Седмичен хороскоп 18-24 ноември 2013 година

Меркурий в съвпад със СЛВ

Слънце в квадрат с Нептун

Муси Дачева

 

Обща характеристика на седмицата

Навлизаме в седмица силно повлияна от пълнолунието в Телец, което бе в неделя вечерта и от Меркурий, планетата на комуникациите, информацията, новите идеи, на младите хора.

Пълнолунието в Телец, противно на нечии очаквания, подтикна хората към повече разум и умереност в реакциите. Добре планираните и правилно организирани обществени мероприятия в двата най-големи града на страната преминаха спокойно.

Не толкова спокойна обаче се очаква да бъде тази седмица. Няма тежки напрегнати аспекти, но и квадратът на Слънцето към Нептун в неделя, в началото на подвижните знаци Стрелец-Риби е в състояние да предизвика силни вълнения. Катализатор на тях може да се окаже Меркурий, който е активен от началото на седмицата.

Във вторник сутринта Меркурий прави точен съвпад със СЛВ. Точно преди една година Меркурий, но тогава ретрограден, заедно със Слънцето, също бе в съвпад със СЛВ. В един и същи знак Меркурий се среща със СЛВ веднъж на 19 години, понякога един път, а понякога два пъти – в право и в обратно движение.

По принцип съвпадът на Меркурий със СЛВ е носител на нови идеи, на новаторски подход, на рационалното мислене. В Скорпион обаче всичко това придобива друга окраска. А в допълнение с аспекта към Плутон в Козирог надделяват манипулативните тенденции, изкривяването на информацията в полза на някого. Меркурий освен всичко друго е покровител на измамниците.

На фона на квадратурата Слънце-Нептун може да се очаква в следващите дни излизане на някои нелицеприятни истини, пускане в обръщение на прикрити или явни лъжи, с цел подвеждане на общественото мнение в определена посока.

Пазете се от манипулациите на тези,които владеят медийното пространство. Четете между редовете, търсете информация от различни източници, сравнявайте, мислете, не действайте прибързано под влияние на емоциите.

Истината ще бъде видима по-ясно след две седмици, по време на новолунието в Стрелец.

Успешна седмица и повече усмивки в есенните дни!

 

 

 

 

ЗИМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ !

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 15 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката, и обезателно ваш телефон за връзка.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес. Отново, необходим е телефон за връзка.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата обещава много емоции около всичко онова,което е стойностно и ценно. За тези,които ценят парите,вещите, изобщо материалните неща, пълнолунието в Телец от неделя,ще насочи вниманието в тази посока. Доходите ви, това, което печелите със собствен труд, с влагане на идеи, ум и физически усилия, сега придобиват особен ореол. При някои могат да дойдат и печалби по необичаен начин или в резултат на удачно стечение на обстоятелствата. Този бонус на съдбата ви носи секстилът на Марс с Юпитер и макар на някои да се струва закъснял, за времевите линии, които се пресичат сега, това няма значение. Предварителната информация за нещо важно ще ви помогне да бъдете „ с едни гърди напред“ пред конкуренцията. За тези,които ценят духовните придобивки, също има обещание за удовлетворение в следващите дни, особено след като в петък Слънцето навлезе в сродния по стихия знак Стрелец. Запасете се с „голяма кошница“ и много вяра.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и събота.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, астрологичната обстановка сега предлага нови възможности за изява. Пълнолунието в Телец в неделя ви поставя в успешна, но в същото време гранична позиция. Нещо, което се реализира, привежда в експлоатация, освобождава ви от грижите по него и идва нещо друго, също толкова вълнуващо и изискващо внимание. Ще ви е нужна цялата подкрепа, на която можете да разчитате, приятели, хора, с които ви свързват интереси и преживявания, среда, в която разбиранията ви се приемат радушно. Вашите възгледи, ценностна система, постъпки могат да бъдат подложени на критичен анализ. Някои ще ви харесат, други не. Намирате се в марсовия период на личната си година – време на силни преживявания, голямо физическо натоварване, но и за забележителни постижения. На това ще бъде даден ход в края на седмицата, когато Слънцето навлезе в сродния по стихия знак Стрелец.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

 

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата основно минава под знака на пълнолунието в Телец от предната неделя. Обърнете внимание на здравето си. Укрепете организма си с подходящи за вас, немедикаментозни, природни имуностимулатори. С малки изключения през тази седмица сте все още в сатурновия период на личната си година, и то в неговата най-активна част. Периодът може да е много натоварен, да сте претрупани с работа и ангажименти с други хора. Но намерете време да посетите личния си стоматолог и/или да направите някои профилактични прегледи. В следващите дни може да се чувствате недооценени и предадени от някой, с когото сте били емоционално ангажирани. Вероятно е дошъл момента да прекъснете една връзка, контакт, било то действителен или виртуален. Можете да получавате нужната ви информация по нестандартен начин, интуитивно, посредством сънища или видения.

Благоприятни дни през тази седмица – петък, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, пълнолунието в неделя е отправна точка за случващото се в следващите дни. Емоционалните облаци около вас се разсейват. Разчитайте повече на логиката, подредената мисъл и конкретният изказ, ако искате да бъдете правилно разбирани от околните. Материалните дела ще ви интересуват повече от всякога. Някои може да са притиснати от задължения, кредити, слаби парични постъпления. Липсата на финансова подкрепа може да ви подведе да се ангажирате с неизгодни договори. През втората половина на седмицата бъдете резервирани към големите обещания и сладките приказки на „приятел“. Моментът не е подходящ за предварително плащане на почивка или новогодишно празнуване, ще ви излезе по-скъпо. Вглеждайте се в новите идеи и в това, което ви предлагат млади хора.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда.

На родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои натоварена с ангажименти седмица. Пълнолунието в Телец, в неделя, внася раздвижване в някои теми,които сте оставили настрана в последните месеци, заети с нещо по-важно и належащо. Пътувания, образование, духовен растеж, развитие на дарба, отдаване на хобито, към всичко това насочва мислите и желанията настоящата астрологична обстановка. Някои ще вдъхнат живот на връзки с хора отдалеч, на обмен на знания, или посещения на добра воля. Меркурий в съвпад със северния лунен възел (СЛВ), в Скорпион, изисква задълбочена и критична оценка на всяка възможност. Сега е момента да положите началото на нещо ново,било то в професионален или в личен план. Обстоятелства около близък човек ще ангажират вниманието. В края на седмицата Слънцето навлиза в Стрелец и към вас ще текат предизвикателства, свързани с дома, семейството, къщата, обзавеждането, семейните празници и установяването на постоянно място за живеене.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, астрологичната картина в следващите дни е предположена от пълнолунието в сродния по стихия знак Телец. Пълната Луна в тази зона ви прави по-чувствителни и в голяма степен романтични. В личните ви взаимоотношения могат да настъпят позитивни промени, по-значими, ако бъдете активен участник, а не анализатор на преживявания. За самотните козирожки сърца седмицата предлага възможности, които не бива да отказват. Едно ново приятелство, започнало в следващите дни, може да се превърне в трайна връзка. Бъдете социално активни, разширявайте кръга от приятели, включвайте се в масови инициативи, настройте се за интересни преживявания. Навлизате в сатурновия период на личната си година – време за сериозни резултати, за събития съответстващи на вибрацията на личната ви година.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои още една добра седмица. Тя започва с Луната във вашия знак, а това като магнит привлича околните към вашата личност. Цялата сантименталност, която ви бе обхванала в края на предходната седмица, сега ще се изпари като дим. Разполагате се добре в удобното за вас поле на логичната творческа мисъл, на конкретните идеи и прагматично планиране. Предстоят ви за решаване обикновени, практични задачи, с които да облекчите вашето и на „своите хора“ работно ежедневие. Моментът е подходящ да подмените остарялата офис техника с нова, по-функционална и съвременна, да се сдобиете с нов инвентар, с механична или жива сила за увеличаване на производителността на труда. В личния живот също настъпва време за оздравителни промени. Прагматично настроени с лекота ще загърбите стара връзка и ще насочите внимание към нова такава. През втората половина на седмицата навлизате в период на нови договори и ангажименти.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

Родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, продължават да са под влияние на темата финанси, приходи, разходи и прочие. Стелиумът в Скорпион преди две седмици и пълнолунието в противоположния му знак Телец са в основата на този акцент. Нуждата от средства вероятно ще ви направят твърде пестеливи и разумни в харчовете. Меркурий,който се среща със северния лунен възел сега ще ви помага да правите добре финансовите си разчети, да намирате рационално решение на паричните си проблеми. Придобиване на финансова грамотност е добра основа за справяне с намалената доходност от влиянието на Сатурн в Скорпион. Венера, управителката на знака, се откъсва от „клещите“ на квадрата Плутон – Уран и отново ви прави магнетично привлекателни за околните. Някоя случка около вас, по пълнолуние, може да предизвиква продължително внимание и коментари.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, продължава тенденцията от предходната седмица. Мост прехвърля пълнолунието в Телец, което ви създава среда за високи професионални резултати. Семейните дела ще заемат важно място в първата половина на седмицата, някои ангажименти не търпят отлагане. През втората половина на седмицата ще се чувствате по-свободни да изразявате мнение, да заявявате позиция и да предявявате претенции. Обръщайте внимание на информацията, която достига до вас,част от нея ще ви бъде много полезна при взимане на важно решение. Навлизате в период на повишена социална чувствителност. Всичко, което се случва наоколо ви прави съпричастни към идея, кауза, значими за повече хора.

Благоприятни през тази седмица – вторник, сряда и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, в началото на седмицата все още може да има горчилка от недоволната Венера в срещуположния знак Козирог. Но пълнолунието в Телец ще ви зареди с нови очаквания и нови желания. Както в работните, така и в личните взаимоотношения настъпва съществена промяна. Вашата сантиментална природа ще трябва да отстъпи пред рационалното и прагматично мислене, което сега има превес. На някои страни от живота си трябва да погледнете по-зряло и мъдро, да приемете ситуацията такава, каквато е и да работите с „наличния материал“. Нептун от Риби още дълго ше ви нашепва успокояващо и мързеливо, но останалите планети ви пришпорват да бъдете активни и в крак с времето. В сряда по обяд Луната влиза във вашия знак и няма да ви остави равнодушни до края на седмицата. В петък Слънцето преминава в Стрелец, в зоната, от която ще ви кара да обърнете повече внимание на здравето си. Навлизате в период добър за профилактика, за взимане на мерки за укрепване на имунната система, преди идването на студените зимни дни.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък..

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, астрологичната обстановка е твърде противоречива. Пълнолунието в срещуположния знак Телец придърпва вниманието към партньора, съдружника, колегата, към някой друг, който се нуждае от вашата подкрепа. Стелиумът във вашия знак обаче изисква повече индивидуализъм, подхранване на егото и водене по собствени правила. Изпадайки в това противоречие, е възможно да не знаете как да постъпите. На помощ ви идва Меркурий от вашия знак, който се среща със северния лунен възел в 7 градуса Скорпион. Точно преди една година Меркурий бе отново в съвпад със СЛВ, но ретрограден. Обърнете внимание на това какво ви се е случило преди една година и какво се случва сега. Интервалът на съвпадите на Меркурий – СЛВ са през 19 години. Меркурий е силен в сферата на идеите и планирането, на „флинтовото“ измъкване от трудна ситуация.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, астрологичната обстановка предлага разнообразие от контакти. Някои от тях могат да са интересни и вдъхновяващи, да събудят музата и да ви подтикнат към активно творчество. Може да се окажете в центъра на вниманието на много хора, ваша дейност да бъде високо оценена, да получите похвали и „потупване по рамото“ Или обратно, да ви се даде лоша оценка за вашия труд или участие в дадено събитие. Всичко това става под влияние на развиващия се до края на седмицата квадрат на Слънцето и Нептун, управителят на знака, което прави картината противоречива и непредсказуема. Може на вашия гръб да бъде прехвърлена чужда вина, да се разочаровате от човек, или група хора, да се почувствате предадени. През втората половина на седмицата навлизате в период на по-високи цели и амбиции,които ще имат успех, ако следвате интуицията си и се настроите на вълната не на личните, а на общите интереси.

Благоприятни през тази седмица – четвъртък, петък, събота.

 

 

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Меркурий в съвпад със СЛВ (северен лунен възел) на 19.11.2013 г.,

Марс в секстил с Юпитер на 19.11.2013 г.,

Меркурий в секстил с Плутон на 21.11.2013г.,

На 22.11.2013г.,в 5:48 ч., Слънцето навлиза в Стрелец.

Венера в секстил със Сатурн на 23.11.2013 г.

Слънце в квадрат с Нептун 24.11.2013 19:52

Луната през тази седмица се движи между знаците Телец и Лъв, през първа и втора четвърт.

 

 

Луната е без курс на:

19.11.2013 г., в 15:59 ч. – 20.11.2013 г., в 11:23 ч.

22.11.2013 г., в 7:11 ч.- 22.11.2013 г., в 23:56 ч.

24.11.2013 г., в 8:59 ч. – 25.11.2013 г., в 12:11 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

2 коментара so far »

  1. desi каза,

    Писа на ноември 20, 2013 @ 10:51

    Добър ден искам да попитам какво е това СЛВ .Благодаря ,приатен ден.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 20, 2013 @ 20:05

    desi,
    СЛВ – северен лунен възел.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии