Седмичен хороскоп 18-24 март 2024

2024 3 18Слънце в Овен от 20 март

Венера-Сатурн в съвпад

от 23 март

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през седмицата на пролетното равноденствие е пъстра. Леко разведряване на сгъстената енергия, предимно съсредоточена във водната стихия,настъпва с излизане на Луната извън нейното влияние.

От неделя сме в коридора на затъмненията. Да припомня, той започва от квадрата на Луната и Слънцето преди първото затъмнение и свършва, условно казано, с квадрата след второто, в случая, защото може да са три, затъмнение. По-ясно, от 18 март до 15 април. Затъмненията са на 25 март и на 8 април.

В края на сегашния годишен слънчев цикъл, понеделникът започва с настойчиви въпроси, които търсят отговор. Луната е в силата си в Рак, подкрепена с аспекти от планетите на етиката, морала, честта, спазването на закона- Венера, Юпитер и Сатурн. Живеем във време на бързо въртене на кармичното колело. Земята повишава сърдечния си ритъм и вибрационното ниво, времето се ускорява и разчистването става бързо.

Предстоят промени, на които Меркурий дава тон още в началото на седмицата. Преди дни, на 10 март, планетата на комуникациите започна новият си годишен цикъл, преминавайки в Овен. Територията на Овен е като минно поле с разположените в него СЛВ, Хирон и Ерис. В началото на седмицата Меркурий пресича оста на лунните възли, срещайки се с възходящия- СЛВ в 15Овен. Меркурий преминава всяка година през Овен. СЛВ прави това веднъж на около 19 години и той задава ритъма на срещите с вестоносеца на боговете, както и с всички планети до Юпитер, включая него. За последно Меркурий е преминал през възходящия лунен възел на 7 май 2005 година в 22Овен и на 19 април 2006 -та в 4Овен. Поради кармичния характер на лунната ос, преминаването на планета през СЛВ показва период на скъсване с миналото, разчистване на стари сметки и тръгване по нов път.

Съвпадът Меркурий-СЛВ в Овен подстрекава изявата чрез думи или предизвикателно поведение. Влиянието е по-видимо сред хората със сила в кардиналните знаци Овен, Рак, Везни и Козирог, които имат планети и/или АС,МС там. Обикновено аспектите на Меркурий са краткотрайни, в рамките на ден, най-много два. Сега обаче той прави три последователни съвпада, както казах по-горе, което удължава влиянието почти до края на седмицата. Основно правило при меркуриевото влияние е ускоряване на мисълта и на речта, отпадане на социални задръжки и на автоцензура, словесно изхвърляне, а в Овен даже изригване – вулкан от думи.

На 20 март, сряда, в 5:06:10 ч, Слънцето влиза в Овен и започва новата астрологична година. Природата се събужда, време е и ние да се пробудим. Слънцето в Овен дава импулс на егоистичните пориви. „Аз, мене, моето“ ще ни заобикаля отвсякъде. Аз, аз, аз обира славата, но и влече след себе си много отговорности. Аз, аз, аз в екип, група, общност, без да се зачита ролята на другите, поставя лидера в изолация и води до спад на обединяващата енергия.

Тази астрологична пролет идва с много предизвикателства. Предстоят ни две затъмнения, и двете в кардинални знаци. В понеделник,на 25 март в 9 00 ч, е лунното затъмнение във 5Везни, а на 8 април е пълното слънчево затъмнение в 19Овен. Междувременно започва ретроградната фаза на Меркурий на 2 април, която ще продължи до 25 април.

Във венериния ден на седмицата- петък, Венера има важна среща. Всяка година Венера прави съвпад със Сатурн, в знака, в който господарят на кармата се движи. Сега срещата Венера-Сатурн е в 12Риби, под благосклонния поглед на Юпитер в 15Телец. Сатурн в Риби чертае рамки, сваля прекалено фантазиращите на земята, в реалността. Венера от своя страна омекотява ситуацията, вкарва в ход добрите маниери и дипломацията. Добър период за бизнес договаряне. Трудни преговори могат да постигнат успех в рамките на тази седмица.

В събота, 23 март, Марс влиза в Риби и ще се движи там до края на месец април. Във водната стихия планетата воин изпада в летаргия. На някои динамични процеси идва време за затишие и успокояване.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен предстои седмица на укрепване отношенията с най-близкия кръг от хора. С идването на Меркурий в знака станахте център на внимание, но и на одумки. Тенденцията ще продължи още по-активно в следващите дни. На територията на вашия знак словоохотливия бог на комуникацията ще направи три важни съвпада. Първият, със СЛВ бележи началото на личен контакт, връзка, отношения, които са важни за вас и ще продължат напред във времето. В сряда,на 20 март,когато Слънцето прекрачи прага ви, настъпва новата астрологична година на знака. Идват нови идеи, нови предложения, нови предизвикателства. До края на седмицата ще се решат и въпроси от финансово естество. В неделя Марс преминава в Риби. Пуснете се по течението и оставете съдбата да си свърши работата.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв предстои седмица на разкриване на неизвестни обстоятелства и узнаване на тайна. Срещата на Меркурий със СЛВ може да има съдбоносно значение за някои от групата. Загърбвате старото, плащате си сметката и потегляте по нов път на развитие и усъвършенстване. С пролетното равноденствие и идването на Слънцето в Овен картината става по-ясна и новата цел по-ясно очертана. Правете планове за обучение, школи, курсове, но също так и такива за пътешествия и опознаване на други култури. В края на седмицата, преди лунното затъмнение, някои дестинации ще станат приоритетни. Съвпадът на Венера и Сатурн ще ви накара да преразгледате някои страни на връзката си, като балансирате между емоциите и разума. Транзитът на Марс в зоната на интензивните чувства и споделената емоционалност е между 23 март и 30 април и ще разкрие някои скрити страни на връзката ви.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец през тази седмица по-малкото говорене и дискретността са много важни. В зоната на любовта, творчеството и децата, на блясъка и славата, се случват аспектите на Меркурий, обяснени по-горе. Предстоят промени в отношенията, нови обстоятелства около близки хора и деца, загърбване на стари проблеми, нова линия на поведение. Слънцето,което идва с пролетното равноденствие на 20 март, внася повече яснота и разкрива добрите възможности. Венера и Сатурн поотделно укрепват връзките в семейната среда. Съвпадът им допринася още повече за това. При някои, ако вече не е, ще се отвори добра възможност за работа от вкъщи.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец предстои динамична седмица. Очаква ви повече движение, активно общуване, придвижване на близко разстояние. Едни ще имат нужда от повече приятелско внимание и заявена приятелска подкрепа. Други ще разчитат на компетентни съвети от експерт. А трети ще се нуждаят от терапевт. В сатурновия период на личната година Слънцето влиза в зоната на себепознание и активна вътрешна работа. Задавайте си въпроси, търсете отговори наяве и на сън дори. През втората половина на седмицата съвпадът на Венера и Сатурн ще ви помогне да разграничите желаното и възможното, фантазията от реалността и да намалите ефекта на юпитерианското разпиляване. Това е важно условие предвид наближаващия съвпад на Юпитер и Уран във вашия знак,когато ще можете да овеществите желанията си.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева в следващите дни приятелството и подкрепата, която получавате от близкия кръг от хора,ще бъдат в центъра на ежедневието. Планетният управител преминава през СЛВ в зоната на споделените ресурси, на съвместните инвестиции, наследствата, общите финансови ангажименти, фирмените дела, финансовата стабилност на работодателите, а също така и на партньорските интимни отношения. С пролетното равноденствие и Слънцето влиза в тази скрита зона на хороскопа, подтиквайки ви да търсите истината и решение на проблемите. С него идват и контрольорите на финансови сметки и управленски решения. Съвпадът на романтичната Венера със семплия откъм емоции Сатурн прави седмицата ориентирана и към обсъждане на партньорството.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог седмичната астрологична обстановка слага акцент върху партньорските взаимоотношения. Меркурий и неговите аспекти с планети-мини ще ви държат нащрек до края на седмицата. Нищо не е ясно и нищо не е сигурно, единствено това, че сте на прага на нов етап от живота си. В сряда, когато Слънцето влезе в Овен и отбележи момента на пролетното равноденствие картината ще стане ясна и истинна. Предстоят ви срещи с различни по възраст и разбирания хора. Гледайте на тях като възможност да получите нови знания и насоки за бъдещето. Марс навлиза в зоната на учението и комуникациите, активирайки подвижността и социалната ви активност.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци една от важните теми е финансовата. Личните доходи и приходи от обща дейност ще бъдат предмет на обсъждане както в семейството, така също със съдружници и шеф/ове. Планетният управител прави значими аспекти през тази седмица. Съвпадът му със СЛВ в Овен е през около 19 години и нов етап в отношенията с хора от приятелския кръг, екип, отбор, дружество, партия, такива с които имате общи интереси и цели за постигане. Идването на Слънцето в Овен поставя на дневен ред въпросът с екипната работа. Може да създадете своя работна група, да се отделите с приятели от по-голямо сдружение.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни седмицата предлага динамика в професионалната сфера. Меркурий в зоната на партньорството прави рядко случващия се, през 19 години, аспект -съвпад със СЛВ. Промените, които предстоят, касаят партньорските отношения. Желанието за смяна на работа може да се сбъдне в следващите дни и седмици. Пролетното равноденствие води Слънцето в тази зона. Появяват се нови възможности особено около дните на пролетните затъмнения, които ще бъдат по тази ос Везни-Овен. Венера прави съвпад със Сатурн в Риби. Срещата на планетния управител с господаря на кармата в зоната на здравето и динамичното ежедневие ви поставя пред важни избори, свързани с хора и работна среда. Добро време за набиране на нов персонал, преди Меркурий да тръгне назад на 2 април.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей седмицата ще премине в опити за търсене на стабилност както в служебната среда, така и в личните отношения. Активността на Меркурий и важните му съвпади ще ви предизвикват да се включвате в ставащото около вас, да имате оформено мнение и лична позиция. Някои контакти, които ще създадете, и ангажименти, които ще поемете, могат да окажат важна роля в живота ви, да променят мислене и нагласи. В сряда е пролетното равноденствие, когато Слънцето влиза в Овен и във вашата зона на активност на ума, желанието за движение, промени, нови знания, нова среда. Периодът сега преди затъмненията и преди Меркурий да стане ретрограден е за предпочитане пред отлагането с дни и седмици. В сферата на финансите имате силна подкрепа. В края на седмицата и Марс добавя там своята енергия.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак седмицата започва с Луна в Рак. Всичко е важно, всичко лично ви засяга. Най-вече това, което се случва в сферата на професионалната реализация и социалните амбиции. Там активна роля има Меркурий с неговите съвпади в Овен. Този със СЛВ бележи нова позиция, нов професионален път, или възможност за скок. Това което се случва през тази седмица има важно значение за кариерното ви развитие. Пролетното равноденствие, идването на Слънцето в Овен, разширява обсега и увеличава възможностите. Трезвомислещи близки и далечни приятели ще ви подкрепят, а също така ще ви помогнат да преминете периода на прекомерната еуфория и нереалистичните очаквания. Плановете ви са сбъдваеми, но искат време и търпение.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион предстои седмица на пътешествията, или на плановете за такива. Доминиращата водна енергия отнася мечтите ви по далечни краища и места за почивка. Меркурий и неговите съвпади в огнения Овен ще ви карат да променяте графика си и този на хората, с които работите, съобразно вашите планове. С пролетното равноденствие и Слънцето в Овен на 20 март идват повече идеи и възможност за получаване на съгласие. Романтичната Венера в романтичната зона на слънчевия хороскоп отива на сериозна среща. Предстоят разговори с партньора и обмисляне на важни въпроси на връзката. За свободните сърца този съвпад отваря нова страница и възможност за сериозна връзка.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби предстои романтична седмица. Планетата на любовта е във вашия знак и в следващите дни се сближава със Сатурн. Съвпадът и с него ви отрезвява по отношение връзките, кара ви да погледнете през емоциите и да отсеете същественото в партньорските отношения. Меркурий отклонява вниманието от интимния свят с интересните си и рядко случващи се, през 19 години, аспекти. В полето на финансите те могат да ви предложат нови решения и нови пътища за подобряване на материалното състояние. Слънцето напуска знака ви в сряда, в деня на пролетното равноденствие. С това доминирането на водната енергия спада, но то влива силата си в полето на етиката, морала и достойнството, както и на финансовата стабилност.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в съвпад със СЛВ в 15Овен на 19.03.2024 г в 2:12 ч

На 20.03.2024 г в 5:06 ч Слънцето преминава в Овен,

Венера 0 Сатурн на 22.03.2024г в 1:09 ч

На 23.03.2024 г в 1:47 ч Марс в Риби

Луната е без курс на:

19.03.2024 20:52 – 19.03.2024 21:33

22.03.2024 8:34 – 22.03.2024 9:41

24.03.2024 17:49 – 24.03.2024 22:37

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

2 коментара so far »

  1. Варта каза,

    Писа на март 18, 2024 @ 5:46

    ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ и НЕВ-РУЗ и на тебе, скъпа!

  2. Петър каза,

    Писа на март 21, 2024 @ 21:55

    За пръв път откривам този сайт, прекрасен е , много труд и много вдъхновение благодаря ти много. Виждам много любов, аз съм Скорпион слънце и Луна с асцендент Водолей, харесвам една лъвица, с асц. Скорпион.

    Желая ви всичко хубаво !

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии