеделник е новолуние. Вашият планетен управител има среща със Слънцето, а това винаги е вълнуващо и с определени последици. Новолунието в Телец ви прави чувствителни към това, което се случва с приятел, или приятели,ще се тревожите,че ви търсят, или че не ви търсят. Има особености, и едната от тях е съпътстващата опозиция на светилата с ретроградния Сатурн в понеделник. Така някои опити за срещи и сближаване с други хора могат да се окажат възпрепятствани, или вкарани в определени рамки и ограничения. Другият съпътстващ астрологичен момент към новолунието е ретроградността на Меркурий,която започва на следващия ден -вторник. Ретрограден Меркурий в предходния знак е обещание за изненади „иззад ъгъла“. Не изпадайте в подробности, и не прекалявайте със споделянето на лична информация докато планетата се движи назад. Ретроградният Меркурий ще ви кара да правите ретроспекции, да се връщате назад в миналото, и по-важното да се опитате за пореден път да се освободите от задръжките заложени там. От сряда вечерта до петък Луната е във вашия знак, бъдете организатор и водач, пръскайте позитивна енергия около себе си и се радвайте на живота в забавна компания.

 

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък, събота и неделя.
Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои вълнуваща седмица. Новолунието в понеделник, в срещуположния знак Телец, е индикатор на важни обстоятелства около партньорството. В личен аспект, връзката ви търпи някои обсъждания, особено във времето на ретроградния Меркурий, 19 май-12 юни, когато стари противоречия ще изплуват на повърхността. По отношение работните ангажименти, партньорството също е подложено на ревизия. Възможно е и съвсем буквално да се изрази ретроградността на Меркурий с една или повече проверки на вашата дейност, от данъчни, или от специализирани контролни органи. Активирането на сектора на фирмените сметки с присъствието на Марс, Меркурий, а от четвъртък и Слънцето, ви дава зелена светлина за собствени проверки и разследвания, ако имате основателни съмнения за това. Каквото и да правите, за да имате успех, трябва да бъдете целенасочени, последователни и бързи. В четвъртък и петък бъдете внимателни на обществени места, избягвайте конфликтни ситуации, и неприемливо поведение. В почивните дни се радвайте на вниманието на околните, и работете за бъдещето си.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

 

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои семейно ориентирана седмица. Новолунието в понеделник ви прави чувствителни за важна информация, която ви е необходима, за да планирате някои предстоящи събития. Във вторник обаче, когато Меркурий навлезе в поредната си ретроградна фаза, с времетраене между 19 май и 12 юни, много от това, което планирате, ще претърпи промяна. Някои обстоятелства ще наложат промяна в домашната среда, належащ ремонт, или временно преместване на друго място, смяна на квартира, или връщане в дома на родителите. Моментът е добър да помислите за обживяване на изоставен имот, за реставриране на някои стари мебели, за обновяване на жилищно пространство, което не сте ползвали от дълго време. Или просто да почистите, за да го дадете на нови наематели. За сериозна ремонтна дейност обаче препоръчвам да изчакате директния Меркурий, след 12 юни. Разчитайте на подкрепата на жени, но в сряда бъдете много внимателни с женското участие в делата ви, ще ви се наложи да правите труден избор. В събота и неделя намерете начин да почивате пълноценно, защото ви очаква динамична седмица.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък, събота и неделя.

 

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии